Aktív témák
-
dunc
nagyúr
válasz Stalker-2572 #3598 üzenetére
Hello huzd ati toolsal mert vista alatt nem szerepel jól a riva tunner,sok funkció nem müködik fan control stb...
-
hruodnand
senior tag
válasz Stalker-2572 #3602 üzenetére
Nekem működik rendesen a rich text mentése WordPad-ben.
[Szerkesztve] -
szasza_1
senior tag
Ha SATA-s vinyód, akkor az alaplapdhoz (vagy ha PCI-os kértya, akkor ahoz) kell driver. Nézd meg az eszközkezelőben, hogy van-e fel nem ismert eszköz.
Egyszerre max VirtualPC-vel vagy vmware-vel futhat , de ha külön akarod használni, akkor gond nélkül megvannak egymás mellett külön-külön particion. Nekem is Vista, XP 64bit, és egy 32bites XP van egymás mellett. -
rétisün
veterán
nálam volt fenn egyszerre xp 32bit, xp 64bit, vista. elsőre nem volt jó a bootolás, ha jól emlékszem, de aztán öszejött, és utána tényleg azt indítottam, amelyiket akartam. igaz,akkor a két xp után került fel a vista. ha most akarsz még egy xp-t, az valószínűleg be fog kavarni....
[Szerkesztve]war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
mfranky
őstag
válasz rétisün #3611 üzenetére
Szia!
Nem sikerült sehogyan sem a boot sajna, ehhez még kezdő vagyok. Vagy az elején rontottam el, és most csak úgy hajlandó, ha újrarakom az XP-t.
Ezt most leszedtem. Marad a Vista.
Viszont 1 nagyon fontos dologban valaki segíthetne! Továbbra is ott van a 160GB-os vinyó, ami tele van képekkel meg egyéb dolgokkal amiért kár lenne. A Vista offline üzemmódban látja, tehát csak a formázással lenne elérhető!
Mit csináljak, hogy lássa a vinyó tartalmát anélkül, hogy formázni kéne?
Vagy vigyem el a vinyót egy XP-s gépbe, és ott lementhetem a dolgokat?PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+
-
rétisün
veterán
válasz mfranky #3612 üzenetére
'' A Vista offline üzemmódban látja, tehát csak a formázással lenne elérhető!''
ezt nem egészen értem...ha formázod, eltünik róla minden, hogy-hogy csak formázással lenne elérhető?
mi az az offline üzemmód?war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz mfranky #3615 üzenetére
sata-nal hogy van slave-n, amikor egy kábelen csak egy vinyó van? nem lehet, hogy az a baj, hogy nincs betűjele?
ja, ha semmit nem lát rajta, nem is adhatsz neki betüjelet
hogyan sikerült ezt elérni?
[Szerkesztve]war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
mfranky
őstag
válasz rétisün #3616 üzenetére
hát baromi egyszerű volt, ahogy látod...
Csak felraktam a Vistát, amin régebben Xp volt azt látja. (ez a 160-as winchester az installnál is K: betűjelet kapott, meg régen is így használtam.)
Az alaplap leírásánál volt kis füzetbe, 6 sata csatlakozó van az alaplapon, 4 piros, 2 fekete.
A piros a master(1,2,5,6), a fekete a slave (3,4).
Az vistás és a régi xp-s vinyó pirosba van, ez meg feketébe.
Nem lát semmit rajta, csak azt, hogy van.
Nem tudom, hogy sikerült...PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+
-
mfranky
őstag
-
rétisün
veterán
válasz mfranky #3619 üzenetére
én azt furcsállom ebben a leginkább, hogy ha a 160-ason nem is volt rendszer, nem is nyúlt hozzá se xp, se vista a telepítés közben (gondolom te se, elvégre neked fontos ami rajta van) mitől lett ilyen, hogy se fájlrendszer, se partíció, meg az az offline....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
sszever
őstag
válasz mfranky #3615 üzenetére
No, akkor vistában szépen --> vezérlőpult --> felügyeleti eszközök --> lemezkezelés --> súgó --> keresés: ''dinamikus lemez''. S elolvasod.
Amit megtehetsz, hogy ha már az eredeti oprendszer és környezet nem áll rendelkezésedre, az az, hogy formázod a lemezt, hogy vista felismerje, majd nem írsz rá egy deka adatot sem, hanem pl. az R-Studio NTFS-el vissza tudod nyerni adataidat (a formázott, vagy újra partícionált lemezről), pár óra leforgása alatt...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
rétisün
veterán
válasz sszever #3623 üzenetére
mondjuk én is telepitettem már párszor vistát, de ilyennel (szerencsére) eddig nem találkoztam. utánanézek, nem árt ha van némi fogalmam róla (főleg arról, hogy lehet ezt előidézni ---> megelőzni)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
sszever
őstag
válasz rétisün #3624 üzenetére
előidézni nem nehéz, lemezkezelőben, mert éppen kevsének tartod a 160 gigát, és kiterjeszted a partíciót, vagy hallottál róla, és SW RAID szerűséget szeretnél és strip-eled...
Csak erre utólag emlékezni is illik, problémák elkerülése végett...
''Alaplemez dinamikus lemezzé konvertálása után a dinamikus kötetek nem alakíthatók vissza partíciókká. Ehelyett a lemezen lévő valamennyi dinamikus kötetet törölni kell, majd a Konvertálás alaplemezzé parancsot kell alkalmazni. Ha meg kívánja tartani az adatokat, készítsen róluk biztonsági másolatot, vagy helyezze át őket másik kötetre.''Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Nkboy
senior tag
válasz mfranky #3619 üzenetére
Anno nekem is volt nem ilyen de ehhez hasonló gondom. Nálam friss telepités után(Xp) kb. egy órán belül csontra fagyott a gép. Csak reset-tel lehetett úrainditani. De restart után a partició egy az egyben eltünt róla . Nálam memória csere oldotta meg a gondot.
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
mfranky
őstag
''Hiren Boot cd'' vagy ez a ''Runtime GetdataBack'' ez a program jó hozzá?
Mondjuk nem az egész 160GB kéne róla, legfontosabbak a fényképek, kb 6GB. A többi pótolható, ill. ki van írva dvd-re.
Valami olyasmi kéne, hogy átmásoljam róla ami kell, aztán tőlem mehet a format alá is, csak az a kb 10GB kell róla...
[Szerkesztve]PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+
-
Thrawn
félisten
Dinamikus kötetektől ments meg uram minket
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
mfranky
őstag
Tegnap próbálkoztam XP javítással, még amikor rajta volt. Ilyenkor bejött egy választási lehetőség, hogy melyikhez szeretnék hozzányúlni (c: \windows) és kért valami jelszót, de Enterrel továbbléptem és dos-os parancsokkal tudtam volna másolgatni...akkor látta a K: (160GB) meghajtót is.
Ma reggel mondom kipróbálom megint, ha ugyanígy át tudom másolni a 160GB-os vinyóról az adatokat, akkor no problem.
Csak Vista van a gépen, beraktam az XP cd-jét, + javítás, újra bejött a menü, hogy melyikhez akarok hozzányúlni (csak 1. van c: \windows ) és utána megint kért jelszót, de most nem engedett tovább, 3 próbálkozás után meg újraíndította a gépet.
Valami jelszót alapból megad a Vista?
Ha dos alapon látná a winchestert(160GB), akkor sima copy paranccsal átmásolnák róla mindent ami kell, aztán mehet a format...gondoltam...PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+
-
Vistaboy
veterán
válasz mfranky #3632 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy átviszed egy ismerősödhöz a 160-as vinyót, és ott leszeded róla, ami kell? Vagy úgysem jó?
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
rétisün
veterán
próbáltam utánaolvasgatni, (igaz nagyon nem vittem túlzásba ) csak arra nem találtam választ, mire jó, (vagy mire való?) a dinamikus kötet?
-
sszever
őstag
válasz rétisün #3636 üzenetére
Finoman szólva: szegény ember raid-je...
Na de komolyra véve a szót:
csíkozott kötet- el ugyebár sebességnövelést érsz el
Átnyúló kötet-el pedig a merevlemez fizikai méret korlátai feletti partíció méret érhető el.
Nem rossz dolog, és semmivel sem megbízhatatlanabb, mint az alaplapi RAID vezérlők által nyújtott lehetőségek, legalábbis amíg a rendszer működőképes.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
rétisün
veterán
válasz sszever #3637 üzenetére
kezd világosodni a dolog bár én a magam részéről inkább kihagyom ezt.....''legalábbis amíg a rendszer működőképes'' ebből az jön le nekem, ha pl. win ujratelepitésem lesz, akkor a dinamikus kötet máér nem igazán lesz elérhető (és ahogy mfranky példája mutatja) kellemesen meg lehet vele sz*vni.
-
dunc
nagyúr
Sziasztok Toca 3-at feltelepitettem (eredeti) A starforce újrainditást kér,majd újraindul a win . és ezt azt ablakot hozza be....[link] Érdekes ,hogy nem tudok eredeti starforce-s játékal játszani vistán? A kérdésem az hol tudom letiltani a starforce illesztőprogramot? És így a Toca 3 nem indul el ,crackoljam meg az eredeti játékot?
-
szasza_1
senior tag
Lehet, hogy már volt téma, de miért van az, hogyha hibernálom a gépet, vagy alvó állapotba rakom, mindjárt fel is ébred?
-
mfranky
őstag
Most gyakran fogok erre járkálni, sok kis apró kérdésem van Vistával kapcsolatban..
Pl. az xp alatti msconfig, azaz gyorsindítás.
Beállítottam a Rivatunert, hogy alapból induljon amikor bejön a Vista, de ez állandóan blokkolja. Megnéztem és nem tudom kiválasztani, hogy megbízható. Ez a nagyyon naggyon biztonságos rendszer kezd az agyamra menni..PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+
-
őstag
válasz hengelhof #1618 üzenetére
Hali!
Nekem ugyanezt a problémát USB-re csatlakoztatott egér okozta. Gyakorlatban bármelyik eszköz, amelyik felélesztheti a gépet sleep állapotból.
[link] [link]
Egy megodás pl az egér esetére: Device Manager -> Mice and pointing devices -> az egérkéd -> Properties -> Power management -> Allow this device to wake the computer -> pipa ki!"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
rétisün
veterán
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest