Mészáros Lőrinchez került a T-Systems Magyarország

Ha biztossá válik a tranzakció, az a 4iG eddigi legnagyobb felvásárlási üzlete lesz.

Hónapok óta terjed az egyre több forrás által megerősített pletyka, hogy a Mészáros Lőrinc vállalatbirodalmához tartozó, szinte hetente felvásárlásokat bejelentő, egyre nagyobbra duzzadó informatikai vállalkozás, a 4iG szeretné megszerezni a T-Systems Magyarországot, melynek egyik fő profilja állami nagyprojektek végrehajtása.

Minden jel arra utal, hogy ez ma valószínűleg meg is fog történni, ugyanis belső források szerint a dolgozókat tájékoztatásra hívták össze, illetve kora délelőtt megjelent egy közlemény a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy a tőzsde vezérigazgatója a 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság részvényeinek kereskedését felfüggesztette.

Felfüggesztésre a tőzsdén szinte mindig azért kerül sor, mert arról érkeznek információk, hogy nagyobb üzleti tranzakció várható, és ez jelentősen befolyásolhatja az értékpapírok árfolyamát. Ezt bizonyítja az indoklás is: „A Kibocsátó 2019. július 9-én arról tájékoztatta a Tőzsdét, hogy jelenlegi információi szerint a felfüggesztés időtartama alatt olyan tájékoztatás(oka)t kíván közzétenni, amely(ek) az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja (befolyásolhatják), erre tekintettel kérelmezte értékpapírjai kereskedésének fentiek szerinti felfüggesztését.”

Frissítés:

A felek délelőtt 11 órakor megjelent közleménye szerint a Magyar Telekom előzetes megállapodást írt alá a T-Systems Magyarország eladásáról.

„A megállapodásalapján a 4iG a tranzakció zárásakor megvásárolja a T-Systems részvényeit. A tranzakció zárását megelőzően a T-Systems kis-és középvállalati értékesítési üzletága leválasztásra kerül, és az nem képezi az ügylet tárgyát. Az aláírt előzetes megállapodásban a felek megegyeztek a vételárban és a főbb feltételekben, azonban a tranzakció teljes feltételrendszere az előzetes megállapodást is ide értve – a T-Systems átvilágítása és a felek közötti további tárgyalások függvényében – a végleges adásvételi szerződés aláírásával válik kötelező erejűvé. A megállapodás alapján a felek a tranzakció zárását követően hosszú távú együttműködési megállapodást kötnek, amelynek értelmében a T-Systems továbbra is értékesíti a Magyar Telekom távközlési szolgáltatásait a nagyvállalati és a közszféra szegmensekben. A 4iGemellett arra is jogot szerez, hogy a tranzakció zárását követő három évig, a megállapodás feltételei szerint Magyarországon használhassa a T-Systems márkanevet. A tranzakció megvalósulása és zárása az átvilágítási folyamattól, a felek közötti tárgyalások alakulásától, a szerződéses feltételrendszer kialakításától, a jogi dokumentáció aláírásától, valamint a szükséges hatósági engedély(ek) megszerzésétől függ. A tranzakció zárása 2019-ben várható.”

Azóta történt

Előzmények