2013. június 20., csütörtök

(#1301) tusi74

tusi74
(őstag)

Sziasztok! Tudtok arról, hogy Fóton a Rubicom szakadozik-e másoknál mostanában?
Kollégámnak magam kötöttem be és állítottam be a routerét. És ugyanazt mondja, mint fentebb írjátok, hogy az ügyfélszolgálat szerint minden rendben van nála, csak épp netje nincs. Valami infó valakinek? Vagy van valami extra beállítás, amit a Rubicomnál be kell tolni? A router D-Link 615-ös. Köszi. :R

[ Szerkesztve ]

"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

(#1302) tusi74 válasza tusi74 (#1301) üzenetére

tusi74
(őstag)

Annyi kiegészítés, hogy hülyén írtam. Van netje, csak néha szakad, percekre. Mea culpa... :(

"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

(#1303) canniball válasza tusi74 (#1301) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Vagy van valami extra beállítás, amit a Rubicomnál be kell tolni?"
Nem tudok ilyenről, én is csak összekötögettem, néhány alapbeállítás és mukodik.

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#1304) Arni válasza canniball (#1300) üzenetére

Arni
(őstag)
LOGOUT blog

Már nem működik :( .
Haver kihúzta a gépből a netkábelt, átvitte a gépet a szomszé szobába, visszadugta és azóta nincs net.
Azt írja, hogy a hálózati kapcsolat korlátozott.
Rádugtam egy laptopot szintén xp sp3 és semmit nem kellett beállítani és volt net.
Valami ötlet, hogy mitől nem mehet a másik? Windows tűzfal van rajta alap beállításokkal és security esential.

Don't Blink

(#1305) canniball válasza Arni (#1304) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Első körben védelmi szoftverek (ideiglenes) letiltása, driver frissítés, ilyesmik. XP-vel amúgy én is jártam már így, sehogy sem bírtam vele a végén még új hálókarit is vettem azzal sem volt jó, aztán egyszer csak meggondolta magát és újra működött... Az IT ördöge...

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#1306) Arni válasza canniball (#1305) üzenetére

Arni
(őstag)
LOGOUT blog

Kés alatt a beteg format c: :D . Ha most sem lesz jó akkor delej van a haverben.

[ Szerkesztve ]

Don't Blink

(#1307) desigo

desigo
(fanatikus tag)

Üdv.
Ha a hűségidő lejár és nem veszem észre akkor automatikusan újrakötődik a szerződés és nem lehet módosítani vagy,hogyan működik ez? (fibernetnél így volt)
Mert most érkezett egy csekk amin 1000 Ftal több szerepel.
Persze hétvégén nincs ügyfélszolgálat...

(#1308) beers válasza desigo (#1307) üzenetére

beers
(őstag)

Az éppen aktuális lista ár alapján kapod a számlát!
Menj be, köss újabb 1 évet vagy le kell mondani!!

Desert Combat 4ever!!!

(#1309) desigo válasza beers (#1308) üzenetére

desigo
(fanatikus tag)

Rendben,hétfőn intézem..
thx

(#1310) Arni válasza desigo (#1307) üzenetére

Arni
(őstag)
LOGOUT blog

Az a szerződés érvényes továbbra is amit akkor kötöttél, csak most már kötbér fizetése nélkül lemondhatod a szolgáltatást.
Csak akkor érdemes új szerződést kötni,k ha jobb ajánlatot tudnak adni, mint ami most van.

Don't Blink

(#1311) beers válasza Arni (#1310) üzenetére

beers
(őstag)

Ez benne van valahol az áfsz-ben?
Csak mert nekem márciusban lejár a 18 hónapom és jelenleg 1k-val többet kérnének érte :S

Desert Combat 4ever!!!

(#1312) canniball válasza beers (#1311) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért kérnek 1k-val többet?

(#1313) beers válasza canniball (#1312) üzenetére

beers
(őstag)

Gondolom ha lejár, akkor az aktuális lista árakkal fognak kalkulálni!

Desert Combat 4ever!!!

(#1314) canniball válasza beers (#1313) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Így van: addig a napig fizeted a kedvezményes árat amíg a hűséged szól, a következő naptól listaár.
Csak a 18 hónapot nem tudtam hová tenni, ezek szerint 18 hónapos hűséget vállaltál?

(#1315) beers válasza canniball (#1314) üzenetére

beers
(őstag)

Így van!

Desert Combat 4ever!!!

(#1316) canniball válasza beers (#1315) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudtam hogy ilyen is létezik/létezett, azt hittem csak az 1 és a 2 év az opció.

(#1317) beers

beers
(őstag)

Nektek nem nőtt meg külföld felé a ping?!
Bix-el nincs baj, de egyes szerverek 40-50 ms-al magasabb pinget mutatnak!

Desert Combat 4ever!!!

(#1318) NeBa válasza tusi74 (#1301) üzenetére

NeBa
(újonc)

Szia, szakadozik ja. Igaz nem Fóton hanem Dunakeszin de szerintem ugyan az. Utóbbi 2-3 héten jött elő, van hogy órákra nincs este net, az ügyfélszolgálat meg foglalt. A gateway még pingelhető, de ami utána van az már nem. Kéne néznem valami más szolgáltatót...

(#1319) poli27 válasza NeBa (#1318) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Hali

Neked lan neted van Dunakeszin Találj olcsóbb és jobb szolgáltatót ott és válts ! Sztem nem fogsz tudni találni mivel nincs.
Ha megnézed a Rubicom milyen sebességeket garantál és mondjuk megnézed a Digis Lan netet ami dunakeszin nincs is akkor láthatod hogy nem sokkal kevesebb !
Az meg hogy 2 este 2 hét alatt nem volt pár órára net egy központi hiba volt a Bix - ben, senkinél nem volt !
De sok sikert ahhoz hogy találj egy olyan szolgáltatót aki 100% rendelkezésre állást biztosít !!

(#1320) Casanova*

Casanova*
(őstag)

szasztok! 3 napja bekötötték nálam a rubicom netet. ez lenne a csomag :
Levelező plusz csomag 4 Mb/s / 2 Mb/s 3240/1620 kbit/s
az lenne a kérdésem,hogy a garantált sebességgel kellene hogy töltsek le és fel??
3240/1620 kbit/s ,mert max 450-500 kbit/s-el töltök le és kb. 70-80 kbit/s töltök fel torrenten,mozillán. akárhonnan,akármit töltök le. mindig ilyen kicsi a sebességem. ezren seedelik,akkor is. voltam bent,szóltam nekik. megnézték, (,,megjavították,,). dehát még mindig fos a netem. nektek is ennyivel tölt le és fel vagy mi van???

[ Szerkesztve ]

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#1321) beers válasza Casanova* (#1320) üzenetére

beers
(őstag)

Hol laksz?

Desert Combat 4ever!!!

(#1322) Casanova* válasza beers (#1321) üzenetére

Casanova*
(őstag)

Cegléden,emeletes házba lakótelepen..

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#1323) beers válasza Casanova* (#1322) üzenetére

beers
(őstag)

Akkor lehet, hogy a szomszédom vagy :D!
Másik géppel nem tudod kipróbálni?
Nekem tökéletes:

[ Szerkesztve ]

Desert Combat 4ever!!!

(#1324) Casanova* válasza beers (#1323) üzenetére

Casanova*
(őstag)

kossuth ferenc úton lakom a 4-esbe,buszállomással szembe.
http://www.speedtest.net/result/1184136277.png

hiába ezt mutatja. max 500 kb/s-el töltök le. nem a garantált sebességgel 3200 kb/s-el. nem értem ezt....

te mennyivel töltesz le torrenten,bárhol... ?

[ Szerkesztve ]

(#1325) beers válasza Casanova* (#1324) üzenetére

beers
(őstag)

Csak neked:

Nálam megy fullon!

Desert Combat 4ever!!!

(#1326) Casanova* válasza beers (#1325) üzenetére

Casanova*
(őstag)

neked milyen csomagod van?? mennyi a garantált sebesség,amit kiírnak??

(#1327) beers válasza Casanova* (#1326) üzenetére

beers
(őstag)

32/16M és 26200/13100 kbit/s a garantált!

Desert Combat 4ever!!!

(#1328) Casanova* válasza beers (#1327) üzenetére

Casanova*
(őstag)

akkor neked nem 26200 kbit/s-el kellene letöltened?? mert látom csak 3800 kbit/s-el töltesz le 3,8 mb-vel. ez most akkor hogy van?? nekem 3200 kbit/s a garantált és 500 kbit/s-el töltök le..

(#1329) Casanova* válasza beers (#1327) üzenetére

Casanova*
(őstag)

látom téged is átbasztak. kérdeztem a haveromat is. neki is ilyen lassú a net. tehát nem tartják be a garantált sebességet. váltok is a flashnetre . az cegléden van.
http://flash-net.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=112&Itemid=135

Panel Szörf

- letöltési sebesség: 2048 kbit/s
- böngészési sebesség: 4096 kbit/s (max 6 másodpercig)
- feltöltési sebesség: 2048 kbit/s
havi díj: 3.000.- Ft + Áfa (3.750.- Ft) ez kell nekem!!!
állítólag itt tuti a garantált sebesség! ennyivel is töltenek le ,meg fel... rubicom mehet a csába!!! hát komám váltsál te is,mert annyi pénzért nem éri meg!! azért köszi,hogy segítettél!

(#1330) beers válasza Casanova* (#1329) üzenetére

beers
(őstag)

Nem tudom mire gondolsz, de nekem semmi bajom nincs velük!
2,5 év alatt egyszer volt külföld felé szar 1 hétig, de akkor is prágában volt baj!

Desert Combat 4ever!!!

(#1331) Cben válasza Casanova* (#1329) üzenetére

Cben
(lelkes újonc)

Szintén Cegléd 32/16

Én átgondolnám ezt a helyedben! Megabájt és Megabit között elég nagy különbség van.

üdv

(#1332) Casanova* válasza beers (#1330) üzenetére

Casanova*
(őstag)

nem érted!! nem a garantált sebességel töltesz le és fel!! annyi pénzért sokkal többel kellene letöltened.
lényeg az,hogy! nekem ez a csomag van :
Levelező plusz csomag 4 Mb/s / 2 Mb/s 3240/1620 kbit/s 3 646 Ft/hó
3240 kbit/s helyett 500-al töltök le. nem a garantált sebességgel.

ott van a flashnet :
Panel Szörf (2000/2000kbit/s) havi díj: 3.000.- Ft + Áfa (3.750.- Ft)

kb. ugyanannyi pénzért itt 2000 kbit/s-el töltök le ,garantált sebességgel. és nem 500-al.

(#1333) Casanova* válasza Cben (#1331) üzenetére

Casanova*
(őstag)

3,8 MB/s az 3800 kbit/s jól mondom??

(#1334) beers válasza Cben (#1331) üzenetére

beers
(őstag)

éppen 8-szor annyi :)

Desert Combat 4ever!!!

(#1335) Casanova* válasza beers (#1334) üzenetére

Casanova*
(őstag)

ja , 8-szor annyi!! de mégsem a garantált sebességgel töltesz le. átbasszák az embereket,hogy ennyi a garantált letöltési sebesség és közben nem is annyi.

(#1336) localhost válasza Casanova* (#1335) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Nem átb@szás! Te kevered a bit / byte fogalmát, pedig az egyik nyolcszorosa a másiknak!
Ez olyan mintha a métert kevernéd a kilométerrel!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#1337) Cben válasza Casanova* (#1333) üzenetére

Cben
(lelkes újonc)

Nem!

3.8MB x8=30.4Mb
30.4Mb x 1024 = 31129.6kb

garantált 26200kb tehát bőven felette van.
nézegesd [link]

szerk: Fiber 1000 szer rosszabb.

[ Szerkesztve ]

(#1338) Casanova*

Casanova*
(őstag)

értem már! de elnéztem,kavartam itt a szart. elnézést srácok.!

(#1339) beers válasza Casanova* (#1338) üzenetére

beers
(őstag)

:C semmi baj!

Desert Combat 4ever!!!

(#1340) poli27 válasza Casanova* (#1338) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

Pedig még be is tetted a linket ahol 4M/2M mért nem értelek :)

(#1341) Casanova* válasza poli27 (#1340) üzenetére

Casanova*
(őstag)

igen! 4 Mb/s / 2 Mb/s garantált sebesség: 3240/1620 kbit/s ezt vártam,hogy ennyivel töltsek le és fel torrenten. nem tudtam,hogy a garantált sebességet el kell osztani 7-el. 3240/7=462 KB ennyivel töltök le.
ott van a mikró csomag. ott a garantált sebességet nem kell elosztani 7-el. 2M / 2M 1024/1024kbit/s itt ennyivel töltesz le és fel. ott van pl. a fibernet és flashnet. ott is a garantált sebességeket nem kell elosztani 7-el. ami ott ki van írva a sebesség. annyival lehet letölteni és feltölteni. szóval ezért néztem el!!! nagyon megbántam,hogy a rubicomnál kötöttem szerződést. ha ezt tudtam volna elöbb, flashnetet kötöttem volna be! ugyanaannyi pénzért a letöltés kb 5-ször gyorsabb,feltöltés 10-szer gyorsabb. nem mindegy!!! szerződést felbontani 15 ezer ft. plusz 5 ezer ft. :( majd 1 év múlva váltok..... ezt megszívtam!! nem értem miért nem azt a sebességet írják ki,amennyivel töltünk le. mi a kukacnak kell osztani 7-el... kiírhatták volna hogy osszuk el 7-el vagy mi. 3240 kb helyett 460 kb-t írják ki!!! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1342) localhost válasza Casanova* (#1341) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Először is nem kell 7-tel osztani! Hanem nyolccal kell. :F
És ez színtiszta matematika: 1 byte = 8 bit.
És te meg össze-vissza kevered hol kilobitet - hol kilobyte-ot, hol megabitet - hol megabyte-ot írsz.
:W

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#1343) Casanova* válasza localhost (#1342) üzenetére

Casanova*
(őstag)

4 mb-t ,azaz 4096 kbit/s, ezt kell osztani 8-al. én úgy tudom.
lényeg,hogy néztem el,miért...
flashnet: Panel Mega (4000/4000kbit/s) ennyivel töltesz le és fel.
fibernet: Letöltési sebesség 10 Mbit/s, garantált 1 Mbit/s : ennyivel töltesz le 1 Mbit/s

Feltöltési sebesség 2 Mbit/s, garantált 0,5 Mbit/s : ennyivel töltesz fel...

rubicom : 4 Mb/s / 2 Mb/s 3240/1620 kbit/s : itt nem ennyivel töltesz le és fel kilobyte-ban,hanem kilobitben. tehát elosztjuk 7-el vagy 8-al. tökmindegy.. és annyival.. ezt én nem tudtam, ezért néztem el.

látod flashnetnél is ugyanúgy van írva kbit/s. mindegy kilobyte vagy kilobit. 4000-el töltesz le. értelek mit mondasz. lényeg miért nem azt a sebességet írják ki,amiben mérik a sebességet kilobyte-ben!!!!!!!!! neten. pl. torrenten. akárhol töltök le nem kilobit-ben töltök le,hanem 440-480 kilobyte-ban....

így lenne kiírva a rubicomnál 4 Mb/s / 2 Mb/s pl.: garantált sebesség. 500/250 kbit/s . (kilobyte-ban)így nem néztem volna el. tudom ,hogy ez a csomag lassú. flashnetet köttetem be.
értem a bitmatekot. de ezt én nem tudtam a akkor :(( ...

[ Szerkesztve ]

(#1344) beers

beers
(őstag)

Eddig elképzelhetetlennek tartottam, hogy a t aláígérjen a rubinak, de nálunk ez történt!
25/12,M net + családi ip tv (53 csat) + tel) 5690Ft
25/12,5M net + tel 3290Ft 30 napig visszamondható 90nap free, innen indul az 1 év!
Analót tv maradt, de a netet átköttetem!
Az üfsz meg sem próbált marasztalni és jön a fiber is 60/20M 4500Ft lesz!
Ilyen üzletpolitikával nem sok előfizetőjük marad!
A net korrekt, szinte sosem volt vele bajom a 30 hónap alatt!

Desert Combat 4ever!!!

(#1345) localhost válasza Casanova* (#1343) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Most mondom sokadszor, mintha kérnél egy KILÓ HÚST, a hentes mérlegén meg az volna kiírva, hogy 100 DKG és a cimkén meg az volna kiírva, amit a gép kinyomtat: "MARHAHÚS 1000 g"
Ez mind ugyanaz! Csala bináris számokat nem 10-zel, 100-zal és 1000-rel osztjuk.
Bele vagy keveredve, mint kismacska a fekete cérnába! Ne magyarázd, hiszen annál jobban belegabalyodsz! :W

[ Szerkesztve ]

(#1346) canniball válasza beers (#1344) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Ilyen üzletpolitikával nem sok előfizetőjük marad!"
Ott ahol van (rendes) verseny. De ahol nincs...

(#1347) Cben válasza beers (#1344) üzenetére

Cben
(lelkes újonc)

Szia!

A T megkeresett, vagy plakátolt a lépcsőházban? Nekem az IP-tv már tőlük van, csak azért nem mentem át a nettel is mert nem mentek alá a RUBICOMnak.

[ Szerkesztve ]

(#1348) beers válasza Cben (#1347) üzenetére

beers
(őstag)

Kiplakátolták, a postaládákba is dobáltak szórólapot!
A tv sem rossz ár, de nekem 4 helyre megy :D analóg marad!

Desert Combat 4ever!!!

(#1349) YakQzA

YakQzA
(tag)

Mi a fene van ma a Rubival? egész nap szinte elérhetetlenek a külföldi oldalak. A magyar lapok is döcögnek csak többnyire! Vagy valahol megint behalt egy szerver vagy átvágtak egy kábelt?

(#1350) canniball válasza YakQzA (#1349) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ma írtam alá a hűséget...

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.