Az h restart install-t enged, mit jelent pontosan? Amikor restartolsz, az install menne újra? Ha igen akkor nem jó a boot, aktívvá kell tenni a partíciót. Ez melyik amd install a zephyroth féle?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
OS, alkalmazások
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » OS, alkalmazások » Mac OS X - PC-re (Olvasd el az 1. és a 2. hozzászólást, mielőtt írsz!)Hozzászólások

hitman77
(fanatikus tag)
Kijön a képernyőre egy sárga háromszög, benne felkiáltójellel, és egy restart install gomb. Az iso nevében nincs erre utaló megjegyzés, csak mac os x leopard 10 5 1 amd. Olvastam valami ACPI dologról is, hogy azzal kell játszani, de ha kikapcsolom, akkor az installig sem jut el. Az nem lehet gond, hogy a cpu kicsit feljebb van húzva?

haft
(lelkes újonc)
Volt egy hasonló problémám nf4-es lapon, azt a kikapcsolás gomb 4 másodpercesre állításával lehetett megoldani. A tuningot pedig visszaveszed és kiderül 

hitman77
(fanatikus tag)
Megint megpróbáltam és most eljutott a végéig azaz azt írta ki, hogy installation complete, és indítsam újra, hogy véglegesítse az installt. Az ujraindítás után viszont nem boot-ol a HDD-ről. Nem ír ki semmit, csak leáll. Ha az a baj, hogy nem aktív a particíó, akkor, hogy tudnám megoldani?

haft
(lelkes újonc)
dvd-ről bootnál -s
ha bootolt:
mount -uw /
fdisk -e /dev/rdisk0 -ha ez az első lemez
update
f x -a partició száma sorrendben amin a rendszer van, ha csak egy akkor 1
w
q
reboot

Windsurfer
(tag)
Sziasztok!
mennyi az esély arra,hogy az osx (10.4.6 Tiger) fogja kezelni a video kártyámat ami egy ATI RADEON x1650 Pro? csak mert ATi oldalán nem találtam hozzá drivert 
Motorola Defy Full Stock ^.^

hitman77
(fanatikus tag)
Végigcsináltam amit írtál és így a HDD-ről boot-ol, de valami CPU problémával bepánikol. Szerintem kipróbálom valamelyik Tiger-t hátha több szrencsével járok.
Köszönöm, a segítséget.
(#458) Printszkrín válasza Windsurfer (#456) üzenetére

Printszkrín
(senior tag)
Inkább 10.4.8 vagy felette lévő verzióval próbálkozz.
Elvileg van beépített hackelt driver a telepítőben, az Ati oldalán ne is keresgélj.
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!

PH 5.5
(fanatikus tag)
Xbench-et próbálgattátok már? Arra volnék kíváncsi, hogy a disk test másnál is olyan gyatrára sikeredett-e, mint nálam? [link]
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
nem kell drivert keresgélni. nem windows, hogy plug-and-play azt jelenti, bedugod, és órákig játszol, mire megtalálod a drivert hozzá.
95% mindent ismer telepítéskor, amit nem, ahhoz vagy van gyári driver, vagy egy univ. driver, vagy semmi 
Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu
érdekes hiba. kb ennyit visz a mac mini 
Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

Windsurfer
(tag)
oks,köszi 5óra és kiderűl
sajnos csak 10.4.6-t találtam a 4.10-eseket nem seedelik ill nem tudok ahoz az oldalhoz regisztrálni...találtam egy 4.9-t de az 5.3gb-t ami szerintem fake,mivel a 4.10es az 4,3.... 
10.4.8 volt a legjobb, legtöbb patches verzió, nem 4.6.

haft
(lelkes újonc)
Biztos, hogy CPU probléma volt? A zephyrothba beépített nvidia driverek szoktak még gondot okozni, ezeket egyszerűen ki lehet törölni. Legközelebb készts fotót a hibáról, sztem már nem voltál messze a megoldástól.

haft
(lelkes újonc)
Device ID-t tudsz mondani? (System Profiler › Graphics/Displays)

hitman77
(fanatikus tag)
Úgy néz ki igazad lesz. Megnéztem jobban és a "display: family specific matching fails" üzenet után írogat a CPU hívásokról. Szerepel a hiba leírásban egy "Geforce" kezdetű sor is. Hogy tudom kitörölni a drivert? És ha kitörlöm, akkor ha esetleg elindul, hogy tudok másikat telepíteni?
Bocs, hogy ennyi kérdésem van, de eddig csak Mac-re telepítettem osx-et, de azzal nem volt gond.
És ráadásul azt sem használtam, állítgattam, mert ment minden ahogy kell.

haft
(lelkes újonc)
Semmi gond 
szóval, megint bootnál: -s
mount -uw /
rm -rf /System/Library/Extensions/GeForce.kext
rm -rf /System/Library/Extensions/Ge*.kext
rm -rf /System/Library/Extensions/NV*.kext
exit
ezután bootol a rendszer magától.

Windsurfer
(tag)
olyat sajnos nem találtam 

haft
(lelkes újonc)
Próbálkozz a "kalózöbölben" a JaS és a verziószám keresésével.

hitman77
(fanatikus tag)
Köszönöm, félsiker.
Tovább ment a szokásos beállításokig, de miután minden be van állítva és kiírja, hogy creating account, akkor nem történik semmi. Hagytam kétszer kb. 10 percig, de semmi nem történik. Azért valamit csinált a háttérben, mert másodszorra már nem fogadta el ugyan azokat az adatokat, mert már szerinte léteztek.

haft
(lelkes újonc)
Már majdnem kész 
újra -s bootolás
mount -uw /
passwd root
jelszó megadása
touch /var/db/.AppleSetupDone
reboot

hitman77
(fanatikus tag)
Kicsit én is keresgéltem és én is megtalálltam ezt, de ha végigmegyek a leírtak szerint, akkor ugyan a bejelentkező képernyő bejön, de hiába választok accountot mindíg tölt egy kicsit, majd visszajön a bejelentkező kép és lefagy.

haft
(lelkes újonc)
A letiltott hálókártyát, vagy a csak simán a kábel kihúzását próbáltad?

hitman77
(fanatikus tag)
Na megint megpróbáltam és odáig eljutok, hogy a bejelentkező képernyőn kiválasztom az other lehetőséget és belépnék root-ként a megadott jelszóval. Egy pillanatra már látom az asztalt, de utána fekete lesz a kép és a jobb felső sarokban látszik a kurzor. Aztán ennyi.

xedos
(PH! addikt)
Gáz lehet, hogy a Sony Biosában nincs SATA kikapcsolási lehetőség?
Az XP SP2 simán felmegy...
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

haft
(lelkes újonc)
Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de 10.5.1-el miért nem próbálkozol, annak nincsenek ilyen sata-s gondjai.

Windsurfer
(tag)
Sziasztok!
Nah lejött az os x tiger(10.4.6) kiis csomagolt meg van az iso file daeomon beolvasta már másolom.
kérdés,hogy a telepítés illetve a bootolás,hogy megy?
egyszerűen bootoljon cd-ről és akkor ihaj csuhaj menni fog?
Bocsi,csak még sose telepítettem mac os x-t 

Windsurfer
(tag)
ezt nem értem!
az ISO filera normális 4,5gb-t ír de mikor beolvassa a daemon akkor a meghajtó azt írja ki,h 182kb
ez,hogy lehet?

Windsurfer
(tag)
Nos még nem telepítettem föl de közben kicsit utánna olvastam a dolgoknak.
találtam egy blogot ahol ír a telepítésről
http://blog.xorp.hu/mac-howtos/pc-mac-os-x-telepitesi-tapasztalatok-es-tutorial/
itt azt írja,hogy FAT32 kell a mac-nek
szóval nekem van egy 40gb-s vinyóm még anno felosztottam 30/10gb-ra mind2 NTFS-s rendszerű!
1: bekavarhat e (pl a másik 30gb-s résznek amin csak zene van egyébként) ha a 10gb-s partíciót utólag (norton partition magic 8.0-val) fat32-re alakítóm?
2: én úgy terveztem (ahogy winfosnál is) hogy a 10gb partícióra megy a mac (kezdetben linuxot akartam) rá még a hozzá szükséges programok (driverek pl) és másik vinyóra meg a nem életszerű programok (lejátszók,böngésző stb) DE! fognak e ezek a progik működni,hogy ha azokat NTFS-s rendszerű vinyóra pakolom?
3: nekem a winfosra a melóm miatt sajnos továbrra is szükségem van. Megmarad az mint most is,hogy mielőtt elindulna a winfos előtte kiválaszthatom (ill kiválaszthattam mert már nincs) hogy melyik winfost akarom elindítani?
egyenlőre ennyi! 
Kösziiii! 

haft
(lelkes újonc)
Szvsz nem kell FAT32 legyen ahhoz h telepítsd. A disk utilty-vel úgyis leformázod. Én pl a mostani partíciókat a vista install diskpartjával csináltam és tökéletesen látta, kezelte a DU.
Halkan megjegyzem h a 40gigás vinyón egy kicsit lassan fog menni a rendszer, de próbának ok.

Lazax
(újonc)
Megpróbáltam feltenni a Kalyway 10.5.1-et. De újrabootolás után szétesett a képernyő - csak ismétlődő minták látszanak. Installkor nem kértem semelyik display driver telepítését - gondoltam akkor marad a normál 800x600-as módban és utólag majd felteszem a 2600XT-hez valót. Be kellett volna jelölni mindenképpen valamelyik ATI-t? Lehet utólag telepíteni parancssorból? A hanghoz viszont bejelöltem a felkínált Realtek 886(?)-ot, pedig ALC889A van az alaplapon. Lehet, hogy ezt sem kellett volna?
Másik problémám, hogy Shut Down és Restart után nem kapcsolja ki a gépet.
Konfiguráció:
GA P35-DS3R alaplap / 2 GB memória
Különálló SATAII 320Gb-os winchester, AHCI mode-ban
Radeon HD2600XT / 256M / DDR3

xedos
(PH! addikt)
2db OSX-et probáltam leszedni, de mindkettő megállt....
Szóval? Van valaki a nyugati közelében? Kérnék tőle egyet...

Touareg
(kvázi-tag)
Hali!
Szeretnék OSX leopardot használni az A64 X2 esemen. Régebben próbáltam, de nem volt hozzá magyarítás, és frissítés után összeomlott a rendszer.ez osx 10 alatt volt. Halottam valami EFI nevű path ről amivel már lehet updatelni. Hogy működik ez? magyar nyelvet hogy lehet hozzá leszedni? Előre is köszi. 

lacibp18
(újonc)
sziasztok!
Leo telepítem inteles gépre simán ment minden de újraindom kiír egy ilyen szöveget hogy:
b0 error
mitől lehet?

xedos
(PH! addikt)
Olvasd el a 479-es hozzászólás linkjét...
ujra kell telepiteni, customize-ben az EFI-t mikor telepited MBR-re tegyed masikrol ki a pipa, menni fog.
[ Szerkesztve ]
"Mac OS X 10.5.1 Leopard Kalyway" félében már benne van.

lacibp18
(újonc)
köszönöm mindjárt újra telepítem;)

lacibp18
(újonc)
köszi sikerül;)

micro
(PH! addikt)
Sziasztok,
Mindent beálltottam a mailben a pop-os fiókomhoz,de nem megy valamiért.
Van esetleg valami trükkje?
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

micro
(PH! addikt)
Töröltem, újra csináltam, most megy. 
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

xedos
(PH! addikt)
Ha jól tudom, akkor a hivatalos frissítéseket nem szabad rátelepíteni -igaz?
De a szoftverekét? Itunes-iPhoto stb?

PH 5.5
(fanatikus tag)
Nyugodtan! Nekem például az iDvd el sem indult, amíg fel nem frissítettem.
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

Printszkrín
(senior tag)
Ha EFI-t használsz mehet a frissítés, a régebbi Tiger-t nem szabad.

xedos
(PH! addikt)
Mi? Akár frissithetem a 10.5.2-re is????
Bár egyenlőre gondom van... nem akar elindulni. Alma felette egy behajtani tilos...
Particio OK, primary és aktív :-( most b0 error :-(

xedos
(PH! addikt)
Béna voltam, bár még mindig nem indul...
MBR particiós táblára Guidot akartam rakni....
Újra install, most elindul Alma forog, majd újraindul és kezdi előlről... alme és reboot

Printszkrín
(senior tag)
Nem tudom mi lehet a gond.
Milyen konfigra próbálod feltenni?

xedos
(PH! addikt)
i915 Pentium M 2Ghz 2Giga RAM Sata winyó
Kalaway 10.5.1-el. Olvastam másnál is ilyen problémát -de nem találtam megoldást.
Ha -v -vel indítok, akkor gyorsan ír, majd bootol....

Printszkrín
(senior tag)
Valszeg nincs a procidban SSE3-as utasítás készlet.
Próbálkozz Tigerrel.

xedos
(PH! addikt)
telepítve van az SSE2 patch...
Levideóztam az indulást -v-vel...
megy, kiírja:
BSD root disk0 major14, minor1
syncing disks... Killing all process
continuing
Azután bootol...