- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vírusirtó topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- ASUS routerek
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nincs warez a Fórumon, semmilyen formában !
-
Egorov
aktív tag
Szép estét!
A feladatkezelőben a folyamatoknál a prioritás beállítása az mit jelent? Nem szeretném átállítani csak kíváncsi vagyok.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
Egorov
aktív tag
válasz Egorov #30704 üzenetére
Hmm nesze nekem kereső.
A Windows XP a PC-den futó összes program és folyamat számára megad egy prioritást, ami meghatározza, hogy a többi programhoz viszonyítva mennyi processzoridőt kap. Az XP számos beállítást biztosít: Valós idejű, Magas, Normál feletti, Normál, Normál alatti és Alacsony.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
brd
nagyúr
válasz Egorov #30705 üzenetére
Ezt sajnos egyetlen általam látott OS gyári ütemezője sem így csinálja, pontatlan a megfogalmazás (pedig ez a megoldás lenne az igazán üdvös). A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha egy magasabb prioritással bíró task lefoglalja teljesen a CPU-t, akkor az alacsonyabb prioritással rendelkező egyáltalán nem jut CPU-időhöz.
The only real valuable thing is intuition.
-
Egorov
aktív tag
Most már értem, köszönöm a válaszokat.
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Ma reggel a céges laptop elkapott az USBs külső vinyómon egy autorun.inf wormot.
Tényleg ott a rohadék, és tele van krixkrax-szal.
Ráengedtem, magától nem irtotta, de aztán jobbegér, clean hatására eltünt az autorun.inf a driveról.
Olvasom neten, hogy ez beleeszi magát a RECYCLER mappába is. Tényleg, van 4 db rendes kis szemetes ikonos bejegyzés, elég hosszú névvel (S-3455-3234...stb), és egy rendes kis mappa ikonnal, benne felkiáltójel.
Próbáltam törölni mindet, a kis kukások törlődtek, a felkiáltójeleset (benne egy vxd file) nem tudja. Ráeresztettem erre is a virusirtót, a vxd-t törölte, de a mappa ottmaradt.
Sehogy sem tudom törölni! Próbáltam az attribútumait is levenni, látszólag elfogadja a wincommander, de semmi nem történik. Átnevezni át tudtam a könyvtárat, de törölni nem.
Hogy tudnám eltüntetni végleg?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
kuimester
csendes tag
Szevasztok! Kérlek segítsetek!
Új winxp-t tettem fel a vasamra, viszont az előzőben le volt jelszavazva a felhasználói fiókom, amit így képtelen vagyok megnyitni:
"E:\Documents and Settings\Codebreaker nem érhető el" + "A hozzáférés megtagadva"
Sajnos benne maradt pár giga cuccom, amikre szükségem van.3dfx lives forever!
-
localhost
Közösségépítő
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
-
kbalazsa
senior tag
válasz kuimester #30710 üzenetére
Ha rendszergazda vagy, vedd tulajdonodba az adott könyvtárat és úgy el fogod érni.
Tulajdonba vétel:
A mappán Jobb gomb -> Tulajdonságok -> Biztonság fül -> Speciális gomb -> Tulajdonos fül -> Új tulaj kiválaszt, a tulajdonos cseréje az altárolókon és objektumokon is bepipál, OK.
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
DJackson
tag
válasz kbalazsa #30714 üzenetére
a biztonság fül pedig csak akkor érhető el, ha nincs bekapcsolva "egyszerű fájlmegosztás használata (ajánlott)" opció a sajátgép -> eszközök menü -> mappa beállításai menüpont -> nézet fül -nél
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
tototos
őstag
Sziasztok.
Következő problémába ütköztem. Unokatesómék laptopja még szilvester előtt állandóan kékhalálozott meg amikor a gép betöltött már azzal indított hogy a generic host hibát észlelt ezért leáll. Na gondoltam újratelepítem a gépet. Xp telepítő berak rendesen el ins indul, és annál a résznél amikor felmásolja a vinyóra a szükséges cuccokat ott olyanokat írt hogy win32k.sys fájlt nem lehet másolni, meg még volt pár fájl. Gondoltam biztos rossz az olvasó a gépben így külső meghajtóval próbálkoztam ugyanez a hiba. Már formáztam össze vissza a vinyót de ugyanaz. Legutolsó próbálkozásként mbrtoolal újraírtam az mbr-t és utána fel tudtam telepíteni. Működött is a gép, tegnap megint áthozta hogy a nod nem tud rendesen betölteni meg néha kékhalálozik, megpróbáltam újrarakni a nodot és közben is kékhalált dobott, lefutattam víruskeresőt még a rendszer töltése előtt az nem talált semmit. Gondoltam majd a rendszer visszaállítás segít, na normál módban az sem indult el, csökkentett módban igen, meg is csinálta, újraindult a gép majd betöltésnél megint kékhalál, se csökkentett mód se semmi. NA gondoltam akkor windows újrarakás. cd-be és megint nem tudta másolni a fájlokat, na mondom szép megint vlamai vírus, pedig egyszer voltak neten mióta újra lett rakva a gép és csak e-mailt néztek, de aktív vírusírtóval. Megint elő az mbrtool refresh mbr és most meg a telepítésnél a dll fájlokat nem tudja másolni Szerintetek mi lehet a baj már kezd felidegesíteni.
-
kbalazsa
senior tag
-
Chris78
aktív tag
Hello mindenki.
Egy kis segitséget kérnék
Most raktam össze 1 gépet (asus p5k3 deluxe e8200 2gb ddr3 kingmax ati4830) Gép rendben indul, bios megy ,majd win telepités után a mikor indulnia kellene a winnek ujrainditja a gépet.
Please help!!!....és akkor a hetedik napon az Úr megnyomá a 'reset' gombot.
-
-
Chris78
aktív tag
Köszi
....és akkor a hetedik napon az Úr megnyomá a 'reset' gombot.
-
GombócArtúr
senior tag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem, mert kifogytam az ötletekből.
Itt vagyok szüleimnél, régi p3 gépből csinálok p4-et ajándékba kapott alkatrészekkel.
Meglepően jól ment minden eddig elsőre, de windows xp particionálás, formázás és a telepités elkezdése után, amikor újraindul a gép egy ponton a gép kiírja hogy képtelen olvasni a winchestert és ctrl+alt+del el újraindithatom.
Kipróbáltam egy másik merevlemezzel, hasonló eredménnyel. IDE kábelem ugyan csak 40 eres van, de két különböző ide kábellel is ugyanez történik.
Az alaplap+proci+ram egy kislány gépében volt amiket eddig használt, azon a gépen volt windows és hiba nélkül ment.
A gépben egy athlon xp 2166mhz + 512/400 samsung + valamilyen kt400 chipsetes lap van.
Ezekután visszaraktam az egyik winchestert a régi gépbe, és mindenféle cicergő hangokat adott ki eleinte, aztán ugyanúgy kidobta ezt a nem olvasós hibát, aztán elkezdtem az egyik particióra telepiteni újra egy xp-t, erre az újrainditás után megjavult a másik partición rajta levő windows és most itt irkálok a ph-n.
Nagyon szivesen vennék minden nemű segítséget a probléma elhárítására. Köszönöm előre is.
''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
joe2005
senior tag
válasz GombócArtúr #30729 üzenetére
"Meglepően jól ment minden eddig elsőre, de windows xp particionálás, formázás ..."
aztán
"elkezdtem az egyik particióra telepiteni újra egy xp-t"
merevlemez nem lehet hibás?
Próbáltad (sok)partíciók nélkül 1 partícióra telepíteni?[ Szerkesztve ]
"Have you tried turning it off and on again?"
-
GombócArtúr
senior tag
válasz joe2005 #30731 üzenetére
Vagyok! Immár az új gépről.
Valószinüleg a Samsung RAM lesz a hibás.( egy core-os ddr1-es rendszerben meg sem mozdult.)
Biosban load fail-safe defaulton felmegy a windows. Ha átrakom optimized defaultsra resetel.
Most minden frankón működik.
Nem is tudtam hogy a merevlemezekbe és raknak csipogó hangkeltő eszközt.Mindenesetre érdekes ez a nem olvasható a merevlemez hiba.
Köszönöm!
''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
joe2005
senior tag
válasz GombócArtúr #30733 üzenetére
Az lehet, hogy az az alaplap nem kezeli le a ramot BIOS frissítések egy része a CPU +1-2 dolog javításán kívül is ezért készülnek. Le kellene tesztelned, hogy végleg ne kelljen kidobnod. Az a gép VIA-s akkor lehet, hogy érzékeny a RAM-ra.
"Have you tried turning it off and on again?"
-
Poo
senior tag
válasz Chris78 #30734 üzenetére
Alaplapon megnézed hogy milyen chipset van rajta vagy a gyártói oldalon is gondolom fel van tüntetve és azt felteszed a setup.exe-vel vagy a manuálisan megadod eszközkezelőben neki az inf fajlt és úgy is jó lesz neki.persze a tesztek sem ártanak ha esetleg valamelyik HW-al gond lehet, de én pont ma találkoztam ilyennel hogy windows elkezd bootolni meg betölteni de a végén meg restart,úgy reinstal vagy javítás és ilyenkor leszedi a már feltett vezérlőket,gondolom csökkentett módban sem indul el?vagy ami bonyolultabb megoldás Nlite-al megcsinálni a chipset driver beintegrálását és úgy telepíteni de ez bonyolult és kell egy kis hozzáértés is bár neten jól le van írva szerintem.
mod: biost nem kell cserélni.
[ Szerkesztve ]
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
ledger
tag
Sziasztok
Arra lennék kíváncs,hogy a windosban hogy lehet elérni bizonyos weboldalak blokkolását,úgy hogy a system 32\drivers\etc\hosts fájlban beirom a bizonyos weboldalak domian neveit.sokan azt írják nekik működik nekem miért nem??????
Ugyan ezt megcsináltam és nekem nem működik miért?“C:\WINDOWS\system32\drivers\etc” mappában található “hosts” fájlt megnyitanunk szerkesztésre és kiegészítenünk a listát a blokkolni kívánt weboldal címével. A “127.0.0.1 localhost” sor után írhatjuk be azoknak a weboldalaknak a címét, amelyeket nem szeretnénk, hogy megnyíljanak számítógépünkön. Fontos, hogy minden blokkolni kívánt oldalt új sorba írjunk és az IP cím (127.0.0.1) és a weboldal címe (domain.hu) között legalább egy szóközt tegyünk.
Az első sor után betettem egy pár blokkolandó weboldal címét, hogy látható legyen, hogyan kell kinéznie a dokumentumnak:
127.0.0.1 localhost
127.0.0.1 domain1.hu # reklam szerver
127.0.0.1 domain2.hu # erotika
127.0.0.1 domain3.com # reklam szerverA példa alapján, az IP cím és a blokkolni kívánt weblap címe után érdemes kommenteket írni, így késöbb is tudni fogjuk, hogy miért blokkoltunk egy bizonyos oldalt.
WidowsXpProf sp3 van a gépen ez befolyásolhat valamit??
-
félisten
-
Aprósólyom
addikt
megoldást keresek a következőre, pls segítsen egy windows guru. A merevlemez állandóan dolgozik ha futtatok egy programot, ha betölt a windows és már csak áll s kb 10percig 1mp-ként ír 30-800kbyte ot. Nem olvas, csak ír. Mitől van ez? Swappol? És még ha nem is csinálok semmi különöset, néha akkor is újraindul. (amúgy van fent avast víruskereső, de elméletben ő semmit nem ír, csak a böngészés közben bejövő fjálokat ellenőrzi, nem?) Nincs valami beállítás, hogy kevesebb lemezműveletet csináljon és inkább a 1,5GB memóriába raktározzon, ha már van?
Jevons paradox
-
DJackson
tag
válasz Aprósólyom #30741 üzenetére
up ennek a kérdésnek, ezen énis szoktam gondolkodni, de azt pl tudom, hogy bizonyos registry kérések folytonosan mennek a rendszerben, 2 másodpercenként is akár. Vagy pl ilyeneket biztosan figyel, hogy frissült-e az asztal. Erre azért gondoltam, mert ha másolok oda valamit, akkor nem azonnal teszi ki, hanem vár egy kicsit. Ha rövid időközönként másolok oda, akkor nem ugyanoylan rövid időközönként jelennek meg az asztalon, hanem egyszerre. Gondolom van még pár ilyen beépített rutin, de egy professzor még remélem beavat ebbe minket.
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
Spartan
csendes tag
Sziasztok, ez az írás dolog szerintem csak annyi, hogy ha te nem csinálsz semmit, az nem jelenti h a gép sem fog. Mindig kitalál vmit hogy elfoglalja magát Najó ennél komolyabban nem tudok válaszolni, de picit hasonló kérdésem van nekem is:
Hiába kapcsolom ki a swap filet, tehát egyetlen partición sincs swap file használat engedélyezve, a windows xp látszólag még így is swap filet használ. Ugyanis hiába van 2 giga ram a gépben, és hiába használ csak 0.5~1 gigát, ha sok ablak van megnyitva, és visszaváltok egy olyanra amit már egy ideje nem használtam, láthatóan a vinyóról olvassa be az adatokat és lassabban jelenik meg az ablak!
Ezt meg lehetne valahogy oldani? Lehet hogy rossz az xp memóriakezelése olyan értelemben, hogy nem ilyen "sok" memóriához tervezték, hanem úgy, hogy tartsa szabadon a memóriát, hátha elindítok egy nagy memóriaigényű programot? Pl. linux alatt egy lassabb gépen szintén 2giga rammal úgy szokott kinézni hogy 1 giga foglalt, 1 giga gyorsítótár, és swapot ritkán használ, pl ha már 700 mega körül jár a ténylegesen foglalt, és csak ilyenkor jelentkezik hasonló, hogy a régen használt ablakot lassan hozza csak elő: swapből.
Köszi.
-
kbalazsa
senior tag
válasz Spartan #30743 üzenetére
Nem biztos, hogy jó ötlet kikapcsolni a swap-ot akár még 2GB memória mellett sem. Előfordulhat olyan eset és olyan progi, ami nem jól kezeli az ilyen helyzetet. Pl. én jártam már úgy (ha jól emlékszem WinXP 32biten GRAW2-vel), hogy folyamatosan súlyos programhibával leállogatott, ami SWAP bővítéssel simán megoldódott.
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Spartan
csendes tag
-
ledger
tag
Köszönöm a segítséget Fire/SOUL/CD!
Igy már valóban blokkolja a weboldalakat. -
fagy53
nagyúr
Üdv!
Lenne egy kérdésem, mi okozza azt a gondot, hogy a tálca felmászik függőlegesbe és az asztal bal oldalán lebzsel. Jobb klikk és "vízszintes elrendezés"-re nem reagál. Lehet használni így is a gépet, de szokatlan.
Úgyhiszem egy CCleaner-es kezelés után jött ez elő nála, de ez nem teljesen biztos.
Kösz -
félisten
válasz Aprósólyom #30741 üzenetére
Hali!
Először pár dolgot csinálj meg, aztán meglátjuk mi lesz belőle...
1. Asztalon Sajátgépen jobb egér/Tulajdonságok/Speciális fül
2. Teljesítmény csoportban Beállítások gombon katt
3. Megjelenő ablakon Speciális fül/Virtuális memória csoportban Módosítás gombon katt
4. A képen látható módon állítsd, katt a Beállítás gombra, OK, OK
5. Figyelmeztet is, hogy újra kell indítani a gépet, tedd meg
6. Töltsd le ezt a progit, telepítsd, indítsd el és futtasd a Tisztítás, majd a Rendszerleíró fülön a tisztítást és hibakeresést. Mindkét esetben takaríts ki mindent. CCleaner
7. Töltsd le ezt a progit, telepítsd, indítsd el és a C meghajtót kiválasztva válaszd a lenyílóból a Mentesítés és Optimalizálás lehetőséget. Auslogic Disk Defrag
8. Gép újraindítFire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Politika
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jövő héten érkezik a Red Magic 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest