2013. május 21., kedd

(#1051) Gdfath3r válasza Gdfath3r (#1049) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

Szoval, a tutorial innen ered, es a fileokhoz a linkek is itt vannak:[link]

Hivhato vagyok Viberen

(#1052) beran

beran
(kvázi-tag)

Nah emberek sikerült feltennem tesóm gépére,minden megy elméletileg rendesen,az integrált vga-as lapnál elsem jutottam a telepítő betöltődéséig,nemtudom miért :F

Gdfath3r:az asztalon azt az effektet hogyan lehet előhozni ami ilyen vízhullámzásra hasonlít?Amit nálad láttam a macbook-on.Kösz :C :R

(#1053) biker válasza beran (#1052) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

valószínű nem támogatott a vga.

a hullámzás meg core image támogatott kártyákon bekapcsol magától

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#1054) beran válasza biker (#1053) üzenetére

beran
(kvázi-tag)

Kösz. ;)

(#1055) Nyugdíjas válasza Gdfath3r (#1049) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Nuh, ez nem lesz könnyű menet,de ma neki is ugrok, csak most épp költözködök a nagyobb vinyóra,de hálás köszönet, jó, hogy itt is ittvagy ;)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#1056) Nyugdíjas válasza Gdfath3r (#1049) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Jah, és egy marha jó kérdésem van csak. Bár nem olvastam még végig, szóval ha benne van, akkor sorry. Szóval:
Gondolom NVinject-el nem komálják egymást. Hogy kell eltávolitani az NVinjectet?

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#1057) Gdfath3r válasza beran (#1052) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

Az az effect minimum requirement a 3d gyorsitas, ami az jelenti hogy a CoreImage es a Quartz Extreme enabled kell legyen....

Mondtam...elmegyek hozzad, es megnezem mit lehet kihozni a gepedbol...

Nalam a 9.3.0 Kernel telepitesen faradozom...:)

Hivhato vagyok Viberen

(#1058) Gdfath3r válasza Nyugdíjas (#1056) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

A GFX_string es az NVinject nem lehet egyidoben telepitve.
A tutorialban van egy ressz hogy hogyan lehet az nvinject-t eltavolitani...

terminalban

sudo rm -rf /System/Library/Extensions/NVinject.kext

vagy egyszeruen kitorlod azt a kext-et

[ Szerkesztve ]

Hivhato vagyok Viberen

(#1059) Gdfath3r válasza biker (#1053) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

Inkabb a Quartz Extreme az ami a hullamzas effectet adja...
Van egy PPC-s iBook amin radeon 9200 vga van...tamogatja a CoreImage-t, de nem a Quartz Extreme-t, es ott lattam hogy pontosan mi a kulombseg.

Hivhato vagyok Viberen

(#1060) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugy összesítve... jól vágom, hogy ha OSX-et rakok a gépre, akkor a tuningot ugy ahogy van felejthetem el? :)

Nagyon felhasználóbarát... :DDD

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#1061) Nyugdíjas válasza leviske (#1060) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Felhasználóbarát, csak nem tuningosoknak szánják,de szerencsére nem kell elfelejtened, úgyhogy ne kötözködjél, hanem menj és telepitsd fel :D

(#1062) Gdfath3r válasza leviske (#1060) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

Ki mondta hogy nem tunningbarat?
Stabilabban bootol be mint a winfos

Hivhato vagyok Viberen

(#1063) leviske válasza Gdfath3r (#1062) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valahol a topik elején olvastam ilyesmit... :DDD Amugy nem akarjátok az 1. hsz-ba összegyűjteni, hogy miként is kell ezt telepíteni PC-re? :))

(#1061) Nyugdíjas: Ha a SnowLeopard jól sikerül, akkor felkúszik a gépre...előtte nincs nagyon kedvem, szenvedni. A 10.6-ban látok némi komolyabb alternatívát Vista ellen... :DDD

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#1064) Nyugdíjas válasza leviske (#1063) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Te hülye vagy, már ne haragudj;]
Ez nem ellenfél a Vistnak? Akkor mi az?:D

Tuningra még egy személyes megfigyelésem: Amilyen beállitásokon a win hibázni szokott, esetleg kékhalálozik, ez vigan fut. Akkor ki a tuningbarátabb?:D

(#1065) leviske válasza Nyugdíjas (#1064) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem azt írtam, hogy nem ellenfél, hanem, hogy számomra egyelőre nem sürgős a váltás. :)

Amugy játékokat hogy lehet rajta megoldani? :) Mert veltételezem meglehet... és ha meglehet, akkor mennyivel lassabbak a Vistás sebességüknél? :)

Bár teljes váltást ugy sem tervezek... csak egyik hdd-n ez, a másikon a vista. :)

(#1066) Gdfath3r válasza leviske (#1063) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

Mi a Vista? Nagyon OSX koppintas M$ modra windows temaval.

