Új hozzászólás Aktív témák

  • neodd

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy fura jelenség miatt írok ide, hátha nem egyedi és már közületek is találkozott vele valaki.
    Egy ideje már Vodafone-os a céges telefonom, tavaly június óta használom minden probléma nélkül, viszont idén Január 1-jén azt vettem észre, hogy hirtelen megszűnt a 4G adatkapcsolatom. Fent a térerőt jelző kis ikon mellett egyáltalán semmi nem jelenik meg. Érdekes, hogy amint átkapcsolok 3G-re, az rögtön működik. Egy Samsung S10e a telefonom, amiben egy Telenoros kártya mellett használom a Vodafone-osat.

    Ami fura, hogy van egy céges telefonom is, egy Huawei P20 lite (amit a borzalmas lassúsága miatt nem használok), abban is ugyan ez a jelenség ha átrakom a kártyámat, viszont ott ha visszakapcsolom 3G után a 4G-t, elkezd működni a gyorsabb kapcsolat. Újraindítás után ismét semmi, előbb 3G, majd vissza 4G-re, és csak úgy működik.
    Sajnos a saját telefonomra visszatérve ez a "trükk" nem vezetett eredményre...

    Van esetleg valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Természetesen az újraindítást, internet beállítások alaphelyzetbe állítását már próbáltam.
    Nálunk az IT support értetlenül áll a hiba előtt (más céges telefonokon is előjött), de mivel a hivatalos céges telefonon megkerülhető a fent leírt trükközéssel, ezért részükről megoldott a probléma, a Vodafonnal nem vették fel a kapcsolatot.

    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák