A Microsoft titkos fegyvere a Google ellen: a Kumo

A Microsoft a héten elkezdi online keresőszolgáltatása továbbfejlesztett változatának belső tesztelését – szivárgott ki a hír egy, az alkalmazottaknak küldött e-mail nyomán, melyet elsőként a The Wall Street Journal blogja tett közzé.

E levélben Satya Nadella, a Microsoft online tevékenységekért felelős alelnöke szólítja fel a vállalat kiválasztott dolgozóit az új kereső használatára, s visszajelzések küldésére. A Kumo.com kódnév (sőt: talán terméknév) alatt futó projekt bevallott célja, hogy behozzák a Google mögötti lemaradásukat e téren, mivel a Windows Live Search sem tudásában, sem elterjedtségében nem képes egyelőre felvenni a versenyt a világ legnépszerűbb keresőjével.

Kumo
Nagyításhoz klikk! a képre
Forrás: allthingsd.com

A kumo japánul egyébként felhőt, illetve pókot jelent.

További nagy méretű képernyőképek az allthingsd.com oldalán találhatóak.

Azóta történt

  • A jövő héten bemutatja titkos fegyverét a Microsoft

    A hírek szerint a Kumo relevánsabb találatokat ad majd, hogy kevesebb kattintással lehessen eljutni a keresett információhoz. Bemutatkozik a Google kihívója.

  • Támad a Microsoft Bing

    Új keresőjét mega-reklámkampánnyal fogja népszerűsíteni a cég. Kérdés, hogy a Google-ön nevelkedett felhasználók egyáltalán átszoktathatók-e bármi másra.

  • Microsoft mondja: Bing!

    Ha várhatóan nem is taszítja le a trónról a Google-t, a komoly hírveréssel beharangozott új kereső jelentős minőségi ugrás az előző változathoz képest.

  • Lecserélné a Google-t a Bingre? Szavazzon!

    Egy külföldi hírportál látogatónak több mint fele megválna a Google-től a Bing kedvéért. Önök hogyan vélekednek?

Előzmények