Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jorden06
senior tag
Hali!
1 hónapja beruháztam egy S1283-ra, gondoltam IDLE passzívban megbírkózik az E6750-es procimmal (8x400 / 3200MHz @1,3V @ LOAD). Eleinte ezt kb 44/43 fokos maghőmérséklet mellett tette, gondoltam ez még pont belefér. Aztán egy hete kb 50fok körül mozog, de semmit nem változtattam.
Lehet, hogy a pasztával van valami? A gyárit raktam rá és nem tudom mennyi az elég, de nem az egész adagot nyomtam ki. Láttam már olyat is, hogy valaki megbuherálta és hátsó távtartó beiktatásával jobban ráfeszítve nyert pár fokot. A első 44/43C egyébként mennyire volt jó?
-
Pubszon
veterán
válasz jorden06 #202 üzenetére
Ha nem is veszed észre, de pár fokkal melegedett az idő, hisz jön a nyár.
Az én procim is 6-7 fokkal lett melegebb IDLE.
Jobb lenne ha egy csendes ventit ráraknál és 5V-ról táplálnád, hangja nem is lenne.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
sz.j
nagyúr
válasz jorden06 #202 üzenetére
A megemelkedett külső hőmérsékleten kivül az is okozhatja, hogy valamelyik műanyag pöcök kiugrott a helyéről, és már nem szórítja rendesen a hűtőt a procihoz.
Ha esetleg ez történt, talán érdemes lenne a hűtődhöz való Crossbow-ot venni (kb. 1000-1300.-)"gondoltam IDLE passzívban megbírkózik az E6750-es procimmal (8x400 / 3200MHz @1,3V @ LOAD)."
Hááát ..., nem is tudom, de én nem rizikóznék ...
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
dime27
őstag
Ilyen crossbow énnekem is kellene de ezt máshol nem lehet kapni csak seneritnél pl pcgearnél nincsen?Messze élek Bp-től ezért az ezer forintos tételért nem szívesen mennék fel vhogy utánvéttel nem lehetne ezt megldani?SEneritnek irtam itt pü-t de nem válaszolt,please vki help lécci!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
dime27
őstag
Senerit ment pü!
-
jorden06
senior tag
Pöcköket megnéztem, azok rendben voltak, bár vmi iszonyatosan rosszul tartják a hűtőt. Milyen megoldások lehetnek még arra, az a crossbow a hátsó keresztpánt?
Most kicsit átalakítottam a házat, elöl egy AC AF12025L venti megy 5V-on, a hűtőn egy Noctua 5V-on, és még várom a másik AC-t hátulra ami majd szintén 5V-on fog menni. Így 40C/40C a maghőmérséklet idle alatt, remélem a plusz hátsó holnap majd még javít rajta.
Hátsó pánttal meghúzva mennyit nyerhetek még? Ez a 40C/40C megfelelő?
-
sz.j
nagyúr
válasz jorden06 #209 üzenetére
"Pöcköket megnéztem, azok rendben voltak, bár vmi iszonyatosan rosszul tartják a hűtőt. Milyen megoldások lehetnek még arra, az a crossbow a hátsó keresztpánt?"
Igen az, meg a hozzátartozó cuccok (csavarok, rugók, pántok).
(Az alsó sorban látható képek)"Hátsó pánttal meghúzva mennyit nyerhetek még? Ez a 40C/40C megfelelő?"
Egy-két dolgot biztosan nyersz.
Biztonságot, plusz nem görbül a lap, és ha a műa. pöckökkel netán nem lehetett tökéletes hűtést elérni, akkor várhatóan az is javulni fog.
Hogy mennyit ..., ki tudja...?[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
jorden06
senior tag
Van valami különbség a Crossbow ACK-I7751 és Crossbow ACK-I7753 között? Mert én kb. semmit nem találtam. Olvastam már olyan megoldásokról, hogy valaki leszedte az Intel gyári hűtőjét. Néztem még más gyári kiteket (Zalmant pl) de sehol sem tudok venni, hol ruházhatok be ilyenre
[ Szerkesztve ]
-
-
-
58522
csendes tag
Én az én 1283-asomat simán négy csavarral raktam fel, betonstabilan áll.
-
dime27
őstag
Senerit ment egy pü
-
Neoteric
addikt
olvasgattam itt a hszeket és egyrejobban megtecett eza xigmatek márka..
szerintetek egy e8200-ra melyik lenne a legjobb 4ghzen hajtva?
achilles v red scorpion?
esetleg vmeik másik?kössz
PSN: ne0teric_sAN
-
Neoteric
addikt
oks, akkor scropion lesz, thx
-
Pubszon
veterán
Mostanra én is teljesen bekavarodtam.
Itt van ez a 3 hűtő, de vajon melyik a legjobb közülük?
Sehol nem találtam olyan tesztet ahol egyszerre mind a hármat tesztelik.
RED SCORPION-S1283
HDT-S1283
Achilles S1284Melyik a leghatékonyabb?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
addikt
az mennyire normális, hogy bekapcsolásnál nem indul el a venti?
4 pines lap, 4 pines venti az s1283-mamon (nem RS, sima) és bekapcsolva a gigabyte ds3 gyári ventiszabályzása bios-ból.
mintha csak bizonyos hőfok felett indulna el egyáltalán, é utána is ilyen értékeket olvas ki a speedfan, hogy 309 rpm.... (volt 200 alatti érték is!)szerk: a magok (e6300 @1,375v) kb 35-40 fokosak, szoba hőfoktól függően.
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
dime27
őstag
Marha jo ez a seneritstore aki onnan rendel ne rendeljen elküldtem 3 nappal ezelőtt egy megrendelést crossbowra direkt odairtam h itt is lebeszéltem és azota is várom h megjöjjön...Ph-s tagtol rendeltem ramokat érdekes az másnapra itt volt nem hiszem h a posta baszta el....Fasza...Remélem senerit olvastad!
-
rocket
nagyúr
Beleptem en is a klubba egy voros skorpioval, egyelore meg csak a dobozaban csucsul a huto, de egy kis kritikat megeresztenek, egy 10k-s hutonel tobbet varna az ember mint, hogy egy kis zacskoban adjak a pasztat, amit normalisan igen nehez kinyomni belole, a masik dolog, hogy kulon kell normalis felfogatot venni hozza, egy 600 grammos huteshez muanyag pockos felfogatast adnak gyarilag, ez igen elszomorito.
Remelem ennyi lesz az osszes kritika, es amire terveztek abban jol szerepel"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Neoteric
addikt
akkor elég lesz simán a gyári cuccos?
amúgy nem hajlik meg tőle a lap? mármint a súlytól..mod: én a régi amd-m ről most vakertam le a gyári pasztát, ill ami maradt belőle...
most vettem vmi titánt.. ien lesz majd a core2esemen is. kiváncsi vok rá.[ Szerkesztve ]
-
-
Mauzes
addikt
Üdv!
A lehető leghalkabb megoldást keresem egy E8200-ra (vagy hasonlóra, valószínűleg lesz tuning). Gondolkodom még passzív megoldáson is (pl. Ninja), de ha nem bírná, és halk ventit kellene vennem rá (mondjuk S-Flex), az már elég húzós árban. A ház Antec P182 lesz. Szóval a kédésem az lenne, hogy
mennyire halk egy Red Scorpion a ti szubjektív véleményetek szerint (alacsony és magas fordulaton)?
Lehet-e fixen alacsony fordulatra venni valahogy egy PWM-es ventit?
Ez a külön megvásárolható Crossbow kizárólag Xigmatek termékekre jó, vagy tudom használni a legtöbb 775-ös foglalatú hűtőnél is?
Előre is köszi!
-
O$zkł
aktív tag
Sziasztok
most készülök beújítani egy xigmatek hűtőt az ojdonsült quadomra és az lenne a kérdésem, hogy ti menyiket ajánljátok?(olyan 10e körül)
"Be the change you want to see in the world"
-
Gorneck
legenda
Alacsony fordulaton nem vészes a hangja...Én egy tényleg halk megoldást mondtam...most megint bekötöttem...annyira nem vészes a hangja...halknak is mondhatnám...
Ez jobb mint a Ninja ez tény. Vegyél simát és ne RS-t...de ha passzív működésre van szükséged akkor Ninja, mert az arra készült.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Mauzes
addikt
Ok, értem.
Csak úgy áll a helyzet, hogy a hangtalanság jóval fontosabb nálam, mint a hűtés. Persze ezt úgy értem, hogy 5-6 fok engem egyáltalán nem izgat, de azért nyilván ne legyen egy proci 80 fokos.
Egy RS ára kb. annyi, mint egy Ninja, de gondolom, mivel PWM-es, nyáron eléggé felpörög a ventije a nagy melegben, akkor viszont lehet, hogy vennem kell rá egy újat (gondolom a Ninja ventije sem jobb), szóval ugyanott vagyok.
Amit viszont nem tudok, hogy egy alacsony fordulatú ventivel melyik lenne jobb. Ráadásul az is kérdés, hogy bírja-e passzívan nyáron is a Ninja, mert ha igen, akkor nincs is miről gondolkodni.
Csak hát ugye sajnos vásárlás után tudnám ezeket megválaszolni... -
Gorneck
legenda
A baj ott kezdődik, hogy a 8xxx széria szenzora élből xar...így csak találgatni lehet a hőfokáról...nálam az RS borda épp forgó AC 1000es ventivel hideg, pedig van tuning.
A Ninjahoz nem rossz ventit adnak...és sztem passzívan is simán elbírja a procid...ahogy HR-01 is viszi lazán.
Szal sztem nem jársz rosszul egy Ninja-val...ha már passzív bordát szeretnél...akkor olyat vegyél és nem aktívat...Gorneck#1239
-
dime27
őstag
Senerit lesz ebből a Crossbow-bol vmi mert nem nagyon akar megérkezni....Légyszíves nézz már utánna,ha nem nagy gond...
-
dime27
őstag
Nem semmi értesítő nem jött és nem is jött semmi futárkocsi nagyanyám itthon van 24/7ben feszt az ablakban ült multhéten is meg ma is és nem jött semmi nem tudommost rendeljem meg mégegyszer vagy mi legyen?2db crossbow nem kell ha esetleg kijönne majd 2 honap mulva és 2szer se akarok fizetni....Máshonnan nem lehet ezt beszerezni?
-
PyroS
senior tag
Üdv mindenkinek.
Tegnap meg jött a Xigmatek Red Scorpio hűtőm.Az előző hűtőm egy Hyper Tx2 volt.A E8400-es procimat 1.275v 4Ghz használom.
Idle: mind a két hűtővel kb 35-40 fok közt ingadozik
Terhelve: a TX2-vel 68-73Fok volt a Scorpioval pedig max: 58-60fok van .
Egy pár kép: [link],[link],[link],[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest