Milliárdokért szállít a Kincstárnak a 4iG

Nagygenerál és csere a számlavezető rendszerben három és fél milliárdért.

A 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján ma tette közzé, hogy a Magyar Államkincstár „Számlavezető Rendszer fejlesztés, implementáció, paraméterezés szolgáltatások beszerzése” tárgyú verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárásán a 4iG Nyrt. ajánlatát nyertes ajánlatként hirdették ki, melynek szerződéskötési moratóriuma 2020. február 11. napján jár le.

Hirdetés

Az eljárás összértéke 3.469.838.990 Ft+áfa. A projekt keretében a Magyar Államkincstár lecseréli 1997 óta szolgálatban lévő számlavezető rendszerét. A fejlesztés két lépésben valósul majd meg, amelynek végeredményeként multidevizás, korszerű technológiai alapon működő banki számlavezető rendszert vezetnek be,amely lehetővé teszi majd a24/7/360, azaz az éjjel-nappali számla és egyenlegkezelést.

A megbízás során a 4iG Nyrt. feladata lesz az ügyfél- és ügyintézői kapcsolatot támogató frontend alkalmazás kifejlesztése, a számlavezető rendszer, valamint a belső szakrendszeri és a külső nemzetközi-és hazai pénzforgalmi kapcsolatokat támogató Payment Switch alkalmazás kifejlesztése és üzembe állítása is.

Mindezeknek köszönhetően – írják a közleményben – a Magyar Államkincstár hatékonyan reagálhat majd a pénzforgalmi szolgáltatásokkal szemben támasztott követelményekre, illetve az ügyfelek által megfogalmazott igényekre.

Azóta történt

Előzmények