Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • lugosi

  félisten

  Életem során sok internetes cikket, tesztet olvastam már, de azt hiszem ez a No.1. reklám, amit cikknek mutattak be. A végén meg is lepődtem, mikor ott van az értékelés (különösen ajánlott), tényleg azt hittem már hogy reklámot, vagy termékbemutatót olvasok.

  A teljesség kedvéért, semmi bajom az MS Office-szal, napi szinten én is használom az irodában.

 • lionhearted

  őstag

  Sponsored by MS. :DDD

  Nekem az Office-ról mindig eszembejut, amikor anno telepítettem azt hiszem talán a 2000est (XP néven is futott talán), és telepítés közben megfagyott a gép. Az oprendszert is újra kellett húzni, pedig friss volt. :)

  Engem az érdekelne, hogy ezeknek a csodáknak a szolgáltatásait hány százalékban is használja a KKV avarage Joe-ja? Értem én, hogy felhő, így meg úgy. Ami persze kérdéses, hogy mennyire biztonságos ott tárolni bármit is.

  Nekem meg van bajom az Office-szal, de az másik téma.

  Tegnap még működött...

 • Glenda

  addikt

  A fizetetteket jelölni szokták, nem? Valaki régebben minden Ubuntu megjelenésről írt, az is reklám volt?

  from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r

 • lugosi

  félisten

  Nem tudom, hogy a más által írt ubuntu cikkek reklámok voltak-e, mert azokat nem olvastam. Ezt a "cikket" olvastam, és ez alapján el tudom dönteni. Ennek az eldöntéséhez semmi köze a más által ubunturól írt cikkeknek. Érdekes a logikád.

 • Glenda

  addikt

  A múltkor valaki írt hasonlót, akkor azt mondták, hogy a Blogos cikkek a fizetettek, de azok se úgy, hogy xy-t kell leírni, hanem hogy foglalkozni kell vele.

  from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r

 • Kopi31415

  félisten

  Azon az értékelésen kibuktam.
  Biztonság: foltozókedd. Beszarás. Egy felhös képességekkel is bíró rendszernél nem az adatbiztonságot és hasonlókat kéne nézni?
  Stabilitás: nem omlott össze. És a felhös adatelérés hogy mutat? Ha nem fizetem az elöfizetési díjat ilyen-olyan okból, mennyi idöm van leszedni a cuccaimat, mielött elvesznének?
  Gyorsaság: SSD-n minden villámgyors. És a felhövel?

  Konkrétan bullshit az egész értékelés ahogy van, a többi csak e-szennyezés.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • #41133696

  törölt tag

  Az adatbiztonsággal nincs semmi gond. Ha a Microsoft vagy a Google felhőjében adatot vesztenél, akkor a föld bármelyik másik szolgáltatásánál is megtörténne ez. Többszörösen biztosított rendszerekről van szó.

  A felhős adatelérés gyorsaságával sincs baj, ezt egyébként a német Chip magazinban is pár hónapja leírták.

  Ha meg nem fizeted az előfizetési díjat, így jártál. Tudod, mikortól nem fogod fizetni, mentsd le előtte.

  [ Szerkesztve ]

 • Nagy Gábor

  tag

  Az első munkalap alján olvasható:
  Offline telepítőkészlet egyelőre nincs.
  Az Offline telepítőkészletet árulják, lokálisan, egyetlen gépre telepíthető licenckulccsal Office 2013 néven.
  Az Office 365 licence emlényeim szerint 3 gépen való használatot (otthoni, noteszgép, munkahelyi) tesz lehetővé. Cserébe nem kell installkészlet, mert ami lokálisan telepszik, az is a netről megy fel.

  Mellesleg - ez itt a kéretlen reklám! - az Auchan-ban a táblagépek alatti polcon találtam Office 2013 dobozt, amiben telepítő média NINCS, csupán a licenckulcs, természetesen csak egyetlen gépre érvényes licenckulcs. Igaz ez csak 19900.- Forint (Student and Home Hungarian kiadás).

  Még olvasom tovább... hátha lesz további hozzászólnivalóm.

  Második lapon:
  Akik eddig az OpenOffice-ban vagy a LibreOffice-ban ismert OpenDocument formátumot használták, zökkenőmentesen válthatnak Office 365-re, sőt ha ragaszkodnak a megszokott fájlformátumhoz, választhatják azt is.
  Khmmm.
  A Microsoft Office Wordje a LibreOffice aktuális (3.6.6 és 4.0.2 kiadásaiban használt ODF 1.2-es formátumot tapasztalataim szerint hibásnak érzékeli és be sem tudja rendesen tölteni. Szóval itt jókorát zökken a nevezetes "zökkenőmentes váltás" koncepciója és ígérete.

  Még mindig olvasom tovább...

  [ Szerkesztve ]

  dr. Nagy Gábor

 • Kopi31415

  félisten

  Jó, csak ha már szolgáltatás bemutatóját olvassuk, akkor ez a szolgáltatás, nem az ssd-re telepítési idö és a program elindulási ideje. A felhös adatlérés ideje azért érdekes kérdés- nekem elég sokáig tartott notiról feltöltenem azt az 1,8GiB adatot valamelyik nap egy szolgáltatóhoz, hogy érdekeljen az adatkezelési tempó. Na meg ok, hoy IJ van nem fizetéskor, de milyen az IJ. Ha felhözünk akkor fontosabb azt tudni, hogy a céget ha az adóhivatal valamiért elkezdi vegzálni s zárolja a bankszámláját akkor azonnal elveszít midnent adato a hónapváltáskor, vagy van esély rá, hogy annak feloldása esetén még tud mivel dolgozni, esetleg mentést csinálni.

  Tömören hogy te is értsd: nem hülyeségekkel kellett volna megtölteni a cikket, hanem azt leírni, ami valóban érdekes az egészben, s alaposan megmutatni.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • #41133696

  törölt tag

  Az arra vonatkozott, hogy közvetlenül a Microsofttól nincs lehetőség ISO állomány letöltésére, mint a Windows 8 Upgrade akció keretében volt. Egyébként ma is bármikor letölthetem közvetlen az MS-től ISO-ban a Windows 8 példányát.

  [ Szerkesztve ]

 • #41133696

  törölt tag

  Ha a cégedet vegzálja az adóhatóság, ráadásul hosszú ideig, mondjuk hónapokig, akkor már régen rossz.... Egyébkét milyen cég az, ahol nincs lokális Backup? Ja, hogy lefoglalják a számítógépeiteket is? Hát így járás megint csak. Addig ugye nem tudtok dolgozni. Mikor lejár a lefoglalás, és kiderül, hogy ártatlan a cégeket, visszaadják, és más nem visszatöltitek fel a lokális mentésből. Most az MS-t hol érdekelné, hogy a cégedet esetleg az adóhatóság piszkálja? Valószínűleg van náluk türelmi idő, de esélyes, hogy 30-90 nap nagyjából.

  Szerinted 20/1 -es nettel egybéként nagyon lehet a sebességet tesztelgetni? Egyébként meg jellemzően kisebb cégeknél van ilyen feltöltési lassulás, és ott is a "potyautas" kategóriában.

  [ Szerkesztve ]

 • janos1988

  addikt

  "Vagyis a vállalkozások nem igazán nyitottak az újdonságokra..." - Vagy még inkább a fölösleges funkciók ezreire.

  https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

 • Kopi31415

  félisten

  Akkor azt kéne írni.

  Amúgy van ám benne tárgyi tévedés is szépen, szalagmenü az Office 2007 óta van, így a 25-35 közöttiek jelentös része kellettt már taálkozzon vele, találkozhatott vele. Na meg a szalagmenü sem W8 exkluzív, már W7 korszakban elérhetö volt.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • #41133696

  törölt tag

  Windows 8-ban teljesedett ki. Akkor kapta meg az egyik legfontosabb modul a fájlkezelő, és a paint is. Utóbbi annyira nem számít.

 • Kopi31415

  félisten

  A kiteljesedés, hozzászokás, megismerés nem ugyan azt jelentö szavak.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • Nagy Gábor

  tag

  A cikk értékelése - milyen is lehetne - erősen szubjektív elemeken alapulva maga is szubjektív.

  Nézzük sorra:

  1. Biztonság:
  a.) Az, hogy a cikk szerzője nem ismer biztonsági réseket, az nem jelenti azt, hogy ilyenek nincsenek. Ha nem lennének, akkor nem adna ki a Microsoft minden hónap második keddjén biztonsági frissítéseket.
  b.) Az, hogy a LibreOffice-ban is vannak rések, amiket szintén foltozgatnak, nem jelenti azt automatikusan, hogy az Office 365 ugyanolyan biztonságos lenne.
  c.) A biztonság miatt tehát egyáltalán nem kell aggódnunk, a frissítés a Windows Update (röviden WU) rendszeren keresztül érkezik. - Én inkább csak továbbra is aggódom. A frissítésekkel gyakran friss hibák érkeznek automatikusan. Lásd a Windows 7-hez nemrég érkezett 2823324-es (vagy valami hasonló számú) frissítését, ami - mint utólag kiderült, kékhalálokhoz vezetett, és a Microsoft azoknak, akik korábban automatikusan telepítették, erősen javasolta egy hírlevelében a nevezett frissítés mielőbbi uninstallálását.
  Szóval én inkább továbbra is aggódom...

  2. Stabilitás:
  A szoftver egyetlenegy alkalommal sem omlott össze a használat alatt. A cikket is ebben írtam.
  Én meg egy 100 oldalas anyagot írtam Wordben 110 ábrával, amibe többször is belehalt a Word 2010. A 2013-at, illetve az Office 365-öt még időhiányában nem teszteltem ugyanezzel a dokumentummal, de meg fogom tenni.
  Mellesleg az, hogy nem omlik össze, az nem erény. Az össze nem omlás egy alapvető elvárás bármilyen kereskedelmi szoftver esetén, amiért pénzt adunk ki. Ha nem az, akkor a termék nem termék, hanem csak egy bétatesztes vacak, amitől azonnal menekülni kell. Szóval ez is eléggé szubjektív pontozás.

  3. Szolgáltatások:
  Kinek a pap, kinek a papné. A Modern UI, leánykori nevén a Metro felület nem a szívem csücske. Az utóbbi időben megjelent hírek szerint ezzel nem vagyok egyedül, hiszen állítólag a Microsoft is fontolgatja a csempe mellett/helyett visszahozni az eszközök közé a korábbi, vagy ahhoz hasonló asztalt és Start menüt, mert tömegigény mutatkozik eziránt.

  4. Sebesség:
  Egyetértek, a telepítés sebessége lényegtelen, ha jó a rendszer maximum pár évente, az újabb verziók telepítésekor, vagy a rendszer/adatok másik gépre költöztetésekor vesszük igénybe.

  5. Összegzés:
  A magam részéről rengeteg olyan kisvállalkozást ismerek, ahol az Office XP is felesleges szolgáltatások özönét kínálja, mert a gyakorlatlan, képzetlen felhasználó csupán ugyanazt a pár műveletet végzi vele, és még az 1%-át sem képes nem hogy kihasználni, de kipróbálni sem annak, amit az Office csomag kínál.
  Nekik felesleges a fizetős irodai szoftver, amilyen az Office 365 vagy az Office 2013. Számukra elég (lehet) a Google Dokumentumok, ha csoportmunka is kell, vagy a LibreOffice helyileg telepítve. Mindkettő INGYENES. Az egyetlen szűk keresztmetszet, ha olyan munkarend van, ami megköveteli a Microsoft aktuális friss Office csomagjaival való prompt adatkapcsolatot.

  Szóval kellemes Microsoft hátterű, többé-kevésbé korrekt termékismertető a cikk, erős PR hátszéllel.

  [ Szerkesztve ]

  dr. Nagy Gábor

 • #41133696

  törölt tag

  Ezt most ki vonta kétségbe? :F

  Arról volt szó - de nem is konkrétan a cikkben lett ez kivesézve hanem az egyik topicban -, hogy a szalagmenüt a Microsoft folyamatosan "csempészte" be az operációs rendszereibe és az irodai programcsomagjaiba. Ahhoz, hogy ezt a folyamatot befejezettnek lehessen tekinteni a Windows 8 kellett.

  (#16) Nagy Gábor:

  a) Nincs befejezett és hibátlan szoftver ez alaptétel. A nemzetközi verzió február óta van jelen, azóta volt két frissítő kedd, update nem érkezett az új Office verziókhoz.

  C) Windows 8 esetében nem volt a folttal gond, csak Windows 7 rendszerek esetében

  3: A LibreOffice 4.0.0.2 elég gyakran megborul, szóval erény ebből a szempontból.

  [ Szerkesztve ]

 • Nagy Gábor

  tag

  a) Nincs befejezett és hibátlan szoftver ez alaptétel. A nemzetközi verzió február óta van jelen, azóta volt két frissítő kedd, update nem érkezett az új Office verziókhoz.

  Ha nem érkezett update, az nem azt jelenti, hogy nem volt hiba, hanem csak azt, hogy még nem javították ki az ismertté vált hibákat - amiket a javítás megjelenéséig a Microsoft bőszen tagadni szokott! - olyan módon, hogy az tömegméretekben kiadható lenne.

  C) Windows 8 esetében nem volt a folttal gond, csak Windows 7 rendszerek esetében
  Nálam pont Windows 7 van, mert
  - ami működik és megszoktam, azt minek rontsam el
  - a munkahelyemen is Windows 7 a környezet, ezt tanítjuk, ebben tanítunk, amíg a nyáron a váltás meg nem történik Windows 8-ra. Így engem személy szerint komolyan érintett a Win7 rendszereket érintő, számodra lényegtelen "malőr".

  3: A LibreOffice 4.0.0.2 elég gyakran megborul, szóval erény ebből a szempontból.
  Akkor sürgősen cseréld le a 4.0.2.2 kiadásra, ami az aktuális stabil kiadás.
  A LibreOffice oldalán egyértelműen közlik, hogy az X.0.0.Y kiadások bevezető, nem teljesen stabil kiadások, amelyek segítik az újabb funkciókkal való ismerkedést, a céges telepítéseket pedig az X.0.2.X kiadásoktól kezdik ajánlani. Tehát a verziószám harmadik (!) tagja jelzi a stabilságot. Az előző sorozatból tudomásom szerint most a 3.6.6 az aktuális, de a végső javításokat még beteszik egy 3.6.7-es kiadásba, amit folyamatosan fejlesztenek a lezárásig.

  Mellesleg a 4.0.2.2-esben egy momentán 500 oldal fölött járó könyvet szerkesztek, mazochizmusból egyetlen fájlban, anélkül, hogy fejezetekre bontva egy fődokumentumok keresztül készíteném. És bírja. 830 sorszámozott és feliratozott ábrával, lábjegyzetekkel (>50), ábrákra, fejezetcímekre, oldalakra mutató kereszthivatkozások garmadájával (>2000). És bírja. A Word ennek az ötödébe beledöglött és állandóan széttördelte az anyagot.

  Szóval nekem is megvannak a magam keserű, ám néha kacagtató tapasztalatai a Worddel és a Writerrel egyaránt. És a legtöbb jelenleg elérhető kereskedelmi és ingyenes Office csomaggal.

  dr. Nagy Gábor

 • Kopi31415

  félisten

  Most akkor kezdjem el szájbarágni, hogy a cikk kvázi hazudik a munkavállalókat, programverziókat tekintve? Azhhoz, hogy ismerjék az emberek a szalagot az kell, hogy teljes legyen a folyamat, nem elég az iparági vezetö irodai csomagban kötelezöen jelen lennie úgy, hogy az oktatási vonalon, otthoni verzióban már minimum hat éve csak olyan vásárolható, tölhetö le?

  a) nagyon nagy baj lenne, ha ennyi alatt már jönnie kéne neki.
  3: a hivatkozás, hogy jelen cikk is ebben íródott s ez a jó példa a stabilitásra marha gyenge, amelyik rendszer ennyitöl megekszik, az nem való semmilyen munkára.

  Röviden összefolgalva számodra, mert a jelek szerint nem érted: a programot nem minösítem, a cikket annál inkább tartom szarnak, pont semmi relevánsat nem mond, tök lényegtelen elemeken meg rugózik sokat.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • LordX

  veterán

  "Igen, szerencsére van belőle natív 64 bites verzió is."

  Minek?

 • #41133696

  törölt tag

  Elírtam 4.0.2.2 -ről van szó. Egyébként a Secunia egyből jelzi is, ha van újabb belőle - biztonsági szempontból.

  "Ha nem érkezett update, az nem azt jelenti, hogy nem volt hiba, hanem csak azt, hogy még nem javították ki az ismertté vált hibákat"... nem mondod...

  (#19) Kopi31415:Most akkor kezdjem el szájbarágni,...

  nem, mert felesleges, és uncsi. Szerintem lapozz :)

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Hmm, elég nagyot néztem, mikor az író nevére egy ph tag jött be. A cikk végén lévő értékelés miatt erre álmomban sem gondoltam volna. o.O

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • anulu

  nagyúr

  1/c-re: több száz gépre telepítettük. csont nélkül ment mindegyiken.

  2: cégnél pénzügyesek 80-100+MB-os xls-ekkel dolgoznak, marketingesek sokezer oldalas (a rekord 400MB volt, amit file serveren láttam) Word doksikkal. érdekes, nincs bajuk vele.

  5: akkor lehet alternatíva, ha csak open dokumentumokkal dolgoznak. azokat küldenek és fogadnak. ugyanis a legújabb LO-ban megnyitott sima doc filera rámentve képes úgy hazavágni, hogy utána sehol semmilyen keretek között nem megnyitható. persze, lehet mondani, h a sima doc és xls formátumokról semmit nem adott ki az MS. csakhogy ez r=1 usert piszkosul nem fogja érdekelni.
  céges környezetben továbbra sem alternatíva egyik általad említett sem. sem sebességben sem szolgáltatásban (akár úgy is, hogy nem is tud róla a user, mert egy plusz beépülő modulon keresztül használja). pls legalább Te ne akard beállítani úgy az LO-t és az Apps-t (ahol épp nemrég volt egy kiadós leállás), mint ami valós alternatívát képes nyújtani ott, ahol valódi nagyvállalati termelő munka folyik. köszönöm.

  [ Szerkesztve ]

  "Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone8 64GB | iPad Retina 32GB /w 3G | XBOX ONE X

 • anulu

  nagyúr

  nem mellesleg a saját személyes véleményem, hogy ez az egész cloudos b@romság eltűnhetne már ott, ahova való. akinek egy kicsit is fontos az, amivel dolgozik, az nem tárolja cloudban. és ezt most platformfüggetlenül mondom.

  [ Szerkesztve ]

  "Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone8 64GB | iPad Retina 32GB /w 3G | XBOX ONE X

 • pzstm

  félisten

  Microsoft is fontolgatja a csempe mellett/helyett visszahozni az eszközök közé a korábbi, vagy ahhoz hasonló asztalt és Start menüt, mert tömegigény mutatkozik eziránt.

  Ebbe kicsit belekötnék ha nem haragszol.

  1. Asztal most is van, még RT alatt is, totálisan az mint korábban csak start gomb nélkül

  2. Start menü mmost is van, teljes képernyős, start screen néven fut. Pletykák keringtek arról, hogy start gombot visszahozzák Blue-val illetve default-nak beállítható lenne a boot to desktop. Ez a második dolog esetleg még okés, de a start gombot gondoljuk tovább. Annyi történne, hogy a start gombra kattintva bejönne a teljes képernyős start screen. Értelme nem sok van.

  Azt meg zárójelesen jegyzem meg, hogy ma nézegettem meg épp 4 különböző build lab kb 7-10 napos buildjét, és egyikben sincs benne semmi ilyesmi, még a boot to desktop opció sem.

  iPhone 11 Pro Max 64GB Black |Surface Pro4 256GB Type Cover |Xbox One X Project Scorpio|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

 • LordX

  veterán

  Annyi értelme van ilyen formában visszahozni a gombot, hogy távoli asztalon / virtuális gépben nem kell vadászni azt a 3 pixelt, hogy előjöjjön a menü (ugyanis akkor nem feltétlen akad meg a sarokban), most függetlenül attól, hogy mi a véleményem a start screenről.

 • Nagy Gábor

  tag

  A felhővel kapcsolatos véleményeddel maximálisan egyetértek!

  dr. Nagy Gábor

 • Nagy Gábor

  tag

  Írod:
  1. Asztal most is van, még RT alatt is, totálisan az mint korábban csak start gomb nélkül

  Van, de nem mindegy, hogy félre kell-e tolni hozzá a csempéket vagy sem. Engem irritál, hogy tologatni kell a csempéket, majd célozgatni, ahelyett, hogy a Windows gombra vagy a szokott helyre kattintva dolgozhatnék.

  2. Start menü mmost is van, teljes képernyős, start screen néven fut. Pletykák keringtek arról, hogy start gombot visszahozzák Blue-val illetve default-nak beállítható lenne a boot to desktop. Ez a második dolog esetleg még okés, de a start gombot gondoljuk tovább. Annyi történne, hogy a start gombra kattintva bejönne a teljes képernyős start screen. Értelme nem sok van.

  Ne érts félre, nem magára a Start gombra vágyom, az úgy randa, ahogy van, hanem arra, ha a hozzám hasonló megcsontosodott öregek egyszer már beálltak arra, hogy a Start menün keresztül indítgatnak szinte mindent, vagy az Asztalra kihajított ikonokkal, akkor ezt a lehetőséget ne bonyolítsák feleslegesen. Tudom, hogy fogyunk, de vagyunk még páran, akik így vagyunk vele.

  Előző leveleimben magam is abban reménykedem, hogy az egyelőre meg nem erősített pletykák esetleg (?) beigazolódnak, és valamelyik frissítéssel visszakapjuk a korábbihoz jobban hasonlító Asztalt, és Start(szerű) menüt.

  dr. Nagy Gábor

 • Nagy Gábor

  tag

  Kedves anulu!

  Írod:
  1/c-re: több száz gépre telepítettük. csont nélkül ment mindegyiken.

  Talán tekintsd meg ezt a hivatalosnak és autentikusnak tekinthető forrást:

  [link]

  Nem kívánom kommentálni.

  [ Szerkesztve ]

  dr. Nagy Gábor

 • Glenda

  addikt

  Teljesen átérzem a helyzetet, dédapám soha nem értette meg miért kell lecserélni a jól bevált gőzmozdonyt ilyen kábelesekre...

  from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r

 • Nagy Gábor

  tag

  Kedves anulu!

  2: cégnél pénzügyesek 80-100+MB-os xls-ekkel dolgoznak, marketingesek sokezer oldalas (a rekord 400MB volt, amit file serveren láttam) Word doksikkal. érdekes, nincs bajuk vele.

  Én is dolgoztam marketingesekkel, tudom milyen szörnyűségekre képesek...

  Ettől függetlenül kénytelen vagyok saját személyes tapasztalataimat tényként leírni. Az, hogy mások általam ismeretlen tartalmú és formázottságú, 400 vagy több MB-os Word doksikat csont nélkül szerkesztenek, csak irigykedésre késztet. Az én pillanatnyilag szerkesztés/véglegesítés alatt álló 70 MB-os, 500 oldalas, 830 ábrás, kereszthivatkozásokkal teletömött doksimnak már az első 100 oldalába a Word 2010 több gépemen is belehalt.

  Mielőtt a vasat és a hátteret firtatnád, mindegyik gépemben 3GB a RAM, Intel Cor2Duo procijuk van, elegendő tárhellyel és Win7 Enterprise Hun SP1 + az azóta kijött frissítések dolgoznak alatta.

  A fentiek és a LibreOffice Writeréről hirdetett lesújtó véleményed ellenére - biztos a Writer erről nem hallott! - a LibreOffice Writer 4.0.2.2, ha lassan és döcögve, de stabilan képes megjeleníteni és szerkeszteni az anyagot (most véglegesítem a korrektorom észrevételeit). Ha néha össze is rogy, pár perc múlva ugyanott folytathatom a munkát, ebből adatveszésem még nem volt. Worddel és Excellel már igen.

  Megértem, ha számodra a MS Office csomagok jelentik az egyetlen használható "ipari" alternatívát, de engedd meg, hogy nekem is meglegyen a saját véleményem, ami a Tiédtől eltér. Amikor a hozzám forduló felhasználót egy Commodore 64 is teljesértékűen ki tudná szolgálni a néhai EasyScript szövegszerkesztő programmal, akkor az ilyen felhasználónak igenis bőségesen elegendő egy LibreOffice Writer, ami ingyenes, és felesleges pénzt kidobnia a Word és az MS Office igénybe sose vett szolgáltatásaiért.

  dr. Nagy Gábor

 • Nagy Gábor

  tag

  Kedves Glenda!

  Teljesen átérzem a helyzetet, dédapám soha nem értette meg miért kell lecserélni a jól bevált gőzmozdonyt ilyen kábelesekre...

  És a gőzmozdonyt az se zavarta, ha ellopták a vonatsínek mellől/fölül a kábeleket...
  Egyetértek dédapáddal! :DD

  dr. Nagy Gábor

 • Glenda

  addikt

  Hm...ugye, az a név, hogy polivezum meg GoboLinux mond valamit?

  from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r

 • tomtyi

  veterán

  "csakhogy ez r=1 usert piszkosul nem fogja érdekelni."
  És ezzel ugye csak azt támasztod alá, hogy az MS még akkor is keresztbe tesz a potenciális konkurenciának, ha látszólag jó fejnek mutatja magát. Mert a fentebbi "a sima doc és xls formátumokról semmit nem adott ki az MS" a bambano és mások által is sokat emlegetett kamu nyitottság az ISO-szabvány docx-ben, ugyebár. És hogy éppen ez a vendor lock-in fenntartásának eszköze. És ez a geciség. Mert az M$ azt mutatja, hogy pedig ő demilyenjónyitott, közben meg ez van mögötte. Nem?

  @(#33) Glenda
  Linux-fóbiád van? Hogy jön ide egy ingyenes rendszer bemutatója mint reklám? Vagy ha neked miért fáj, ha egy ingyenes rendszert mutatnak be szemben a te általad kedvelt fizetőssel, és ezzel adott esetben neked is jót tesznek, mert pénzt takarítasz meg? Vagy esetleg M$-termék eladásból élsz? Akkor értem.

  @(#25) pzstm
  Én is belekötnék. Ha a teljes képernyős "Startmenü"ből indulsz, indítasz programot, rengeteg funkció másképp működik. Az IE pl tök más, nem tudsz fájlkezelőt indítani, stb.

  [ Szerkesztve ]

  乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

 • tomtyi

  veterán

  És hogy jön ide poliverzum és a GoboLinux?

  乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

 • Cifu

  nagyúr

  A cikk alaposságát én is megkérdőjelezném.

  1.: Kellemetlen tényként el kell ismerni, hogy sok állami háttérszervezet bizony lazán alkalmazza a Microsoft szoftvereit, és tele vannak olyan makrókkal, amiket csak eredeti Office csomaggal lehet futtatni.

  2.: Ha már összevetjük egy fizetős és egy ingyenes szoftvert, akkor azért érdemes ezen ellamentálni. Ahol én dolgozom, ott kb. 50 gép van. Napi szinten használják az Excel-t és Word-ot. Most számolgassunk csak, mennyi pénzbe kerülne 50 gépes Licenc? Bruttó 65e Ft / 5 gépes licenc a legolcsóbb (vagyis 650e Ft összesen), amit találtam SBP-ben, illetve van MidSize Licenc, gépenként 12,3 euróért per hó plusz áfa (50 gépen 615 euró plusz áfa költség havonta!). Ezzel áll szemben a teljesen ingyenes OpenOffice / LibreOffice. Hát ha én a gazdasági igazgatónak be akarnám adni, hogy itt az új, csúcsszuper Office, "csak" ennyit kellene fizetni érte, miközben van egy ingyenes alternatíva, akkor aligha kérdéses, melyiket fogja választani.

  3.: Tegyük hozzá, hogy nincs se XP támogatás, se Vista támogatás. Hogy XP nincs, hát... oké, érthető, de itt még akad ilyen gép sajna-bajna. De a Vista azért nem olyan kurta régi OS, hogy azt se támogassuk már, kérem szépen! Ismét megjegyezném, hogy a Libre/Open Office fut ezeken az OS-eken is, probléma nélkül.

  4.: Nagyon nagy negatívum, hogy a végleges licenc csak egy gép / licenc szabállyal él. Vagyis ha egy gép bedöglik, és a helyére új kerül, a régi Office 2007-et még lehetett lazán telepíteni (2010-nél még nem volt ilyen), gond nélkül futott. Ha jól tudom, az Office 2013 már nem engedi ezt meg. Oh, persze, előfizetésnél nem gond... annyira.

  Összegezve a saját tapasztalataimat, az egyetlen indok, amiért pár MS Office licenct érdemes megvenni, hogy legyen egy-két gép, ahol az esetleges állami excell makrós istenveréseket tudjuk futtatni, de amíg a többség a napi feladatát el tudja látni ingyenes szoftverrel, addig miért adjunk ki pénzt egy szoftverért, amivel számtalan megkötés és probléma jár?

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Воланд

  félisten

  nincs mar egy licenc - egy gep kikotes.

  "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

 • stevve

  nagyúr

  Miért is? Vegyünk egy teljesen valós példát: Sandy. Hány meg hány cég töltötte azonnal az Amazon vágy más szolgáltató felhőjébe az adatait? Felesleges a felhő?

  Egyébként érdekes, hogy szidalmazod a cikket, miközben láthatóan Microsoftellenes vagy - viszont mindezek cáfolatára mégis használod a cég termékeit.

  A #16 hozzászólásod egy az egyben egy negatív vélemény csupán, de azért szubjektivitással vádolod a cikkírót (nem védem a cikket). Szerintem többségünk szerkesztett már 100+ oldalas dokumentumokat Wordben gond nélkül és azt sem értem, miért irtózol a WU szolgáltatástól - főleg vállalati környezetben, ahol neked még csak foglalkoznod sem kell vele, mert az IT teszteli, mire hozzád elér (ok, a KKV-knál ez nem napi gyakorlat, de az sem, hogy egy frissítés hazavágja a rendszert).

  [ Szerkesztve ]

 • Воланд

  félisten

  "Ha a teljes képernyős "Startmenü"ből indulsz, indítasz programot, rengeteg funkció másképp működik. Az IE pl tök más, nem tudsz fájlkezelőt indítani, stb."

  a teljes kepernyos start menubol azt inditasz el, amit oda kituzol. lehet inditani asztali ie-t, lehet inditani fajlkezelot (klasszikusat, vagy metrosat is).

  "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Ha nem használna MS termékeket is, akkor mi alapján írhatna hiteles kritikát? Ha komolyan csinálsz valamit, akkor te is megkeresed a hozzá való programot, ha több is van, akkor meg kiválasztod azt, ami működik és tetszik is.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • stevve

  nagyúr

  Ez a cikk KKV-król szólt, annak kapcsán az egész palettát ostorozó hadjárat indult el, de egy KKV nem fog sokat keresgélni, mert az költség. Otthon talán megkeresem, de sehol nem várok tökéletes szoftvert. :) Én is MS Office-t használok és eddig nem ütköztem megoldhatatlan problémába. Ez nem jelent hibátlanságot, de azért azt sem, hogy hulladék. :)

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Hadjárat itt még közel sem indult el, még be sem melegedett a komolyabb mso - lo témát kedvelő vitatkozók tábora.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • djculture

  félisten

  Ja csak majd havonta ha 10-20 giga forgalmat tudsz generálni az előfizetéseddel utána korlátoznak akkor meglátom hogy melyik hajadra kened a felhődet mint ahogy a D Telekomos vezér csávó jól "megaszonta" hogy mindenkinek elég lesz az.
  " német távközlési óriás egy héttel ezelőtt közleményben jelentette be, hogy módosítja tarifastruktúráját és adatforgalmi korlátot vezet be. A társaság a lépést a növekvő adatmennyiséggel indokolta. A változtatás azt jelenti, hogy a jövőben a DT ügyfelei a sávszélesség korlátozásával szembesülhetnek akkor, ha túllépnek bizonyos adatmennyiség-határokat. A következmény minden csomag esetében ugyanaz: 384 Kbit/s-ra korlátozzák le az előfizető rendelkezésére álló sávszélességet. Az átlagos ügyfelek adatforgalma 15-20 gigabájt havonta. Obermann visszautasította azokat a vádakat, hogy hátrányos helyzetbe hoznák a piac szereplőit ezáltal, mivel a saját szolgáltatásaik, például az Entertain adatforgalmát nem számítják bele ebbe az adatmennyiségbe, szemben a konkurens ajánlatok adatmennyiségével. "

  Ha ezek elterjednek Európában akkor ezek az online szolgáltatások halálra lesznek ítélve.

  [ Szerkesztve ]

 • #41133696

  törölt tag

  Akinek ilyen lehetőségei vannak... így járt. Egyéni szoc. probléma. Aki középkori időket idéző földút mellett épít palotát, ne vegyen az Autobahn-ra specializált Ferrarit.

  Az Egyesült Királyságban is van korlát. Szerinted ezekben az országokban nem felhőznek? Többe kerül. Ennyi.

  [ Szerkesztve ]

 • djculture

  félisten

  Nyugi mindkettőnknek ott van előfizetése csak a magyar leányvállalatnál.. Ne reménykedj abban hogy itt nem ez lesz, román szlovák anyacégeiknél már bevezették.

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Pl. a hírekhez kapcsolódó topikokban nem igazán volt ez probléma eddig, teljes lendülettel mehetett az mso / lo vita...

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • tomtyi

  veterán

  Persze, hogy ki lehet tűzni. De ezért miért nekem kell "küzdeni", miért nincs alapból fájlkezelő? Bár talán erre is rájöttek már, és a 8.1-ben lesz. Vagy ha nem, akkor 1 évvel később, a 8.2-ben. Vagy valamikor a távoli jövőben, amikor már elszoktak tőle az emberek, és világrengető (és rendszert "új fícsörként eladó :DDD ) újdonságként bele lehet rakni az aktuálisan megjelenő rendszerbe.

  Metro-s fájlkezelő? MS-gyártmány alaptelepítéssel? Meglepne...

  És persze az IE-nek ∞szer vitatott desktopon totál felesleges skizofrén működése. Mert azért is külön kell dolgozni (kitűzni, ugye), hogy válasszak a kettő közül. Mert miért is van kettő?

  乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

 • #41133696

  törölt tag

  Letöltés szempontjából érintene, a sok Steam meg Origin vásárlásból adódó letöltés miatt.

  Felhő oldalról: Az ingyenes Microsoft Skydrive-ban van 25 GB helyem, amiből jelenleg 22.6 GB szabad
  Skydrive PRO-ban 25 GB szintén, tehát MS-nél 50 GB.
  Google Drive-nál 2x 5 GB ami 10 GB-ot jelent.
  Ami fent van az MS-nél cucc, az fent a Google Drive-ban is.
  A Symantec-nél van még 2 GB tárhelyem, amiből 1.8 GB szabad.

  Van még Dropbox, de azt alig használom, meg SugarSync amire még nem regisztráltam, csak tabletre leszedtem az ingyenes appot, hogy majd megnézem.

  Tehát összesen olyan 64 GB tárhelyem van a felhőben, amiből vagy 6-ot használok.

  Csak azért írtam, mert én lettem megszólítva.

  Engem magán emberként tehát csak letöltés szempontjából érdekel, mert az az 1-2 GB fixen van fent, ami a felhőben változik havonta az pár MB-ban mérhető.

  Az általad írt, hozzászólásban az szerepel, hogy "csak" lekorlátozzák a sávszélességet 384 kbps-ra, ami 2003-as ADSL szint. Természetes, hogy én sem örülök neki, de majd meglátjuk mi lesz, ha a többi szolgáltató is így jár el, akkor ezt lenyelik az emberek, ha pedig nem, akkor megindulhat a vándorlás, ugyanis ez olyan mértékű változás, ami jogosulttá tehet a felmondásra.

  Egybéként hiper brutál sebességű 100+ Mbit/s-es Interneteknél, eddig is volt korlátozás. Csak az ADSL előfizetők mentesültek ez alól mondván ők sem fizetnek kevesebbet, ráadásul lehetőségük sincs váltani, és csak vánszorognak.
  Meglátjuk, hogy az ADSL-esekre is kiterjesztik e. Ha igen, akkor nincs alternatíva, ez van és kész.

  [ Szerkesztve ]

 • Воланд

  félisten

  "Persze, hogy ki lehet tűzni."

  akkor ne azt ird, hogy nem lehet, hanem azt hogy lusta vagy.

  "Metro-s fájlkezelő? MS-gyártmány alaptelepítéssel? Meglepne"

  most, hogy eljutottunk odaig, hogy van metros fajlkezelo hirtelen az lett a gond, hogy nem ms termek?

  ie-re csak ennyit. aztan meg valasztanod sem kell.

  [ Szerkesztve ]

  "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

Hozzászólok Aktív témák