2013. május 25., szombat

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-05-07 00:01:37

IT café

Egy eredetileg Szeptember 3-ra időzített (ám előbb kiszivárgott), újságíróknak, nagyobb híroldalaknak készített képregény-prezentációból kiderült, hogy mi is a Google őszi nagy dobása: Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő cége egy Windows alapú, nyílt forráskódú, több forradalmi újdonságot tartalmazó böngésző programon dolgozik, melynek neve Chrome.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#14101) spammer válasza leslieke (#14100) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Könyvjelzőket html formátumban exportáld, Chrome-ban pedig Ctrl+Shift+O és ott a Rendezés menüben lesz az import.

Jelszavakat nem hiszem, hogy át tudod importálni. :( Bár lehet, hogy van rá valami tool.

szerk: De, elvileg tud komplett importot [link]

[ Szerkesztve ]

"I didn't say you needed to be better than everyone else. But you gotta try. That's what character is. It's in the try." - Coach Taylor | "Ezt a FA márkát már valaki használta, kóstolta? Mert tusfürdőben is szar, nemhogy protein" - Dani82

(#14102) leslieke válasza spammer (#14101) üzenetére

leslieke
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszi, a html verzió jó a könyvjelzőkre.

A másik megoldás csak FF-ből akar importálni. :((( De oda meg a jelszavak nem mennek át. Marad a kézi vezérlés.

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#14103) dtraveller

dtraveller
(újonc)

Olyannal találkoztatok, hogy ha nem teljes képernyőn nézitek a videókat, akkor mindegyik szellemképes vagy szaggat felbontástól függetlenül.

(#14104) spammer válasza dtraveller (#14103) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Nem, de lehetséges, hogy flash plugin téma. Olvass vissza kicsit.

"I didn't say you needed to be better than everyone else. But you gotta try. That's what character is. It's in the try." - Coach Taylor | "Ezt a FA márkát már valaki használta, kóstolta? Mert tusfürdőben is szar, nemhogy protein" - Dani82

(#14105) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Újabban miközben keresgélek Google-lal ezt az üzenetet írja ki a lap tetejére.Ezt ki lehet kapcsolni,vagy el lehet-e tüntetni valahogyan?

"A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.
OKTovábbi információ"

Fujifilm FinePix S3500 eladó

(#14106) Sk8erPeter válasza laszlohu (#14098) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Köszi, de pont böngészőbeli extensiont keresek, olyat, mint a Video DownloadHelper, mert az lenne a legkényelmesebb (épp böngészek egy oldalt, és egyből rá tudnék kattintani, hogy töltse le a videót), de böngészőfüggetlen megoldásokat én is ismerek - van például a StreamTransport, ami ajánlható, eddig olyan oldalakról is le tudtam vele szedni streameket, amiket mással nem sikerült.

(#14105) ToBeY :
igen, el lehet tüntetni, úgy, hogy rákattintasz az OK-ra. :DDD
Ha bejelentkezve kattintasz rá, akkor meg csak egyszer kell rányomnod, és többé nem jelenik meg.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#14107) ToBeY válasza Sk8erPeter (#14106) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Be vagyok jelentkezve,de ennek ellenére minden alkalommal ott van felül.

(#14108) Sk8erPeter válasza ToBeY (#14107) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

És kattintottál már valaha az OK gombra bejelentkezve?

Egyébként azért hívják fel erre a figyelmet, mert nem annyira régóta, de kötelesek feltüntetni a weboldalak, amennyiben cookie-alapú tárolást használnak bármilyen célból (lásd pl. ezt)

Sk8erPeter

(#14109) ToBeY válasza Sk8erPeter (#14108) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Igen folyton kattintgatok rá bejelentkezve de semmi,ugyan úgy előjön.

(#14110) Sk8erPeter válasza ToBeY (#14109) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Hmm, hát ez érdekes, nem tudom mire vélni.

Sk8erPeter

(#14111) tknof1871

tknof1871
(fanatikus tag)

Üdv! Nem tudok kiegészítést telepíteni. Nem működött az Adblock. Eltávolítottam, megint hozzá adtam, de nem sikerült. Másikat se sikerült hozzáadni. Azt írja, mikor valamit hozzá akarok adni, Could not create download directory. Ha rendszergazda felhasználói fiókkal használom az OS-t és a Chrome-ot, akkor ott hozzá tudom adni, de a másik fiókkal nem. Mi a megoldás?

Asus P5G41T-MLX/8GB RAM DDR3-1333MHz/Intel E3400 DualCore 2600MHz 1 MB Box/Gigabyte GT430 DDR 1GB VGA, Windows XP, avast Antivirus, SUPERAntiSpyware

(#14112) B-Man072

B-Man072
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Létezik valami plugin amivel letudom tiltani a hirdetéseket?

(#14113) spammer válasza B-Man072 (#14112) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

AdBlock Plus
AdBlock+ Element Hiding Helper

Erősen flash reklámos oldalak esetében jól jöhet még a Flashcontrol

[ Szerkesztve ]

(#14114) B-Man072 válasza spammer (#14113) üzenetére

B-Man072
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Köszi meglesem őket :R

(#14115) B-Man072 válasza B-Man072 (#14114) üzenetére

B-Man072
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Adblock Plus hibátlan! :R :R :R

(#14116) csako válasza B-Man072 (#14115) üzenetére

csako
(fanatikus tag)

Csak légy szíves a PH!-n ne használd, kattints rá az ikonjára a címsorban és vedd ki pipát ;)
Benne van a szabályzatban is, II./13. pont

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#14117) embe válasza B-Man072 (#14112) üzenetére

embe
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is küzdök ezzel. Az utóbbi időben annyi reklám oldal ugrik fel, hogy már qrvára idegesítő.

Eladó cuccok (HD7770GHzOC vga, teló, wifi antenna, üdülési utalvány ) http://href.hu/x/h7au

(#14118) Rototti

Rototti
(senior tag)

Pontosan két hét késessel, de megérkezett a 27-es verzió: [link]

Ezért az újításért megbocsátható a késés :P : "Web pages load 5% faster on average"

Kimi - The King of Spa

(#14119) embe válasza Rototti (#14118) üzenetére

embe
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a böngető automatikusan frissül? Csak mert nemrég használom, és még nem ismertem ki teljesen.....

Eladó cuccok (HD7770GHzOC vga, teló, wifi antenna, üdülési utalvány ) http://href.hu/x/h7au

(#14120) spammer válasza embe (#14119) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Igen, automatikusan.

(#14121) Rototti válasza embe (#14119) üzenetére

Rototti
(senior tag)

Igen, a megjelenés után pár nappal, de ha szeretnéd csekkolni, hogy van-e frissítés, akkor a Beállítások/Névjegy megnyitásával megnézheted és ha van, akkor frissíti is.

Kimi - The King of Spa

(#14122) laszlohu

laszlohu
(őstag)

Bekerült egy új pipa a beállításokba, pozitív :

Hardveres gyorsítás alkalmazása lehetőség szerint

(#14123) hengelhof válasza Rototti (#14118) üzenetére

hengelhof
(fanatikus tag)

És az jó nekünk? ;]

(#14124) Rototti válasza hengelhof (#14123) üzenetére

Rototti
(senior tag)

Nem tom, eddig nincs vele baj. :DDD És Google Now beütésű hangalapú Google keresőt is kaptunk vele. :K

Kimi - The King of Spa

(#14125) laszlohu válasza Rototti (#14124) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Egy icipici bug azért van :

--disable-new-menu-style
ezzel a paraméterrel szoktam elindítani,

Aero kikapcsolva Win 7,
A
szerkesztés - nél a
kivágás , másolás , beillesztés háttérszíne rózsaszín lett a
három vonalas beállításokban.

A paraméter nélkül jó.

[ Szerkesztve ]

(#14126) lapa

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

üdv. ubuntu 10.04 alatt használnék chrome-ot. nagyon kéne, hogy a bookmark bart el tudjam rakni jobb oldalra. van ilyesmi extension? tud valaki ilyet? köszi.

ahh. és smooth scroll? azt sem láttam eddig.

[ Szerkesztve ]

(#14127) laszlohu válasza lapa (#14126) üzenetére

laszlohu
(őstag)

[link]

smooth scroll :
URl - be :

chrome://flags/

majd a finomgörgetést engedélyezni, majd újraindítás

[ Szerkesztve ]

(#14128) lapa válasza laszlohu (#14127) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi. smooth scroll műx, de bookmarkból nekem olyasmi kéne, ami csak úgy ott van. tehát ne kelljen klikkelni, hogy szem előtt legyen, hanem mint most a bookmarks bar, csak oldalt.

(#14129) Sk8erPeter válasza lapa (#14128) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Hihetetlen (főleg a b@szomnagy kijelzők korában), de még mindig nem implementálták. :U
Egyszerűen nem is értem, miért nem tesznek a Chrome-ba más böngészőkben már alapvető dolognak számító szolgáltatásokat. (Hány éve is dokkolható a bookmark bar oldalra is más böngészőkben?)

Van egy kapcsolódó topic, ahol pont ez a kérés, és ugyanígy szitkozódnak emiatt:
http://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/CfS0uoUarrs

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#14130) myke01 válasza Sk8erPeter (#14129) üzenetére

myke01
(fanatikus tag)

Pont ezt kérdeztem én is ITT , de akkor szerint nincs "permanent bookmarks side panel " Chrome-hoz?

I think winning the Chromium core ...

(#14131) spammer

spammer
(PH! addikt)

Aki használja a PH-s bővítményt , annál megy rendesen? Mert nálam mától nem megy :( [link]

(#14132) myke01 válasza myke01 (#14130) üzenetére

myke01
(fanatikus tag)

Helyesbítve a kettővel efeletti : akkor ezek szerint nincs "permanent bookmarks side panel " Chrome-hoz? :)

I think winning the Chromium core ...

(#14133) Sk8erPeter válasza spammer (#14131) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Inkább folytassuk a topicban, ott több értelme van.

Sk8erPeter

(#14134) Sk8erPeter válasza myke01 (#14130) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Pont ezt fejtegetik sajnos az előbb belinkelt fórumban.

Sk8erPeter

(#14135) colomb2

colomb2
(senior tag)
LOGOUT blog

Az feature hogy a Chromium és Chrome nem szinkronizál normálisan egymás között?

Vigyázat, csalok!

(#14136) repvez

repvez
(fanatikus tag)

Na pont ezért jöttem, hogy megkérdezzem, hogy létezik e valami beállitás vagy bővitmény amivel a bookmarkot oldalra lehetne rögzíteni mint IE alatt, de ezek szerint semmilyen 3rd party megoldás sincs erre hogy megoldjuk?Vagy legalább egy olyan megoldást amivel átláthatóbbá vagy legalább olyan sorrendbe örizné meg a bookmarkot ahogy az IE-ből átimportáltam, mert 1000nél több linket nem szeretnék átnézni és sorbatenni.

A másik gondom, hogy miért nem látszanak a gyakorli oldalak ikonjai a kezdőoldalon? Vagyis az ikonok megvannak,de üresek és nem töltödnek fel azokkal az oldalakkal amiket gyakran nézek a gyakoriságuk szerint.
A legujjabb 27es verzió van fenn nálam.DE olyan mintha nem jegyezné meg a beállitásokat vagy nem tudom mert minden inditáskor teljesen üres minden.

A harmadik a szinkronizálás.Ha elvégeztetem a bookmark szinkronizációt akkor nem a régit frissiti hanem egy új mappát tesz ki a menübe.

Ezekre van orvosság?

(#14137) zolikaDB

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv mindenki!
Lenne egy kis problámám, de nem tudom, mi a gond. Fent volt egy gépen a chrome, szinkronizálás rendszeresen történt a gmail fiókommal.
Új gép, szűz win7 telepítés, chrome felmegy, bejelentkezek, minden szép és jó. De. Ha úgy keresek, h beütöm a keresett szót a címsorba, majd ENTER-t ütök, behozza a www.google.com-ot, mint régen, de az adott szó háromszor szerepel a google keresőjében... Mi a baj? Keresőmotornak google.com van beállítva.

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#14138) Noá

Noá
(tag)

Feltettem próbaként a 28-as chrome-ot, viszont ezt az értesítős dolgot sehol sem látom o.O Pedig nagyon tetszik szeretném emgnézni milyen, itt itcafe oldalán is írtak róla ma, meg kép is van róla, viszont nálam sehol sincs értesítési mező. o.O

LG Optimus L7 - Android OS 4.1.2, Windows 8 OS. SAMSUNG C630 1080p Tv.

(#14139) spammer válasza Noá (#14138) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Hol írtak róla? Link?

(#14140) Noá

Noá
(tag)

Pl itt: [link]

(#14141) spammer válasza Noá (#14140) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Ja oké, csak mert azt írtad, hogy az itcafe-n írtak róla ma :D

Amúgy milyen bővítménnyel próbáltad az új notifikációt? Frissítette már a bővítmény készítője egyáltalán?

(#14142) Noá

Noá
(tag)

Ez nem bővítmény, alapból bevan építve a chrome-ba. :) Legalábbis ezt írták róla, vagy én olvastam félre. Egyébként itt is írják itcafe-n, csak hirtelen nem találtam a linket, mert feedly-ben olvasom a friss híreket. :)

(#14143) spammer válasza Noá (#14142) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Jó, mert én meg itcafe-n nem találom a hírt :))

De mindegy is. Notifikáció a régit cseréli le, ha a bővítményt, ami képes notifikációra (asztali értesítésre) még nem frissítették az új változatra, akkor nem is fogod látni. Értesítéseket pl. olyan bővítmények tudnak, mint a Checker plus for Gmail, vagy Twitter, Facebook stb.. Persze sok más is, de jellemzően ilyenek, amik értesítenek valamiről.

Bár lehet, hogy böngésző a saját "belső dolgairól" is fog üzengetni, mondjuk ennek nem néztem utána, de nem hiszem, hogy erről lenne szó.

(#14144) laszlohu

laszlohu
(őstag)

chrome.exe --disable-new-menu-style

ha a fenti paraméterrel futtatom :

Nem csak nálam ilyen, hanem 2 másik embernél is :

[link]

[ Szerkesztve ]

(#14145) Noá

Noá
(tag)

Nem nem ez saját spammer! Meg is találtam: [link]

Ezt hogy lehet beépíteni a chrome-ba?!

(Tudom hogy ott írja, de nekem az kínai :S )

[ Szerkesztve ]

(#14146) spammer válasza Noá (#14145) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Eddig is volt notifikáció, csak most megújul, szebben formázható, több minden tud stb.

Az előbb néztem én is a githubos cuccot, de 27-es Chrome-om van, így nálam ez nem működik.

Letöltöd a cuccokat onnan, be egy könyvtárba őket (úgy, ahogy azok vannak), aztán a bővítmények oldalon a lap tetején pipáld be a fejlesztői módot, aztán a kicsomagolt bővítmények gombbal már be tudod tölteni könyvtárból.

[ Szerkesztve ]

(#14147) Noá

Noá
(tag)

Azt írja, hogy nem sikerült betölteni. Manifest is not valid JSON. :S Pedig letöltöttem az egészet és még se jó o.O JSON file végülis van a letöltöttek közt, de nemtudom miért nem jó.

(#14148) spammer válasza Noá (#14147) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Hát akkor passz, mert a tegnapi blogbejegyzésükben is azt linkelik. Mondjuk frissítve is 2 hónapja volt utoljára :U

Na, szerintem átváltok béta csatornára én is, aztán meglátjuk :))

[ Szerkesztve ]

(#14149) Noá

Noá
(tag)

Hm nemtom, én nem vettem észre gyorsaságot, vagy fene se tudja. :D

(#14150) spammer válasza Noá (#14149) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Frissítettem bétára, mondjuk az is frankó, hogy a csatornaváltó eltűnt és weboldalukról kell letölteni a bétát és úgy upgrade-eli, persze a súgó még a régi... :U

Ez a cucc meg jelenlegi formában nem megy, vagy legalábbis vehették volna a fáradtságot, hogy kiírják, hogyan lehetne működésre bírni. Bírom, amikor kiraknak valamit és 0 info. :W Persze a developer majd átfirkálja a megfelelő helyeken, de ha már a tegnapi bejegyzéseben linkelték, akkor igazán frissíthették volna, vagy a tököm se tudja.

Na mindegy, majd ha frissítik a bővítményeket, akkor úgyis meglátjuk, mit hoznak ki belőle.

szerk: arról már nem is beszélve, hogy miért nem lehet zippelve letölteni a githubról? :F Vagy én vagyok a vak, és nem találom? Töltöttem már le onnan mást zippelve, de itt nem látom a gombot.

[ Szerkesztve ]

(#14151) spammer

spammer
(PH! addikt)

28-as béta

Nem tudom, bug-e vagy feature (gyanítom, utóbbi), de ha címsorból keresek, vagy jobb klikkes menüponttal, akkor a google találati oldalon már nincs kereső doboz, tehát így az oldalon már nem lehet beírni semmit, hanem csak a Chrome címsorába lehet pötyögni :Y Hát nem mondom, hogy tetszik :U

[ Szerkesztve ]

(#14152) Noá

Noá
(tag)

Vágom mit írsz, msot próbáltam ki, nekem tetszik, ez is kártyás megjelenés és működési elv. Nagyon ráálltak erre a kártyás stílusra. Viszont nem mindenhol jó. Nekem a google reader-nél nem tetszik csak.

(#14153) laszlohu válasza spammer (#14150) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Szerintem a súgó már nem a régi :

ha F1 . et nyomunk , akkor

Manuálisan lehet nyelvet váltani a lap alján :

Nyelv módosítása

pl. magyar nyelv.

(#14154) spammer válasza laszlohu (#14153) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Nyelvváltó eddig is volt, az a globálisan működik az egész gugli (support) alatt, meg az a weboldaluk része, nem a Chrome-tól függ.

(#14155) spammer

spammer
(PH! addikt)

Most látom, hogy a Checker plus for Gmail-be be is került a Rich notification, az előbb kaptam egy mailt és már az újat mutatta. Elég minimalista lett, és a leírás szerint a notifikációs ablakba max. 2 gomb rakható.

(#14156) Sk8erPeter válasza spammer (#14150) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

"arról már nem is beszélve, hogy miért nem lehet zippelve letölteni a githubról? :F Vagy én vagyok a vak, és nem találom?"
Igen. :DD Nagyon el van dugva:

GitHub - zip

:)

Na majd lehet h én is kipróbálom ezt az új értesítős extensiont. Mit ír hibaként, amikor telepíteni akarod?

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#14157) tknof1871

tknof1871
(fanatikus tag)

Üdv! Kipróbáltam a Hangouts-ot. Hogyan lehet visszacsinálni? Akikkel eddig kapcsolatban voltam azok egy része eltűnt a listából, ami bal oldalon lent van, a Továbbiak alatt. Ez a mail.google.com-on van az inbox-on.
Mondjuk jöttek helyettük újak, akiket nem ismerek. :DD De inkább visszacsinálnám.

Asus P5G41T-MLX/8GB RAM DDR3-1333MHz/Intel E3400 DualCore 2600MHz 1 MB Box/Gigabyte GT430 DDR 1GB VGA, Windows XP, avast Antivirus, SUPERAntiSpyware

(#14158) Orlin

Orlin
(őstag)

Nekem 28 dev van fent :D De nem találom ezt az értesítést...Lehet kikapcsoltam?

Ezt tudja majd az új Chrome böngésző

[link]

Xperia T

(#14159) spammer válasza Sk8erPeter (#14156) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Ezek szerint nem voltam vak, mert nálam nincs ott. Gyanítom, regisztráció kell hozzá. Az meg elég paraszt dolog, hogy nyilvános, le lehet tölteni, de ha zippelve akarom és nem egyenként, akkor azért regeljek be :W

Egyébként mint írtam, töltöttem már le jó pár dolgot onnan, zippelve, pontosan tudom, hol van a zip gomb, azért is furcsálltam, hogy itt nem látom sehol, máshol sem, se linket, semmit.

[ Szerkesztve ]

(#14160) Noá válasza Sk8erPeter (#14156) üzenetére

Noá
(tag)

Nállam azt írta, hogy hiba a JSON elindításakor. :/ Pedig jó lenne ha a mailjaim jobbra lent bukkannának fent ilyen google now kártyaszerű stílusban, mert tetszik. De nem tudtam működésre bírni :/ Ha valakinek sikerül, remélem megossza velünk! :)

(#14161) spammer válasza Noá (#14160) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

De értsd már meg, hogy a fenti githubos cucc, csak egy példa bővítmény, amivel csak látsz ilyen példa értesítéseket és kész. Pl. ilyesmi képet fog neked mutatni értesítésben:

[link]

Ez az egyik kép a fenti bővítményből.

Semmi köze a mailjeidhez meg a többi értesítéhez. A 28-asban már benne van ez a funkció, a többi már az egyes bővítmények készítőitől függ, hogy mikorra frissítik. Ha felrakod a Checker plus for Gmail nevű bővítményt, akkor már láthatod is, mert abban már benne van a rich notification. Erről tegnap írtam.

[ Szerkesztve ]

(#14162) colomb2 válasza spammer (#14159) üzenetére

colomb2
(senior tag)
LOGOUT blog

Nálad valami más okból kifolyólag nem jelenik meg, nem kell hozzá regisztrálni.

Vigyázat, csalok!

(#14163) spammer válasza colomb2 (#14162) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Hát ez bizony érdekes. Megnéztem IE10, FF és Opera alatt is, és nem jelenik meg. Most direkt megnéztem más cuccot a Githubon, és ott megjelenik a zip gomb meg a többi, de ennél a rich not. cuccnál sehol :DD

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.