Szoftverbemutató: Windows 8 Modern UI

Az asztali vezérlőpult és a Modern UI-s gépház

A hagyományos asztal afféle kényszerből lett meghagyva, mert egyrészt így is sokkolta a tömegeket a kezdőképernyő és a körülötte kialakult mizéria, másrészt nincs is mire lecserélni. Egyelőre legalábbis. Nagy zúgolódást váltott ki, hogy az Aero megmaradt ugyan, de az Aero Glass nem. Áttetszőség azért van, csak üveghatás nincs. A Superbar és az Aero Peek lényegében nem változott a Windows 7 óta.

Windows 8 Modern UI
Szalagmenü van már mindenhol, a Windowsban és az Office-ban is

Ugyanakkor a Windows fájlkezelő – mert már nem intéző a neve –, megkapta a szalagmenüt. Érdekes, hogy az Office nem nagyon tud profitálni a Windows 8 új kezelőfelületéből, és a vezérlőpultból is lényegében kettő van, a hagyományos asztali változat és a Modern UI-s gépház.

Windows 8 Modern UI
Már nem mindenható a vezérlőpult

Kicsit olyan, mintha nem tudták volna eldönteni, hogy melyik maradjon, vagy csak egyszerűen nem merték volna teljesen kiiktatni az asztali verziót és mindent belezsúfolni a gépházba.

Windows 8 Modern UI
A gépház

Számos dolog duplán intézhető el, de vannak gépház specifikus opciók is. A jövőben valószínűleg egyre több dolgot fognak áthelyezni az új modulba, a SkyDrive például teljes mértékben onnan lesz kezelhető a pletykák szerint. Új felhasználói fiókot még mindig a vezérlőpultból tudunk kreálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények