Alkalmazások androidos tabletekre - V. rész

Pinterest, Flickr

Pinterest

A Pinterest az Instagramtól eltérő koncepciót követ. A zárt béta 2010-ben indult, eleinte csak meghívóval lehetett részt venni benne. Ez is amerikai gyökerű, de itt nem az a „lényeg”, hogy a fürdőszobában pózolgatva magunkról lőjünk képeket, hanem a felhasználók olyan élethelyzeteket örökítsenek meg, melyek a saját életükben is jelentős eseménynek számítanak, és ezeket a képeket töltsék fel, osszák meg a közösséggel, kategóriákba rendezve. Az oldalnak havonta körülbelül 12 millió látogatója van, és igen népszerű a hölgyek körében, hiszen a pineket 97 százalékban nők osztják meg.

Pinterest

Szép dizájn, átlátható felület és minőségi tartalom jellemzi

Használata ingyenes regisztrációhoz kötött, és további követelmény, hogy egy oldalt az üzenőfalra fel lehessen tűzni egy 120 x 120-as képre is.

Pinterest

A kulcsszavas keresés hatékony, a kezelés pedig kényelmes

Az oldalon már beágyazott Youtube videókat is be lehet ágyazni. Akit érdekel a csillagászat, annak érdemes körülnézni rajta, mert rengeteg jó videó és kép van összegyűjtve egy helyen, így gyorsabban és hatékonyabban juthatunk nagyobb mennyiségű információhoz, mint a táblagép böngészőjében keresgélve.

Pinterest – Google Play letöltés (Eszköztől függ)

Flickr

A Flickr olyan a Yahoo!-nak, mint a Picasa a Google-nak. Az előbbiekhez képest ez egy nagyon régi szolgáltatás, egy eltérő profillal 2002-ben védették le a nevet, majd arculatot váltva 2004-ben debütált a Ludicorp gondozásában. 2005-ben aztán a felvásárolta a Yahoo, ekkoriban szerezte meg egyébként a néhai Konfabulatort is. Azon túl, hogy egy webkettes képmegosztó szolgáltatásról van szó, a Flickr és a Picasa nagyszerű online fénykép tárhelyek is egyben. Vannak olyan bloggerek, akik csak emiatt használják őket, ráadásul, ha már van egy Yahoo-s email címünk, akkor külön regisztrációra sincs szükség.

Flickr

Balra a műveleti sáv, jobbra a kezdőlap

A Yahoo!-s szoftverek jelentős része – a levelezőjüket leszámítva – előszeretettel marad az okostelefonos tradícióknál, és renitens módjára ragaszkodik a táblagépen nem túl kényelmes vertikális elrendezéshez.

Flickr

Settings

Tartalmaz fotószűrőt, és tömörítés nélküli képfeltöltésre is van lehetőség. Androidon a Picasa lehetne az ellenfele, de ezen a néven nem létezik Google szolgáltatás, helyette van a Google fotók, ami viszont a rendszer szerves része, és szintén tud távoli szerverre képeket feltölteni.

Flickr – Google Play letöltés (Android 2.3.3 vagy újabb)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények