A 4iG Nyrt. részvényenként 22 forint osztalékot fizet

A társaság tavalyi adózott eredménye közel három milliárd forint volt.

Ahogy az várható volt, a közgyűlés tegnap elfogadta az igazgatóság javaslatát, és így 4iG Nyrt. igazgatósága közgyűlési hatáskörben eljárva részvényenként 22 forint osztalék kifizetéséről határozott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

A döntés alapján az igazgatóság a társaság mindenkori likviditási helyzetét figyelembe véve határozza meg az osztalékfizetés időpontját, azzal a kitétellel, hogy az osztalékfizetés legkésőbb 2020. december 31. napjáig megtörténik.

Az igazgatóság elfogadta a 2019. évi beszámolókat. A társaság konszolidált, nemzetközi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült jelentése szerint az értékesítés nettó árbevétele 41,1 milliárd forint, az adózott eredmény 2,8 milliárd forint, a kamat- és adófizetés, valamint amortizáció előtti eredmény (EBITDA) mintegy 4 milliárd forint volt.

Elfogadta az igazgatóság a munkavállalói résztulajdonosi program indításáról szóló javaslatot is.

A 4iG részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír záróára szerdán 531 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 1184 forint, a legalacsonyabb 285,5 forint volt.

Azóta történt

Előzmények