Új hozzászólás Aktív témák

  • profit

    junior tag

    válasz erahurka #14258 üzenetére

    Vettem egy ilyet. Köszönöm az ajánlást! A 3 év garancia valósággal kényeztet, és egyébként is megfelelő paraméterekkel rendelkezik. A srác még eldönti, melyik noti lesz majd az övé. Ha ezt választja, nyugodt lehetek.
    Nem derült ki egyértelműen a leírásból, saját hálózati töltővel működik, 3amperes gyors. A két USB port ezért szabad egyéb feladatokra. Igazságosan eloszlanak a gép két oldalán, ahogy a sztereó hangszóró is, mely elég hangos. Van microSD olvasó, ami praktikus, és az egyik USB az 3.0 gyors kapcsi. Van nagy jack hangport is, a másik oldalon miniHDMI.
    Letelt már a vásárlás után ajánlott 8 órás be-nem-kapcsolási időszak is. A ClearType betűk beállításakor tapasztalok különbséget a QuadHD felbontáshoz képest. A legszebbnél szándékosan egy kicsit vastagabbra konfiguráltam, hogy a kisebb betűk is könnyen olvashatók legyenek. A fotók valami miatt nagyon szépen jelennek meg itt a FullHD-n is. Ezen meglepődtem, némiképp ellentmond az elméletnek. A filmek kitűnőek, itt sem érzékelek különbséget.
    A nyelv: a telepítéshez angol, német, kínai és még 2-3 nyelv közül kell választani. Utána természetesen magyarra állítható minden annak rendje és módja szerint. A billentyűzet tökély, hosszú ű és í is van, könnyű nyomáspont. Van numerikus klaviatúra is a funkcióbillentyűvel. A Delete gomb is funkcióbillentyűvel hozható működésbe. Gyors a hangerő-, fényerőváltás. Van printscreen meg minden.
    A gép kihajtáskor felajánlja, hogy automatikusan átálljon-e tablet módra, vagy csak rákérdezzen. A pontos touchscreen szinte fölösleges a nagy, tökéletes egérpad mellett, amin ujjlenyomatolvasó is van. A kijelző nem tölti be teljesen a képernyőt, marad alul egy háromcentis üres sáv. Ehhez képest a káva elég keskeny, 1cm ha van. Billentyűzettel együtt jó így az elhelyezés, de tabletté kihajtva kicsit béna. A túl vékony kávánál alig lehet megfogni, az egyik oldal pedig optikailag vastag. Egyébként a zsanér bírni fogja, erős és sok helye van.
    Valahogy úgy érzem, jó stabil masinán pötyögök. Laptop hatása van, a mérete is ezt érezteti, csak a súlya ultrakönnyű. A 9 óra üzemidő és a csekély súly, vékony kialakítás tetszett meg. A súlya táskában hordozva tényleg baráti, de pl. a billentyűzet sarkánál megfogva emelni a 110 fokban kihajtott kijelzővel az erőkarnak köszönhetően már nem olyan könnyű.
    Ajánlom a gépet, mert - ismerve az Aldit - az érték/ár arány felülmúlhatatlan, és a 3 év garancia is a minőséggel konvergál. Bízom benne, hogy kevesebb gondunk lesz hosszú távon, és több jól működő gépünk.
    A kínai árusok sok fejfájást tudnak okozni garancia nélkül, amivel együtt az árelőnyük már csak látszólagos. Az alapvető digitális szükségleteink kielégítését inkább bízzuk megbízható, hosszútávu partnerekre, akik nemcsak a vásárlás pillanatáig vesznek bennünket emberszámba. Jobb a kínai áru előszűrését egy vevőorientált európai kereskedőre bízni. Az ALDI egyébként az élelmiszert is ellenőrzött körülmények között gyártatja, így kiszűri a meglepetéseket, és a saját márkás cuccainál 1,2-5% körüli árrést alkalmaz csak. A technikai akciókon sokszor nem számít fel hasznot, csak saját neve alatt közvetíti a válogatottan jó ajánlatokat, előnyös feltételekkel.

    A Medion honlapját találtam egyébként egy gépet, az S4219-est, mely már igazi laptop, de 299 euró az ára, magyarul ugyanennyi, és a szállítás ingyenes. A súlya fél kilóval nehezebb, az üzemideje csak a fele, de egyébként azonos specifikációk mellett a Win10 4GB 64GB kiegészíthető plusz 2,5" merevlemezzel :Y a készülékházban. Valamikor HDD nélkül, máskor 500 gigás HDD-vel szállítják, 2 év garanciával a Mediontól. Persze bármekkora HDD tehető bele, lehet 2 terás géped is (plusz 64GB SSD). Dögös ajánlat, ez volt az E2228T versenytársa az azonos ár miatt. Nálam most a 9 óra üzemidő :R , 3 év gari és a tabletszerű kis súly győzött.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák