Hirdetés

A 4iG Nyrt. a dohányiparban

A sajátos kapcsolatokkal rendelkező informatikai cég több milliárdos közbeszerzést nyert el.

Ma kiadott közleményük szerint a szorosan Mészáros Lőrinc érdekeltségeihez kötődő 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (4iG Nyrt.) tájékoztatja befektetőit, valamint a pénz-és tőkepiac szereplőit, hogy az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által „a 2014/40/EU európai parlamenti és tanácsi irányelv 15. és 16. cikkének, valamint az EU Bizottság 2018/574 végrehajtási rendeletének teljesítésére DAKIR -dohánytermék azonosító kibocsátó informatikai rendszer és működtetésére vonatkozó szolgáltatások beszerzése” tárgyú nyílt közbeszerzési eljárásban a nyertes konzorcium tagjaként került kihirdetésre.

Hirdetés

A Magyar Narancs információi szerint az uniós előírásoknak megfelelően felállítandó rendszer leginkább az illegális dohánykereskedelem visszaszorítását célozza: „A nyertes konzorcium a cigaretta és vágott dohány termékek valós idejű nyomon követésére alkalmas rendszer fejlesztését, adatközpontjának megvalósítását, illetve az adatok biztonságos tárolását végzi, emellett biztosítja az informatikai, ügyfélszolgálati és szervizhátteret az elkövetkező 5 évben.”

Mint írják, a szerződéskötési moratórium 2019. március 24-én lejárt. A szerződéskötés folyamata megkezdődött, mely során a 4iG Nyrt. szerződést kíván kötni az ND-vel. A leendő szerződés hatálya 61 hónapos határozott időre szól. A beszerzés becsült értéke a szerződés teljesítésének időtartamára nettó négy (4) milliárd forint. A 2019. május 20. után előállított dohánytermékeken a DAKIR rendszer által előállított kódoknak kell szerepelnie.

A közlemény szerint a 4iG Nyrt. felkészült a rendszer határidőben történő éles indulására.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények