Alkalmazások androidos tabletekre - V. rész

Flipboard, Foursquare

Flipboard

Flipboard

Érdemes bejelentkezni rajta keresztül a közösségi oldalainkra

Akik csak hallottak róla, és úgy telepítik hirtelen felindulásból a Flipboard közösségi hírmagazin alkalmazását, hamar elszontyolodhatnak, mivel hazai tartalom alapból nem nagyon van rajta. A program nagyszerűsége abban rejlik, hogy tetszetős formában, egy lapozgatható magazinként tálalja a megadott források tartalmát, sőt, egy ideje akár felhasználók által készített magazinokat is olvashatunk, vagy mi magunk is készíthetünk ilyet.

Flipboard

Egy Karácsonyi kép a Facebookról

A legtöbb honfitársunknak gyárilag nem sok információval szolgál, és ez akkor is igaz, ha valaki Magyarországon él és jól beszél idegen nyelveket, hiszen regionális hírek nincsenek.

Flipboard

Itt már azért látszik hírforrás is, azonban mivel közvetítőn keresztül jön, így elsődlegesen annak a szimbóluma látszik

Azonban van egy nagyszerű lehetőség, hogy ezen változtassunk. A Facebookon, a Google Pluson sokan lájkolunk és +1-ezünk hazai portálokat, vagy követjük őket a Twitteren. Nincs más dolgunk, mint ezekbe bejelentkezni a Flipboard alkalmazásán keresztül, így az automatikusan frissülő hírforrásaink már nem lesznek ismeretlenek előtte.

Foursquare

A világ egyik legismertebb helymegosztó szolgáltatása a Foursquare.

Foursquare

Kis adatgyűjtés szokás szerint

Természetesen ez is úgy indít, hogy begyűjti az eszközünkön elérhető alkalmazásból valamennyi ismerősünk elérhetőségét. Mivel ez egy helymegosztó alkalmazás, így csak azok a találatok lesznek relevánsak, akiknek GPS-szel rendelkező eszközük van. A folyamat végén szépen megmutatja, hogy mi hol vagyunk, miket érdemes meglátogatnunk a közelben, és az ismerőseink közül hányan és hol tartózkodnak éppen – persze csak azok, akik szintén használják.

Foursquare

Tennivalók lista is van, térképpel

A Google Mapset használja térképszolgáltatónak, így igen kevés az esély arra, hogy egy utca neve ismeretlen legyen számára.

Foursquare – Google Play letöltés (Android 2.2 vagy újabb)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények