Közel húszmilliárdos megbízást kapott a BKV-tól a 4iG

A BKV informatikai rendszerének hosszú távú üzemeltetésében vesz részt a 4iG a Sys IT Services Kft. nevesített alvállalkozójaként.

Hirdetés

A felek bejelentették, hogy a BKV által kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a Sys IT Services Szolgáltató Kft. (Sys Kft.) nyerte el fővállalkozóként. A 2019. július 1-jén aláírt szerződés értelmében a fővállalkozó az általa megnevezett alvállalkozókkal közösen 5+5 évig működteti és fejleszti a budapesti közösségi közlekedés üzemeltetését végző BKV Zrt. informatikai rendszerét. A szerződéses keretösszeg nettó 3 milliárd 808 millió forint évente, így az első 5 évben a szolgáltatási díj teljes keretösszege meghaladja a nettó 19 milliárd forintot.

A Sys Kft. két alvállalkozót nevesített ajánlatában: a 4iG-t és a T-Systems Magyarország Zrt.-t. A megállapodás értelmében a 4iG az informatika több területén nyújt menedzselt üzemeltetési szolgáltatásokat a BKV-nak.

A bejelentés szerint a 4iG szakmai módszerek széles körű alkalmazásával – informatikai eszközök standardizálása, feladatok automatizálása, tudásmenedzsment használata, célzott képzés – javít úgy a szolgáltatások minőségén, hogy közben csökkenti az üzemeltetési költségeket. A hatékonyság növelését szolgálja továbbá, hogy a 4iG magas rendelkezésre állást garantál ügyfeleinek, és proaktív szolgáltatásokat nyújt számukra, automatikusan végzik el a szolgáltatási területeken a monitorozást, a karbantartást és a rendszerek időszakos felülvizsgálatát is. Az általuk nyújtott szolgáltatások eredményét időről időre összegzik, majd bemutatják a megrendelőnek.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények