2013. május 23., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Flash SSD - Archívum I. (téma lezárva)

(#32001) Fire/SOUL/CD válasza zoleeno1 (#32000) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

A magician beteszi magát az indítópultba, onnan töröld és akkor nem ugrál.
Ha kézzel indítod, akkor meg ha megcsináltattad vele, amit szerettél volna, akkor az értesítési területen jobb egér az ikonján és Exit.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#32002) h1ght3chzor válasza zoleeno1 (#32000) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

Amúgy tényleg gáz, mindig jelzi, hogy van frissítés, közben a legfrissebbet használom. :DDD Samu... :C

Eladó Akku, töltő airsofthoz, modellhez!! Minőségi!!! Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#32003) syler123 válasza fortune (#31999) üzenetére

syler123
(senior tag)

Hol találtad a Samsungot 28k-ért?
Én is a legjobb választást keresem már régóta, OCZ Agility-t már 25ért találtam.

[ Szerkesztve ]

(#32004) h1ght3chzor válasza syler123 (#32003) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

Itt lehet (hirtelen találtam árgépen, én nem venném itt), de sztem inkább ezt. :)

Eladó Akku, töltő airsofthoz, modellhez!! Minőségi!!! Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#32005) Fire/SOUL/CD válasza h1ght3chzor (#32004) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Az első az 470-es, nem 830-as, azért olcsóbb... ;]
(fortune a 830-as 64g-re írta, hogy 28k-ért venné...)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#32006) syler123 válasza h1ght3chzor (#32004) üzenetére

syler123
(senior tag)

Köszi, hát annyiért már nem mondanám jó vételnek, legalábbis számomra, 28-nál többet azért nem adnék, annak tudatában, hogy nem rég láttam valahol annyiért, de emelkedett az ára. Inkább 26k-ig nézelődök, hátha valami jó árérték arányút kifogok.

Igen Fortune 830-ra írta a 28k-t. Ami annyiért jó vétel lehet.

[ Szerkesztve ]

(#32007) h1ght3chzor válasza Fire/SOUL/CD (#32005) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

Igen, az csak 470-es. :)

syler123: hát most ennyi az ára, drága az euró... árgépen néztem, de lehet attól tudsz olcsóbban is találni én nem mondtam, 30 seces keresésem ennyire futotta :DDD

(#32008) BiP válasza Clemi (#31917) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

A raid0-s eredmények gyanúsan közel vannak az Agility3 duplájához. (mivel tömörítés nélküli mérésben ez a lassabb, ez a meghatározóbb).
Mérd le 0x00 Fill módban, gyorsulni fog. A valós meg valahol a kettő között van.

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#32009) syler123 válasza h1ght3chzor (#32007) üzenetére

syler123
(senior tag)

Hehe, most 300 alatt volt az euró :DD

(#32010) h1ght3chzor válasza syler123 (#32009) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

Te is tudod pontosan, hogy ez nem úgy megy, hogy lemegy az euró 10 forintot, és azonnal leviszik az ssd árát ezressel. :DDD

Mintha a benzin/gázolajnál így lenne...

(#32011) Bodor válasza Jack@l (#31974) üzenetére

Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Érthetetlen számomra ez a RAID tömb szétesési para, de lehet csak nekem van szerencsém, mert 3 év alatt 2 féle konfigon, 3 féle SSD-ből lévő tömbök közül egyik sem esett szét, még egyszer sem. Ez valami urban legend? És ha szétesik,akkor mi van? Adatot úgy sem tárolok rajta, max visszaghostolom a rendszert, és kész. Rugalmasnak kell lenni szerintem.

"A világ elég nagy ahhoz, hogy kielégíthesse minden ember igényét, de ahhoz túl kicsi, hogy kielégítse az egyén kapzsiságát !" Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok !

(#32012) davidsz válasza Bodor (#32011) üzenetére

davidsz
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem az SSD Raid0 mellett van Raid1 is ... 3 hete tesztekkel gyilkolom, volt hogy resetelni kellett. Az SSD Raid soha nem esett szét.... Viszont a Raid1 már ezerszer ellenőrzött emiatt.
Tehát jól bírja az SSD Raid.

Davidsz#2990 DiabloIII *** Turbófeltöltők forgalmazása, javítása ***

(#32013) Gazsi00

Gazsi00
(őstag)

Megvettem a Samu 830 64 GB-os SSD-t. Szükséges beállításokat elvégeztem. Ettől nem jobb eredménynek kellene lennie? :F Sata 3-ra van kötve...

"Jó a súlya. A megbízhatóság jele. Ha nem működik, ütni is lehet vele." (Penge Borisz a pisztolyról)

(#32014) SymbianOS válasza Gazsi00 (#32013) üzenetére

SymbianOS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tegyük fel nem veszed számításba a tesztet. Gyorsult a gép? A válasz igen. Csak azért érzed rossznak mert lemérted.

Minarelli 40mm-es dugattyú eladó! - Pjurvjú :D - ez jó: http://www.youtube.com/watch?v=d7l5Mw6GxLs - birkák! :P

(#32015) Fire/SOUL/CD válasza Gazsi00 (#32013) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

SATA üzemmód AHCI-ben van? Milyen OS? Partícióeltolás rendben? W7 AHCI driver vagy telepítettél valami mást?

SymbianOS
itt muszáj lesz számításba venni, mert seq-ban is jócskán elmarad a várhatótól, de 4k-ban is (75000 IOPS-os SSD-ről van szó) ;]

[ Szerkesztve ]

(#32016) Gazsi00 válasza SymbianOS (#32014) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Gyorsult? Olyan lett, mint a villám. :D A régi Kingston snv425-ömhöz képest is jelentős gyorsulást érzek.

Fire/SOUL/CD:

AHCI be van kapcsolva BIOS-ban. Win 7 64 bit. Drivert semmit nem tettem fel, csak alaplapi chipset diver. Intel Rapid Storage Technology nincs fent!

[ Szerkesztve ]

"Jó a súlya. A megbízhatóság jele. Ha nem működik, ütni is lehet vele." (Penge Borisz a pisztolyról)

(#32017) Gazsi00 válasza Fire/SOUL/CD (#32015) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Partícióeltolás rendben van szerintem, mert AS SSD programban zöld.

Eszközkezelőben ez az AHCI diverem:

Intel 6 Series/C200 Chipset Familiy 6 port SATA AHCI Controller-1C02

Asmedia drivert feltelepítettem: 1.2.1.000

[ Szerkesztve ]

(#32018) Fire/SOUL/CD válasza Gazsi00 (#32016) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Akkor telepítsd fel az ASMedia driver-t, ha már az a SATA3-as vezérlő a deszkádon, mert ezek az eredmények igen karcsúak ettől az SSD-től...
(Azt a remek chipset driver-t meg nem kellett volna felpakolni...)

[ Szerkesztve ]

(#32019) Gazsi00 válasza Fire/SOUL/CD (#32018) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Asmedia drivert feltelepítettem: 1.2.1.000

Intel Rapid Storage Technology-t ne tegyem fel?

Ezt fel merjem rakni?

[ Szerkesztve ]

(#32020) Fire/SOUL/CD válasza Gazsi00 (#32019) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Először dobnál egy képet az eszközkezelőről, az IDE ATA/ATAPI vezérlőkről, hogy most mik is vannak ott?

(Felőlem felrakhatod, nem tudom milyen kihatással van az ASMedia vezérlőre, de Én már nem lepődök meg semmin...) :DDD

(#32021) Gazsi00 válasza Fire/SOUL/CD (#32020) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Eszközkezelőm

(#32022) Fire/SOUL/CD válasza Gazsi00 (#32021) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Lehet, hogy újratelepítés lesz a dologból, erre készülj, de a BIOS-ban ezeket állítsd be és próba.

SATA Mode -> AHCI Mode
S-ATA Controller 0 -> Enhanced
S-ATA Controller 1 -> Enhanced
SMART Status Check -> Enabled

ASM1063 Storage Controller -> AHCI Mode
ASM1063 Storage OPROM -> Enabled

UI: Nem Te érdeklődtél a W7 topikban is erről, lehet, hogy válaszoltam is? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#32023) Gazsi00 válasza Fire/SOUL/CD (#32022) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Ezek be vannak állítva a BIOS-ban.

W7 topikban más után érdeklődtem: a telepítést nem tudtam elindítani dvd-ről, mert a tv-n jelent meg minden, ami nem volt bekapcsolva... Az már megoldódott.

Oliverda ezt a drivert használta az SSD tesztjében:

AHCI driver: Intel 10.1.0.1008

De azt sem tudom, hogy ez mi lenne. Chipset driverben van vagy honnan lehet letölteni?

[ Szerkesztve ]

(#32024) d@minator válasza Mi5i (#31980) üzenetére

d@minator
(őstag)

Valaki azt mondta, hogy egy másik meghajtó sokat segít, mert több fej...Amíg az egyik a "D"-re ír egy teljesem másik gond nélkül használhatja a rendszervinyót. Ezért kérdeztem, hogy két meghajtó gyorsabb e, mint egy.
Az erősebb hardver tudom nem segít volt Quadom is (legalábbis ezen a téren nem). Pár napja AHCI móddal próbálkozok win7 64-ben de kevés eredménnyel. Hogy értsd jól szeretek több dolgot csinálni egyszerre és úgy érzem, hogy a lemezműveletek miatt nem tudom kellő sebességgel.
A lapom csak Sata2-t tud. H61 chipset. Így egyáltalán van értelme az SSD-nek? Mi az érték? Egy-egy alkalmazás sebességével elégedett vagyok. Az érték nekem most, hogy a több alkalmazásos probléma megoldódjon. :)

(#32025) Fire/SOUL/CD válasza Gazsi00 (#32023) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Igen, az is egy IRST driver, amit már az Intel oldaláról nem lehet elérni. Ha rákeresel a neten, talán valahonnan még letölthető, de ha már mindenáron ezzel próbálkozol, akkor a legújabbat tedd fel. (Mondjuk elméletben az ASMedia vezérlőhöz nem lehetne köze...)

Én azt javasolnám, hogy húzd újra a rendszert, de most ne tegyél fel chipset driver-t, meg ASMedia driver-t sem és úgy mérj egyet... :K

(#32026) SymbianOS válasza Fire/SOUL/CD (#32025) üzenetére

SymbianOS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

Minarelli 40mm-es dugattyú eladó! - Pjurvjú :D - ez jó: http://www.youtube.com/watch?v=d7l5Mw6GxLs - birkák! :P

(#32027) jNk válasza Fire/SOUL/CD (#32018) üzenetére

jNk
(senior tag)

Sajnos az asmedia sata3 controllere kb ennyit tud, a legfrissebb 1.3.1.000 driverrel is.
Najó, Gazsi00 jelenlegi tesztjében a seq írás és a 4kqd32 olvasás az tényleg gyenge az asrock h61 / asmedia sata3 / samsung 830 64GB kombóhoz képest:

[ Szerkesztve ]

(#32028) Fire/SOUL/CD válasza jNk (#32027) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hát az nem semmi...És akkor ha jól értem a W7 AHCI driverével (chipset, IRST, ASMedia driver telepítése nélkül) is ilyen lehangoló sebességet lehet mérni? :(((

[ Szerkesztve ]

(#32029) Gazsi00 válasza jNk (#32027) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Legújabb Intel driverrel és legújabb Asmedia driverrel.
Régebbi Intel driveverrel és Win 7 driverrel sem volt jobb az eredmény. Asmedia driver nélkül is próbáltam, úgysem volt jobb.

Remélem fogják még frissíteni ezt az Asmedia drivert és úgy hátha javulnak az eredményeink.

[ Szerkesztve ]

(#32030) Fire/SOUL/CD válasza jNk (#32027) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Természetesen esetedben a seq olvasás az, ami elmarad az 520MB/s-től, itt erre értettem a lehangolót, Gazsi-nál meg arra, amit írtál, azaz a 4kqd32 olvasás nagyon rossz...

Gazsi00
Na ez már oké, mert teljesen ugyanaz, mint jNk eredménye, azaz ebből a deszkából ezt lehet max kihozni... De most már a 4KQD32 olvasás rendben van és 8-9-szerese, mint korábban. :K

[ Szerkesztve ]

(#32031) Gazsi00 válasza Fire/SOUL/CD (#32030) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Az Asmedia Sata 3 és Usb 3 is sz*r. Amikor volt usb 3-s külső vinyóm, akkor annak az eredményei is rosszabbak voltak a mások által mért eredményeknél. :(

(#32032) jNk válasza Gazsi00 (#32031) üzenetére

jNk
(senior tag)

Nem olyan rossz az a sata3, a rendszerhasználathoz fontos értékek jók, a szekvenciális olvasás (ami az amd sata3 controllereken sem sokkal gyorsabb) pedig a legkevesebbet használt "funkció" egy rendszermeghajtónál.
Az usb3 pedig legalább stabilan működik az Etron vezérlővel ellentétben ;]

[ Szerkesztve ]

(#32033) zoleeno1 válasza h1ght3chzor (#32004) üzenetére

zoleeno1
(őstag)

Mielőtt megrendelitek érdeklődjetek náluk, mert ott van a honlapon, hogy "Készlet: 0 db"
Szal sztem nincs is raktáron nekik és nem naprakész az ár :) Ráadásul 470-ért az nem is olyan jó :)

(#32001) Fire/SOUL/CD: ja lol, thx, régen raktam fel olyan progit, ami beteszi oda magát, eszembe se jutott :DDD :W

sᴧᴍsᴜɴɢ™ ɢᴀʟᴀxʏ sɪɪ - Omega v23 XWLSN, PhilZ v4.93.6, T-mobile konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#32034) jim_raynor70 válasza jNk (#32032) üzenetére

jim_raynor70
(fanatikus tag)

Ha az Etron meg kulon SATA 3 portos chipeket is gyartott volna... ;]

(#32035) smiti

smiti
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Újra itt vagyok. Tegnap megtettem a felfedező körutamat a városban. A MM-ban kapható Samu 830-as 39990Ft-ért, a jól képzett eladó a garanciáról nem tudott felvilágosítani, bátortalanul 1 évet mondott.
Utána elmentem az egyik legnagyobb számtech boltba a Win Investorba. Természetesen nem tartanak mert " nagyon drága és senki nem veszi ".Meg kell rendelni. A 470-es Samsungot 33000 ft körül mondta, de csak rendelhető státuszban van, érkezése bizonytalan.
Samsung 830-as elvileg lenne 37990 Ft.-ért 2-3 nap átfutási idővel, de nem biztos hogy ennyi lesz mire megérkezik.
Ugyanez volt szinte az összes üzletben.Árakban is és a rendelés menetében is.

Marad a jól bevált Webáruházas rendelés.

Közben szétnéztem itt az aprón is, csak ezzel fenntartásaim vannak.Mennyiben befolyásolja a működését, megbízhatóságát, hogy a kondíció kb. 56% - Jó? Ez ilyen gyorsan " romlik"?

Mert így lehet tűröm még egy darabig a merevlemez "lassúságát és zaját".

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#32036) radi8tor1 válasza smiti (#32035) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

56% már nem valami fényes. Azt mondják az okosok, hogy 30% alatt kezdenek jönni a gondok.

(#32037) Anfänger válasza BigBlackDog (#31967) üzenetére

Anfänger
(senior tag)

Érdekes! W7 ACHI-drivered van fent? Esetleg próbáld meg másik SATA porton,de nem hiszem,hogy segítene.
Nem tudom,miért nem akarja az igazat!?
De ha végképp nem sikerül megoldanod,akkor told újra a Wint,de elötte állítsd a SATA módot AHCI-ra a biosban! De akkor is csak az SSD legyen a lapra csatizva,a HDD-t húzd le.Úgy tuti,hogy jónak kell lennie!
Üdv.

Die Kinder schlafen nachts mit Supermanschlafanzügen... Superman schläft mit einem Chuck-Norris-Schlafanzug.:D

(#32038) Anfänger válasza BigBlackDog (#31967) üzenetére

Anfänger
(senior tag)

Érdekes! W7 ACHI-drivered van fent? Esetleg próbáld meg másik SATA porton,de nem hiszem,hogy segítene.
Nem tudom,miért nem akarja az igazat!?
De ha végképp nem sikerül megoldanod,akkor told újra a Wint,de elötte állítsd a SATA módot AHCI-ra a biosban! De akkor is csak az SSD legyen a lapra csatizva,a HDD-t húzd le.Úgy tuti,hogy jónak kell lennie!
Üdv.
Bocs a dupláért!

[ Szerkesztve ]

Die Kinder schlafen nachts mit Supermanschlafanzügen... Superman schläft mit einem Chuck-Norris-Schlafanzug.:D

(#32039) Clemi válasza BiP (#32008) üzenetére

Clemi
(őstag)

Végül is, ha belegondolok, összességében mindenképp nyertem, hiszen a 2 SSD terület egyben van, és igaz, hogy az seq olvasás lassult kicsit, viszont a 4k írás alaposan gyorsult. A boot időm sokat nem változott, mivel a belakott rendszernél 22mp kőrül mozgott, ami most 17mp, de még a multimédia nincs telepítve (teljes adobe család,film szerkesztők, fényképezőgép programok a Canon-hoz), így szerintem ha kész a rendszer, megint ott leszek 22-25mp körül. Az is lehet persze, hogy az Intel RST fogja vissza, ami ráadásul még béta verzió.