Hivhato vagyok Viberen

(#1067) Gdfath3r válasza leviske (#1065) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

Szerintem komolyan megvaltozik a velemenyed a Mac OS-rol amint eltelik egy honap es a gepeden hasznalod...:)

Hivhato vagyok Viberen

(#1068) Nyugdíjas válasza Gdfath3r (#1067) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Ha nem próbálja ki, sosem tudja meg ...
Nem kezdem el sorolni,mert unalomig van ismételve. Csak fel kell adni a kis berögzött szokásait az embernek, kicsit nyitottabbá válni, és kikászálódni a kényelmes Win-es posványból,amibe már az iskolában belenevelték. Persze, hogy "könnyű" a winfost használni, ha msra sem tanitottak :U

(#1069) leviske válasza Gdfath3r (#1066) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jáááj, ezt a koppintás dolgot ne. Most olvastam egy régi enyhén öntelt nyilatkozatát Jobs-nak. :U

(#1067): Úgy legyen! :) :R

(#1068) Nyugdíjas: én nyitott vagyok... csak játszani is szeretek. :DDD És nem tudom, hogy mennyire befolyásolná rossz(?) irányba a játékélményt az OSX. :)

Ha nem lennék nyitott, akkor nem váltottam volna Vistára XP-ről. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1070) Nyugdíjas válasza leviske (#1069) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Játékhoz fog mellé kelleni egy winfos sajnos,mert eléggé nem nagyon játékplatform ez....

De munkára, mindennapi használatra jó.

Egyébként tény, hogy koppintás.;] De ebbe most ne másszunk bele...

[ Szerkesztve ]

(#1071) Gdfath3r válasza Nyugdíjas (#1070) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

Nekem van egy fasza hack, minden jatekot at lehet portolni a mac-re....
Mar probaltam tobb jatekot mac-en, egyre tobb van es lessz.

Maga Steve Jobs, elismert marketinges, talan a legjobb a vilagon, tudja mi kell es hogyan lehet kihuzni a csocselek zsebebol a penzt...epp ezert nagykepu es ontelt neha....

Hivhato vagyok Viberen

(#1072) Nyugdíjas válasza Gdfath3r (#1071) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Idevele:D

(#1073) Gdfath3r válasza Nyugdíjas (#1072) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

A lenyeg: azert hogy tudj alkotni vele, a gepedre mindket OS fel kell legyen telepitve, illetve macdrive vagy transmac ajanlatos.

Szivesen odaadom, ha eljossz erte....
Szerintem a Beran kollega hamarabb megkapja, mert kb 2km-re van tollem..:)

Hivhato vagyok Viberen

(#1074) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(Szakértő)

Új remek kérdésem:D:

Van valami jó kis disk-utility a beépitetten kivül? mert az is bőségesen elég volna nekem,de valamiért nem tudok vele olyat csinálni, hogy hozzácsapok egy particionálatlan területet egy particióhoz. Gondolom nem lehet ilyet vele... Mivel lehetne ezt megvalósitani?

(#1075) PH 5.5 válasza Nyugdíjas (#1074) üzenetére

PH 5.5
(fanatikus tag)

Van egy elég jónak tűnő progi, bár személyes tapasztalatom nincs, de egy barátom büszkén mutogatta. Szerintem azzal mindent meg lehet csinálni, boot-dvd változata is van.
Drive Genius 2 a neve, mindenképpen megér egy próbát.
[link]

[ Szerkesztve ]

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#1076) Gdfath3r válasza Nyugdíjas (#1074) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

Nincs szukseg ra.....legtobb esetben az a problema, hogy formazas utan nem aktiv a particio. Aktivalni a particiot barmely fdisk-el lehet. Viszont ha a Disk Utility-vel particionalsz, oda kell figyelni hogy Inteles gep eseten GUID particiot kell csinalni, AMD eseteben MBR particiot, mert hanem utana nem latszik a rendszerben.

Hivhato vagyok Viberen

(#1077) Gdfath3r válasza PH 5.5 (#1075) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

Nem tudom hackintosh-on mennyire jo......

Hivhato vagyok Viberen

(#1078) PH 5.5 válasza Gdfath3r (#1077) üzenetére

PH 5.5
(fanatikus tag)

Most próbáltam, a progi működik rendesen, de a dvd nem akar boot-olni. Több fórumban írják, hogy az újabb inteles MAC-eken ugyanez a probléma, és a következő verzió már menni fog.

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#1079) Bale_E

Bale_E
(senior tag)

Hellosztok! Az a bajom h elvesztettem 1 nagyon jó kis fénykép szerkesztő progit amit az apple oldaláról tölöttem le. Ha jól emlékszem csak pár száz kb-os volt de most nem találom. Nagyon egyszerűen lehetett vele effektelni..ha valaki emlékszik rá légyszi segítsen. :R

PPP

(#1080) Bale_E

Bale_E
(senior tag)

Tud valaki egy jó bluetooth szofware-t? :B :R

PPP

(#1081) Gdfath3r válasza Bale_E (#1080) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

;] vannak rosszak?

Hivhato vagyok Viberen

(#1082) Bale_E válasza Gdfath3r (#1081) üzenetére

Bale_E
(senior tag)

:C De tényleg kéne vmi progi h működjön a shine-om.

PPP

(#1083) Gdfath3r válasza Bale_E (#1082) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

legy specifikus...mi az a shine?

Hivhato vagyok Viberen

(#1084) Bale_E válasza Gdfath3r (#1083) üzenetére

Bale_E
(senior tag)

Lg Shine [link]

Ilyen hibával találkozott már valaki: [link]

[ Szerkesztve ]

PPP

(#1085) biker válasza Bale_E (#1084) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hibás dmg-t tölöttél le :)

a shinet síma BT explorer, ami van a mac osx-ben, lekezeli, csak a sync nem biztos, hogy megy majd, de fileokra jó

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#1086) Bale_E válasza biker (#1085) üzenetére

Bale_E
(senior tag)

:O :O fenébe.

de van 1 másik problémám. VLC alatt a felirat "siet". Ezen hogy tudok változtatni, vagy Ti mit használtok a feliratos filmekhez? :R

PPP

(#1087) _Blank_ válasza Bale_E (#1086) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

(#1088) biker válasza Bale_E (#1086) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vlc-t használunk.
szar a felirat, ha siet :)
ha jó a felirat, akkor mindig jó, esetleg "szoros feliratozás"???

(#1089) Nyugdíjas válasza biker (#1088) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Meg lehet azt késleltetni/siettetni is. Nekem is volt, hogy sietett, és szépen hozzá tudtam igazitani...

Amúgy én komolyan mondom megcsókolom a kezsit-lábát:D annak az embernek aki végre portolna valami jó front-end-el MPLayert OSX alá(SMPlayerre gondolok főképpen). Sokkal jobban szeretem. nem beszélve, hogy normálisabban kezeli a HD dolgokat.
Nade csak bekövetkezik azért ez előbb-utóbb...

MÁS: Jah, meg még az jutott az eszembe, hogy tényleg összerittyenthetnénk valami jó kis 1.hsz-t...
Lehet megpróbálkozok vele ma-holnap... Godfather meg majd jóváhagyja:D Segithet is akár:D

[ Szerkesztve ]

(#1090) biker válasza Nyugdíjas (#1089) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én meg szinkront készítettem nem is egyet.

szóval srt-nél, ahol időre van időzítve, pl 1perc 23.123mp, ott ha siet, akkor igen csak gáz van.

ahol meg csak frame-hez, pl sud, txt, ott a 2345. frame ha van framedrop, akkor elcsúszik. framedrop meg akkor van, ha hackelt osx-en nem indul be a vga vezérlő minden eleme, és lassabban játszana le, és dobálja, nem veszed észre, csak azon, hogy 10perc múlva csúszik a szinkron.

(#1091) Nyugdíjas válasza biker (#1090) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Akkor mit tettem én?:D
Pedig tényleg odébb ment az a felirat:D

Nah mind1...

(#1092) Gdfath3r válasza Nyugdíjas (#1089) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

[link] Ehejt van ni!

Hivhato vagyok Viberen

(#1093) Nyugdíjas válasza Gdfath3r (#1092) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Azt tudom én,de én hiányolom az SMPlayer remek frontendjét...

De ahogy nézem ez valami más, mint nekem eddig megvolt... Csekkolom, hátha jobb:D

[ Szerkesztve ]

(#1094) biker válasza Gdfath3r (#1092) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mármint szerinted a 2005 május 20.-i tiger only mplayer az ma friss és jó? :(

(#1095) Nyugdíjas válasza biker (#1094) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Akkor azért volt nekem új:D Illetve más:D

(#1096) Nyugdíjas válasza Gdfath3r (#1092) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

egy szót se szóltam,

csak ezt kérdezem:
Mikor kell eltávolitani az NVInjectet? GFX_String feltelepitése előtt, vagy után?

[ Szerkesztve ]

(#1097) Nyugdíjas válasza Nyugdíjas (#1096) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Sőt igazából az előző postot sem irtam le:D Megvan már.. LÁMA vagyok:B

(#1098) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(Szakértő)

Nah, fent van a GFX String. Hol tudom esetleg csekkolni biztosan, hogy jól-é ismeri mostmár a VGA-mat? System Profiler aszongya:D Meg QE supported, miegyéb...

(#1099) Gdfath3r válasza Nyugdíjas (#1098) üzenetére

Gdfath3r
(tag)

Pontosan, ha a System Profilerben ott van hogy milyen a kártyád pontosan, illetve CoreImage és QuartzExtreme támogatott, akkor minden rendben.....ha a kátyád tipusát kiírja, akkor eleve müködik a gfx-string...az hogy most van 3D gyorsitás, az épp attol függ hogy a kextek illetve OpenGL.Framework müködik rendesen vagy sem...

[ Szerkesztve ]

Hivhato vagyok Viberen

(#1100) Bale_E

Bale_E
(senior tag)

Tud valaki dvd író programot a "drágámra"?

PPP

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.