2013. május 25., szombat

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-05-07 00:01:37

IT café

Egy eredetileg Szeptember 3-ra időzített (ám előbb kiszivárgott), újságíróknak, nagyobb híroldalaknak készített képregény-prezentációból kiderült, hogy mi is a Google őszi nagy dobása: Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő cége egy Windows alapú, nyílt forráskódú, több forradalmi újdonságot tartalmazó böngésző programon dolgozik, melynek neve Chrome.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#1951) BlackSeven válasza Fire/SOUL/CD (#1950) üzenetére

BlackSeven
(fanatikus tag)

:K :)

(#1952) hackeeeee válasza cellpeti (#1946) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Amikor a lapokat úgy bontja szét az aero tálcán, mint pl az ie.

Véleményem szubjektív...

(#1953) Syl válasza hackeeeee (#1952) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt már lefutottuk. Az első 5-ös béta is tudta ezt, csak valamiért nálad nem működik. Tehát nem a chome-ban van a hiba.

szerk.:
Ha parancssori kapcsolóval pl. átirányítod a user profilt, akkor megbolondul az aero-peak. Nálad nincs valami oda beírva?

[ Szerkesztve ]

A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála.

(#1954) hackeeeee válasza Syl (#1953) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Semmi. Annyi, hogy le van téve superbarra az ikon, és onnan indítom, semmi több. Most megpróbáltam, nem rögzítettem tálcóra, akkor sem jó.

Mellesleg, most megkérdeztem haveromat, nála sem működik... :U

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#1955) zeorsdfd

zeorsdfd
(senior tag)
LOGOUT blog

Tud -e vki segíteni? Tegnap óta nem tölt be semmit se chroem, se a chromeplus. Volt már reinstall-regclean. 0x0000005-ös hibát is jelzett. --no sandbox opcióval el lehetett egy ideig indítani de vhol azt olvastam, hogy az veszélyes. Ráadásul mostmár azzal se jön be semmi
Volt már valakinek ilyenje?

(#1956) sheratan válasza Balinov (#1942) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sajnos nem megy nálam sem a legújabb dev csatornás verzióval sem 6.0.416.0 (48240)

Nexus 4 @ CM10.1 + intersectR

(#1957) Syl válasza hackeeeee (#1954) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olyat próbáltál-e már, hogy letörlöd a user profiles mappát? (appdata, local, google, chrome... pontosan nem tudom, mert itt a cégben nincs krómom)
Nekem már az 5 dev is hibátlan aero-peak-kel ment, linkeltem is róla képet anno.

Az aláírásodban van egy elírás: férfiaknél

(#1958) ntomka válasza sheratan (#1940) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Inkább compiz-peek. :DDD

(#1944) hackeeeee: Elég hamar kiszedték. Azt ne kérdezd miért nehéz megoldani, mert nem hiszem, hogy programozásilag lenne nehéz. Persze eltom képzelni, hogy a Chrome homokozójával akad össze a win7 hülyesége.

(#1948) Fire/SOUL/CD: Nagyon tömören a dev az alfa verzió.

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off || Prohardver! Eszközök a webstore-ban: http://goo.gl/NYgIE

(#1959) cellpeti válasza hackeeeee (#1952) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

Nekem mondhatod, hogy mint az IE

Már XP alatt se használtam. SOSE. Egy szar szerintem! :N

|| Dell Latitude E4300 || Nokia E72 || HTC One S ||

(#1960) hackeeeee válasza ntomka (#1958) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Hm, értem.. Akkor lényegében már nincs benne? Mondjuk ugye az FF-nél is szívnak vele, szal csak lehet valami gond.. Amit nem sikerül megoldani.

@Syl: Most ha elvileg meg nincs benne, akkor nem killódok vele...Ugye a dev. meg már 6-os verziónál jár.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#1961) Syl válasza hackeeeee (#1960) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én az 5.xxx dev után a 6.xxx dev verziót tettem fel és mindkettőben hibátlanul működik.
Az már az én egyéni szoc problémám, hogy nem nagyon szeretem ezt a ficsőrt. :)

(#1962) ntomka válasza hackeeeee (#1960) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak abból tudok kiindulni, hogy operáéknál meg pikk-pakk megoldták, szóval tényleg nemtom a választ.

ツ Headphones on - World off || Prohardver! Eszközök a webstore-ban: http://goo.gl/NYgIE

(#1963) hackeeeee válasza ntomka (#1962) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Hát én végképp, csak ha most meg a dev-es verziókban műxik, akkor a véglegesben ménem?

Mondjuk 2 friss telepítéskor úgy telepítettem, hogy megvolt a user mappa..

Na eljátszom, hogy expportálom a könyvjelzőket, és kipróbálom, ha úgysem lesz jó, akkor télleg feladom.

Véleményem szubjektív...

(#1964) ntomka válasza hackeeeee (#1963) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha a mostani 6-os devben megy, az annyit is jelenthet, hogy az 5-ösben rájöttek, hogy időben nem tudják integrálni a funkciót, de a 6-osban esélyes, és most próbálgatják. :)

(#1965) hackeeeee válasza ntomka (#1964) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Lehet. :) Most újraraktam a böngészőt, úgy, hogy töröltem mindent.. Vagyis bepipáltam, hogy minden adatot töröljön, de így sem megy, tehát ahogy mondtad, vsz ebben nincs benne. De remélem majd minél hamarabb visszakerül az 5-ös verzióba.

De legalább van magyar helyesírás ellenőrző. :D

Véleményem szubjektív...

(#1966) ntomka válasza hackeeeee (#1965) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A user mappát is törölted? :) Szerintem tuti hagy maga után valamit. Ezt a legtöbb program eljátssza. :)

(#1967) hackeeeee válasza ntomka (#1966) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Hát semmi sem maradt utána... Local Settings/Google mappában nem volt Chrome mappa.

Véleményem szubjektív...

(#1968) babicsbalu

babicsbalu
(őstag)

ez normális ,hogy a feladatkezelőben ennyi chrome.exe van ? :F

Szerintem ...

(#1969) hackeeeee válasza babicsbalu (#1968) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Az. :K

Véleményem szubjektív...

(#1970) babicsbalu válasza hackeeeee (#1969) üzenetére

babicsbalu
(őstag)

vicces kicsit , meg érdekes , na mindegy ... azér tváltottam Firefoxot,mert sok memóriát evett erre itt a chrome ami majdnem ugyanannyit eszik,ha összeadom az a sok chrome.exe-t ... ;]

Szerintem ...

(#1971) hackeeeee válasza babicsbalu (#1970) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Hát ez ilyen... Erről volt is szó, hogy a több szálas dolgok miatt néha többet is tud enni a chrome, mint az FF, dehát ez van. :)

Véleményem szubjektív...

(#1972) silver star válasza babicsbalu (#1970) üzenetére

silver star
(őstag)

Az opera is megeszik jó 250-200k-t ha beindul.

A szabadgyalog egy bűnöző, legjobb zár alatt tartani. -- Aaron Nimzovics dán nagymester

(#1973) cellpeti válasza silver star (#1972) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

Opera is jó,csak fura a sok szar benne!

(#1974) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)

Az Operába az Unite szolgáltatás jó csak!

(#1975) silver star válasza cellpeti (#1973) üzenetére

silver star
(őstag)

Azok egyáltalán nem sz*/ -ok (ugyebár nyílvános hely a fórum) maximum 1 teljesen átlag user nem tudja értékelni őket de tény és ebbe igazuk van az operásoknak vannak benne nagyon okos dolgok amik a többi böngészőbe max. külső kieg-ként.

Egyébként az opera semmire nem kényszerít rá, ha nem aktiválsz semmit 1 teljesen normál átlag böngésző. Semmit nem tol eléd hogy de tessék használni.

Az enyém pl ilyen [link] szerintem semmivel se néz ki bonyolultabban mint a Chrome.....

[ Szerkesztve ]

A szabadgyalog egy bűnöző, legjobb zár alatt tartani. -- Aaron Nimzovics dán nagymester

(#1976) pethYeti

pethYeti
(őstag)

Olyan problémám lenne, hogy Chrome alatt nem jön be egyetlen oldal se... Opera IE FFox alatt is bejön minden egyedül Chrome hülyül:S Próbáltam azt hogy Comodo-ba hozzá adom mint megbízható program nem használt, Kikapcsoltam Comodot be Windows tűzfal az se használt :F

ANYTHING you can do, I can do better (no you can't)...

(#1977) jakuzza válasza pethYeti (#1976) üzenetére

jakuzza
(újonc)

nekem is ugyan ez a hiba áll fenn.Már próbálkoztam minden ésszerű lehetőséggel.Több verziót is kipróbáltam,de nem tölt be semmit.Egyébként nekem avg internet sec. alatt csinálja.Tűzfalba beállítva--elvileg semmi sem gátolhatja-úgyhogy nem értem mi lehet a hiba oka...

(#1978) zeorsdfd válasza jakuzza (#1977) üzenetére

zeorsdfd
(senior tag)
LOGOUT blog

Tegnapelőtt óta ugyanez van nálam is.
Valaki help! :F

[ Szerkesztve ]

(#1979) student

student
(őstag)

miért nincs search engine bar mint az ff-be? vagy csak én nem látom

up!

(#1980) Balinov válasza student (#1979) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

beirod a cimsorba, amire keresnel, majd enter es inditja a Google keresest

HTC One...Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Nikon D5000 - Bicskás internyet, Nexus 7 32GB Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1981) ntomka válasza jakuzza (#1977) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

IE alatt mi a helyzet nálatok

(#1980) Balinov: ...amit ugye át is lehet állítani tetszőleges keresőre. :)

[ Szerkesztve ]

(#1982) Balinov válasza ntomka (#1981) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

lehetni lehet, csak minek :D

HTC One...Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Nikon D5000 - Bicskás internyet, Nexus 7 32GB Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1983) jakuzza válasza ntomka (#1981) üzenetére

jakuzza
(újonc)

IE alatt semmi gond--legalábbis nálam. Csak a chrome kínlódik--semmi ötletem,hogy mi lehet a baja--semmilyen oldalt nem tölt be-keresés sincs-szóval nem használható egyáltalán!

(#1984) BlackSeven válasza jakuzza (#1983) üzenetére

BlackSeven
(fanatikus tag)

Hali!

Sok ötletem nekem sincs, de nálam gond nélkül megy a Chrome.
Ment G-Data/KIS/NIS alatt is. Milyen tűzfalad van? Az esetleg nem lehet, hogy valamiért tiltáson van benne a Chrome? (csak tipp)
Egyik barátomnál volt hasonló helyzet régebben - igaz ott Outpost tűzfal volt-, hogy nem engedte ki a Firefox-ot. Csak egy fehér ablak volt. (IE és Chrome ment rendesen)
Ha jól emlékszem akkor ott az volt hiba, hogy az Outpost letiltotta az svchost.exe-t. Kellett egy kis idő amíg erre rájöttünk.

[ Szerkesztve ]

(#1985) zoo8800

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv!

Be lehet valahogy úgy állítani az Adblock bővítményt, hogy blokkolja a Facebookos lájkoló gombokat? Nekem nem sikerült.

(#1986) ntomka válasza jakuzza (#1983) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez érdekes. Én sem tudok jobbat mondani, mint a tűzfal felől nézelődni. Próbáld meg azt, hogy bezársz minden egyebet (a biztonság kedvéért), és egyszerűen kikapcsolod a tűzfalat, majd indítod a Chrome-ot.

(#1987) jakuzza válasza ntomka (#1986) üzenetére

jakuzza
(újonc)

avg internet security tűzfala fut...abban engedélyeztem.
de a tűzfal leállításával is próbálkoztam már--úgy sem működik--szóval lövésem sincs...
na mindegy azt hiszem így maradok a ff-nál...
azért köszi a tippeket!

(#1988) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(Szakértő)

Áve!

Időnként rá szoktam pillantani a Chrome-ra, mert szimpatikus a cucc, és tényleg gyorsabb nekem mint a Róka, csak valami(k) mindig hiányzott nekem eddig belőle, amikor adtam neki egy esélyt. Most, hogy kijött az első "stabil" Macre, gondoltam uccuneki.
Háátt, nem tétlenkedtek googlebácsiék, hirtelen már csak két dolog amit zavarónak találok (és rengeteg olyan amire aszondom, na ez igen...):

- Nekem ne mentse már el historymat. Nem akarom. És hogy ezt csak incognitó ablakban nem teszi, ahol se cookie, se semmi... Köztes megoldás, ahol magadnak állitod be mit szeretnél?

- Firefox alapból ugy adja az RSS feedeket, hogy ki tudom hajigálni bookmarks bar-ra, és rábökve lenyilik, és látom az utolsó jópár bejegyzés címét, tudom csekkolni, lett-e valami uj, ilyesmik... Ezt szerettem. Van valami hasonló megoldás erre? Eddig én valahogy minduntalan a Google Readernél lyukadtam ki ha RSS olvasásról volt szó...

Köszönöm előre is, ha van valami tipp.

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#1989) silver star válasza jakuzza (#1987) üzenetére

silver star
(őstag)

Vannak Chrome alternatívák is. PL. Comodo Dragon . Ha maga a Chrome tetszik kipróbálhatod hátha ez jó.

Nyugdíjas

Időnként törlöd az előzményeket. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1990) jakuzza válasza silver star (#1989) üzenetére

jakuzza
(újonc)

Köszi a tippet!Fel is rakom!
Gyorsaságában is chrome hasonmás?

(#1991) ludla

ludla
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Valakinek sikerült már beüzemelni a Gmail kiterjesztést? Mert nekem nem működik a felhasználó.com megadásával :(
Van esetleg valakinek ötlete?

(#1992) Nyugdíjas válasza silver star (#1989) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Najó, ennél azért valami komolyabbra gondoltam volna. Dehát ha nincs...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#1993) ludla

ludla
(senior tag)
LOGOUT blog

A jelszavakat hogyan lehet ki menteni belőle? Semmi leírást nem találtam az exportálásra.

(#1994) silver star válasza jakuzza (#1990) üzenetére

silver star
(őstag)

A 4-esnél gyorsabb volt szerintem (látszatra!) az 5-ösnél is gyorsab (nálam) 1db flash blokkoló [link] van benne. (meg 3 egyéb kieg)
dragon topik.

[ Szerkesztve ]

(#1995) Matyó83

Matyó83
(tag)

Üdv.

Van egy kérdésem. Lehet nem jó helyre irok, de azért megpróbálom, hátha... :B

Mi az oka (már ha van!) annak, hogy nem tudok letölteni PDF formátumu fájokat? Dropbox-ból szeretnék leszedni egy PDF fájlt, de kb 1 mp alatt letölti, de csak egy fehér lap jelenik meg a adobe ikon helyett és azt irja, hogy válassza ki, hogy mivel szeretném megnyitni... Az a bibi, hhogy bármi mást le tudok szedni, sőt még meg is nyitja, de a PDF-et nem hajlandó... Valami letiltaná, hogy PDF-et töltsek le? :W

Köszi az ötleteléseket előre is!!! :R

Üdv: Matyó

Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!

(#1996) jakuzza válasza silver star (#1989) üzenetére

jakuzza
(újonc)

a comodo dragon minden hiba nélkül felment--és pöpecül működik--köszi a tippet...!

(#1997) zeorsdfd válasza jakuzza (#1996) üzenetére

zeorsdfd
(senior tag)
LOGOUT blog

Éppen ezt akartam én is mondani! :R

(#1998) silver star válasza jakuzza (#1996) üzenetére

silver star
(őstag)

Szívesen. :)

Ugyanúgy feltehetők rá a Chrome kieg-ek meg témák.

(#1999) Cyberbeni

Cyberbeni
(PH! addikt)

olvasgattam kicsit, de egy kérdésemre még nem találtam meg a választ, szóval hátha ti tudjátok: be lehet ugye állítani több oldalt kezdőoldalnak, viszont azt nem találtam meg, hogy hogy lehet az alap kezdőoldal is benne az oldalak között, ezt be lehet valahogy állítani?

Raidcall ID: 5886442

(#2000) kicsee

kicsee
(fanatikus tag)

Visszaolvasgattam és lenne egy kérdésem (lehet, hogy elkerülte a figyelmem a dolog)

Ha vannak nyitva tabok és bezárom a chrome-ot, akkor az újra megnyitva a chrome-ot a google kereső fogad... firefoxban megkérdezte: "elmentsem-e ->igen" és azzal indult következő indításkor.

Igen bepipáltam a beállításoknál, hogy nyissa meg az utoljára látogatott oldalakat, de én nem ezt szeretném.

Illetve kiterjesztési kérdésem is van:
létezik firefoxhoz az image zoom nevű kiterjesztés.

image zoom

jobb gomb és előtünik egy menü, nagyítás, kicsinyítés

Van ilyen chrome-hoz is? Mert találtam képmanipulálókat, de azoknak köze nincs amit én szeretnék.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.