Aktív témák
-
rlazol
veterán
Sziasztok, segítséget kérnék.A konfigom az adatimnál.
Mai nap végre minden együtt volt egy windows vista installhoz. Angol 64 bites verzió.
A 36 Gb-s Compaq SCSI-t céloztam meg és szerencsére az installnál rögtön fel is ajánlotta.
Install lemegy, újraindul.
Taktikusan átállítottam a BIOSban a boot sorrendet, h a Compaq-ról bootoljon, ekkor nem csinált semmit. Visszaállítottam a korábbi bootsorredet, a SATA1-es HDD-ről indulva (amin az Xp van) kaptam egy boot menüt, ami lehetővé tette, h a Vista menjen.
Ez miért van? Hogy lehet kiküszöbölni? Mi lesz, ha az Xppartíciót a SATA1-en megszüntetem - vagyis fizikailag hol van a boot menü?
A másik gondom, a monitorkártya drivere. Letöltöttem a gyártótól a legfrissebbet egy önkicsomagoló WinZip file-ként. Elindul, mondom h nyomás - de nem engedi futtani, mondván h ''you need to be administrator'' - miért is nem vagyok?
hogy tudom felrakni a drivert? A régit nem fogadja el.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
X-COM
nagyúr
hát tiszta sor, az scsi-re nem rakott semmiféle loader-t, sata nélkül kellett volna telepíteni is, ha már ilyen felállásban akarod használni.
egyébként próba boot a vista dvd-ről, recovery
\boot\bootsect -nt60
hát azért nem vagy, amiért zeng az egész internet már 1éve, mivel a rendszergazda felhasználók is csak sima user token-t kapnak és eleválniuk kell az igazi rendszergazda jogosultsához, egyébként jobbklatty az exe-n ''run as administrator''Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
rlazol
veterán
válasz moonman #1907 üzenetére
nagyon köszönöm a sewgítséget, de, jaj, lámának magyaráztok, lassabban pls...
visszajöttem a Vistába (az előbb xp alól írtam)...
szóval hova jobb klatty? röstellem, de én nem látok olyan fület h run as admin, akárhova is...
és mi legyen a sorrend?
1, Boot Vista DVD-ről rendbe tenni a Vistát h a Compaqról menjen
2, Xp rec konzol - ezt amúgy h hzom ki? F8 és parancssor vagy az install CD-n a rendberakás?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
nem elég h LÁMA vagyok, még felületes is.
jobb klatty az exére, odaírtátok... bocsi. mostr már megy.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
sajnos a Matrox G550 64 bites XP drivere se ment fel Vista alá.
ezt meg július 25-i dárummal a Matrox hivatalos fórumán találtam:
''Hello,
We currently do not have ant drivers for Vista. If the Dual Head tab is not there, powerdesk is not installed or hardware acceleration is not set to full.
Technical Support
Hardware Group''
inentől kezdve sajnos ASTA LA VISTA...
pedig tetszett, amit eddig láttam, de megvakulok a montiro előtt, Dualhead nélkül pedig dolgozni se tudok. majd felteszem, ha lesz driver.
[Szerkesztve]Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
nemcso
őstag
A Microsoft sem tudja a Vista megjelenési dátumát -> [link]
Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
rlazol
veterán
válasz moonman #1912 üzenetére
a különböző, legális beta verziók érvényességi dátumát kitolják a végleges megjelenési dátumra?
Bosszant h nincs driverem. Matrox .... A telefonomhoz és a TV-tunerhez sincs még. Amit láttam eddig, az tetszett, néhány dolgot azonnal megtaláltam pedig annó Xp alatt egy csomót kerestem és most tök máshol volt. A sidebar is kifejezetten tetszik.
Nálam a lényeg az, h a 64 bites rendszer vajon hoz-e a renderen vmit.
Amúgy a gépem (az azonsíthatlan videókari miatt) 1-est kapott...Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
remejan
csendes tag
Helló nekem is lennének kérdéseim.Ezzel kapcsolatban:
Microsoft.Windows.Vista.Build.5472.x86
1. Ha letöltöttem a Vistát akkor tudom aktiválni? Ha igen akkor hogyan?
2. Nem olvastam vissza, de akkor a játékok nagy része nem is megy?
3. Ezen a verzión futt a Norton 2006 és a Nero 7?
Válaszotokat előre is köszönöm -
Laloka
tag
raid0 strip-el fel lehet rakni? vagy ne is álmodjak róla?
-
AMD Power
titán
Steve Ballmer már nem is ígér semmit a Vista megjelenésével kapcsolatban
[link] -
xtech2
tag
Hi,
nekem nemmegy ez a csodabéta... bootol a telepítő, utána kb 1perc, bejön a színes háttérkép kirakja az egeret (az egér mozog) és kész, szevasztavasz
a gép, gigabyte i955 lap, P4 820-as proci, 2gb ram, sata vinyók.... mit nem szeret? -
Lortech
addikt
soklszot= sokszor, hogy tudtam így elírni.
Igazából nem a pontos időre voltam kiváncsi, csak arra akartam utalni, hogy talán csak várni kellett volna még pár percet a biztonság kedvéért, ha azonnal feladtad. De valószínűleg hiába.
Nem tudom, mi okozhatja.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
A telepítő cd-vel talán ki tudod javítani az indítási hibát. Bebootolsz róla, és nem a telepítést, hanem a ''boot repair'' választod az elején, fejből nem tudom pontosan. Nekem pont ez a hiba jött elő beta2-vel első indításkor, és ezzel meg tudtam oldani.
Thank you to god for making me an atheist
-
Déta
tag
Honnan lehet letölteni ezt az AstalaVista-t?
[Szerkesztve]Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
-
-
tkesy
őstag
Egy olyan kérdésem lenne nékem, hogy:
A Vista-hoz elég-e egy 9550SE (full dx9, 128MB, 64bit), vagy inkább javalott a 128bit-es verzió
Egy AGP-s barbone gépre raktam fel a Vista-t, de egyenlőre elég gyéren muzsikál az intel integrált megoldásával (extreme garpich 2, dx8.*).
Ha találtam volna a 128 bit-esből passzív hűtésüt, akkor nme lenne kérdés, de én nme találtam... Zalman + társai sajnos nme jók, mert akkor meg nme fér el a tv-tuner...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
X-COM
nagyúr
ha a kérdésed arra irányul, hogy aero glass van é rajta, akkor a válasz az, hogy igen.
intel integrált megoldásokkal csak 945ös deszkákon lesz aero glass, egyébként tökéletesen megy korábbi videókártyákkal is, csak éppen nincs glass, hanem vista basic felület. Szal, ha a gyéren muzsikálás nem a glass-ra vonatkozik, akkor kétlem, hogy az új videókártya ezen változtatna.Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
tkesy
őstag
Köszi a gyors választ
Igen, arra irányult...
A gyengén muzsikálás nme idevaló kifejezés volt részemről, de mivel már volt szerencsém az Aero glass-hoz, így ez a Vista basic felület, hát... Akkor inkább veszek valami olcsó vga-t..
Amúgy van egy másik problémám is, bár ez teljesen független a Vista-tól, csak emiatt döcög a rendszer... [link]
[Szerkesztve]>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
dany27
őstag
hy
egy olyan kéárdésem lenne hogy melyik az a legutcsó beta 2 amelyiket még lehet aktíválni.
és nincsen benn az a kék szar az indításnál. -
dany27
őstag
az 5472 tom aktíválni a microsoftól kapott széria számmal?
-
AMD Power
titán
Black Hat: górcső alatt a Vista és IE7
[link] -
AMD Power
titán
Feltörték a Vistát a Black Hat konferencián
[link] -
dany27
őstag
hy
egy kis segítség kellene az van hogy fel szerettem volna rakni a vistat de amikor oda érek hogy patríció választ nem jön be egy db hdd sem oké semmi gond rámegyek arra hogy load driver és nem olvassa a driver ha nem újra kidob valami azt ráklikkelek arra hogy retry de semmi.
Sata drivert szerettem volna bele beolvastatni.
Gigabyte 8i945p-g az alaplap.
ötlet??
előre is thx -
dany27
őstag
válasz moonman #1947 üzenetére
a lapka chipset nem ugyan az. De sztem a sata driver ugyan az mert amikor összedobtuk a gépet, és winfost telepítettük akkor ugye bekell hogy olvastassak vele egy sata drivert hogy lássam a hdd-t. és nem volt jó a floppy amin rajta vol a driver nosza neki engedtük anélkül mert hátha felsimeri azzal a driveral ami bele fésült az ő lapjához és jó volt az adriver hozzá ugyhogy vinnie kéne.
-
progamer
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy lehet a vistában kikapcsolni a hibernálást? Eddig nem találtam meg, az energiaellátásnál nincs...Igazából semmi szükségem nincs rá, viszont amíg be van kapcsolva, addig a hiberfil.sys -t nem tudom törölni.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest