2013. május 23., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Flash SSD - Archívum I. (téma lezárva)

(#49201) Bodor válasza Spiler125 (#49200) üzenetére

Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Talán ezzel ránézhetnél, hogy mi foglalja el a sok helyet.

"A világ elég nagy ahhoz, hogy kielégíthesse minden ember igényét, de ahhoz túl kicsi, hogy kielégítse az egyén kapzsiságát !" Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok !

(#49202) Spiler125 válasza Bodor (#49201) üzenetére

Spiler125
(kvázi-tag)

nem tudom mi lehet a win mappában ami ennyit foglal, szerinted?!

[ Szerkesztve ]

. . . . . . . . . . . . . . . . Privátra illik válaszolni! . . . . . . . . . . . . . . . . .

(#49203) Bodor válasza Spiler125 (#49202) üzenetére

Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hát azt nem tudom, de az tisztán látszik, hogy a lapozófájl automata beállítással van engedélyezve, és 8 GB-ot foglal, amire szerintem 8 GB RAM mellett nincsen szükség, max 400 MB-ra.

"A világ elég nagy ahhoz, hogy kielégíthesse minden ember igényét, de ahhoz túl kicsi, hogy kielégítse az egyén kapzsiságát !" Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok !

(#49204) rooland válasza LadaLord (#49184) üzenetére

rooland
(fanatikus tag)

Értem köszönöm. És a Vertex3-omhoz az ASRock Z77 Extreme lapon lévó ASMedia SATA3 vezérlő "megfelelő"? (ha jól emlékszem ilyen SATA3-at lehetett telepíteni)

(#49205) Spiler125 válasza Bodor (#49203) üzenetére

Spiler125
(kvázi-tag)

na igen lapozóval van a gond most át állítottam újra indítom, akkor elméletileg a lapozófájlok magától eltűnnek vagy ccleaner távolitja el?!

. . . . . . . . . . . . . . . . Privátra illik válaszolni! . . . . . . . . . . . . . . . . .

(#49206) Bodor válasza rooland (#49204) üzenetére

Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hát pont nem az Asmedia vezérlős SATA3-ra kell tenni az SSD-t, hanem az Intelesre, és nem kell telepíteni semmit, jó a W7 alap AHCI drivere. Ezt olvasd el szerintem, és ha átdugtad az Inteles SATA3-as portra az SSD-t, akkor ezzel készült képet dobj ide, illetve egy új mérést is CDM-el, ahogy a (#49192)-esben is látható.

(#49205) Spiler125: magától eltűnik illetve kisebb lesz nem kell takarítani.

(#49201)-ben kérdeztem, hogy a lapozófájl le van-e tiltva, ha akkor megnézed ahogy kértem, akkor spóroltál volna magunknak pár kört... :(

[ Szerkesztve ]

(#49207) Spiler125 válasza Bodor (#49203) üzenetére

Spiler125
(kvázi-tag)

ott volt a gond mindjár van 30gb szabad helyem :) köszönöm a segítséget!! :R

(#49208) Spiler125 válasza Bodor (#49206) üzenetére

Spiler125
(kvázi-tag)

úgy emléxem le tiltottam, csak épp a beállításra nem mentem rá :)

(#49209) Matyó83

Matyó83
(tag)

Szasztok!

Kérdésem van Felétek: Bénáztam a win7 telepítésnél és IDE modban hagytam a biost és feltotltam a win7-et. Majd át állítottam AHCI-re, de kékhalál és restart a díj érte. Valaki szólt, hogy van erre valami gyógymód, hogy ne keljen újratennem az egész rendszert. Tudnátok segíteni, hogy mit kell állítgatni, hogy jó legyen? vagy mindenképpen reinstall? :R

Köszi előre is. :R

Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!

(#49210) Anfänger válasza Matyó83 (#49209) üzenetére

Anfänger
(senior tag)

Lépjünk ki minden programból.
Start menü keresőjével futtassuk: regedit
Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.

Die Kinder schlafen nachts mit Supermanschlafanzügen... Superman schläft mit einem Chuck-Norris-Schlafanzug.:D

(#49211) Matyó83 válasza Anfänger (#49210) üzenetére

Matyó83
(tag)

Megnézem és irok, hogy mi lett. :R

Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!

(#49212) gyuribácsi88

gyuribácsi88
(senior tag)

Sziasztok, most raktam össze egy új gépet, egy 120gb-os samsung 840-es SSD-vel, és átnyálaztam a forumot, kipróbáltam mindent amiket itt írtatok.

3DB sata3-as csataló van az alaplapomon, nem voltam lusta rádugtam mindegyikre hogy megnézzem melyiknél éri el a legjobb eredmény a teszt lefuttatása után.

Ez lett a legjobb eredmény, de valami nekem nem stimmel mert az írásnak sokkal többnek kéne lennie, valakinek valami ötlete hogy mivel tudnám gyorsítani?

Eladó xbox360 live képes (miden tekintetben), továbbá: 6db 14cm-es venti, turtle beach x31 wireless headset, Philips fejhallgató, érd PM

(#49213) rooland válasza Bodor (#49206) üzenetére

rooland
(fanatikus tag)

Megnéztem. Az Inteles SATA3 portra van dugva. Inteles drivert szerencsére nem is lehetett telepíteni, csak ASMedia-s SATA3 drivert. Úgyhogy az intelest gondolom a win driver hajtja igaz? Természetesen a Z77-es chipset drivert feltelepítettem. Illetve az ASMedia-s SATA3 drivert is feltelepítettem. Az nem zavar be? (habár nem azon használom ugye)
Tesztet csinálok majd.
(Egyébként USB-ből volt Inteles meg ASMedia-s driverek is, mindkettőt feltettem. Gondolom azok végképp nem zavarnak be. De hogy minek kétfélét belerakni!?...)

(#49214) vazzz válasza gyuribácsi88 (#49212) üzenetére

vazzz
(őstag)

Ki mondta neked, hogy többnek kell lennie? Ez a gyári érték.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#49215) Matyó83 válasza Anfänger (#49210) üzenetére

Matyó83
(tag)

Hali!

Sikerült!! Megy az AHCI! 1000 Köszönet! :R :R :R

(#49216) gyuribácsi88 válasza vazzz (#49214) üzenetére

gyuribácsi88
(senior tag)

Igaz, valóban :) köszi a választ :R

Eladó xbox360 live képes (miden tekintetben), továbbá: 6db 14cm-es venti, turtle beach x31 wireless headset, Philips fejhallgató, érd PM

(#49217) Anfänger válasza Matyó83 (#49215) üzenetére

Anfänger
(senior tag)

Szívesen! :K

Die Kinder schlafen nachts mit Supermanschlafanzügen... Superman schläft mit einem Chuck-Norris-Schlafanzug.:D

(#49218) Bodor válasza rooland (#49213) üzenetére

Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Igen, az Inteles SATA3-as portoknak bőven elég a Windows-os driver is, sőt. Ezért nem természetes, hogy feltetted a chipset drivert, nem is értettem, hogy miért mikor kifejezetten írtam is, hogy "nem kell telepíteni semmit, jó a W7 alap AHCI drivere". Szerencsére az Inteles portot nem zavarja ASMedia-s SATA3 driver, de a chipset driver lehet probléma. Lássuk majd a teszteket....

(#49219) KaiotEch

KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok. Na eljutottam én is odáig(nagy áldozatok árán), hogy összerakhattam a gépemet, és a Kingston V+200 120GB-s kicsikét kipróbáljam mire képes:

[ Szerkesztve ]

Eladó: Assassin's Creed III bontatlan PC játék féláron. == http://href.hu/x/jx9g

(#49220) Bodor válasza KaiotEch (#49219) üzenetére

Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ez igen , nagyon perfect eredmények.
Remélem meg vagy elégedve vele! ;)

(#49221) ledgeri

ledgeri
(PH! addikt)

Mennyire fura, hogy a két utolsó publikált kép legutolsó sora szinte pont fordítottja egymásnak...

Az is sorolhato az MLC vs TLC "csatába"?

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest); Keresek bármilyen infót A szemüvegről https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZcjpXbMiCtg#t=272s

(#49222) KaiotEch válasza Bodor (#49220) üzenetére

KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alapvetően igen, csak a másolást tartom érdekesnek. 2TB-s vinyóról másoltam át kb 150 képet a C-re, és csak 30mb/s-el ment.

Eladó: Assassin's Creed III bontatlan PC játék féláron. == http://href.hu/x/jx9g

(#49223) ledgeri válasza KaiotEch (#49222) üzenetére

ledgeri
(PH! addikt)

Mentél már át a 2 terráson hdsentinellel? ha igen tudod, hogy milyen az olvasási-sebesség garafikonja a vinyódnak?
Én most mértem le azokat amik nálam vannak (publikáltam a hd sentinel topikba, hogyha érdekel), mert rendszerátszervezésen vagyok ssd-t várva, és láttam, hogy a kis fájlok másolása (elérése) tényleg nem fekszik a HDD-knek, szóval ezen múlhatott...

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest); Keresek bármilyen infót A szemüvegről https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZcjpXbMiCtg#t=272s

(#49224) KaiotEch válasza ledgeri (#49223) üzenetére

KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze 140mb/s

(#49225) korn válasza KaiotEch (#49222) üzenetére

korn
(tag)

akkor futtass egy diskmarkot a vinyóra is

(#49226) ledgeri válasza KaiotEch (#49224) üzenetére

ledgeri
(PH! addikt)

... az elején.. de a végén?? (és odáig?)

(#49227) Daffni2 válasza vazzz (#49214) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Háát, SATA2 ezt produkálja a samsung 840 250 GB Azért ott valami csak nem stimmel.

CORSAIR HX 650 Gigabyte X48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R795WF3-3GD SamsungUE32ES5500(monitorként) Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#49228) nauro válasza Daffni2 (#49227) üzenetére

nauro
(kvázi-tag)

nézd meg a gyári értékeket. neked 250es van, neki meg 120as. Az övé gyárilag lassabb.

(#49229) apro válasza Daffni2 (#49227) üzenetére

apro
(senior tag)

El írtam bocs

[ Szerkesztve ]

(#49230) KaiotEch válasza ledgeri (#49226) üzenetére

KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végig annyival másolt. HD tune pro-val most mértem egyet, nem hagytam végig, de stabilan 140. SSD 250 fölé nem ment, dehát ugye nem teljesen mérvadó, mert SF-os.

(#49231) vazzz válasza Daffni2 (#49227) üzenetére

vazzz
(őstag)

De, stimmel. Csak tudni kellene, hogy melyik ssd-nek mekkora a gyári értéke. Nem összekeverendő a méret, a 120gb nem olyan gyors, mint a dupla akkora tesója. A 840Pro meg megint más tészta. :P

(#49232) dobobazsy

dobobazsy
(senior tag)

ezek az értékek megfelelőek egy SATA3mon kommunikáló 64gigás Samsung 830-tól?

"Nincs elég problémája? Vásároljon számítógépet!" || Privátra illik válaszolni!!!!

(#49233) maláj

maláj
(őstag)

lenne 1 problémám :U
Asus M2N, 4800+ CPU, 4x2GB ram, HD 5670 vga, 64GB-os Patriot Warp V2 SSD, stb. konfig és leginkább Firefoxban szokott butáskodni a technika ...
elkezd a háttérben "dolgozni" a rendszer és 5-10 mp-ekre teljes agyhalál ...
HDS ezt mondja ...
utána helyreáll a dolog de random időközönként (<5 perc) megint megáll az egész hóbelebanc ...
az SSD-m ezt tudja ...

jól gondolom, hogy a lassú írási "teljesítmény" miatt van a gubanc :F :U

mi a f@szom az a "dodó, hype, epic fail, facepalm, bullshit, lol, eye candy, powaaa, lájk, fain, candybar, applehater, hoax" & tsai ??? beszélni picit magyar ???

(#49234) kerekfej válasza gyuribácsi88 (#49179) üzenetére

kerekfej
(őstag)

Gondolom nem a legújabb FW (DXT07B0Q) van az SSD-n és a Hard Disk Sentinel (4.10.10) se a legújabb.

★★★ SEC ★★★

(#49235) Orgi válasza maláj (#49233) üzenetére

Orgi
(fanatikus tag)

Másnál nem olvastam ilyet, de nekem volt olyanom 785G chipsetes alaplappal és Crucial M4-el, hogy percenként leállt kb dolgozni a rendszer, folyamatosan égő led-del, semmit se lehetett csinálni 15 mp-ig. Aztán majd egy percig jó, mindent felgyorsulva végrehajtott majd újra, folyamatosan, használhatatlan volt a gép. Mindez MS Ahci driverrel, az AMD drivert felrakva megjavult.

(#49236) radi8tor1

radi8tor1
(MODERÁTOR)

A topic megtelt, erre tessék fáradni: [link]

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Flash SSD - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.