Új hozzászólás Aktív témák

  • bozso073

    tag

    válasz Watt25 #11393 üzenetére

    Ha jól értelmezem, háromféle felvételi mód lehetséges:
    1. Amikor pl. a műsorújság alapján előjegyzésbe veszek egy (vagy több - értelemszerűen különböző időpontban sugárzott) csatornát; ez esetben a műsorújságban szereplő kezdő időponttól a záró időpontig tart a felvétel.
    2. Direkt felvétel, amikor az éppen nézett csatornára nyomok a "REC" (piros) gombbal egy azonnali felvétel indítást. Gondolom erre szolgál a "Beállítás/Média beállítás"-ban szereplő "Alapértelmezett felvételi hossz", ami lehet 1, 2, 3, vagy 4 óra. Gondolom azért, hogy az így elindított felvétel ne menjen mondjuk 24 órán át, - amíg észre nem veszi a delikvens, hogy nem állította le -, hanem állítsa le a felvételt a beállított érték szerint.
    3. Szintén a "Beállítás/Média beállítás"-ban van egy "Felvétel kezdetének időpontja" és egy "Felvétel befejezésének időpontja" lehetőség; itt megadhatom a két időt, ami gondolom bármi lehet (ha a tárolóhely egyébként elég) és ez alapján indul és áll le a felvétel. Ilyen esetben mindent felvesz ezen idő alatt (reklám, stb.).

    Esetemben az 1. verzió indult, amikor a műsorújság szerint elindítottam a VB 18:00-kor, 21:00-kor és 00:00-kor kezdődő meccseit felvételre. De mégis közbelépett (szerintem) a 2. verzióban szereplő 4 óra (nálam ez ennyire van állítva), holott ennek nem lenne itt szerepe.

    Egyébként van még a Média beállításokban egy "Időeltolás" - gondolom ez lenne a Timeshift. Ennek van jelentősége, hogy be, vagy ki van kapcsolva? A fentebb említett esetnél (csak négy órát vett fel a három meccsből, ami a felvezetőkkel együtt kb 7,5 óra kellett volna legyen) nálam "Be" volt kapcsolva; ez volt az alapbeállítás.
    Egyébként mire jó a Timeshift - időeltolás?

    Szóval valakinek, valami ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák