Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz Gaben001 #15346 üzenetére

    Az nem ér semmit, nem láttam még olyankínai cuccot aminél ez működött.
    Eszközkezelő, inf-es telepítés a kulcs.
    Az ilyen i2c eszközökkel tömött vackoknál nem is elég 1 kör.
    A lényeg, hogy minden gyártói inf felkerüljön.
    Van amikor felraksz egy eszközt, és utána még párat felismer a windows. De ezek sok esetben nem működnek. Végig kell menni akár többször is mindegyiken, ahol még nem a letöltött driver hanem egy felismert driver van alatta. De sokszor nem engedi telepíteni. Az nem azt jelenti, hogy a driver nem jó, hanem azt, hogy esetleg valami függő eszközön még nem megfelelő driver van fent. Tovább kell ilyenkor lépni, menni a következőre. Aztán ha nincs több, akkor vissza a sikertelen eszközökre, olyankor már szokott sikerülni olyan, ami előtte nem. Ha még mindig van sikertelen, akkor a fenti kör ismét. Egyszer csak jó lesz.
    Illetve még annyit érdemes említeni, hogy ilyenkor különösen igaz, hogy ezek a külsős driver keresők, "okos" driver kereső szoftverek egy kalap végterméket nem érnek.
    A normál eszközöknél se nagyon,. ott sincs sok értelme, de az i2c buszos eszközöknél meg pláne. Az egy dolog, hogy a vid/pid egyezik, de itt nagyon nem mindegy, melyik buszon, melyik porton mi van, honnan olvas, hova ír beállításokat a driver. Ezt a gyártó magának konfigurálja, egy ugyanilyen azonosítókkal rendelkező ugyanilyen eszköz egy másik készülékben több mint valószínű hogy egészen máshogy van bekonfigurálva.
    Ha a "gyártótól" kaptál drivereket, akkor azt kell használni, abban helyesek az adatok.
    Az össze-vissza próbálgatott drivereknek még veszélye is lehet. Magam is találkoztam olyan esettel, amikor a próbálgatott más készülékhez beállított driver károsította a készüléket. Például egy adott portra írás az egyiken mondjuk bekapcsolja a képernyőt, ugyanez a művelet egy másik eszközön akár olyan beállítási változást eredményez, amitől az adott eszköz nem működik tovább.
    Láttam én már tönkretett kijelzőt, gombokat,ujjlenyomat olvasót, érintő panelt, stb.
    És az esetek 99,999999%-ában ez tartós hiba, mert egy tönkretett belső kontroller firmware tönkretételét sokszor a "gyártó" se tudja kijavítani. Egyrészt nem szoktak ilyen alacsony szintű dolgokat kiadni, másrészt sokszor ha akarnák se tudnák, mert nekik se áll rendelkezésre. Mondjuk egy érintőképernyőnél a kijelző belső firmware és az érintő rész belső firmware már ott van rajta amikor megérkezik a beszállítótól. Ráadásul sokszor a rendszer felől ezeket nem is lehet helyreállítani, csak a komponenst megfelelő gépre/flasherre kötve. Viszont tönkretenni simán lehet a rendszer felől néhány rossz felé irányított művelettel.
    Szóval gyári driverek, és szakszerű telepítés.
    Ha nem megy, akkor szakemberhez vinni.
    Mondjuk a szakértelem hiánya már az eredeti felvetésből is látszik.
    Ilyen vackoknál csak az törölje a windowst aki nagyon tisztában van vele hogy mit művel, és minden szoftver meg is van hozzá. Elég lett volna egy gyári helyreállítás funkció az adatok törlésével, akkor működőképes maradt volna, win10-en ezt már a gépházból is el lehet indítani. De ha már mindenképp, akkor meg nyilván az az első, hogy előtte a működő rendszerről lementem a drivereket. Bár itt épp szerencse, hogy a gyártó adott hozzá csomagot. Nem nagyon szoktak foglalkozni vele, vagy jelentős pénzösszegért (pl. Hungaro Flotta banda és társai). Lengyelekkel voltak jó tapasztalataim, a "magyar" cuccokról pár kivételtől eltekintve ne is beszéljünk...

    Ha nem sikerül megcsinálni vagy megcsináltatni, akkor ez volt a tanulópénz. Nem kezdünk bele olyanba amihez nem értünk, max. ha nem számít már (mondjuk ezekből is lehet sokat tanulni, persze a hozzá tartozó anyagi vonzat mellett).

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák