iPhone 4 16Gb, iPad2 16Gb, OSX 10.8.3
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
OS, alkalmazások
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » OS, alkalmazások » Mac OS X - PC-re (Olvasd el az 1. és a 2. hozzászólást, mielőtt írsz!)Hozzászólások

AdamP900
(tag)

Máté94
(őstag)
Köszönöm, itt sokkal több hirdetés van, mint hadveraprón, ráadásul ez még árban is megfelelne 
iPhone 4S 16GB Black | Eladó Sony DCR-DVD202E videókamera, TEAC 2.0-s hangfalpár és még sok más: http://goo.gl/x9dPT | Fórumtémát fórumba, privátot privátba!

kgergo89
(kvázi-tag)

AdamP900
(tag)
Igazán nincs mit! Én is innen szerválnám majd be a trackpad -et. 
Máté:
Köszi! 
[ Szerkesztve ]

Máté94
(őstag)

AdamP900
(tag)
Ennyire folyékonyan sajnos angolul nem beszélek.
Mi a problémájuk úgy nagyvonalakba?

szerk: Közbe valamennyire megfejtettem. Nekem semmi gond. Pont most futtattam le egy Geekbenchet, valami 12364 vagy hány pontot dobott. 10.7.3 -nál is ilyen érték volt.
[ Szerkesztve ]

Máté94
(őstag)
Csak nem veszi vissza a géped rendesen a processzorod sebességét. Neked csak két véglet van. Másnak meg csak a legkisebb, 16-os szorzón jár a rendszere.
Azért még az a BIOS kell. 
Szerintem én még maradok 10.7.3-on. 
Amúgy toleda hang kextje mivel jobb? Nem sikerült még rájönnöm.
Most jut eszembe, Z68MA.
Nem kellett újrarakni a régi OS-t, nagy nehezen sikerült bebootolni. UserDSDT+Hang+Ethernet: Sleepből nem kelt fel a monitor, összes USB eszközt ki-be kellett dugni hogy menjen. DSDT csere az EHCI-sra, GE=No: Sleep után 10 sec múlva minden USB jól működött, monitor felkelt. 
GE=No-val néztem, hogy hullámzik-e a Dashboard. Hullámzott, akkor elvileg jó minden, nem?
[ Szerkesztve ]

Xero
(PH! addikt)
Nos nálam tényleg minden jónak tűnik. 16 17 18 19 20 31 -es szorzóm is van. 
[ Szerkesztve ]

AdamP900
(tag)
Hát ez ilyen furcsa szerkezetű gép.
Persze, kérek majd BIOS -t, de restartolnom kellene a gépet, hogy megnézzem a verziószámot. Most úgy is mennem kell itthonról, majd bekapcsolásnál leírom és kunyerálok egy módosított verziót. 
Xero:
Jó neked.
Végülis nálam sincs nagy gubanc csak a BIOS kell.
[ Szerkesztve ]

Máté94
(őstag)
Milyen kártya? DVD Player-t indíts, és ha összeomlik, akkor nem jó.
[ Szerkesztve ]

Ricqy
(kvázi-tag)
Hali!
ATI RV710/730 HDMI Audio kártyára mit kéne felrakni, hogy működjön?
Dealloc makes the ARC-angels cry.

Máté94
(őstag)
Venni egy új kártyát.

Máté94
(őstag)
HD5770. Volt már ilyen probléma, hogy csak GE=No-val ment, de ezek szerint egy ideje GE=Yes-szel is ment. Majd szólok, hogy csekkolja, de szerintem menni fog.

Máté94
(őstag)
GE=Yes-t kell állítani és org.chameleon.boot.plist-be ezt másolja be:
<key>AtiConfig</key>
<string>Vervet</string>
<key>AtiPorts</key>
<string>3-4-5</string> Ahány port van a kártyáján.

matwood
(újonc)
Hali!
Hogy tudom lecsekkolni, hogy jól működik a speedstep? Próbáltam ezt az MSR Tools-t, de nem akar elindulni, az egész szürke, nem mutat semmit. Van esetleg valami más lehetőség?
Előre is kösz!
Lenovo IdeaPad S400

Máté94
(őstag)
Fogalmam sincs... 
[ Szerkesztve ]
Esetleg egy képet tudsz róla dobni? Sleepből lehet ébreszteni vele?

Phantomhive
(fanatikus tag)
Updateltem a rendszert 10.7.4-re a letöltött Combo Updatetel.
Rendszer: Intel dual-core E2140 cpu, vtx3D radeon HD5670/1gb / asrock g31M-S deszka.
eddig ment okésan. korábbi updatek is csak a vga drivert nyírták ki. rollback v. szerkesztés után ment.
most megáll a bootolás minden ok nélkül. standard és -x módnál is.
egyszer találkoztam valami smc szöveggel. próbáltam visszarakni a 10.7.3-mas smc.kext-et, amit valaki feldobott insanelyre, de nem orvosol semmit.
próbáltam a droppSSDT=Yes parancsot ill. azt is, hogy töröltem a generate P és C states-t.
megállt a tudományom.
ötlet?
http://kepfeltoltes.hu/120510/image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120510/image__1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ]
"and on the sixth day god created manchester" -- "We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players" — Canalys Analyst Tim Coulling

Máté94
(őstag)
Technika a markája. Googlr-el megtalálhatod. Ilyen nagy, ronda kék. 
Vagy nekem samisnake ajánlott egy Trust BT-2400P-t, ami elvileg lehet kapni Tescoban és kicsi. Csak n tudom, hogy bevállaljam e.

Máté94
(őstag)
UPDATE:
Upon further testing we have found that a proper SSDT can solve this issue. We are working on creating a generic SSDT for any Sandy Bridge CPU and a tool to edit your org.chameleon.boot.plist with the proper settings. This SSDT would be used in addition to the DSDT you are using.
Also I have found on Gigabyte Z68 boards you MUST have the following setting in the BIOS:
Real-Time Ratio Changes in OS: Disabled
CPU EIST Function: Enabled (if available)
If not you will still get the p-state stepper error at boot and CPU ratio locked at 16.
Ebben a hirdetésben van kép róla. [link]
Ha ehhez nem kell semmit beállítani akkor nem ébreszt.
Megkérnék mindenkint, hogy a fórumba való kérdéseket ne privát üzenetben tegye fel!!! aki nem így tesz azt letiltom!!! Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Kommy

AdamP900
(tag)
Ez jól hangzik!

AdamP900
(tag)
Még vissza kanyarodva a billentyűzethez egy kicsit:
Egy itteni Ph -s link! Szintén 14k, magyar.
[ Szerkesztve ]

gabo89
(senior tag)
Én azt hiszem, ezzel néztem meg. Most nem tudom kipróbálni, mert nincs nálam OS X.
indul a görög aludni

AdamP900
(tag)
Szükségem lenne a segítségetekre mint ezek előtt oly sokszor! 
Haveromnak a gépére feltettem a Lion -t (10.7 ez volt pendrive-on -unibeast-). Csont nélkül felment, de két dologhoz kellene a szakértelmetek.
1.: 1024x768 -tól nem tudok nagyobb felbontást állítani. Próbáltam Google -ben keresni megoldást erre, de nem találtam. Remélem nem az van, hogy a rendszer álltal nem támogatott a VGA. (alaplap integrált Inel GMA X4500 -ról van szó)
2.: TP-LINK TL-WN322G -hez létezik valamiféle illesztő? 321G -t próbáltam... Fel is megy, meg is jelenik a program, de nem indul el hiába kattintok rá. A LED fel se villan az adapteren.
Köszönöm! 
[ Szerkesztve ]

Máté94
(őstag)
1. De, pontosan arról van szó.
2. Akkor ez ennyi. Én se találtam hozzá semmit.

gabo89
(senior tag)
A GMA 4500 nem támogatott, nem lehet megoldani. Ha asztali gépről van szó, vegyen bele egy olcsó dedikált videokártyát. Ha laptop, akkor reménytelen.
Wifi kext, próbáld meg ezzel.
Szerk: lassan gépelek... 
[ Szerkesztve ]
indul a görög aludni

AdamP900
(tag)
Mit ajánlanátok olcsó VGA -ba ami működik rendesen?

Máté94
(őstag)
HIS HD6450.

AdamP900
(tag)
Köszi! Akkor ezt a figyelmébe ajánlom. Erről a HIS.-ről még nem hallottam. Csak ez a fajta vga jó vagy más gyártó által gyártott HD6450 is megteszi?

Máté94
(őstag)
Ha van, inkább ez. Más gyártóval lehet bűvészkedni kell.

lamantin
(tag)
6950/70 és Lion (10.7.4) párosításáról van valami bíztató infótok? Lehet-e, ha igen akkor milyen megkötésekkel...stbstb ? köszi 

AdamP900
(tag)
Értem! Más hasonló árban lévő vga esetleg? Olyan ami sűrűbben előfordul és az OSX is megeszi?
Azért ennek is mindenképp utána nézünk!

Máté94
(őstag)
Nincs, ne is számíts support-ra már. Már a 7XXX szériára gyúrnak.

Máté94
(őstag)
Mi a gond vele? 

AdamP900
(tag)
Nem nagyon találok ilyet Ph-n. eBay meg ilyen helyekről nem nagyon akarnánk rendelni.
Gigabyte -os 8800GT?

DcF1sh
(újonc)
Üdv mindenkinek!
A problémám:
Szeretnék osx Lion-t használni a gépemen (Dual-Core Xeon 5000-series "Dempsey" cpuk 2 GB ddr-2ram, Quadro nvs 290 vga)
Osx 10.6.7 frissítésig megy a dolog (bár iBoot cd nélkül nem indul. Még nem találtam meg a megfelelő bootloadert).
Osx 10.6.8. után már nem bootol. Almás képernyő bejön és nem kezd el tölteni. Lion (10.7.2) alat sem. Ha a rendszerben cput cserélek (köcsön proci, Core-based Xeon 5100-series "Woodcrest") akkor minden megy szépen.
A kérdés hogy létezik Lion alá számomra megfelelő iBoot cd és telepítő?

AdamP900
(tag)
8800GT -ről tudom, hogy menne, minden probléma nélkül. Itthon van egy másik gép ami azzal van szerelve, megy flottul.
[ Szerkesztve ]

Máté94
(őstag)
Esetleg egy EVGA GT520 1024MB 01G-P3-1521-KR. De annak majd minden update-nél újra kell telepíteni az OpenCL Enabler-t MB-ből.
Vagy akár a 8800GT is jó. Bár nVidiával mindig vannak gondok.
[ Szerkesztve ]

Máté94
(őstag)
Lion-t max rBoot-al lehet bootolni...
De az is csak meglévő particót tud, nem hiába rescueBoot a neve.
Lion-t Unibeast-el telepíthetsz tisztán.

lamantin
(tag)
ok, köszi! 

Máté94
(őstag)
Mondjuk nem tudom mennyi a keret. Mert mehetne egy HD6670 is.

DcF1sh
(újonc)
Liont feltudom telepíteni, de csak a kölcsön kapott cpu-val működik a rendszer. A saját nem "Core" alapú cpukkal nem tölt be a rendszer. Lehet valamit át kell írni, vagy hol nézi a Lion cpu adatokat?

DcF1sh
(újonc)
Liont telepítettem,már az általad említett módszerekkel.
rBoot lemezzel viszont ha a saját 5000 xeonjaimat használom hibát ír ki. OSX 10.6 is csak iboot legacy 10.6 only cdvel települ.
Lion legacy kernel -t is csak 10.7.3 AMD cpuk hoz találtam. Intel D -hez még nem.
[ Szerkesztve ]

Máté94
(őstag)
Lehet nem támogatja ezeket a CPU-kat. Nem tudom.

AdamP900
(tag)
Viszonylag olcsó vga kellene. Viszont most nézem, hogy net sincs. Se wifi se kábel. Pedig atheros lan van a lapba. Multibeast -ből fel is raktam és semmi. Sanda gyanúm itt egy lap csere is. Lehet a Lion valamiért nem komálja ezt a deszkát.
Más ötlet: mi van akkor ha a saját gépemen felteszem a rendszert, beállítom és vissza teszem abba a gépbe a vinyót amin egyébként futnia kellene? Összeszakad a rendszer?
Ez most csak egy hirtelen fevetés volt. Ha hülyeségbvolt, akkor... 
[ Szerkesztve ]