Komolyan átalakult a 4iG tulajdonosi szerkezete

A sokak által Mészáros Lőrinc jobbkezeként emlegetett Jászai Gellért meghatározó szerephez jut a felfelé törő informatikai vállalkozásban.

A hazai informatikai piacon szinte fénysebességgel növekvő 4iG Nyrt. ma közleményben jelentette be, hogy Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért megállapodásának eredményeként a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel irányító befolyást szerzett az informatikai nagyvállalatban. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tranzakciók értelmében Jászai Gellért az elmúlt napokban 32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt a társaságban, amelyet további OTC ügyletekkel mindösszesen 40,2 százalékra növel. Az üzletember a jogszabályi előírások szerint, a 33 százalékot meghaladó mértékű befolyásszerzéshez 15 napon belül kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesz a társaság részvényeseinek is. Így Jászai Gellért a 4iG Nyrt. főrészvényese és legnagyobb befektetője.

„Azért fektettem a vállalatba, mert az informatika és digitalizáció a leginnovatívabb iparág, amely robbanásszerű fejlődés előtt áll Magyarországon, valamint az egész kelet-közép európai régióban. Ez maga a jövő, a gazdaság új dimenziója”- mondta a mai bejelentés kapcsán Jászai Gellért. „Munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy a 4iG a piac éllovasává váljon. Ennek érdekében olyan jelentős akvizíciókra készülünk, melyeknek köszönhetően a társaság még az idei évben a legnagyobb hazai tulajdonú informatikai vállalatcsoporttá alakulhat.”

A tőkepiaci törvény értelmében a 33 százalék fölötti befolyás megszerzéséhez kötelező nyilvános vételi ajánlatot kell tennie a társaság minden részvényese számára. Így a tranzakció második lépésében érintett további részesedést, a nyilvános eljárás lezárását követően szerzi meg Jászai Gellért.

A mai napon bejelentett ügyletek jelentős változást eredményeznek a társaság tulajdonosi szerkezetében: Jászai Gellért közvetett módon mindösszesen legalább 40,2 százalékos ténylegesen irányító részvénycsomagot szerez a 4iG Nyrt.-ben, míg Mészáros Lőrinc a Konzum PE Magántőkealapon keresztül 11,63 százalékos, az Opus Global pedig 9,95 százalékos tulajdonnal rendelkezik majd az informatikai vállalatban.

Azóta történt

Előzmények