-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van a Zidoo-nak valami bug-listája valamelyik fórumon?! A hivatalost néztem, ott nincs... Érdekelne mik a hiányosságai a jelenlegi fw-ekkel.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #1617 üzenetére
Hát erre ugyan nem kaptam választ, de azért tovább érdeklődöm.
Külső feliratként az .srt-n kívül milyen formátumokat ismer még fel a gyári lejátszója?! Pl. a .sup megy neki, vagy csak beágyazottan?! Illetve a külső vagy beágyazott .sup feliratokat (PNG) rendes (eredeti) karakterszettel jeleníti meg, vagy csak a lejátszó sajátjával?
Illetve még azt olvastam, hogy a ZBMC-s lejátszás elmarad képminőségileg a gyári lejátszójától, ez mennyire igaz?!
Az X8, X9s, X10 érdekel (de igazából csak az X8)...
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #1629 üzenetére
Itt egy kis teszt pack a felirat tesztelésre, .ssa, .ass, .sup, és .srt külsőként és beágyazottként is.
Az ssa-nak és az ass-nek hasonlóan kellene kinéznie, mint a sup-nak.
Az utolsó sor a feliratban dőlt betűs.
Néztem videókat a Zidoo-s lejátszó felirat beállításairól és ahogy látom ez is csak az alap .ttf betűtípusokat ismeri és ez sem tud olyat, ami nekem kellene. A beágyazott .sup-ban látni fogod, milyenre gondolok.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #1636 üzenetére
Akkor a beágyazott .ass-t rendesen megette?
A színe milyen volt a betűknek, teljesen hó fehér vagy egy kicsit szürkés (elvileg szürkésnek kellene lenniük)?
A külsőkre már van megoldás ez ügyben.-> Ebből gyanítom, hogy akkor alapból nem ismeri föl ezeket a formátumokat külső feliratban, csak az .srt-t. Mi a "megoldás" konkrétan?!
Köszi a csekket!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #1643 üzenetére
Szürke körvonal?! Elvileg így néznének ki: [link] A betű testnek kellene egy kicsit szürkésnek lennie, nem a körvonalnak.
Mi a "megoldás" konkrétan?! - mire gondolsz?-> Az egésznek a lényege az (is) lett volna, hogy megtudjam, hogy ezeket a formátumokat külső feliratként is felismeri és rendesen kezeli e. De jó, akkor majd megkérdezem a hivatalos fórumon...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz modflow #1666 üzenetére
Írd be utána az évszámot pl. The X-Files 1993 ->ez nálam működik, de, ha Season almappákra is akarod akkor azok elé is oda kell írni a nevükben.
Jah.: mindez Himedia Q10 Pro-n és KODI-ban, azt hittem a KODI-t (ZDMC-t) kérdezed, ha igen akkor ott is hasonló kell hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz modflow #1668 üzenetére
Oldalt az OK-ra kell menni a mappa megadásánál (miután beleléptél). Az add-onok között be kell még állítani a Scaper-eket (ZDMC-ben nem tudom kell e külön), mdb-t a filmekhez, tvdb-t a sorozatokhoz, vagy az universal scaper-t. De ez már KODI specifikus dolog, erről a KODI-s Topic-ban érdeklődj, de találsz ezernyi tutoriált is róla a neten, pl.. Tényleg nem túl logikus elsőre, de ha egyszer beállítasz mindent, akkor már túl nagy gondod nem lesz vele utána, csak egy kis technikai affinitás kell hozzá.
A Zidoo saját Media Center-éről nem tudok nyilatkozni...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz modflow #1670 üzenetére
Ha nincs gond az IT-vel, akkor miért nem jut eszedbe pl., hogy rákeress a google-ban, vagy a YT-on?! Itt is van egy, csak skippeld a skin-ezős részt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz modflow #1670 üzenetére
A KODI egyik legnagyobb előnye sokszor a hátránya is, ez pedig az alapos testre szabhatóság és a sok beállítási lehetőség, ezért nincs alapból minden "készre-lőve" benne. Csak türelem kell hozzá és a netes infók tanulmányozása és meg lesz a gyümölcse.
Szerk.: Persze tudom, hogy nem tökéletes, én pl. a régebbi tartalmakkal szenvedtem vele, ott nekem is csak a kézi Scrap-elés ment, de ez az userek 90% általában nem érinti...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz modflow #1689 üzenetére
A tvdb scrapper van beállítva a Sorozatok mappára? Lehet, hogy újra be kell scrap-elni, a legújabb KODI-ban nem tudom hogy kell, de nekem "oldalt" van a Context menü, ahol az "Update Library"-ra kell kattintani. Vagy ráállsz a mappára, Menu gomb és "Scan for new content", ahogy nekem működik.
De ezek már mind KODI specifikus dolgok (a ZDMC is KODI), ha továbbra se megy, akkor szerintem inkább a KODI Topic-ban folytasd, több eséllyel kapsz konkrét megoldást. És ez tök független attól, hogy milyen maga a lejátszó, a ZDMC is csak egy plusz (aminek én örülnék), ha nem tetszik, vagy túl kemény dió, akkor ott van a Zidoo saját gyári Media Center-e... De szerintem ne add fel és türelmetlenkedni sem érdemes, 1 napja sincs meg még a lejátszód, nekem több mint 1 hét is beletelt mire valamennyire belaktam, személyre szabtam, stb. a KODI-t...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz modflow #1721 üzenetére
1. Veszel a HDD-nek egy "szép" eSATA-s külső házat (külső HDD-s Topic).
2. Veszel egy NAS-t. (NAS Topic).
3. Rákötöd a HDD-t a router-edre (ha van rajta ilyen lehetőség) valahogy (USB-s külső ház). (külső HDD-s Topic). -> Routered-től fog függeni, hogy ez mennyire fog bejönni, mennyire bírja a terhelést és milyen lesz a stream sebessége így.-> a legkevésbé javasolt megoldás, de "elméletileg" nem lehetetlen.
4. Rákötöd a PC-dre/laptop-odra a HDD-t és onnan osztod meg SMB-n a LAN-on.
Ja amúgy Wi-Fi: teljesen kiszámíthatatlan lehet, hogy nálad tudni fogja e a kellő sebességet a Wi-Fi, pl. a nagyobb bitrátájú videók esetén is stabilan. LAN-os videó stream-elésre még FHD-ra is mindenki a kábelt ajánlja, mert stabil és megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Lenne egy pár kérdésem az X8 kapcsán:
Az AV kimenete szabványos e és ha igen akkor rendesen kijuttatja e rajta a "sztereóra lekevert" DD és a DTS hangokat is? Mondjuk egy sima aktív hangszórót kötnék rá.
Van e rendes freki váltás 25 / 30 / 29.97fps-es interlaced videók esetén 50 / 60 / 59.95Hz-re (PAL és NTSC DVD-k illetve 1080i-s anyagoknál fontos). Illetve, hogy milyen minőségű a gyári lejátszó, vagy az ZBMC váltósorosság mentesítése (vannak e artifact-ok, vagy recésedés)?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #2959 üzenetére
Melyiket nézeted meg és mit jelent az, hogy 62,50 fps?!
Ez nézd meg légyszi, ekkor 59.94Hz-re kell váltania. Bár a TV csak 60Hz-et fog (tud) kijelezni, úgyhogy ezt már megint nehéz tesztelni. A kép és hang rendben legyen az a lényeg, a recésedésre, a mozgás folyamatosságra és az esetleges mikro akadásokra/megugrásokra kellene figyelni.
Valamint ezt is jó lenne, ha megnéznéd. Ennek 25Hz-en kellene futnia, tehát nem 50-en. Bár nem tudom számít e ilyenkor az egész számos felszorzás miatt, de ez direkt nem interlaced, mert ilyen is rengeteg a rip-ek között. Kíváncsi vagyok felismeri e ezt a lejátszó.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #2983 üzenetére
Hát, köszi, hogy megnézted, de továbbra sem értem, hogy írhat 62,50fps-t, mert ilyen gyakorlatilag nincs. Gondolom ezt a Zidoo infója írja ki, pedig annak 29.97fps-t kellene.
A 25fps-es videónál nem tudom jó e, ha 50Hz-et ír ki a TV, de ezt írtam előbb is, hogy én sem tudom. Pl. az én Samu TV-m 25p-t ír ki rá. Míg ha manuálisan váltok 50Hz-re, akkor 50p-t. Ebből gondoltam, hogy ilyenkor a lejátszónak is 25Hz-re kellene váltania, nem pedig 50Hz-re, mivel ez nem váltósoros videó. A TV csak a bemeneti frekit írja ki, az már utána az ő dolga, hogy ezt mire és hogyan "skálázza fel", ami ugye úgy is 60Hz lesz a végén, ha jól tudom. (Vagy nem, de ezt most hagyjuk). Szóval szerintem ilyenkor 25Hz-et kellene kiírnia és nem 50Hz-et, de nem biztos, hogy ez ilyenkor számít.
De ezek szerint, akkor váltja a frekit rendesen (valószínűleg).
(Én meg azt hittem először, hogy ezt biztos az egyik itteni fórumtárs töltötte fel, mert a neve eléggé ismerős volt: DjNiCE. ) Nekem amúgy enyhén szólva sem a stílusom...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
A Zidoo saját eljátszója nem tudja a dőlt betűs szövegeket? Ez csak .srt feliratok esetén jelentkezik, vagy PNG-s .sup-oknál is? (Bár azt hiszem, ott elméletileg sem lehet ilyen gond, mert az kép alapú ). Gondolom a ZDMC-vel megy tökéletesen (csak az meg mást nem tud).
Amúgy a HiMedia-val is ez a gond, hogy dőlt betű helyett kiírja <i>-betűket a sorok elejére és végére.
Amúgy a Zidoo lejátszója is kezeli rendesen a beágyazott PNG feliratokat, formázás, betűtípus, árnyékolás, minden úgy ahogy kell? (Bár ezt már kérdeztem, de hátha azóta változott).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #3036 üzenetére
a beépített srt feliratoknál javult volna valami. a .12 végű fw-nél kimondottan semmi sincs csak magasság állítási lehetőség.-> Hogyhogy ilyenkor nem működik, hogy magad állítod be milyen betűtípussal, színnel, méretben rakja ki? Vagy ezek csak külső srt-knél működnek? Mert, ha már .srt (ami egy formázatlan felirat), akkor e beágyazott srt-knél is ugyan úgy kellene működjön.
A beágyazott .sup (PNG) felirat az más, az képbe előre leképezett formátum, ott el tudom képzelni ,hogy csak a pozícióját lehet állítani.
(csak az meg mást nem tud). - Te itt mire gondolsz?: Pl. azokra miket a váltósoros videók frekiváltása kapcsán írtál te is, hogy pl. a 25fps-es nem vált át, meg szaggat, elmosódik, nem jó a képe... Így mindenképp a Zidoo saját lejátszója marad.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz eric.cartman #3047 üzenetére
Pedig azt hittem a 4K változat már progresszív és 23.976fps.
Az a baj, hogy sok az átmókolt, fake 4K anyag mostanában.
A Zidoo Player-el és a ZDMC-vel is ugyan úgy rossz?
Egy lehetséges megoldás: állítsd a lejátszót manuálisan 50Hz-re és kapcsold ki az auto freki váltást. Én így oldom meg a 25fps-es váltósoros videóknál Q10 Pro-n.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Most olvastam csak, hogy a Zidoo-kra alapból nincs feltelepítve a hivatalos PlayStore és nem is ajánlják, mert állítólag "problémákat" okozhatnak a háttérben futó task-jai. Erről van valami tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest