Más akar lenni a NetFone

Hirdetés

Új szereplő a piacon, de mégsem

Két alapvető kérdésre nem vártam őszinte és kimerítő választ hétfő délelőtti találkozómon a NetFone vezetőinek szűk körétől:

  • Mit takar konkrétan a teljesen egyedi, a telco szektorban eddig nem használt üzleti modell (ahogy ők fogalmaznak értékesítési csatorna)?
  • Tényleg szükség van egy negyedik (vagy ötödik) szolgáltatóra az óriásinak nem nevezhető magyar mobilpiacon?

A NetFone október utolsó hetében tartott háttérbeszélgetésén részt vett a Mobilarena is. Ezen az eseményen sok érdekes ötlet, terv hangzott el, konkrétum azonban már kevesebb. A telekommunikációs szektor, illetve egy olyan izgalmas MVNO (Mobile Virtual Network Operator), ami más akar lenni, mint a többiek, az IT café számára is érdekes lehet, ezért találkozót beszéltünk meg a cég vezetőivel, hogy kötetlenül kérdezhessük meg tőlük újra és újra, hány lakossági ügyfelük lesz jövő ilyenkorra.

Már négy éve kaphatók NetFone SIM kártyák, ezeket eddig mobilnetezésre lehetett felhasználni, illetve a cég B2B üzletága (eddig jellemzően ilyenek akadtak) kereskedelmi keretszerződések alapján értékesít hangalapú mobilszolgáltatásokat is egy ideje. „Egyfajta próbafutás, tesztelési időszak volt” Kun István (értékesítési és marketing igazgató) szerint az elmúlt pár év legfontosabb feladata. Kun egyébként a NetFone értékesítési és marketing igazgatója, aki büszkén mutatja be társaságunk többi tagját.

László Boglár neve nagyon ismerősen cseng, szinte rémlik, hogy talán az NGM épületében, vagy a Parlamentben futhattam össze vele, de hiába erőlködöm, nem jut eszembe melyik oldalon állt. Hétfőn a Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. képviseletében ült köreinkben. Azt a Morandót képviselve, amelyik szinte napra pontosan két éve jelentette be, hogy 1,5 millió eurós tőkebefektetést injektálnak a Netfone Telecomba. Az indoklás szerint azért pont erre a cégre esett a választás, mert a kábeltévés nagykereskedelmi tevékenységük illetve a megalapozott fejlesztési tervek és bővülési irányok miatt érdemes felvenni a befektetési portfólióba. (László Boglár egyébként kormányszóvivő volt 2004 és 2005 között, nem táncolt Gyurcsánnyal.)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Virtuális mobilszolgáltató lett a Google

    A Project Fi megkezdte kísérleti működését, egyelőre az USA területén, meghívóval lehet csatlakozni.

Előzmények

  • Februárban indul a Lidl mobilszolgáltatása

    Az áruházlánc a Magyar Telekom partnereként Blue Mobile néven indít saját márkás hangszolgáltatást. Mobilinternet egyelőre nem lesz a kínálatban.