Hirdetés

Számítógépekkel segít gyerekeket a 4iG

Százötven számítógéppel támogatja a gyermekvédelemben élő tanulók digitális fejlődését a vállalat.

A 4iG Nyrt. 25 millió forint értékben 150 új asztali számítógépet és monitort ajánlott fel azoknak a gyermekvédelem alatt állóknak, akik eddig nem, vagy csak részben jutottak hozzá ezekhez az eszközökhöz – közölte az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetés

A közlemény szerint a felajánlással a cég is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett, a Digitális Jólét Program (DJP) koordinálásával megvalósuló Digitális Összefogás kezdeményezéshez.

Az eszközök Budapesten és az ország 19 megyéjében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) koordinálásával és a Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért egyesület (NENESZ) közreműködésével jutnak el a tanulókhoz.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy: „Magyarország gazdasági fejlődése szempontjából meghatározó az informatikai készségek széles körű ismerete és elsajátítása. A 4iG éppen ezért elkötelezett támogatója a hazai oktatásnak, illetve a digitális oktatás-fejlesztésnek, a rászoruló gyermekek támogatásának.”

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények