2013. május 20., hétfő

(#651) Jim74

Jim74
(PH! addikt)

Sziasztok!

Nem tudja valaki hirtelen fejből, hogy az ÁSZF mit ír a rendelkezésre állásról? III. kerületi 12 órás kiesésről van szó. "Kicsit" pipa vagyok miatta... :(((

Köszönöm a segítséget. :R

Keresem a Magyarország története című 24 részes könyvsorozat 18. részét (1920 - 1941)!!!

(#652) localhost válasza Jim74 (#651) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

ÁSZF

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#653) Jim74 válasza localhost (#652) üzenetére

Jim74
(PH! addikt)

Köszi :R
Sajnos nem lettem sokkal okosabb tőle :F
Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy ez a közel 20 órás kiesés (a tegnapi + a csütörtöki) kötbérköteles-e már, vagy úgyis felesleges foglalkozni a témával, mert vis majorra hivatkozva elhajtanak...? :U

Keresem a Magyarország története című 24 részes könyvsorozat 18. részét (1920 - 1941)!!!

(#654) radi8tor1 válasza Jim74 (#653) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Úgy tudom, hogy 24 óra a javítási határidő ilyen esetekre. 12 órás határidő van, ha sürgősségi díjat is fizetsz. Kérdés, miért mi fizessünk sürgősségi díjat...

Ekkora leállás miatt szerintem nem lehet tőlük pénzt visszakérni.

(#655) localhost válasza radi8tor1 (#654) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Rendelkezésre állás, figyelem nem leszek halálpontos, csak elviekben!

Ezt írja ASZF:
A szolgáltatás rendelkezésre állása 95%
A szolgáltatás tényleges igénybevehetőségének és az elvi szolgáltatási időnek az aránya
A mutató a szolgáltatás kiesés regisztrálása és a helyreállítás között eltelt összes idő alapján kerül meghatározásra.
Az alapadatokat a szolgáltató nyilvántartási rendszere szolgáltatja.

Ez azt jelenti, hogy az idő 95%-ában van net, én így számolok, ők nem tudom pontosan hogyan:

1 hónap (30 nap) = 43.200 perc
Ennek 95 %-a = 41.040 perc
Hiba lehet tehát egy hónapban 2160 perc ~ 36 óra

Okoskodás ha egy hónapban 36 óránál több a hibaidő, akkor nem megfelelő a szolgáltatás, tehát kötbér jár vissza (díjelengedés) egyébként pedig kisnyúl!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#656) Jim74 válasza localhost (#655) üzenetére

Jim74
(PH! addikt)

Köszönöm a segítséget :R

Mondjuk ha minden éjjel hajnal 1 és 3 között leállna a net, akkor letojnám még a havi 62 órát is. De az, hogy késő estétől másnap késő délelőttig nincs szolgáltatás egy héten belül kétszer, akkor az már több, mint idegesítő... :(

Na mind1, befogom a szám és örülök, hogy most éppen van net :DDD

(#657) morhange válasza Jim74 (#656) üzenetére

morhange
(kvázi-tag)

"Na mind1, befogom a szám és örülök, hogy most éppen van net"

Én is itt tartok kb, %-ban lehet többet van net mint nincs, de hát akkor is... Pár havonta mindig eljátszák ezt. Személy szerint éjjel 2 és 5 között javaslom :D

Csak a döglött hal úszik az árral.

(#658) ren1016

ren1016
(újonc)

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy jártatok már e úgy hogy nem küldték ki a csekket? nekem már a márciusi nincs meg. Ha esetleg igen jártatok, pl. áprilisi hónappal együtt fogják kiküldeni? ha igen akkor, hogy lehet megoldani (Önhibámon kivül történt, ugye...) hogy ne egyszerre kelljen a 20ezret fizetni?

Köszi a választ.

R.

(#659) localhost válasza ren1016 (#658) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Mi átutalással fizetünk, de a számlára szükségünk van, mert elszámoljuk. Márciusban mi sem kaptunk számlalevelet.

(#660) Jim74 válasza ren1016 (#658) üzenetére

Jim74
(PH! addikt)

Szerintem jelezd feléjük és kérjél rá részletfizetési lehetőséget. Elvileg adniuk kell, mert a nem fizetés nem a Te hibádból történt.

Én rendszeresen úgy kapom meg a számlát, hogy 1-2 nap van a fizetési határidő lejártáig, holott tudomásom szerint 8 nappal az esedékesség előtt kézbesíteni kellene. De lehet, hogy ezen információim pontatlanok.

(#661) localhost válasza Jim74 (#660) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

"De lehet, hogy ezen információim pontatlanok." - megnézzem neked az ASZF-ben ? ;]

(#662) Jim74 válasza localhost (#661) üzenetére

Jim74
(PH! addikt)

Köszi, de nincs rá szükség :R
Ezt elvileg nem is az ÁSZF szabályozza, hanem valamelyik törvény, ha jól tudom.

(#663) canniball válasza shabbarulez (#646) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Érdekes hogy más, vidéki területek nem érintettek a problémában."
A vidéki területek sok mindenben nem érintettek, ez most épp jó, de az esetek nagy részében más a helyzet...

Kötbér/kisnyúl kérdéskörről: nálunk pár éve voltak ilyen hosszabb kimaradások, utána szó nélkül csökkentett összegről küldték a számlát.

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#664) morhange

morhange
(kvázi-tag)

Tetű lassú lett a net, pedig speedtest 7.5-öt mér a 8-ból. De a weboldalak alig jönnek be :(

(#665) radi8tor1 válasza morhange (#664) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Ilyenkor nyiss egy parancssor ablakot és írd be:

ping www.bix.hu /t /l 2048

Ha sok "time out"-ot látsz, akkor tényleg nincs rendben a kapcsolat. Legutóbbi hibabejelentésemnél azt mondta Rubi ÜFSZ, hogy Speedtest már nem pálya náluk. FTP-n nézzek sebességet. No de kérem szépen, mi van, ha FTP hasít, de az oldalak lassan töltődnek be? Teljesen más protokoll a kettő.
Amikor jeleztem, hogy 20% loss van ping www.bix.hu irányba, nem kérdezősködtek tovább.

(#666) localhost válasza morhange (#664) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Az lehet Mac-cím keveredés ... nem állítottál el valamit? Lehet, DNS-hiba vagy DNS-beállítási hiba. Vagy egyéb :)

(#667) morhange válasza radi8tor1 (#665) üzenetére

morhange
(kvázi-tag)

Hm, okés, majd megpróbálom legközelebb (bár remélem nem lesz sokáig szükségem rá)

(#668) morhange válasza localhost (#666) üzenetére

morhange
(kvázi-tag)

Én nem állítottam rá semmit :) Ez ilyen pár órás átmeneti gond volt.

(#669) dpstef

dpstef
(újonc)

Sziasztok. Én most szeretnék váltani szolgáltatót. Eddig t-online-os kábel tv-s internetem volt.
A kérdés az hogy Budapest III. ker.-ben mennyire megbízható a Rubicom internet szolgáltatása.
A házba behozták a kábelt tehát csak rá kellene hogy kössenek. Gondolom akkor ez is kábel tv-s net lenne.

(#670) localhost válasza dpstef (#669) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Szerintem épp elég, ha visszaolvasol itt néhány 10-20-50-100 hozzászólást.
ALAPVETŐEN elégedettek vagyunk.
Óbuda rulez.... bár az utóbbi időben elő-előfordult néhány hiba a Rubicom hálózatában és pont Óbudára járt rá a rúd! :))

(#671) radi8tor1 válasza dpstef (#669) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

III. kerületben szerintem nem kábel TV-s net lenne, hanem LAN. Kábel TV külön kábelen jönne be a lakásba (coax).

(#672) dpstef

dpstef
(újonc)

Köszönöm az információkat.
Miből gondolod hogy LAN lenne a net? Én csak azt tudom hogy a Rubicom bekábelezte a házat annak reményében hogy majd lesznek innen ügyfelei. Azt nem tudom hogy milyen kábel húztak be.
Egyébként a LAN jobb lenne mint a coax? Nem értek hozzá.
Eddig T-Home -os kábeltévés netem volt ami a coax-on jött be és elég megbízható volt.
A coax-nak meg úgyis be kell jönnie a TV miatt.

(#673) radi8tor1 válasza dpstef (#672) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Óbudán úgy tudom LAN hálózatot építettek ki. Nálam is 1 évig ott állt árván a kábel a csatornában, míg meg nem untam az ADSL szakadásokat.

LAN sokkal jobb, mint a coax (kábelnet) szerintem.

Majd localhost megmondja a frankót :)

(#674) localhost válasza radi8tor1 (#673) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Nem mondja meg :))

(#675) cvn69

cvn69
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Ha már rátaláltam erre a topikra, itt is megkérdezem: működik valakinek a digitális adás az STB-n? Nekem semmi különbség nem mutatkozik a sima analóg és az STB-n keresztüli digitális között.

"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"

(#676) localhost válasza cvn69 (#675) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Mondd, szerinted minek kellene különbségnek lennie? MIT VÁRSZ különbséget?

(#677) cvn69 válasza localhost (#676) üzenetére

cvn69
(fanatikus tag)

Laikusként arra számítanék, hogy az analóg jelnél az STB-n keresztül érkező digitális adás szebb, élesebb, kontrasztosabb, stb. Mert minek a digitális, főleg, hogy külön előfizetés, drága berendezés kell hozzá, ha semmilyen minőségi különbség nincs? Vagy csak annyi az eltérés, hogy van guide?
Ezekszerint, csak átverés és parasztvakítás a digitális csomag, amivel a hozzá nem értő előfizetőket nyúlják le? Mert a Rubicomos STB-vel semmit sem lehet csinálni, csak TV-t nézni. Nincs felvétel, visszatekerés, megállítás, stb.

(#678) Cben válasza cvn69 (#677) üzenetére

Cben
(lelkes újonc)

Én special HD csomagot várnék, nem tudom van -e rajta ?

Ha nincs, tényleg nem sok értelme van :)

[ Szerkesztve ]

(#679) localhost válasza Cben (#678) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

A weboldaluk szerint például Óbudán van HD - illetve : még több infó

[ Szerkesztve ]

(#680) g0dl válasza cvn69 (#677) üzenetére

g0dl
(senior tag)

"külön előfizetés"

Ezt hogy érted? Én úgy tudom a digitális ugyanannyiba kerül, mint az analóg, csak kicsivel több csatorna van, és jön mellette az analóg is.
Nem így van?

Nekem azért nem kell, mert stb-t kell hozzá bérelni ráadásul tv készülékenként, illetve nem használható dvb-c képes készülékekkel (így programozott felvétel nem lehetséges).

(#681) cvn69 válasza Cben (#678) üzenetére

cvn69
(fanatikus tag)

Cben
HD csomag külön van 1990.-ért és hozzá a HD-s STB 1250.-, hűséggel. Mindezért 9db HD adás, amiből 4 amúgy is fogható.

localhost
Azt elárulhatnád, ha szerinted nincs különbség, minek kell STB hozzá, miért van lekódolva?

g0dl
Valóban adnak az analóg mellé egy ugyanolyan digitálist is, de külön is rendelhető, ill. lehet külön csomagot rendelni analógban és egy másikat digitálisban.
Az Otthon csomagban 2-vel van több, nem egy vaszizdasz.
Mivel vettem egy LCD TV-t, gondoltam, minőségileg jobb lesz a digitális, de ugyanolyan. Ráadásul, egy fapados STB jár hozzá, ami semmit nem tud, még normális kimenete sincs. (pl. HDMI, YUV, optikai) Nincs felvételi lehetőség, meg semmi extra, kivéve a műsorfüzet, vagy hogy hívják (guide), de arra ott a TXT, meg a net.

[ Szerkesztve ]

(#682) canniball válasza cvn69 (#681) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"...miért van lekódolva?"
Hogy csak az tudja elérni aki fizet érte. :U

"Ráadásul, egy fapados STB jár hozzá, ami semmit nem tud, még normális kimenete sincs. (pl. HDMI, YUV, optikai)"
Ha ilyet akarsz akkor a HD-STB-t kell rendelned...csak ugye az nem annyiba kerül.

[ Szerkesztve ]

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#683) localhost válasza cvn69 (#681) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Nem értem mi az, hogy "lekódolva"? - itt most nem akadékoskodok, valóban nincs erről semmi ismeretem! (*)

Egy dolog biztos, az LCD TV vásárlók (különösen, ha jó nagy TV-t vettek) többségének elég nagy csalódás, hogy a TV-adás a lakásban sem analógban, sem digitálisban nincs az a szemkápráztató minőség, mint az áruházak polcain kirakott TV-n futó DEMO-anyag. Még egyedi műholdvevőkkel csak-csak, de egy sokkilométeres hálózat végén levő títzemeletes panelház utolsó emeletén? Nem.
A digitális adás nem szebb, nem kontrasztosabb, nem színtelítettebb, nem élesebb, nem jobb felbontású mint az analóg, csak a kép továbbításának módja más.
Amiben talán kissé jobb az analógnál, az a JEL/ZAJ viszony, (zavarmentesebb) de egy amúgy is jó minőségű adástól ezt nagyon nehéz szemmel megkülönböztetni!

-------------------
(*) nem oly rég még azt hittem a digitális az UTP-n jön, de itt írtátok, hogy az is koax.

[ Szerkesztve ]

(#684) canniball válasza localhost (#683) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A kódolás nyilvánvalóan tudod mit jelent :) ; jelen esetben úgy értendő hogy csak Rubi saját STB-szával nézhető az adás (mint más szolgáltatóknál is).

[ Szerkesztve ]

(#685) localhost válasza canniball (#684) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Oszt' az hogyan, van benne egy kódkártya, (Conax) vagy a STB firmware speciális, esetleg a STB van valahogy "kontroll alatt" tartva a HeadEnd-ről, vagy FIZIKAILAG hogyan ?
Jó, jó - utánaolvasok :))

[ Szerkesztve ]

(#686) canniball válasza localhost (#685) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én csak potenciális user vagyok nem STB-fejlesztő, szóval igen: ha érdekel olvass utána! :)

(#687) cvn69 válasza canniball (#682) üzenetére

cvn69
(fanatikus tag)

canniball

Ez az amit nem értek. Miért kell fizetni érte, ha semmi különbség a minőségben, és egyébként is, az analóg mellé ingyen jár, tehát, csak az STB árát szedik be a semmiért!
Esetleg, még egy 16:9-es képarányra számítottam a digitálisnál, hogy ne a képernyő közepét tudjam csak nézni.

Miért is kell egy külön csomagot rendelni, ha minőségibb STB-t szeretnék? Miért nem lehet azt kérni, esetleg, kissé magasabb havidíjért? Ez egy elég durva árúkapcsolás!

---------------------------------------------------------------------------------

localhost

Én speciel tisztában vagyok/voltam azzal, hogy az üzletekben látható tesztlemezes kép messze van az otthoni minőségtől. Esetemben, egyébként, TV adás ment a készülékeken az üzletben is. Az enyém csak 32"-os.
Helyesen gondolod. Van benne egy kódkártya és csak az adott STB-vel használható, sajnos. Megkérdeztem, nem tudom CI kártyába rakni a TV-be, hogy megspóroljam a külön távirányítót, pedig a TV saját menüje sokkal kultúráltabb.

Sebaj, 2012-től csak digitális sugárzás lesz. Vajon akkor mindenkire rákényszerítik az STB-ket vagy egyszerűen leszedik a kódolást? Mert így csak lenyúlás az egész.

(#688) localhost válasza cvn69 (#687) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

JAJ, ne keverd, kérlek! :U
A FÖLDFELSZINI sugárzás lesz DIGITÁLIS sugárzás 2012-től!
Ez a kábelrendszereket csak annyira pici mértékben érinti, hogy minden fejállomásukra kell tenni egy-egy digitális vevőt azok helyett, amelyeket most LEVEGŐBŐL & ANALÓG módon fognak egy-egy csatornát és osztanak tovább.

(#689) g0dl válasza canniball (#684) üzenetére

g0dl
(senior tag)

"(mint más szolgáltatóknál is)"
A diginél nincs kódolva a digitális kábeles (dvb-c) adás, így az ilyen tunerrel rendelkező tv (akárhány!!!), vagy felvevő szabadon használható stb bérlés nélkül.

(#690) canniball válasza cvn69 (#687) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

localhost megadta a választ.

g0dl!
Ezt nem tudtam.

(#691) beers

beers
(őstag)

A netemmel minden ok, de a tv hiányol pár csatornát! :S

Desert Combat 4ever!!!

(#692) poli27

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Nah Budapestiek nemsokára Digisek lesztek :D Elvileg :Y

[ Szerkesztve ]

(#693) canniball válasza poli27 (#692) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Que? Digitálisak vagy Digi TV-sek?

(#694) poli27 válasza canniball (#693) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Digi TV sek !

(#695) canniball válasza poli27 (#694) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

WTF? :Y Más szolgáltatók piacszerzésre törekednek, ti meg leépítetek? Nálunk vidéken mi a pálya?

(#696) beers válasza poli27 (#692) üzenetére

beers
(őstag)

Honnan van az infód?

Desert Combat 4ever!!!

(#697) poli27 válasza canniball (#695) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Nem csak elcserélte a Digivel a Rubicom valamelyik települést + lessz digisport is plussz nem tudom milyen változások de ez még nem hivatalos csak úgy hallottam hogy ez lessz jun30 tól.

[ Szerkesztve ]

(#698) canniball válasza poli27 (#697) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Áhszó! Én meg azt hittem eladjátok a pesti piacot és a befolyt összegből hatalmas fejlesztések indulnak a vidéki településeken... :D

(#699) poli27 válasza canniball (#698) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Most is volt változás amerre te lax Máj 1 től. Teljesen kicserélték az optikai fejállomást+ még egy csomó dolgot Örbottyánban. Bár ez inkább csak a netnél érezhető.

[ Szerkesztve ]

(#700) canniball válasza poli27 (#699) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én nem érzem. :N Hatalmas fejlesztés alatt valami olyasmit értettem, hogy pl. elérhetővé válnak a békási net-sebességek (persze azonos áron), vagy lehetőség nyílik a digitális adás rögzítésére stb. :) Tudom, erre szokta mondani édsanyám, hogy "jól van fiam, majd felébredsz ha belelóg a kezed a bilibe". :DDD

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.