Nagy reményekkel indult az idei évnek a 4iG

Két éven belül a legnagyobbak akarnak lenni a magyar piacon.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) oldalán adta közre, hogy a vállalkozás számára milyen sikeres volt a tavalyi év. Ezt a bejelentést folytatja egy mai közlemény, melyben a 2020-as tervekről tájékoztatják a befektetőket és a közvéleményt.

A közlemény tartalmazza a 4iG Nyrt. 2019. évre vonatkozó eredménykimutatását, valamint a 2020. évre vonatkozó rövid-és középtávú célkitűzéseit.

Ezek szerint:

  • a 4iG Nyrt. célja, hogy a következő két évben a magyar informatikai piac első számú integrátor vállalatává váljon
  • a 4iG Nyrt. kimagaslóan eredményes 2020. évre számít, mivel jelenleg 23 milliárd forint szerződésállománnyal rendelkezik (összehasonlításképpen: a 2019-re vonatkozó szerződéskötés értéke az előző év februárjában 11 milliárd forint volt)
  • a 4iG Nyrt. tervezett növekedésének üteme a 2020. évben várhatóan 20% feletti lesz, és a 2020-as évet követően hasonlóan dinamikus éves növekedésre számítanak; a fenti növekedési várakozások organikusak, amit a tervezett akvizíciók tovább növelhetnek.
  • a 4iG Nyrt. középtávú (ami 2-3 éves periódust ölel fel) célja a 8-10%-os EBITDA árrés elérése
  • a 4iG Nyrt. 2019. éveredményei alapján osztalék kifizetését tervezi, melynek kifizetéséről az Igazgatóság és a Felügyelőbizottság előterjesztése alapján a Közgyűlés a 2020. áprilisában dönt

Azóta történt

Előzmények