2013. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-04-24 12:48:40

IT café

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

(#13351) Tüzi válasza f4lcon (#13349) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez világos. Ellenben szerintem kétségtelen, hogy jobban ken, terül, és kevésbe kopik le mint akármilyen olaj. Nehezebb váltás? Valamivel biztosan (mivel ragad-tapad), de rendszeres pucolással szerintem... nem tudom. Kipróbálok majd olajat is, aztán lesz összehasonlítási alapom. Régen használtam már olajat, most meg nincs bicajom. Illetve van 2db fél :)

kommentár nélkül: http://www.midwayfilm.com/ az új magyar médiacelebek: http://www.hnp.hu/retisas.php

(#13352) venember83 válasza rétisün (#13344) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja, nincs közel. :)

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

(#13353) Tüzi válasza tekeyagd (#13350) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link] ;)

kommentár nélkül: http://www.midwayfilm.com/ az új magyar médiacelebek: http://www.hnp.hu/retisas.php

(#13354) Cathfaern válasza Tüzi (#13353) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Végignézted tekeyagd által linkelt videót? Annak nem a basejumping a lényege :) Olyan 6:30-tól kezd érdekes lenni :)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#13355) dqdb válasza Cathfaern (#13354) üzenetére

dqdb
(őstag)

Jól látom, hogy 10:45-nél nem látok biztosítókötelet? :Y

1-800-UNBELIEVABLE

(#13356) Tamoo válasza dqdb (#13355) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

Szerintem jól látod, hogy nem látod :DDD

---------- új Sinus Live L3.0-8 hangszórókábel 1e/m ---- http://href.hu/x/jkzu ----------

(#13357) Cathfaern válasza dqdb (#13355) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:K

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#13358) Tüzi válasza Cathfaern (#13354) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megnéztem persze. Csak a wingsuitra gondoltam idebököm a kedvenc ilyen jellegű videómat :)

(#13359) lorcsi válasza tekeyagd (#13350) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

végig izzadt a tenyerem, de 10:20-nál...sokkoló :Y

Eladó: chieftec dragon nagytorony

(#13360) rétisün válasza belaazallat (#13345) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

inkább háromnapos.... a velence 10x maga 280 km ( ha tízszer körbetekered, mert ugye egy körért nem érdemes annyit menni :DDD)

[ Szerkesztve ]

good hunting, stalker....

(#13361) Teasüti

Teasüti
(PH! addikt)

Lehet kapni vhol olyan polár/termo pulóvert, ami szűk szabású, testre simuló fajta?
Softshell dzsekim alá kéne (amin nincs bélés), de egy átlagos vastag bő pulcsi már alkalmatlan.

Vmint ha ehhez veszek még hosszú ujjú mezt, akkor ezzel a három réteggel már ki lehet telelni? Vagy ez még kevés?

Illetve kesztyű témához, bikemag cikkben ajánlották a kétujjas síkesztyűket. Ez szerintetek is ideális? Nem sportoláshoz, hanem csak közlekedéshez.

Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.

(#13362) Tamoo válasza Teasüti (#13361) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

2-3e Ft-os decathlonos polárok elég testresimulósak. Legalábbis rajtam :DDD Mondjuk nem túl vastag, de egynek elmegy. Én is bringázáshoz vettem.

---------- új Sinus Live L3.0-8 hangszórókábel 1e/m ---- http://href.hu/x/jkzu ----------

(#13363) Teasüti válasza Tamoo (#13362) üzenetére

Teasüti
(PH! addikt)

Egy problémám van, Pécsen nincs Decathlon. :W
Még pár kicsi porfészekben is van (csak a város méretbeli különbségek hangsúlyozása miatt :B ), de itt persze nincs. :(

(#13364) szki válasza rétisün (#13360) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Na igen. Velence kb 200 km odafele:DDD Tehát utazás vonattal, autóval, vagy 2 napos túrázás odáig (100+100 km, hogy ne fáradjunk el)

(#13361) Teasüti: Aldiban a téli bicajos dzsekit nézd meg a temetővel szemben. Ott vettem múlt héten 2999 Ft-ért. 50-es méret jó lett, ami nekem kellemesen passzentos. Mondhatni jól áll :D Bár kellene egy 52-es is...
Ma elég volt a dzseki alá egyetlen rövid póló aláöltözetnek 4-10 fokban is:) Persze nem vagyok fázós, de nem is mentem nagy tempót a mai 100-as karikában.

[ Szerkesztve ]

(#13365) amargo válasza lorcsi (#13359) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Csak, hogy ne izzadjon tovább a tenyered :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#13366) rétisün válasza szki (#13364) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Tehát utazás vonattal"

tavaly(előtt?) nézegettem a menetrendet, hát egy katasztrófa :((( autó lenne jó, össszejönnénk 3-an, 4-en a környékről, a benzin se lenne egy horror.

"mai 100-as karikában" :C :R

sajnos(?) nekem meló mellett ilyenre már csak a hétvége alkalmas a korai sötétedés miatt....

(#13367) belaazallat válasza rétisün (#13366) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Bringával lejöttök Fonyódig, onnan meg mehetünk vonattal.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#13368) Teasüti válasza szki (#13364) üzenetére

Teasüti
(PH! addikt)

Ott még nem is voltam, köszi az ötletet!

(#13369) szki válasza Teasüti (#13368) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Polár, stb cuccok is vannak, de azokat nem nézegettem.

(#13367) belaazallat: Jó is lenne már, ha újra nyárias időjárás lenne, és ezt a túrát kellene épp megejteni:)

(#13366) rétisün: Nyárig még sok idő van! Majd megoldjuk!
Ma kivételes nap volt. Mostantól napi 2x35 km-t tekerek csak. Amíg az időjárás engedi.

(#13370) rétisün válasza belaazallat (#13367) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az a baj ezzel, hogy reggel 8-ig jó lenne odaérni (hogy még időben nevezhess, és legyen időd a 10 körre :D ) az viszont vonattal elég bajos.

(#13371) Ariadne válasza rétisün (#13370) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Bizony, mi is nagyon koránra szoktunk odamenni, mert azért kell az idő a sok körhöz, érdemes akkor kezdeni, amikor nyit a start pont (= szervező bácsi kis asztalkával és napernyővel), vagyis 6:30-kor vagy legkésőbb 7-kor. A pont közelében van kemping meg szálloda is egyébként, ott lehet akár aludni kényelmesen előző este.

Abban egyébként teljesen biztos vagyok, hogy te és szki is gond nélkül teljesíteni tudjátok a 10 kört, jó erőnlét kell hozzá, de nem ördöngösség. Nálam a tavalyi 5 és idei 6 (lehetett volna 7 is, de eldumáltam az időt :( ) után 2012-re 8 kör a cél, biztosra megyek, így 2013-ra el kell jutnom a 10-ig. :D De ha sikerül spinningelni egész télen, akkor lehet nekimegyek a 10-nek. Amúgy nincs sok lány, aki teljesíti, tavaly pl. csak egy volt, de ez inkább azért van talán, mert kevesen vannak, akik bringáznak is és érdekli is őket ez a tt.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#13372) rétisün válasza Ariadne (#13371) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"ott lehet akár aludni kényelmesen előző este."

meg aznap este is, ha nagyon nincs más megoldás :D (18:40-kor jön az utolsó vonat, ami még aznap ideér)
egy 3 napos bicajozás keretében ottalvás(okk)al is megoldható a dolog :))

(#13374) Cathfaern válasza Ariadne (#13371) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mifelénk jóval kevesebb biciklizős lányt látni, mint görkorcsolyázót, vagy futót... gyanítom részben az lehet a hátterében, hogy máig terjed az a tévhit, hogy a biciklitől ilyen lesz az ember combja.

(#13375) fpeter07 válasza tekeyagd (#13350) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

10 perc utáni jelenetnél rögzítőkötél nélkül. :Y Viszont jól beszélnek a srácok, azt meg kell hagyni.

"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer

(#13376) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

elballagtam a decatlonba, és beruháztam :D egy ilyenbe....holnap letesztelem, remélem nem lesz nagyon belefülledős. ha nem is fényvisszaverős anyag, de azért elég élénk színe van.

van ilyen színben poláros is, hidegebb időkre jó lenne. igaz, télre van kabátom, csak az fekete, és annyira nem látható a ködös, borús időben.

(#13377) Tüzi válasza venember83 (#13352) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jókat olvasok a telóról, még egyszer köszi a tippet :R

(#13378) f4lcon válasza Teasüti (#13361) üzenetére

f4lcon
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintem aláöltözet az, amit inkább keresel.
vannak kifejezetten ilyen cuccok, mez/dzseki alá
Pearl Izumi
de vannak ennél ^^ olcsóbbak is :D

[ Szerkesztve ]

There are two kind of people out there: Those who like me, and those who can go to hell. Igy üzletelünk: http://goo.gl/FjoXF

(#13379) Ariadne válasza Cathfaern (#13374) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Hát, nem tudom, szerintem kevésbé ez. Inkább az, hogy sokakat egyszerűen nem vonz ez az egész, túl technikai dolognak tartják, no meg félnek, hogy nem fog menni, túl nehéz. A bringázással (montizással) együttjáró varacskolás sem jön be mindenkinek (én szeretem... :B ), no meg ugye a körmöknek sem tesz jót. :D Ja és ami tényleg gáz, hogy a bringásnacitól meg meztől minden nyáron csíkos lesz az ember lába, na ezt én is utálom, de hát ezzel jár. :DDD Bikemag fórumon volt az egyik Száguldó Virágtól egy nagyon jó összefoglaló, hogy miért is nem szeretnek a nők montizni, majd kikeresem, jót vigyorogtam rajta.

A "nem akarok nagy izmokat" tévhit főleg konditermi edzéssel kapcsolatban elterjedt, és sokan egyszerűen nem is hajlandóak elhinni, hogy megfelelő edzéstervvel nem lesz Schwarzenegger az ember lányából... :U

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#13380) Manitou válasza Ariadne (#13379) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Ja és ami tényleg gáz, hogy a bringásnacitól meg meztől minden nyáron csíkos lesz az ember lába, na ezt én is utálom

Nem kell felvenni nadrágot ;]

(#13381) KaraDani válasza Manitou (#13380) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Így is majd leesek néha a bringáról, az úgy már totál közveszélyes lenne :DDD

(#13382) Cathfaern válasza Ariadne (#13379) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azért országutizásnál kihúzhatjuk a technikai dolgot, a varacskolást is... jó a csíkozódás az megvan :D De én országúton se nagyon látok lányokat (ugyebár én is ott mozgok).

(#13383) Ariadne válasza Manitou (#13380) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Ha ti fiúk is követitek a példát, akkor oké. ;] Legyen már némi vizuális öröm nekünk is... Mondjuk nem tagadom, nőként is kellemes látvány egy-egy formás fenekű fiú mögött tekerni. :P Na egy ilyen beismerés után már tényleg tuti előreengedtek túrán, mi? :DDD

Ja és megtaláltam azt a szösszenetet, amire gondoltam, zseniális: era hozzászólása itt. :DDD De ez az esszencia: "Az izzadságtól oda lesz a frizurám, a ruhám, az esőtől, sártól úgy nézek ki, mint egy disznó, a kulacs poros, saras. A nyereg feltöri a fenekem. Ezek után melyik lánynak volna kedve bicajozni?" :)) Ő egyébként az egyetlen lány montis csapat, a Száguldó Virágok egyik alapító tagja.

[ Szerkesztve ]

(#13384) Xantomas

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Ezért jár valamilyen kárpótlás a Közútkezelőtől?

Figyelmetlen autós elém parkolt a bicikliútra, mert telefonálni akart. Satuznom kellett, és az úton levő üvegszilánkok kivágtak egy darabot a külsőből, de úgy, hogy a szövetet is átvágta, és 8 barral durrdefektet kaptam.

szerk: a külső kuka, a lyukon keresztül kijön a belső, és mivel futóélen van, nem lehet megvarrni sem.

[ Szerkesztve ]

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#13385) belaazallat válasza Xantomas (#13384) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Hali!

Mivel az üvegszilánk, "gyárilag" nem az útburkolat része, ezért nem. Ha megtalálod azt, aki összetörte az üveget, beperelheted gondatlan károkozásért, meg feljelentheted vandalizmusért és szemetelésért.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#13386) CoolBoy323 válasza belaazallat (#13385) üzenetére

CoolBoy323
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vagy megfejelheted Xantomas azt is, aki eléd parkolt :)

Hirdetéseim: http://goo.gl/lYiGg

(#13387) Ariadne válasza Xantomas (#13384) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Utána kellene nézni, milyen sűrűn kötelesek tisztítani az utat, és hogy ezt megtették-e kellő rendszerességgel most is. Ha elmulasztották, és be tudod bizonyítani, hogy emiatt történt, akkor talán. Vagyis kb. esélytelen... :(

(#13388) Xantomas válasza CoolBoy323 (#13386) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Elég volt megfejelni a lökhárítóját...

utólag belegondolva, lehet, hogy rendőrt is kellett volna hívni, mert bár fájdalom nincs, személyi sérülés volt, csak nyoma nincs.

Leírjam az autó márkáját, vagy elég lesz, bízni a sztereotipiákban, hogy milyen volt?

(#13389) CoolBoy323 válasza Xantomas (#13388) üzenetére

CoolBoy323
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én a helyedben tuti kártérítést kértem volna, vagy rendőr...

milyen autó volt? van egy tippem :D

(#13390) Xantomas válasza CoolBoy323 (#13389) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

2E ft-ot adott, de szerinte csak egy folt lenne az egész, mert ő jól tudja, ő is "szogtam bicigliziglizni".

3 betűs márka, volánnál egy 170 kilós ártánnyal.

(#13391) CoolBoy323 válasza Xantomas (#13390) üzenetére

CoolBoy323
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ekkor hívtam volna a helyedben a rendőrt... de már m1, örüljünk, h nem lett semmi komoly bajod!

(#13392) Teasüti válasza f4lcon (#13378) üzenetére

Teasüti
(PH! addikt)

Ez jó márka, kesztyűt néztem tőlük, csak épp a külföldről való rendelés nekem a beszerezhetetlen kategória. Boltban próba után, lehetőleg helyben. :))
Maga az, h aláöltöző, nem igazán tudom hova rakni.
Ezeket póló/mez alá szokták felhúzni, vagy pólóra?
Ha alá, akkor mi a funkciója pontosan? Mert a nedvesség elvezetés a mez dolga.
Ha pólóra kell húzni, akkor tárgytalan. :)
És van ebből thermo változat is? 3 rétegnél többet nem igazán szándékozom viselni összesen, ha megoldható. :)
szerk: ahol az egyik a mez, másik a softshell és csak egy brutál hőszigetelő középső réteg hiányzik, ami önmagában megvéd télen - és befér a dzseki alá -, mivel a másik kettő nem hőszigetelő.

[ Szerkesztve ]

(#13393) Ariadne válasza Teasüti (#13392) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Az aláöltözet ahogy a neve is mondja, legalsó rétegnek kell, a hideg van. Ez úgy vezeti el a nedvességet, hogy közben maga nem lesz nedves, így nem érzed azt, amit egy pamut pólónál éreznél, vagyis a hideg izzadt anyagot a hátadon. Erre szoktam venni egy bringás mezt, arra egy polárt és végül egy szélzáró felső réteget, ez a nagyon hidegre való cuccom. Alsó kb. ugyanez, aláöltözet (nálam RP-s), arra szélálló bringás naci, ez drága, de egyszer kellett megvenni. Amíg nem volt, addig hosszúnaci + lábmelegítő és derékfázás volt...

mod.: Vasárnap pl. elég volt lentre egy aláöltöző háromnegyedes bringásnacival és lábmelegítővel, fentre meg szintén aláöltöző, rövid mez, hosszú mez, lefelére plusz szélzáró decathlonos vékony (műanyag) kabát. Na meg hozé lámpa. :D

[ Szerkesztve ]

(#13394) BMW001

BMW001
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nah, megvannak a Magura Marta fékek, végre valahára. 1 évesek, gyári Magura tárcsával. A betéteket lassan cserélni kell, és olajat is kell vennem hozzá, de még így is bőven megérte. Pille könnyűek, 350g tárcsával együtt.
Most már csak egy új első agy kell. :o

[ Szerkesztve ]

MPower

(#13395) BMW001 válasza BMW001 (#13394) üzenetére

BMW001
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Erről jut eszembe. Nem tud valaki olyan helyet, ahol kapható gyári Magura fékbetét normális áron? 10 boltból eddig 1 mondta, hogy tud rendelni, 8k/pár áron. :Y Gyorsan le is tettem.

MPower

(#13396) Teasüti válasza Ariadne (#13393) üzenetére

Teasüti
(PH! addikt)

De ha van aláöltözőm, akkor minek a mez? :F

(#13397) KaraDani válasza BMW001 (#13395) üzenetére

KaraDani
(őstag)

BBB utángyártott van olcsóbban, a gyári magura betétek elég húzósak.

(#13398) dqdb válasza Xantomas (#13390) üzenetére

dqdb
(őstag)

Akkor a márkatársa volt annak, akit miután látványosan lassítva és intve kiengedtem a mellékutcából magam elé, direkt annyira jobbra tartott az 50 méterre kezdődő dugóig terjedő útszakaszon, nehogy el bírjak mellette gurulni ... Fejelésnél mindenképpen hívjál rendőrt, mert könnyű úgy összeszedni egy agyrázkódást, hogy azonnal nem veszed észre.

Teasüti: több réteg hatékonyabban szigetel. Ariadne tökéletesen írta le a téli öltözködést, alulra aláöltözet, rá mez vagy mezek, legfelülre hőszigetelés + szélvédelem. Ez lehet egy softshell, vagy két külön réteg is akár.

Én például nemrég azért fordultam vissza, mert egy olyan hosszú ujjú mezt vettem fel a téli dzseki alá, ami külső rétegként tökéletesen bevált, de középen nem működött, és bár nem fáztam egyáltalán a dzseki szélvédelme miatt, mégis iszonyatosan zavart, hogy a nedves mezt érzem a bőrömön.

[ Szerkesztve ]

1-800-UNBELIEVABLE

(#13399) BMW001 válasza KaraDani (#13397) üzenetére

BMW001
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

BBB -t ismerem. Találtam még Zoggie -t és A2Z Components-t. Melyiket vegyem? Mindegyik utángyártott, a BBB a legdrágább. Igazából egyikkel sincs konkrét tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

MPower

(#13400) Teasüti válasza dqdb (#13398) üzenetére

Teasüti
(PH! addikt)

A bőrödön érezted a középső réteget? Az már tényleg gáz lehetett. :)

Én azt hiszem vmi ilyesmit keresek. Pont vmi olyasféle polár pulcsi kéne, mint a képen.
És tök jó, h megint egy olyan áruházban kötök ki, ami persze hogy nincs ebben a koszfészekben. :W
Épp azon agyalok, hogy örülnék egy hosszú ujjú meznek (~10k), egy polár középső pulcsinak (10-20k) és ezekből rögtön legalább 2-3 váltás kéne. Meg téli kesztyű még egy tizes. Kamásli kb megint annyi. Sísapka még talán olcsó tétel.
És még bankot is kéne rabolnom. :W
szerk: jah meg akkor alsó ruházatra még nem is mertem gondolni.
Ennyiből biciklit lehet venni. :Y

Sztem jó lesz a buszbérlet is 3,5k-ért havonta... :O

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.