Aktív témák

  • kilozsul

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítségre lenne szükségem, az XBMC live rendszerével kapcsolatban. Az egyik problémám, hogy a gépben lévő ntfs meghajtót nem mountolja fel magától a rendszer. Ha megteszem putty segítségéval, akkor minden oké vele, de következő indításnál ugye megint kell... Az első nyilvánvaló kérdésem, hogy melyik fájlba illesszem be a mountolást, hogy automatikusan lefusson? A másik pedig, hogy miért nem mountolja fel magától? (míg mondjuk az usb-vel rákötött külső vinyót szó nélkül felteszi)

    A másik gond, hogy kellene az samba, de alapból nincs fent a csomag. Megpróbálom telepíteni, de hibaüzenetet dob, hogy nincs meg a csomag. A kérdésem az lenne, hogy ha beteszem a telepítő cd-t, akkor megpróbálja ott megkeresni, vagy valami más módon kéne rávarázsolni a gépre a csomagot, hogy telepíthető legyen? Ha a második variáció él, akkor mi a módja.

    Elnézést a hülye kérdésekért, de hosszú idő után nemrég kezdtem újra linuxozni, és bizonyos dolgok szinte csuklóból mennek, de egy csomó tök egyszerű dolognál meg úgy elakadok mint részeg az útpadkában... :D

    Előre is köszi! :R

Aktív témák