Megnéztem. Szerintem az alaplap lapkészelttel (ICH10R) lesz valami gondja.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Migee
(tag)
Kipróbáltam a marvell sata csatolón is és ott is ugyanaz a jelenség.
Panasonic TX-P42G30 - Oppo DV983 DVD - Jadis Orchestra erősítő - Focal 807V hangfal - VDH Inspiration hangfalkábel - VDH First ,Second Interconnect

csomi3
(fanatikus tag)
Új SATA kábellel kipróbáltad? Minden más SATA cuccot lehúztál az alaplapról?
Nyomtál az alaplapon egy Clear CMOS-t?
Írd le lépésről lépésre hogy hogyan próbőltad feltenni a rendszert, alaplapi beállítások stb... mindent
ezek a SATA vezérlőid:
South Bridge:
1. Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10
2. 6 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_0, SATA2_1, SATA2_2, SATA2_3, SATA2_4, SATA2_5) supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices
Marvell 9128 chip:
1. 2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices
2. Support for SATA RAID 0 and RAID 1
GIGABYTE SATA2 chip:
1. 1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices
2. Support for SATA RAID 0, RAID 1 and JBOD
3. 2 x SATA 3Gb/s connectors (GSATA2_8, GSATA2_9) supporting up to 2 SATA 3Gb/s devices
Mindegyikbe próbáltad már, a Gigabyte-osba is?
[ Szerkesztve ]

Amartus
(fanatikus tag)
Új gépbe szeretnék rendszermeghajtónak egy ssd-t. Amit kinéztem az ez:
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2D/64G
Az elvárások: megbízható, gyors.
A teszteket én is olvastam, de egyéb tapasztalatokra is kíváncsi lennék. Az ár 30-35 körül, a méret pedig 60-65 körül lenne jó. Nem menne rá semmi más csak a win7. Kimondottan csak ez lenne a feladata, mert van mellette normál vincseszter minden másra.

Migee
(tag)
Clear cmos volt,másik kábellel kipróbálom.
Az optikai meghajtót rajta kell hagynom,nem húzhatom le,másképp nem telepít.
Próbáltam úgy,h minden más winyó rajta volt,és 0-ásba raktam az SSD-t
Biosba 1.boot SSD .AHCI be.
Majd később lehúztam a winyókat,és úgy is próbáltam.
Kipróbáltam a Marvellba is.
2 dvd író mindvégig rajta volt ugyanott a sata csatolón.
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-P42G30 - Oppo DV983 DVD - Jadis Orchestra erősítő - Focal 807V hangfal - VDH Inspiration hangfalkábel - VDH First ,Second Interconnect

csomi3
(fanatikus tag)
Ha így se megy, húzzd le a DVD-t is és próbáld meg pendrive-ról telepíteni.

Migee
(tag)
Pendriveról még nem próbáltam.Hogyan tudok boot win-t dobni rá?

radi8tor1
(MODERÁTOR)
PL. így.

DV
(senior tag)
HTC One S(4), Stock ROM, S-off

radi8tor1
(MODERÁTOR)
De akkor is kell majd registry-t turkálnia AHCI-ra való átállás előtt.

DV
(senior tag)
Az nem tart semeddig, plane ha leszedi fLeSs cikkebol a kesz registry fajlt es egy entert nyom ra.
Pendrive-rol ezzel a programmal szoktam telepiteni, Win7 USB/DVD tool, link. Az eredeti win7 lemezt le kell menteni a gepre ISO fajlba, megadni a programnak, majd a kijelolt USB meghajtot leformazza, majd felmasolja ra ugy, hogy bootolhato az USB.
[ Szerkesztve ]

Migee
(tag)
Sikerült megoldani !!!!
Köszönöm az ötleteid!!!
Kábelt cseréltem és lehúztam mindent.
Lőn csoda,bebootolt a win7.
Ezek szerint előtte mindent felrakott,csak nem tudott elindulni.
Szép lassan visszadugdosgattam a kábeleket és lát mindent ,minden megy!!!!
KÖSZÖNÖM!!!

csomi3
(fanatikus tag)
Na ennek örülök 
Az én Vertex 2-m is most érkezett meg, csak beszereltem de rendszert csak este felé tudok rá tenni mert el kell majd mennem 
Na de milyen az új szerzemény, gyors mint a villám, mondj már valamit 

Amartus
(fanatikus tag)
Erre esetleg...

fagy53
(PH! nagyúr)
Nekem ennek az elődje működik március óta, pontosan hasonló módon üzemeltetve, gond nélkül.. 
Vettem most egy kicsit drágábbat, gyorsabbat, nagyobbat, de nem cserélem ezt le, mert egyszerűen a win 7 alá tökéletes ez is.
Nyugodtan megveheted, bár azt is mondhatnám, hogy azt vedd meg ami a legolcsóbb, mert erre a célra mindegyik kitűnő.
[ Szerkesztve ]

Amartus
(fanatikus tag)
Csak a kíváncsiság kedvéért, milyet?

Gergosz2
(PH! addikt)
Üdv!
most tervezek ssd-t venni.
Első kérdésem az lenne hogy mi az a TRIM?
második meg az hogy melyiket ajánlanátok? Sata3 vagy PCI- os ssdT?
( ͡° ͜ʖ ͡°) ʕ·͡ᴥ·ʔ (.__.)(◣_◢)

csomi3
(fanatikus tag)
Szia!
ezt olvasgasd
Olvasgass teszteket, ha kihasználod a sebességet ténylegesen akkor revodrive de elég sok gondról olvasni OCZ-éknél.

radi8tor1
(MODERÁTOR)
1. kérdésre a válasz: [Összefoglaló az #1 hsz-ben]
2. kérdésre ennyi infó mellett nem tudok választ adni.
Bootolható SSD-t szeretnél, amire operációs rendszert raknál, vagy csak programokat telepíteni rá, hogy gyorsan elinduljanak?
Bootolható PCIe SSD nincs szerintem jelenleg.

DV
(senior tag)

Migee
(tag)
Szerintem más dimenzió.
Pillanatok alatt ott van minden ,nem kell várakozni,vagy legalábbis kevesebbet.
Igazából ha 2-3 évet kibír,az már szerintem tutkó.mert addigra úgyis lesz jobb chipset.

Rosep
(senior tag)
Erről mit lehet tudni: MMCRE28G5DXP-0VBD1
Sziasztok!
Ezek között mi a különbség?
SSDSA2MH080G2C1 X25-M 41eFt
SSDSA2MH080G2R5 X25-M 42eFt
SSDSA2MJ080G2C1 X25-M 46eFt
SSDSA2MH080G201 X25-M 47eFt
Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...

fagy53
(PH! nagyúr)
Kingston V+SVP100 S2/96GB

csomi3
(fanatikus tag)
Na majd hamarosan teszek rá egy rendszert.
Ezeket megcsináltad?

Rosep
(senior tag)

radi8tor1
(MODERÁTOR)
Le a kalappal előtted! 
Csak tudnám, akkor miért kérdeztél minket - kezdő internetezőket? 

radi8tor1
(MODERÁTOR)
Légyszi használd a keresőt, más is kérdezte előtted, és látod, pont most írt róla...

DV
(senior tag)
Szep eredmeny!
Ugy latom a "01" jeloli a vekonyabb verziot. 2.5"-nel 7mm, mig "C1" 9.5mm.

DV
(senior tag)

radi8tor1
(MODERÁTOR)
Amúgy a többiről is le lehet venni a fekete műanyag keretet. 

DV
(senior tag)
Probaltam az enyemen, de a csavar megfeneklik a furatban es igy laza marad a fedel, rovidebb csavar kell.

Mankó
(PH! addikt)
Na úgy néz ki sikerül olcsón beszereznem egy 32es Samsung SLC-t. Úgyis kiakartam már próbálni egyszer az SLC-ket. Max ha nem jó eladom gyorsba ahogy veszem és veszek egy nagyobbat.
SAMSUNG 32 slc tulajok, érdemes valamit kieszközölni a meghajtón?
Valamikor láttam egy youtube-os videót, ahol egy melegedő chippet buzeráltak valami szivaccsal, hogy ne melegedjen annyira. S ezáltal sokkal gyorsabb lett a drive. Tud erről valaki valamit, esetleg érdemes ezt megcsinálni? (Remélem érthető volt.)
üdv: Szabolcs

CrAck69
(fanatikus tag)
Köszi, ez már nagy hiánypótló volt

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ *** Corsair + Intel + AMD(ATI) POWA *** ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

Rosep
(senior tag)
Örülök hogy örültök. Igazán minden ott van a neten. 
Én úgy döntöttem Intel 80 gigásat veszek jövő héten...

csomi3
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Most üzemeltem be az OCZ Vertex 2 -es SSD-m és akadt egy problémám.
Amint felteszem az AMD-s SATA AHCI drivert, a windows a boot-nál kifagy. A windows-os driverral jol megy minden csak ugye az már 2006-os, és hát lehet hogy az AMD-sel jobb, még gyorsabb lenne.
Akinek AMD-s lapja van tudna segíteni, hogy neki mi van fent vagy hogy csinálta meg?
Amit próbáltam AMD SATA AHCI drivert: 1.2.0.164, úgy tudom ez a legujjabb.
Köszi, Üdv.

Rosep
(senior tag)
BIOS-ban is átállítottad AHCI-re?

csomi3
(fanatikus tag)
Természetesen, úgy telepitettem. 

Rosep
(senior tag)
Ha már AHCI-nél tartunk. Az Intel Chipset Software Installation Utility 9.11 AHCI driver? Csak mert az átfogó elemzéses cikkben írt registry bejegyzést megnézve nekem ez van: mshdc.inf_amd64_neutral_a69a58a4286f0b22. Holott ICH10R chipsetes lapom van. 
[ Szerkesztve ]

cszn
(őstag)
Köszi innen is.
És jó választás. 
Ahhoz a chipsethez szerintem az Intel RST drivert tedd fel (ezzel jársz a legjobban) vagy hagyd a win7 alap driverét.
[ Szerkesztve ]

csomi3
(fanatikus tag)
Na, sikerült megoldani 
Hátha segít másnak is, Asrock 870 Extreme 3 lapon
Végülis a SATA DVD volt a ludas, ebben a lapban a SATA3_5 port támogatja az AHCI - IDE Combined módot, amit a BIOS-ban kell engedélyezni. Ezután már csak át kell dugni ebbe a portba a DVD-t és kész megy minden 
És gyorsabb ezzel a driverrel a Vertex 2!
[ Szerkesztve ]
- Privát
- 2011-01-21 22:00:32

players111
(senior tag)
Sziasztok! Nem tudom melyik ssd-t vegyem
OCZ 120GB Revo Drive OCZSSDPX-1RVD0120 vagy OCZ 120GB Colossus LT OCZSSD2-1CLSLT120G
(#14043) DV válasza players111 (#14042) üzenetére
- Privát
- 2011-01-21 22:43:34

DV
(senior tag)
Igazabol egyiket sem vennem. A Revo drive elegge alaplap-fuggo, marmint nem lehet csak ugy PCIe-rol inditani, a Colossust meg nem hiszem, hogy meg gyartanak (indilinx vezerlos).
Inkabb egy 120GB-os Intelt, vagy egy Crucial C300 128GB-at vennek, hogyha a legjobb teljesitmeny kell maximalis kompatibilitas mellett.
[ Szerkesztve ]

cut
(fanatikus tag)

Rosep
(senior tag)
Nah ráraktam az RST-t, azóta nem hajlandó AHCI-val elindulni, csak IDE-ben.
pöpec 
legújabb RST driver telepítve? ACHI?
Yamaha aktív házimozi sub - 15k > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

cut
(fanatikus tag)
fent van és a AHCI modban van a gép...
De nem kellene nagyobb értékeket produkálni?

99 piros pötty :)

csomi3
(fanatikus tag)
Egy napja használom a Vertex 2-őt és hát rá kellet jönnöm hogy azért adtam ki egy csomó pénzt hogy pár másodpercel hamarabb induljanak a dolgok, mintha nem tudnék várni 
Ne értsetek félre rohadt gyors lett minden, windows boot 20 sec, a programok azonnal nyílnak... de tényleg igaz az hogy rendszer alá a legolcsóbbat kell venni mert ugyan olyan sebességü a mindennapi használatban. Egy olcsó Kingston nem hiszem hogy annyival lassabb lenne bootnál vagy mondjuk programindítások terén.
Ezek a különbségek csak a tesztek során jönnek ki, és napi használatban nem érezzük hogy 20K IOPS vagy 50K IOPS 
Kicsit csalódott vagyok úgy érzem feleslegesen kidobott pénz volt, hisz tisztában voltam vele hogy az SSD-k ennyit tudnak... felgyorsítják a rendszert.
Más:
Tudnátok adni valami jó SSD karbantartó progit? Vagy elég neki a TRIM?
Én Advenced System Care-t használok már nagyon régen, ebben van mindenféle registri tisztitó, víruskereseő, lemezkarbantartó...stb. ezt lehet továbbra is használni vagy csak feleslegesen ír az SSD-re?
Az automata defragot meg ezeket kikapcsoltam benne.
Köszi
Üdv.

DV
(senior tag)
Lemezkarbantartot ne futtass az SSD-n, azt elintezi a beepitett wear leveling + a trim. A program tobbi resze a win-t tartja karban (registry, stb), szoval az maradhat.
[ Szerkesztve ]