Elképesztően sikeres évet zárt tavaly a 4iG

Minden téren kiválóan teljesít az üstökösszerűen megjelent vállalkozás.

Az a heti hírek olvasása után is világos mindenki számára, hogy a 4iG Nyrt. a magyar informatikai piacon nemcsak meghatározóvá vált az utóbbi időben, hanem döbbenetes mértékben fejlődött is, villámsebességgel vágott az élre. Mindezt alátámasztja legutóbbi jelentésük, melyet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tettek közzé.

A 2019-es üzleti évet bemutató gyorsjelentés csak jó dolgokról tud beszámolni: „A Társaság tulajdonosi struktúrájának év közbeni átalakulása és új leányvállalatok alapítása mellett,a Cégcsoport hatalmas lépést tett az üzleti hatékonyság javításában és szerződésállományának növelésében mind az állami, mind pedig a piaci szegmensben elnyert megbízások területén. A 4iG legfontosabb megbízásai 2019-ben a logisztika, az oktatás, a gyógyszeripar, az egészségügy, valamint a járműipar és légi személyszállítás, a bankszektor és pénzügyi tanácsadás területéről származtak, de a Társaságjelentős eredményeket könyvelhetett el a licensz- és eszközbeszerzések, illetve infrastruktúra-üzemeltetés és az IT biztonság területén is.”

A társaság vezetése igen őszinte: „A szektor sajátosságaiból, valamint a gazdaság szerkezetéből adódóan az informatikai („IT”), illetve az információ-és kommunikáció technológiai („ICT”) piac legnagyobb megrendelője a Magyar Állam. Ennek megfelelően a Társaság bevételeinek 62 százaléka állami, további 38 százaléka pedig a vállalati szegmens megbízásaiból származott.”

Pénzügyileg a 4iG felfelé tart, mint fogalmaznak, „a 4iG 2019-ben fennállásának legsikeresebb évét zárta.”

„A Társaság árbevétele csaknem háromszorosára növekedett, és meghaladta a 41 milliárd forintot, EBITDA-ja 4,8-szorosára nőtt, és elérte 4,065 milliárd forintot, adózott eredménye pedig 2,8 milliárd forint fölé, azaz huszonnyolcszorosára ugrott az előző bázisévhez képest." A tőkepiacon hasonlóan kiválóan teljesítettek: „A 4iG részvények 2019 I-IV. negyedéves tőzsdei átlagára (757 forint) 262%-kal haladja meg a 2018 I-IV. negyedév átlagát, a 2019. december 31-i záróár 662 forint, ami több mint kétszerese a 2018. december végi záróárnak. A 4iG piaci kapitalizációja 2019. december 31-én 62,2 milliárd forint volt. A Társaság tőkepiaci teljesítményét a Budapesti Értéktőzsde is elismerte, BÉT Legek 2019. díjátadó gálán „Az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója prémium kategóriában” díjat a 4iG Nyrt. vehette át.”

Azóta történt

Előzmények