2013. május 19., vasárnap

(#51) sa3ndor válasza user12 (#50) üzenetére

sa3ndor
(újonc)

Gödöllő-Isaszeg felé.

(#52) user12 válasza sa3ndor (#51) üzenetére

user12
(fanatikus tag)

Köszi. Időközben átnéztem a honlapjukat is

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#53) canniball válasza user12 (#52) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nálunk nincs ilyen tájékoztatás. Kimaradás viszont volt. :(

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#54) sa11ndor válasza canniball (#53) üzenetére

sa11ndor
(újonc)

Nem pénteken volt kimaradásod? akkor csinálták.

(#55) canniball válasza sa11ndor (#54) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De igen, pénteken volt. Én csak azt nem értem, hogy a mi körzetünkre elvileg nem vonatkozik a fenti idézet (arra a lapra nincs kirakva), akkor miért volt kimaradás..?

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#56) shabbarulez válasza canniball (#55) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Valamilyen fejlesztés szerintem volt Rubinál múlt héten, köztük ez az IP csere, de lehet más fejlesztés is volt. Múlt hét elején a Szentesi területeknél megduplázódott a hálózati forgalom, és múlt szombattól a Váci régió adatforgalma is hirtelelen a duplájára nőtt. Lehet bővítették a DOCSIS hálózatot is.

Meg a Vác és Fót környékén felvásárolt két cég közös fejállomásra kötését is csinálják aug-szept között, erről is láttam valami levelet rubi oldalán. Lehet ezeknek a fejlesztések is van kihatásuk.

Korábban volt egy cikk hogy Rubi új eszközöket telepít majd a digitális TV és IPTV szolgáltatás érdekében. Ki tudja talán ennek az eszközparknak is egyes komponensei most kerülnek a helyükre.

[Szerkesztve]

(#57) canniball válasza shabbarulez (#56) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem bánnám ha ez a fejlesztés együtt járna azzal, hogy azonos árak mellett duplájára emelik a sávszélt. Mondjuk karácsonyi ajándékként. :)

(#58) sa3ndor válasza shabbarulez (#56) üzenetére

sa3ndor
(újonc)

Szerintetek ez az IPcsere: ki lehet ez alapján találni a felhasználót? Ez már Amerika?

(#59) lansz

lansz
(újonc)

nem hiszem, hogy emelnének, de egy lanos hálózatnak örülnék karácsonyra :B

(#60) user12

user12
(fanatikus tag)

A többi internet szolgáltató emelt.....illendő lenne itt is emelni

(#61) gbvarga válasza Um-By-Key (#45) üzenetére

gbvarga
(újonc)

Hello,

Szeretném megkérdezni, hogy milyen a Rubicom a kaszásdűlői Ltp.-n, főleg a stabilitása érdekelne.

Ha valakinek vannak tapasztalatai akkor szivesen venném ha megosztaná velem. Most készülök lecserélni a Tcomos netet, de jó lenne tudni érdemes-e..

Előre is köszi a válaszokat!

VB

(#62) gbvarga válasza gbvarga (#61) üzenetére

gbvarga
(újonc)

Ups!

VB

(#63) shabbarulez válasza gbvarga (#61) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Kérdezd meg a HwSw topicba, oda több kaszási is jár

Én Pók ltp-en lakom, 5 éve használom az akkor még GaTeS Groupos netet és eddig bevált. Idén elég stabil a net, főleg az egy évvel ez előtti hálózati nagygenerál óta. Mivel hűség nélkül is elég kedvező az árazásuk, így viszonylag kockázat nélkül kipróbálható és ha nem tetszik max választasz másikat.

(#64) Um-By-Key

Um-By-Key
(tag)

Na hali!..én is kaszáson laktam és oda köttettem netet a Rubicon-al!!
8 napon belül bekötötték és azóta semmi gond!!..sem Hűségnyilatkozat..sem bekötési díj...
El kellett költöznöm a XV.Kerrületbe ezért bánom egy kicsit!!..Ide nem kötnek netet!!!...
De ott hagytam az eggyik haveromnak és nem panaszkodik!!..
A T online egy Kaki!!...velem nagyon csúnyán kibasztak!!..de ezt nem szeretném részletezni!!....
Szerintem érdemes kipróbálni!!..ha nem tetszik akkor lemondod és 8 napon belül ki is kötik!!
Sok sikert!! :C :C :C

Innentől kezdve ha bármien feladott hirdetésemre jelentkezik valaki vagy helyszini próba vagy no gari!!!Maffiozo Nick:Norbert1986..Skype Nick: gfnichu

(#65) WeB74

WeB74
(újonc)

Én is Kaszáson használom lassan 8 hónapja és csak jót tudok mondani róla. 6/6-os a netem és hozza is ezt a sebességet le/fel.

(#66) vagamo

vagamo
(őstag)

Csak jót tudok én is regélni! Ezt fizettem elő[link] és ezt kapom!

A mérés alatt is, folyamatosan, a másik gépen az Emule tölt le és fel 100-al! Rooterrel megosztva a2 gép!
És fóti vagyok :DD

[ Szerkesztve ]

Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S

(#67) lansz

lansz
(újonc)

mostanában szakadozik... Felétek is ilyen a helyzeT?

(#68) lansz

lansz
(újonc)

meg lett a hiba oka. Egy alhálózat esett ki a szolgálatból. Mostmár megint jó!

(#69) hjaneka87

hjaneka87
(újonc)

Hi! Valaki segítsen sűrgősen! 1 hete van netem! Valami rádihullámos! Felraktak 1 antennát arra van kötve 1 WL-5460AP v2 típusu modem vagy nemtom mi! Két gép között szeretném megosztani 1 SMC7004VBR routerrel de sehogy sem akar jó lenni! A routeren is állítgattam mindent de nem tudok vele fellépni a netre! Nemtom hogy ezt a fajta netet meg lehet e egyáltalán osztani routerrel! Előre is köszi!

(#70) user12 válasza hjaneka87 (#69) üzenetére

user12
(fanatikus tag)

az Otthoni hálózat és internet megosztás topic sztem jobban testhezálló eme problémában

[ Szerkesztve ]

(#71) Vigneau

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ceglédiek vannak már a RubiCom szolgáltatásainak használói között?

Érzem az avart az erdőben...

(#72) user12 válasza Vigneau (#71) üzenetére

user12
(fanatikus tag)

Öööö.....arra vagy kíváncsi, hogy a ph!-n van-e ceglédi rubicom ügyfél vagy, hogy cegléden van-e rubicom?

(#73) PEPE85 válasza user12 (#72) üzenetére

PEPE85
(senior tag)

Cegléden van Rubicom, Vigneau valószínűleg arra kíváncsi használja-e valaki a szolgáltatást, ha van ilyen ne tartsa magában, engem is érdekelne milyen a net náluk.
Cegléden amúgy sok alternatíva van kábeltv-re és internetre is így hosszú távon nemtudom mi lesz a Rubicom-al. KábelTV-ből édesanyámnál lehet választani Rubicom, Fibernet és T-home közül, internetből Rubicom, Fibernet, T-online ADSL vagy akár Vodafone korlátlan HSPDA net, van ám lehetőség bőven.

Watch HD movies!

(#74) user12 válasza PEPE85 (#73) üzenetére

user12
(fanatikus tag)

Nyilván ott megvalósul a piacverseny.
Itt nálunk tavalyelőtt kiépítették a hálózatot, a kezdeti idők nehézségeit (ami talán természetes is) leszámítva teljesen jó minden tekintetben. Ha ez vkinek nem kell, marad az adsl vagy a skystar kártya.

(#75) canniball válasza PEPE85 (#73) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"...így hosszú távon nemtudom mi lesz a Rubicom-al."
A felsoroltak alapján bízom benne, hogy sikert érnek el. :)

(#76) Vigneau válasza PEPE85 (#73) üzenetére

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Pepe, jól látod a dolgokat. :K
4 évig voltam a FiberNet-nél, de letelt a hűségakcióm. Kiküldték az akció nélküli számlát, ami némileg felbosszantott. Bementem érdeklődni és megtudtam, hogy újabb 2 évre aláírhatnék, de nem igazán érné meg. Többet kellene fizetnem némileg, mint a korábbi szerződésem alapján. Ezért keresem az alternatívát. A RubiCom még nincs bent az utcánkban, de a közös képviselőnkkel beszéltek a munkálatokról, valamint én is voltam bent náluk. 2 hónap türelmet kértek tőlem, addig meg marad a - számomra - maxi árú FiberNet...

U.i.: Édesanyád mivel is foglalkozik?

(#77) canniball válasza Vigneau (#76) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"...letelt a hűségakcióm. Kiküldték az akció nélküli számlát..."
Ez (tudtommal) minden ISP-nél így működik (a Rubicomnál tuti), az ügyfélnek kell fejben tartani mikor jár le a hűség. Gondolom rettentő nagy nehézséget okozna a szolgáltatóknak egy-két héttel a szerződés lejárta előtt egy e-mailt küldeni... :((

(#78) Vigneau válasza canniball (#77) üzenetére

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Megnyugtattak, mindenütt így működik ez és nincs arra kapacitásuk, hogy figyelemmel kövessék a szerződések lejártát. De hogy miért mi szolgáljuk ki a szolgáltatót és nem fordítva - ez tipikusan magyar mentalitás (bármilyen területről is van szó és igen kevés az ellenkező példa). Nem flémnek szánom, csak elkeserít, hogy nekünk kell megköszönni, hogy kegyet gyakorolnak felénk, mikor náluk költhetjük el a pénzünket... :(

(#79) canniball válasza Vigneau (#78) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"...nincs arra kapacitásuk, hogy figyelemmel kövessék a szerződések lejártát."
LOL. Akkor honnan tudják mikortól kell magasabb árat számlázni...?

(#80) Vigneau válasza canniball (#79) üzenetére

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Látod, látod - érdekes dolgok ezek. Ez is mutatja, hogy anomáliába estek egyből... :DDD

(#81) nRu3 válasza canniball (#79) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

az előző szolgáltatom , ahol a tv-re fizetem elő, ott az akciós időszak előtt kaptam levelet, figyelmeztetek hogy lejár és persze kihasználva a kedves figyelmeztetést ajánlanak újabb akciós szerződést.

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#82) canniball válasza nRu3 (#81) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Korrekt eljárás, minden szolgáltatónak így kéne tennie. :K
Tulajdonképen nem is értem őket: nekik is az lenne az érdekük, hogy az ügyfél újra lekösse magát hozzájuk...nem pedig az, hogy mérgében más szolgáltatót keressen...

(#83) Rival

Rival
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kaszáson használok Rubicom 10/2-es netet. Mióta bekötötték (kb. egy éve) talán ha egyszer ment el a net. A bekötés elég körülményesen zajlott: [link], de azóta lehet, hogy én vagyok a "problémás ügyfél", így nálam minden működik rendesen. :) A sebességet is mindig maximumon hozza (legalábbis akárhányszor mértem eddig). Ami jó pont, hogy a 10/2-es netnél is összesen 12 megabiten osztozkodik a le és feltöltés, így ha nincs feltöltés, a letöltés sebessége eléri a 12 Mbitet. Ha van feltöltés, az max. 2, így a le max. 10. Tehát a 10Mbit/s nem csak egy "elméleti maximum", mint a kábeles vagy ADSL kapcsolatnál...

Aktuális mérés:

Kábeltévét egyáltalán nem használunk (Digi), így annak minőségéről nincs infóm.

[ Szerkesztve ]

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#84) nRu3 válasza Rival (#83) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Egy kicsit a kábeltévés szolgáltatásban kéne még javitani, mert egy két csat nem elég tiszta a kép sőt, néha már idegesitő, de végülis ennyi pénzért, csódát ne követeljünk.

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#85) localhost

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Jó napot rubikálisok!

Most csak jelzem, hogy itt vagyok én is még aki gyakorlatilag a kezdetek óta Rubicom-előfizető. (volt netplay)

Mivel eddig rossz tapasztalatom nem volt, ezért erre e topicra is csak véletlenül találtam rá....

Végigolvasom és aztán jövök a kérdéseimmel - vagy ha tudok, akkor a segítségeimmel, válaszaimmal.

2.5 / 2.5 Megs

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#86) Rival válasza localhost (#85) üzenetére

Rival
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ahol a "kaszás", ott localhost... :)

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#87) localhost válasza Rival (#86) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Csak A KASZÁS ne jöjjön még! ;]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#88) Vigneau

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hogy áll a RubiCom Cegléden? Tud már valaki valami bíztatót a kiépítés jelenlegi állapotáról?

(#89) Cben válasza Vigneau (#88) üzenetére

Cben
(lelkes újonc)

Szia!

Kötözgetik befele ahol már kiépítették a hálózatot, engem ma leptek meg vele.
A 4/4 -re fizettem be eddig úgy néz ki hogy bírja. Végülis új hálózat csak nem lehet rossz :).

bix.hu [193.239.149.1] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:

Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=2 ms TTL=60

193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 2ms, maximum = 2ms, átlag = 2ms

(#90) Cben

Cben
(lelkes újonc)

A skype-nél 127ms a ping, nem sok ez??
Nektek is ??

skype.com [204.9.163.136] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:

Válasz 204.9.163.136: bájt=32 idő=128 ms TTL=47
Válasz 204.9.163.136: bájt=32 idő=127 ms TTL=47

204.9.163.136 ping-statisztikája:
minimum = 127ms, maximum = 128ms, átlag = 127ms

köszi

BEN

(#91) localhost válasza Cben (#90) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Este megmérem... De miért is bajaz, ha a skype.com pingje magas?

(#92) shabbarulez válasza Cben (#90) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

A skype szerverét kanadából hostolják, kanada pedig messze van, idő kell az adatcsomagoknak mire odaérnek meg vissza. Ez a ping teljesen normális ekkora távolságra. Tracert a skype.com-ra:

1 <1 ms <1 ms <1 ms ip59934a3e.rubicom.hu [89.147.74.62]
2 <1 ms <1 ms <1 ms 89.147.80.209
3 <1 ms <1 ms <1 ms 89.147.80.11
4 1 ms 1 ms 1 ms Gi8-0-0-206.bud-001-access-100.interoute.net [84.233.170.93]
5 34 ms 34 ms 34 ms Gi5-0-0.prg-001-access-300.interoute.net [212.23.50.113]
6 34 ms 34 ms 34 ms Gi4-0-0.ams-koo-core-2.interoute.net [84.233.190.53]
7 34 ms 34 ms 35 ms Gi3-0.ams-001-inter-1.interoute.net [84.233.190.46]
8 115 ms 116 ms 115 ms rd1ny.ny.shawcable.net [195.69.144.148]
9 115 ms 115 ms 115 ms rc1hu-pos8-0.ny.shawcable.net [66.163.74.22]
10 125 ms 126 ms 126 ms rc1sh-pos12-0.mt.shawcable.net [66.163.76.13]
11 126 ms 126 ms 125 ms ra2sh-tge11-1.mt.shawcable.net [66.163.66.74]
12 126 ms 126 ms 126 ms rx0sh-quiet-touch.mt.bigpipeinc.com [66.244.255.90]
13 126 ms 125 ms 126 ms 163-136.static.quiettouch.com [204.9.163.136]

[ Szerkesztve ]

(#93) Cben válasza localhost (#91) üzenetére

Cben
(lelkes újonc)

A régi netemmel nem is néztem, nem tudtam hogy ez a normális :),
a teszthívás néha nem akart szuperálni és erre gondoltam, de valószínű a Skype terheltségtől is függ.

shabbarulez: köszi nekem is szinte ugyan ezt hozza a Tracert.

[ Szerkesztve ]

(#94) localhost válasza Cben (#93) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Nálam 129 ms de a skype így teljesen hibátlan (Rubicom hálózatból)
Ezért nem értettem miért lenne ez fontos!

skype.com [204.9.163.136] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:

Válasz 204.9.163.136: bájt=32 idő=129 ms TTL=47

204.9.163.136 ping-statisztikája:
minimum = 129ms, maximum = 129ms, átlag = 129ms

[ Szerkesztve ]

(#95) Cben válasza localhost (#94) üzenetére

Cben
(lelkes újonc)

Nem fontos, délután használtam és jól működött.

(#96) Vigneau válasza Cben (#89) üzenetére

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szuper. :C Kötési díj, járulékos költségek jelentkeztek?

(#97) Cben válasza Vigneau (#96) üzenetére

Cben
(lelkes újonc)

Egyszeri csatlakozási díj volt, mert nem írtam alá hűséget. (15000) Biztosítanak max 10m kábelt.
Két fiatal srác jött, akik nagyon normálisak voltak. Bentről kifúrtak a villszekrénybe és onnét egy UTP jön a géphez.

(#98) Vigneau válasza Cben (#97) üzenetére

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én szerintem hűséges leszek 1 évig. Csak azt nem értem, hogy a mi környékünkön - Kossuth F. u. - miért nincsenek még itt... :U

(#99) Cben válasza Vigneau (#98) üzenetére

Cben
(lelkes újonc)

Lehet hogy a közös képviselőnek nem tetszett a gondolat hogy szétfúrjanak valamit, és nem járult hozzá hogy betelepüljenek. Én a helyedbe rákérdeznék a RUBInál.

(#100) Vigneau válasza Cben (#99) üzenetére

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elvileg minden rendben van ezen a téren, legalábbis ezt mondta a közös képviselő és a RubiCom képviselője egy hónapja.
A Digi netje ütötte meg azonban a szemem még. 20M/20M 4500 Ft-os áron...? Kérdés, itt mikor lenne belőle valami...

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.