ASUS P8Z68-V Pro, Intel I5-2500K, ASUS GTX-460 1GB, 8GB DDR3

(#32040) davidsz válasza Clemi (#32039) üzenetére

davidsz
(senior tag)
LOGOUT blog

Az RST fogja meg a Bootidőt.
Adobe CS beállítva és ha a munkafájlok SSD RAID-en lesznek, akkor jó lesz a sebességed.

Davidsz#2990 DiabloIII *** Turbófeltöltők forgalmazása, javítása ***

(#32041) h1ght3chzor válasza smiti (#32035) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

Elvileg nem szabadna a kondiciónak 100%-ról elmozdulnia elég sok ideig... Az vszínű hibás ssd.

Igen, most eléggé elkapkodták a jó kis ssd-ket mert jó áron voltak.

(#32042) vendingo

vendingo
(őstag)

Van egy fantasztikus V200 SSD-m amit szeretnék lecserélni egy olyanra ami legalább a gyári adatok felét hozza sebességbe, nem laggol, nem fagy le, és 64 GB-os.
Árba 30 max 35 ezret szánnék rá.
Szerintetek van rá esély, hogy gariba kicserélik a V200-at?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#32043) Mi5i válasza vendingo (#32042) üzenetére

Mi5i
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mikori vétel? Nem esik bele a cserés napokba már?

Xperia U-hú!

(#32044) Qru válasza vendingo (#32042) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem hinném, hogy cserélik, mivel a gyártó elméleti maximum sebességet ad meg. Csak mert lassabb azért nem veszik vissza. Sajnos ez a lagolás Kingston betegség, én is ezért cseréltem le Samura a Kingstont. Marha idegesítő, tudom.

Kuru

(#32045) zetecR válasza vendingo (#32042) üzenetére

zetecR
(őstag)

Ha a gyári spect se tudja, akkor ne hagyd magad. :K

fából vaskarika, fűből füstkarika

(#32046) vendingo

vendingo
(őstag)

Mi5i: December elején vettem.

Qru: Az elméleti maximum sebesség íráskor 100MB. Nálam ha megvan ennek a fele, akkor összeteszem a két kezem! Az enyém nem csak lagol, hanem le is fagy amíg telepítek/írok rá
Az SSD-t direkt azért vettem, hogy gyorsabb legyen a rendszer, de az 5400-as vinyómról hamarabb feláll, mint erről a ..... SSD-ről.

Írtam a kereskedőnek, hogy hogyan tudnánk orvosolni a problémát, és most várom a választ.

Továbbiakban is él a kérdésem, hogy milyenre érdemes lecserélni 30-35K körül.
64GB-os kellene, és megbízható/bevált modell!

(#32047) zetecR válasza vendingo (#32046) üzenetére

zetecR
(őstag)

Samu 830, ha írsz is rá, nem csak OS-nek kell.
2x gyorsabb szekvenciáis írásban, mint a SandForce-ok.

fából vaskarika, fűből füstkarika

(#32048) vendingo válasza zetecR (#32047) üzenetére

vendingo
(őstag)

Nekem csak a rendszer meg alap progik lennének rajta, nem nagyon lenne rá írás.

(#32049) h1ght3chzor válasza vendingo (#32048) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

Samu 830 64gb-ot ajánlanám ilyen árban. Ezt meg add el vagy vmi, bár lehet kidobnak új fw-t, de épp most volt egy teszt is ezekkel az ssd-kel.

(#32050) jim_raynor70 válasza vendingo (#32048) üzenetére

jim_raynor70
(fanatikus tag)

Ez esetben kb. mindegy. Ettol a Kingstontol szinte barmi jobb. En mindaddig ketelkedve fogadtam ezt a laggolos, megakados dolgot, amig a sajat szememmel nem lattam.
Egy Agility-vel is jobban jarsz 30 ezer alatt. De a Samsung 830-cal biztosan nem nyulnal melle.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Flash SSD - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.