- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debian GNU/Linux
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen switch-et vegyek?
- Mozilla Firefox
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
- Windows 11
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe2005
senior tag
válasz dokee78 #26400 üzenetére
Azt nem írtad. Akkor próbáld meg a winupdate oldalról elérni a telepítéseket. Lehet, hogy beragadt valami és ott láthatod az elakadt telepítéseket. Nekem a .net framework valamelyik korábbi nyelvi kiegészítése nem akart települni letiltottam és nem kiabál.
[ Szerkesztve ]
"Have you tried turning it off and on again?"
-
Mokkancs
csendes tag
Hi!
Nem igen értek a gépekhez, de remélem tud vki segíteni nekem...
A gépemmel nem volt semmi probléma, de kikapcsoltam és azóta nem tölti be a gépem az asztalt, csak a háttérképem vírit a monitoron, nem reagál a jobb egérgomb katt-ra sem...
Mit tehetnék vele? Megnéztem, h nem e lazult ki vmi benne, megmozgattam....
Előre is köszi a segítséget! -
DAVID0000
aktív tag
válasz Mokkancs #26403 üzenetére
Hali.
Kilazult "hardverek" nem okoznak ilyesmit szerintem. Én arra tippelnék, hogy az explorer lett oda. Próbáld meg azt, hogy megnyitod a feladatkezelőt (Ctrl + Alt + Del) aztán ott rákattintasz arra, hogy "Új feladat". Utána beírod, hogy explorer.exe
Ha ez után bejönnek az ikonok akkor az van amire tippeltem. Ha nem akkor valami vírus lesz. -
törölt tag
Hali!
Hallottam egy olyan programról, ha XP alatt le lett formázva a merevlemez, akkor a program előhozza a régi adatokat. Ez tényleg létezik? Ha igen mi a neve, és hogy működik?
-
őstag
válasz #62853120 #26408 üzenetére
A GetDataBack-ot nem tudom,de a Recuva megbízható én is ezt használom
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
adyh
tag
Hello!
Hol lehet kikapcsolni, hogy belépéskor ne jelenjen meg semmi, hanem induljon egyből. Nincs jelszóm, a pipát kivettem az üdvözlő képernyő elöl de most is kijön egy kis ablak. ezt kellene eltüntetni
XP prof. Sp3
Köszi"Az akaraterő megteremti az utat"
-
-
portoky
csendes tag
Sziasztok! A napokban érdekes dolog történt: adott egy acer laptop és egy XP SP3. Feltelepítem az XP-t (kisebb küzdelemmel a melegedés miatt), majd amikor fent van az XP újraindul, hogy a felhasználó stb. beállításra kerüljön ez is megtörtént és itt jött a bibi..bejelentkezés és anélkül, hogy adtam volna jelszavat kért a belépéshez! Gyanúm szerint ez talán attól lehet, hogy nem a törött kulcsot használtam, hanem egy eredetit..elegáns huszárvágással megoldottam a problémát újra húztam az XP-t, de a törött kóddal és utána jó lett.. Kérdésem az volna hogy ez mitől lehetett? Jól sejtem, hogy a kód miatt vagy annak nincs köze hozzá? Ja és előtte Vista volt rajta, de az egész vinyót újra partícionáltam és teljes formáztam...
-
portoky
csendes tag
válasz Csabee. #26418 üzenetére
Nekem is új a dolog..fogalmam sincs mi lehetett..pár telepítésen túl vagyok már, de ilyet még nem tapasztaltam..de szerintem csak a kulcs környékén lehet a hiba..más nem hiszem..csak azért nem akartam szórakozni mert telepités közbe 3szor állt le a gép..ráadásul nem is az enyém volt..majd ha legközelebb újra rakom akkor megkapja az eredeti kulcsot...
-
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok. Van egy Windows XP Professional 2002-es verziójú szervizcsomag 3-mas OP rendszerem ISO-ban 595 MB (624 230 400 bájt) a mérete. Szépen működik. Azt szeretném megtudni, hogy van-e ennél jobb XP ill. melyik a legjobb legstabilabb XP?
Amiket még le tudok szedni a beload.hu-ról:
1, windows xp sp3 eredeti cd kulcs...Megjelenés éve: 2009 Verziószám: sp3
Kép #1: http://www.techmixer.com/pic/2007/11/windows-xp-services-pakc-3-logo.jpg
Kép #2: http://i32.tinypic.com/2m47foi.jpg
Leírás:
eredeti cd kulcs...az eredet vizsgán is átmegy tehát nagyon jó...
a key benne van a torrenben ... GRTMPVOL_HU.iso 589.31 MB
2,Microsoft Windows XP Service Pack 3 Gyári kiadás cd kulc.. Megjelenés éve: 2008
Verziószám: Sevice Pack 3 xpSp3.rar 539.35 MBMelyiket ajánljátok?
-
Csabee.
nagyúr
válasz jahatpersze #26422 üzenetére
ez warez téma, vegyél egy eredetit, vagy kérdezz rá ott ahol ezeket lelted...
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
válasz jahatpersze #26424 üzenetére
Az itt most nem releváns, hiszen te tetted fel a warezzal foglalkozó kérdést, amit tílt a fórum alapszabálya.
Egyébként mielőtt engem is megkérdeznél, nekem eredeti, jogtiszta XP-m van otthon (kettő is, sőt van egy jogtiszta Vista-m is) és - most a szivedhez fogsz kapni - még a Total Commanderért is fizettem).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Csabee.
nagyúr
válasz jahatpersze #26424 üzenetére
nekem is van eredeti xp-m meg vistám meg officom is! (fősuli rulez)
Üdv: Csabee.
-
canniball
nagyúr
Automatikus bejelentkezéssel kapcsolatos problémám lenne: nemrég dolgoztattam a CCleanert, azóta a rendszerindításnál működik a dolog, de hibernálás után kéri a jelszót. Hiába állítom be a TweakUI-ban, hiába nincs a Felhasználói fiókoknál beállítva, mégis ragaszkodik hozzá - hogy tudnám ezt kiiktatni?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
félisten
Sziasztok!
Adott egy wifi háló.
Router, 2 PC, egy laptop, net. Azt szeretném, hogy a gépek ne lássák a hálózaton a lapost, én csak a netet akarom rá továbbítani. Nem a megosztásról beszélek, hanem hogy ne legyen a listában sem a lapos. Megoldható? -
brd
nagyúr
Tud valaki bármilyen megoldást (külső program, registry széthekkelése) arra, hogy a tárcsázott kapcsolat megszakadásakor/újratárcsázásakor/hibájakor ne ugorjon fel ablak, hanem kussban próbálkozzon tovább?
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz kraftxld #26432 üzenetére
Nem a sima tárcsázásra gondoltam, hanem arra, ha hálózati ok miatt megszakad a kapcsolat, és ezt érzékeli a gép, és újratárcsáz, ilyenkor megjelenik egy ablak, hogy újratárcsázás, ill. ha a felhasználó azonosítása közben valami hiba van, arról is megjelenik egy ablak, ezeket szeretném eltüntetni. Vagy az is elég lenne, ha a háttérben nyílna meg, és nem ugrana át rá a fókusz.
-
brd
nagyúr
Ha érdekel valakit: A DynDNS updater segítségével megoldottam, az ugyanis képes észlelni, ha nincs public IP-je a gépnek, és ehhez, mint eseményhez hozzá lehet rendelni egy parancsfile(vagy exe) futtatását. Tehát ha megszakad a kapcsolat (eltűnik a public IP), akkor lefuttat egy batchfilet, amiben tárcsáztatom a kapcsolatot, és ezt addig ismételgeti, ameddig nem lesz public IP. Egy baj van vele, hogy csak min. 5 percenként képes ezt az ellenőrzést elvégezni, de ez nem akkora érvágás, a batchfileban is lehet pár másodpercenként tárcsáztatni.
-
nyikszi
őstag
válasz DAVID0000 #26414 üzenetére
Köszi a segítséget, de mint sejtettem, se nem vírus, se nem féreg. Azt jól gondoltam, hogy a Firefox 3.5-össel kapcsolatos, de egy kiegészítője okozta az állandó felugrálást. Ez pedig az alábbi oldallal kapcsolatos, ami a myminicity-t automatizálja valamilyen szinten és lehet kérni új IP-t, akkor többet számol:
[url=http://utopia.lv/exchange/]Utopia exchange[/url]
És azért nem gondoltam erre egyből, mivel az FF 3.5-ös feltelepítése után azonnal frissítettem ezt a plugint is, hiszen nem működött. Ma volt végre egy kis időm és rákerestem, hátha... és igen.
Szóval köszönöm a segítséget!
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Veriakilis
senior tag
Sziasztok!
Hangkártya problémában kapcsolatban kérdezek.
Egy gépen (WIN-XP-SP3) fel van telepítve a hangkártya driver, és az eszközkezelőben azt mutatja, hogy a hardver megfelelően működik.
Ha a vezérlőpultból elindítom a "Hangok és audióeszközök" ablakot, akkor az Audió fülön mindenütt (Alapértelmezett eszköz, Hangrögzítés, MIDI zene lejátszása) az van, hogy nincs eszköz.
Ezt találtam:
Hangok és audióeszközök/ Hardver / Hangkártya driver / Tulajdonságok / az eszköz (ez a driver, és a hangkártya neve) / Állapot: Az illesztőprogram engedélyezve van, de nincs elindítva.
Az illesztőprogram engedélyezve van, de nincs elindítva.
Mi lehet a baj, elvileg a windowsnak automatikusan el kéne indítania a drivert.
Hogyan tudom beállítani azt, hogy elindítsa, és működjön a hangkártya?Veriakilis
[ Szerkesztve ]
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Lenne egy problémám, miszerint nemrég letöltöttem egy honlapról egy digitális tv-tuner-hez való szoftvert, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a letöltés közben a böngészőm valamiért lefagyott (Firefoxot használok), így a fájl nem töltődött le teljesen, de az asztalról (methogy oda töltötte volna le) nem tudom kitörölni ezt az exé-t, mert azt a hibát kapom, hogy a fájlt egy másik program vagy személy használja.
Természetesen el sem indul, mert nincs meg a teljes fájl, de nem is tudom törölni..
Próbáltam újraindítás után, illetve már csökkentett módban is, de akkor is használja valami, amit nem értek, hogy mi, hiszen nincs is meg az egész, és még soha nem indítottam el.
Nem hinném, hogy vírusos lenne, mert a vírusirtóm nem szólt (NOD)A gépet a rendszergazda fiókkal használom, nincs is létrehozva más felhasználó.
Hogyan tudnám azt törölni?
Ha valaki tudna egy tippet mondani, azt megköszönném.
Üdv.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Operációs rendszer hiba okozhat megfagyást?
Konkrét jelenségem tegnap volt, miközben filmet néztem, és kétszer is egyszerűen megfagyott a gép. A kép megállt, a hang eltorzulva szólt.Vagy inkább hardver hiba lenne?
-
válasz dangerzone #26444 üzenetére
Általában nem az oprendszerrel van a gond, hanem vagy hardverrel, vagy driverrel.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
EmberXY
veterán
válasz petersonal #26447 üzenetére
Nem a firefox erőszakos, hanem a fájl, amit az asztalra tett, legalábbis részben...
A fájlt nem tudom törölni, még csökkentett módban sem, a firefox letöltési listájában már nincs benne, azóta már töltöttem le más fájlokat, képeket is, azt törölni szoktam egy idő után.
De ez a fájl beette magát az asztalra, sem áthelyezni, sem módositani, sem törölni nem tudom. Szerintem a system nem engedi...[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
TGuru
tag
Hali
Biztos valahol feltették már ezt a kérdést és válaszoltatok is rá,de sajna mostanában nincs sok időm,so felteszem pár helyen:S
Tegnap raktam újra a gépet úgy,h 2 partíció van és csak az egyiket amin van a win is azt formatáltam újra partícionáltam és telepítettem.Aztán az illesztő progik majd egy Nod meg egy SP2.Eddig semmi nem volt minden után ahol mondta,h indítsam újra a gépet újra indítottam.Na aztán nem frissítettem rajta semmit,csak még egy Google Chrome-ot raktam föl.
Gond: Volt egy olyan,h valamilyen kékhalálos dolog felbukkant,de csak 1-2 másodpercre és újra indúlt:SNa azóta a be bootolás sok időbe telik A win felirat alatt mikor megy a kék csíkocska ott tölt el egy kis időt körbemegy v 6x-7x v nem tom pontosan,de nem 5másodperc míg onnan tovább lép :SHa erre tudnátok valami jó megoldást akkor megköszönném.
Ja és ne kövezzetek meg a kérdésemmiatt
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest