Globális céggé akar válni a KÜRT

Visszatértek Budapestre, de célba vették Kínát, Vietnamot és Burmát is. A cég megoldásai és termékei reményeik szerint a világ végén is bizonyítanak.

Irány a főváros, aztán Kína

A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. életében eljött az idő, hogy olyan nemzetközi piacokra is kiléphessen, mint például az USA vagy Kína. A cég hosszú távú stratégiájának fontos eleme üzleti modelljének átalakítása, ennek részeként költöztek 2016. januárban (nyolc év után) ismét Budapestre, a XI. kerületbe, ahol a korábbinál szigorúbb követelményeket kielégítő tiszta terű adatmentés-laboratóriumot alakítottak ki.

„A KÜRT-nél zajló változások egyik eleme az új üzleti lehetőségek keresése itthon és külföldön. Régóta dédelgetett gondolat öltött testet, amikor az információbiztonsági üzletág úttörő módszertanait és know-how-jának erre alkalmas elemeit szoftvertermékekbe integrálták” –fogalmaz a vállalat közleménye.

A kínai Invest Shenzhennel még tavaly aláírt stratégiai együttműködési megállapodás keretében az elmúlt hetekben már második alkalommal járt a KÜRT delegációja Kínában. Ezúttal konkrét projektek mentén folytatódtak a tárgyalások, információbiztonságról, a SeCube-ról és más KÜRT fejlesztésű szoftverekről, megoldásokról, mint a LogDrill, a PetaPylon vagy az EWS (Early Warning System). Shenzhen a kínai Szilícium-völgynek számít, iparilag ez a legfejlettebb térség, minden külföldi cég itt szeretne piacot szerezni, ezért óriási a verseny a bejutásért.

A legnagyobb gyártókkal tárgyalnak

Kína legnagyobb hardver gyártói, a Lenovo és a ZTE számára a KÜRT új üzleti ajánlatot dolgozott ki, egyik legkelendőbb exportcikkére, az adatmentés know-how-ra alapozva. A kissé leegyszerűsítve adatgaranciának nevezhető üzleti modell a hardvergyártóknak komoly versenyelőnyt kínál az őket a versenytársaiktól szignifikánsan megkülönböztető szolgáltatáscsomag révén.

A KÜRT számára az együttműködés elképzelhetetlen nagyságú adatmentési piaci potenciált nyit, óvatos kalkulációk alapján is a jelenlegi adatmentés bevétel 5-6-szorosa érhető el egy viszonylag rövid, fél éves felfutási időszak után. A lehetőségek között van közös vállalat alapítása, vagy technológia-transzfer is, ezek megvalósulása 2016/2017 fordulóján várható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények