2013. május 19., vasárnap

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-05-07 00:01:37

IT café

Egy eredetileg Szeptember 3-ra időzített (ám előbb kiszivárgott), újságíróknak, nagyobb híroldalaknak készített képregény-prezentációból kiderült, hogy mi is a Google őszi nagy dobása: Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő cége egy Windows alapú, nyílt forráskódú, több forradalmi újdonságot tartalmazó böngésző programon dolgozik, melynek neve Chrome.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#1201) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

IWIW-re Nektek is ezt csinálja?

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#1202) GoodSpeed válasza GoodSpeed (#1201) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Közben megnéztem másik fiókom alól megy rendesen, illetve a többi böngészővel is, csak ezen a fiókon nem jön be :F

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#1203) GoodSpeed válasza GoodSpeed (#1202) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ezt kellet ki meg be kapcsolni :W

(#1204) klaczi

klaczi
(fanatikus tag)

Sajnos a lapok nagyítását továbbra sem lehet rögzíteni. Így pl. egy netbookon elvész a sebességelőnye. Nagyon vártam az új verziótól. Szeretem használni, de az állandó méretállítgatás az agyamra megy.

(#1205) silver star

silver star
(őstag)

a_google_fizet_a_chrome_hibainak_jelenteseert

" Sakk és színház, - ezek művészetei a kiválóknak, a titokzatosoknak és másképp gondolkodóknak, a szabadságért harcolóknak és az előrelátóknak, a Morphyknak és Fischereknek..." Fernando Arrabal

(#1206) ntomka

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A legjobb kiegészítő! :DDD
[link]

ツ Headphones on - World off || Prohardver! Eszközök a webstore-ban: http://goo.gl/NYgIE

(#1207) silver star válasza ntomka (#1206) üzenetére

silver star
(őstag)

:D

" Sakk és színház, - ezek művészetei a kiválóknak, a titokzatosoknak és másképp gondolkodóknak, a szabadságért harcolóknak és az előrelátóknak, a Morphyknak és Fischereknek..." Fernando Arrabal

(#1208) scott_free

scott_free
(fanatikus tag)

olyan kiegészítőt ismer valaki, ami megmutatja az aktuális árfolyamokat (pl. dollár/forint)? :F

(#1209) ntomka válasza scott_free (#1208) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

Senior taggá léptem elő! :C

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off || Prohardver! Eszközök a webstore-ban: http://goo.gl/NYgIE

(#1210) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hi.
Mitől mér rosszul a chrome?
Nagyobb a ping, de mindig 500-al és a letöltés is hamar lefut illetve kevesebbet is mér.

Ez pedig a firefox-al van mérve, ami jól is mér.

[ Szerkesztve ]

Konfigom: http://goo.gl/OVbJz Hírdetéseim: http://goo.gl/iXz0y

(#1211) scott_free válasza ntomka (#1209) üzenetére

scott_free
(fanatikus tag)

köszi! :R

(#1212) silver star válasza ntomka (#1209) üzenetére

silver star
(őstag)

lefokozunk ;] :DDD

(#1213) ntomka válasza Pubszon (#1210) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem plugin kezelési hiba lesz. A Speedtest.net java vagy flash alapú (nemtom pontosan), úgyhogy e körül kell keresni a hibát. Könnyen lehet, hogy a chrome sandboxa okozza a galibát lassítva a plugin működését. Az FF nem rendelkezik még ilyesmivel.

(#1212) silver star: Te csak maradj meg "lelkesnek". ;]

[ Szerkesztve ]

(#1214) silver star

silver star
(őstag)

A jelszavaimat szerrintetek rábízhatom ? :U cseteseket fórumosokat iwiw stb.

[ Szerkesztve ]

(#1215) ntomka válasza silver star (#1214) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért ne? Ha FF-re, Operára, vagy akármelyikre rámered, akkor erre miért nem? :)

(#1216) silver star válasza ntomka (#1215) üzenetére

silver star
(őstag)

eddig egyedül az operára mertem csak azt is csak azért mert magukat szakinak mondók elmagyarázták hogy az opera 2 lépcsőbe titkosítja a jelszót. :)

(#1217) ntomka válasza silver star (#1216) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A külvilág felé ha duruzsolni akar bármelyik böngésző is a jelszavaidról, akkor azt úgyis megteszi, akárhogy titkosít. Ha benyalsz egy kémprogramot, akkor azt megint nem érdekli a titkosítás, mert a szövegmezőből igyekszik a legtöbb "kiszedni" azokat. Amelyik meg a háttértárban kutakodik, annak meg csak annyi esélye van, amennyi jogot adsz neki, azaz a felhasználói fiók biztonságától is függ. Ha mindent rendszergazdaként futtatsz, értelemszerű, hogy semmi sem biztonságos. A fordított eset magától értetődik. Emellett a Chrome alapból sandboxszal érkezik, szóval a kémprogramoknak sincs könnyű dolga. A többi eset (pl ész nélkül futatsz akármit) ellen meg semmi nem véd.

Szóval ennyi. :)

(#1218) Sk8erPeter

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Hali!

Chrome-hoz van olyan addon, amivel adott oldalt az Operához hasonlóan egyből el lehet küldeni a W3 validator felé?
Operában mindez egy szimpla Ctrl+Alt+Shift+U, de érdekelne, Chrome-hoz nem lehet-e valahogy hozzácsapni ezt a lehetőséget, hogy gombnyomásra vagy billentyűkombinációra elküldje az oldalt ellenőrzésre.

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1219) ntomka válasza Sk8erPeter (#1218) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen jó, hogy sokszor leírtuk hol kell keresni... :)
[link]

Az az operás szimpla akármi meg nekem inkább egy mortal kombatos kivégző mozdulathoz szükséges billentyűkombóra hasonlít... ;]

(#1220) Sk8erPeter válasza ntomka (#1219) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Jéééé, őő tényleg, ilyen egyszerű lett volna, bocsi... :B
És köszi!
Felraktam a Pendule-t, és abban is van validator, sima és CSS-validator is. :K
Many thanx! :R

Ezen a Mortal Kombatos kombón jót röhögtem :DD :))

Sk8erPeter

(#1221) silver star válasza ntomka (#1217) üzenetére

silver star
(őstag)

(pl ész nélkül futatsz akármit) ellen meg semmi nem véd.

Azért hülye nem vagyok :)

(#1222) Csakénvagyok

Csakénvagyok
(őstag)

IETabal probalnek megnynitni egy oldalt chrome alol amire csak IEAddOn van, de valahogy nem mukodok rendesen. Egy darabig behozza, de leall, mit mikor IE alol neznem es a phissing filter be van kapcsolva. Probaltam IETabon belulrol engedelyezni, de valahogy nem megy. IE alol mukodik rendesen.

Ugyebar mind1 hogy IETabbol vagy Internet Optionsbol valtoztatom ugyanazok a beallitasok, de hogy lehetne megoldani hogy chrome alol is mukodjon, valahogy nem kedvelem az IEt, tul lassan indul es betolteni is lassan tolti be az oldalakat.

(#1223) localhost válasza silver star (#1216) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Ez ugyanolyan állítás, mint a tegnap velem szemben álló vásárló elmondta, hogy Ő biztosan tudja, hogy a számítógép már a bootolás pillanatában másodpercenként 20.000 vírus támadásnak van kitéve. És ez biztos, mert olvasta valahol!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#1224) Vladi válasza GoodSpeed (#1203) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem csak kikapcsolva megy. Szóval: wtf. :F

Más: magyar helyesírás ellenőrzővel hogy állunk? Már majdnem migráltam. :))

Hallgatni Petőfi!

(#1225) Pubszon válasza ntomka (#1213) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem is, mert az a gyanus, hogy pont 500ms-al több a ping.
Na mind, jó kis böngésző lesz ez, csak még azért kell kupálódnia egy kicsit. :K

(#1226) silver star válasza localhost (#1223) üzenetére

silver star
(őstag)

De amit én mondtam azt jópár szakfórumon megerősítették.

(#1227) x007 válasza silver star (#1226) üzenetére

x007
(tag)

Akinek van minimális kriptográfiai ismerete, az tudja, hogy ez a "két lépcsőben titkosít" állítás csak egy nagy üres maszlag

(#1228) silver star

silver star
(őstag)

lastpass-t ismeritek valóban olyan jó ? állítólag az egyik legbiztonságosabb

[ Szerkesztve ]

(#1229) silver star

silver star
(őstag)

help

nem megy a jojatek.hu pedig raktam fel jávát.

de chrome alatt kiirja hogy kéri.

(#1230) ntomka válasza silver star (#1228) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én "szemezgettem" vele, de inkább megvárom, hogy az xmarks-ot kibővítsék jelszó szinkronizálás funkcióval.

(#1231) silver star válasza ntomka (#1230) üzenetére

silver star
(őstag)

de nekem jó lehet mármint biztonságos ?

(#1232) ntomka válasza silver star (#1231) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nemtom, mert nem használtam. :D

(#1233) Sk8erPeter válasza localhost (#1223) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Hát miért, szerinted talán nem így van??? :DD :))
És kibírtad anélkül, hogy az orcájába ne nevettél volna egy nagyot? :D

Szerk.: OFF. :P

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1234) localhost válasza Sk8erPeter (#1233) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Sosem nevetnék ki eladóként egy vásárlót! :R

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#1235) Sk8erPeter válasza localhost (#1234) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Micsoda önmegtartóztató képesség... :D
Na, ne offoljunk tovább. :)

Sk8erPeter

(#1236) Csakénvagyok válasza Csakénvagyok (#1222) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

UP

(#1237) silver star válasza ntomka (#1232) üzenetére

silver star
(őstag)

Mindegy FF-be már állítólag bizonyított. ;]

(#1238) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali.
Ezt hol tudom kikapcsolni?
A FF és az IE sose kérdi.

(#1239) Sz@bolcs

Sz@bolcs
(újonc)

Ha már volt akkor sorry.

Dev build a Chrome, 3.6-os a Firefox

Épp nézem a bővítményeket Firefoxban és meglepve tapasztalom, hogy ott virít a Google update 1.2.183.13 ...

Semmi toolbar semmi más Google software nincs a gépen, csak a Chrome. Letiltani le lehet a dolgot.

Emlékeztet arra az esetre mikor a NET keretrendszer piszkált bele a Firefox kiegjeibe.

Másnál is megjelent a Google a Firefoxban?

(#1240) silver star válasza Pubszon (#1238) üzenetére

silver star
(őstag)

nekem még ilyet nem írt ki. :U

Sz@bolcs

nekem nem szerintem feltettél valamit amit nem kéne.

[ Szerkesztve ]

(#1241) silver star

silver star
(őstag)

Letölthető az 5-ös első nyílvános kiadása.

(#1242) Sk8erPeter válasza Pubszon (#1238) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Ezt az okozza, hogy az adott oldalon (mint pl. a PH-n is van ilyen "probléma") a kitöltött űrlapot esetleg nem egy másik feldolgozó fájlba irányítják át, majd a feldolgozó fájlból irányítják vissza (adatok feldolgozását követően) az eredeti oldalra, hanem azonos oldalon dolgozzák fel a kapott adatokat, mint ahol a megjelenítés is történt. Ezek ún. POST adatok, egy űrlap mezőjének elemei, pl. hozzászólás elküldésekor ilyen üzeneteket küldesz a feldolgozó program felé (ami lehet pl. PHP nyelven megírva), ha nincs az említett átirányítás, akkor egy frissítés során a böngésződ mindig újból és újból el akarja küldeni feldolgozásra ugyanezeket az adatokat, hiszen tárolja.
Példa, hogy mikor "tűnnek el" ezek az adatok Chrome-ban és az összes böngészőben is: van egy űrlap (pl. akár hozzászólás írásakor), kitöltöd (megírod a hsz.-t), majd elküldöd, és a form úgy van beállítva, hogy továbbítsa az adatokat (a POST-adatokat) egy feldolgozó fájlnak, tehát abba a fájlba küldi tovább a megkapott adatokat. Az szépen feldolgozza, az esetleges hibaüzeneteket vagy sikerre utaló üzeneteket átmenetileg eltárolja pl. egy session-változóba, majd ezt követően történik egy ismételt átirányítás az eredeti oldalra, ott a letárolt hiba- vagy sikerüzeneteket kiírjuk, majd felszabadítjuk a session-változót. Ilyenkor ha frissítesz, már nem jelenik meg az általad mutatott ablak, mert a böngésző már nem tárolja a POST-adatokat.

Ez nálam mondjuk FF-ban is megjelenik.
Mellesleg az eltüntetésére nem tudok módszert. Ez az adott oldaltól függ, hogy hogyan oldják meg a feldolgozást, ha nincs átirányítgatás, akkor ezt ki fogja írni, mivel a böngésző még mindig tárolja az adatokat, kerülő megoldás max. az, ha a címsorban ismét megnyitod az oldalt (nem frissítéssel), vagy új fülön nyitod meg. Ez van.

Sk8erPeter

(#1243) Csakénvagyok válasza Csakénvagyok (#1236) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

Up up

(#1244) Csakénvagyok válasza Csakénvagyok (#1243) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

Jó, már megyen. Semmit sem csináltam, egyszerűen IEtabot használtam és az IE védelmi beállításait a minimumra vettem vissza.

(#1245) egykori válasza Csakénvagyok (#1244) üzenetére

egykori
(senior tag)

Hú, az nem jó irány!
Úgy hallottam mostanában a védelmi szigorítást inkább a maximum felé kell állítani az IE-ben. A Chrome így nem biztos, hogy meg tud védeni.

(#1246) silver star válasza egykori (#1245) üzenetére

silver star
(őstag)

Igen ez szerintem se a legjobb megoldás.

(#1247) Csakénvagyok válasza egykori (#1245) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

No para, melós gép, csak kifejezetten ismert oldalakra lépek fel róla+ router is van

(#1248) egykori válasza Csakénvagyok (#1247) üzenetére

egykori
(senior tag)

Nekem sem a 3-as, sem a 4-es, de most az 5-ös Chrome alatt sem szuperált az IEtab. Igaz, nagyon ritkán kell. Most már csak egyedül az AdBlock kiterjesztés van fenn.

(#1249) silver star

silver star
(őstag)

Srácok milyen az 5-.ös ? :U feltehetem vagy még nem biztonságos ?

(#1250) egykori válasza silver star (#1249) üzenetére

egykori
(senior tag)

Ha a stabilitásra gondolsz, akkor semmi különbséget nem vettem eddig észre a 4-eshez képest.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.