-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
adott egy vista64 bites oprendszer, amivel el kellene érni távoli asztallal egy windows xp 32 bites gépet. megoldható?
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Agyas
aktív tag
Helló
Van egy olyan problémám, hogy tegnap óta minden mappa új ablakban nyílik meg. Elég idegesítő hogy ha keresek valamit utána 15 ablakot kell bezárni. Én semmit sem állítottam át! A mappabeállításokban hiába van az beállítva, hogy ugyanabban az ablakban nyílik meg. Mit lehet tenni? -
pete_21
addikt
válasz AXisBOLD #32902 üzenetére
Hát akkor tényleg nem tudom...
Volt nekem is 32 bites MSDN-es Vista Business, de tényleg nem írt ilyet... Se a 64 bites Business, ami szintén MSDN-es...
Valaki biztos tudja majd a választ.
Agyas: Próbáld meg kikapcsolni azt a beállítást, majd vissza, és utána indítsd újra a gépet![ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz AXisBOLD #32887 üzenetére
Akkor lesz ilyen, ha domain hálózatba rakod.
(#32903) Sanya
Igen, de csak akkor, ha az xp és gépem proffessionál fut.(#32902) AXisBOLD
A start menüd, hogy néz ki ?
Ha feltettél wifi s cuccot, néha annak a telepítőja átteszi ilyenre.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
válasz Core2duo6600 #32906 üzenetére
megvan a hiba oka: comodo antivírus volt az xp-re telepedve, ami blokkolta ezt. hogy miért fingomb sincs.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
AXisBOLD
addikt
válasz Core2duo6600 #32906 üzenetére
az lesz az tp-link pci-os wifi kártya, de mondjuk semmilyen szoftvert nem raktam rá, win felismerte és jól megy.
akkor meg lehet valahogy változtatni?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Bulitt
addikt
válasz Polllen #32901 üzenetére
lényegében igen, mert történt egy olyan dolog, hogy vettem alaplapot, meg ramot. Ennek okán a buherált vistám behalt. Nem működik az okosítás, de olyan szinten hogy mikor rendszer ellenőrzés után, lefutna az okosítás és töltene a gép, csak ilyen full screen-ben piros kis kockák jelenek meg. És ezt minden aktiválásnál megcsinálja.
Sajnos csak reinstall tudja kiküszöbölni ezt a hibát, mert a rendszer választó listáig se juttok el, ahol a helyre állított boot is megjelenik.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
harley
őstag
üdv
olyan kérdésem lenne, hogy feltettem a vistát újra a gépre, de a aktiváló kódot nem fogadta el!
eredeti vista természetesen, volt már gépen, eddig aktiválta rendesen, de most 2x sem fogadta el, azt írta ki, hogy ez a kód használatban van már, vegyek újat!!ez most mi?
miért vennék újat, ha eddig elfogadta?
"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
harley
őstag
válasz localhost #32912 üzenetére
nem értem a dolgot.
egyik gépről töröltem a vistát, feltettem a másik gépre, de nem fogadta el a kódot.pedig aktiválni lehet másik gépen is az oem-et, ha nem használod a másikon.
százszor vittem már át oem op.rendszert gépről gépre, de mindig elfogadta a licenszkulcsot aktiválásnál.
tehát mindig csak 1db gépen volt fent!!
-
Core2duo6600
veterán
válasz harley #32913 üzenetére
Az ok, hogy egyszerre csak 1 gépen volt.
De a licence szerződés értelmében, ahhoz az alaplaphoz kötődik, amin elösször használva volt.
ide oda vinni csak a dobozosakat lehet.
Az OEM az mindig ahhoz a hardverhez kötődik, ahol elösször használtad.Telon lehet, hogy segíteni fognak, de ettől még nem lesz legális.
(#32910) Bulitt
Tedd újra.
Attól, hogy kimented a boot recordot, az első bootnál ugyanúgy be fog halni .
Priv ment.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
harley
őstag
válasz Core2duo6600 #32914 üzenetére
az XP kb vagy 5 gépen volt, ez a vista most került a 3. gépre.
eddig semmi gond nem volt még, mindig elfogadta a kulcsot.
most harmadszorra már nem fogadta el a kulcsot.
az OEM-eket is tudtam vinni másik gépre, mikor lecseréltem a gépet.
töröltem a régi gépről, feltettem az új gépre és aktiváltam.
soha nem volt probléma.
legális a vista, eredeti!!
-
harley
őstag
válasz Csabee. #32917 üzenetére
és mi lenne ha kulcsot cserélnék?
két vista kulcsom van, eredeti mindkettő.
viszont az egyik a gépre van ragsztva már, azzal aktiváltam most ezt.
ezzel a kulcsal aktiváltam azt.matricát kéne cserélnem és akkor oké lenne így?
-
Core2duo6600
veterán
válasz harley #32919 üzenetére
A licence szerződés szerint
Ahhoz a laphoz nő hozzá az OEM szoftver, amelyikre elsőnek telepíve lett.
Teljesen lényegtelen, hogy tudod - e máshol aktiválni vagy sem, hiába aktiválják neked telon, hiába tudod a neten, ha átviszed egy másik gépre az már illegális, még akkor is, ha törölted onnan ahol korábban volt.Hogy érthetőbb legyen :
Veszek ma egy gépet, és hozzá egy OEM vistát, külön veszem, mert magam szerelem össze alkatrészekből.
Mivel elsőnek az A gépre lett téve szabályos teljesen.
Használom, majd veszek még 1 gépet.
A B gépet.
B gépre felteszem ugyanazt a vistát ami az A n volt.
Lehet, hogy az aktiválás sikerül, de ettől még nem lesz legális, hiszen korábban már volt az A gépen, így annak az alaplapjával kötött házasságot, és a válást nem ismerik.
Az A gép és az OEM vista összenöttek, elválaszthatatlanok, ha eladom a gépet, adom vele a vistát is, adnom kell vele, mert önállóan, egy már kibontott OEM program a hozzánött gép nélkül legálisan semmire sem jó.
Remélem mostmár érthető.Ha lehetséges átszerelheted a 2 géphgáz tartalmát.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
harley
őstag
válasz Core2duo6600 #32920 üzenetére
ezt eddig is tudtam.
de had ne vegyek már állandóan egy vistát ha másik gépet veszek, amit álltalában freedos-al adnak.
főleg ha tudom aktiválni a másik gépen.
eszemben sincs átszerelni, hiszen laptopról van szó.
A és B laptopon is vista premium van, csak a kulcsok vannak felcserélve.
viszont a matrica rajta van a gépen.ha átcserélem a matricát akkor helyére kerülnek a dolgok és jó.
csak szakad ez a szar.
egyébként mert oem, attól még elég drága hogy mindig újat vegyek, amikor lehet aktiválni másik gépen is még.
elég gazdag már így ez a bill gates.
-
azbest
félisten
válasz Chrys_ #32890 üzenetére
milyen alaplap / hálókártya van a gépben?
nforce chipsetes lapom integrált hálókártyájával volt ilyen.Nekem is volt ilyen problémám és tudok kerülő megoldást, amivel ki lehet tolni a
belassulás szaggatás bekövetkeztének idejét:- eszközkezelőben a hálókártyát kiválasztva jobb klikk> tulajdonségok:
speciális fülön bal oldalt a listából "Interrupt moderation" értékét disabledre állítani.
Minél nagyobb a hálózat forgalma hannál amarabb hal le. Nekem kb 3 napig vitte így, szemben az enabled állásban, amikor 1 napig sem bírta.- Megoldást nálam az egyik újabb bios hozta el, miután (más okból) frissítettem észrevettem, hogy megszűnt a probléma.
- Ha nincs bios frissítés/ nem oldja meg, egy hálókártya kell a gépbe az integrált helyett és megoldódik a probléma valószínűleg.
-
Core2duo6600
veterán
válasz harley #32921 üzenetére
Ezesetben windows al együtt kell venni a gépet, és akkor nincs gond.
Vagy ha úgy nem árulnak olyat ami neked kell.
Akkor dobozosat, és azt úgy telepíted annyiszor és oda ahova csak akarod, de csak 1 lehet aktiv egyszerre.
De szinte az összes tpiust adják winnel is igaz drágább valamivel.
Tehát egy gépre akár 2 szer is fel lehet rakva, hiszen egyszerre csak 1 be tudsz bebootolni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
harley
őstag
válasz Core2duo6600 #32923 üzenetére
és most az nem jó, ha átcserélem a matricákat?
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Angol 32 bites Vista-ra szerettem volna felinstallálni a Service Pack 2-őt, azonban a telepítő 0x80004005-ös hibakóddal sikertelen installálással leáll, majd visszállítja az eredeti állapotot.
Az Interneten keresgéltem már hasonló problémák megoldása után. Már az első javítócsomagnál is többeknél tapasztalható volt ez a hibajelenség. Azonban ők a legtöbben valamilyen boot menedzsert használtak.
Én nem használok ilyen programot, illetve nem találtam semmilyen megoldást.
Tudtok segíteni? Találkoztatok már hasonló hibaüzenettel SP2 telepítésekor?
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
twollah
nagyúr
Kijott a Vista Codec Package uj verzioja (v5.2.8).
Kifejezettem Vista-hoz keszul a kodekcsomag.
Letoltes a szokasos helyrol. -
Core2duo6600
veterán
Az esetek 99 % aban megsérült a telepítőcsomag.
Fejánlotta ezt egyaltalán a Win update ?
Várd meg, azt majd azzal tedd fel.
Én is jártam már így.
És egyszerüen az volt, hogy rossz volt az a file, amit szimplán le lehetett az MS oldaláról szedni.
Sp1 volt amúgy.
És fordítva is volt már, hogy a winupdate szedett le hibás dolgot.(#32928) twollah
Honnan ?[ Szerkesztve ]
-
DerStauner
senior tag
válasz DerStauner #32878 üzenetére
no, rekordidő alatt felcsúszott: kb. 20 perc. emlékszem, hogy az sp1 eltartott vagy 1 órát.
egyébként a 42,4gb szabad hely helyett lett 52,5. hogy hogy csinálta, nem tudom...
-
€uro
őstag
válasz Core2duo6600 #32929 üzenetére
A telepítő ajánlotta fel először. Engedtem hagy csinálja. Nem sikerült.
Ezután rákerestem a Microsoft letöltőközpontban, de csak beta verziót találtam SP2-ből. Csodálkoztam, hogy akkor meg miért ajánlgatja nekem a Windows Update, hogy tegyem fel. Vártam.
Két nap múlva újra felajánlotta a telepítő, hogy rakjam fel a csomagot. Ismét rákerestem a letöltőközpontban. Ezúttal már megtaláltam a végleges verziót.
Letöltöttem, telepítettem. Az eredmény mindkét esetben ugyanaz volt.
(Közben rájöttem, hogy már az első alkalommal is ugyanazt a csomagot telepítette a gép.)
Különben a Vista-mnak van még egy hibásan működő alkalmazása, az Internet Explorer. Amíg a hetes verziót használtam, minden rendben volt. Majd telepítettem a nyolcasat, ami indítást követően pár másodperc múlva mindig kifagyott. Amikor visszaraktam a heteset, az még működött. Az újabb verziót többször is megpróbáltam feltenni, mindig sikertelenül. Aztán már nem is tudom, hogy mióta, minek következtében, de most már a hetes sem működik. Különösebben ugyan nem zavar - mivel ezt a böngészőt csak alkalmanként használtam -, tudom nélkülözni.
Hogy a hibásan működő IE-nek van-e köze az SP2-höz - nem tudom. Ugyanakkor nem akarok most új op. rendszert telepíteni, mert nekem ez nagy munka, több napos feladat lenne. Próbálom kihúzni a végleges Windows 7 megjelenéséig. De azért az SP2-őt nem ártana telepítenem.
-
€uro
őstag
válasz DerStauner #32931 üzenetére
Pedig a telepítésére egy órát kell szánni - ezt írják róla a Microsoft honlapján.
Nekem a telepítése, majd letelepítése tartott egy óráig.
-
DerStauner
senior tag
nekem is kiírta, hogy kb 1 óráig fog tartani. de mégsem tartott addig. hát most mit csináljak
szépen letöltötte, installálta, volt egy restart, majd stage 1 (kb 8 perct), majd stage 2 és stage 3. alighanem a 2-es tartott tovább. vagy a 3-as? tudja a fene.
de úgy néz ki, hogy minden rendben.
-
€uro
őstag
válasz DerStauner #32934 üzenetére
Ha hibaüzenet nélkül felment, akkor nincs okod aggodalomra!
-
pete_21
addikt
Hi!
Remélem tudtok segíteni, egy érdekes gondom lenne. A hálózati és megosztási központban meg szeretném változtatni a hálózati kapcsolatom típusát. Most Nyilvánoson van, és Személyesre szeretném tenni. Ha átállítom, akkor a következő újraindításnál visszateszi magát. Ha kikapcsolom a Windows tűzfalat, és úgy próbálom, ugyanez lesz.
Olvastam külföldi fórumokat, pl. vistax64.com, sokaknak ugyanez a gondjuk, de nem igen kaptak megoldást...
Megköszönném, ha tudnátok segíteni. -
daninet
veterán
Üdv!
Nagyon furcsa hibával találkoztam (vagy csak nekem furcsa)
Az egyik gépen elment az internet egyik napról másikra... De úgy hogy a böngészőkben és a levelezőkben nincs, viszont skype látja.. a megosztási központban is az van, hogy csatlakozik a net-hez
átírtam az IP-t hátha nem tetszik neki, de ugysem... skype-zni továbbra is lehet msn nincs.. semmi nem lett módosítva, telepítve. Böngészőkben átállítva se, néztem hátha bevan proxy állítva de nem. És egyik böngészőben sem (ie, ff, opera)Valami 5let?
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Core2duo6600
veterán
-
daninet
veterán
válasz Speeedfire #32941 üzenetére
nem vírus..futattam nod-ot
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Speeedfire
félisten
-
daninet
veterán
válasz Speeedfire #32943 üzenetére
nem vírus lefuttattam 2-őt is...
valaki mondjon valami megoldást, nincs kedvem windowst telepíteniMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Mariann294
őstag
Sziasztok.
Van egy elég idegesitő problémám.Nem tudja valaki miért van az hogy egy ideig megy normálisan a GÉP és bizonyos időközönként ugy csinál mintha megfagyna.Pár másodperc és megy tovább de aztán kezdi előlről. Rohadt idegesitő.Avast nem talált semmit CHKDSK-t is futtattam... -
polonic
félisten
válasz Mariann294 #32945 üzenetére
Szia!
Elsőnek más vírusirtóval is ellenőrizd le. A-squared free, malwarebytes, super antispyware és avira free. Mind ingyenes. -
sonykor
tag
Vistában az alvó állapotot szoktam választani laptop leállításnál. Néhány óra múlva mindig beindul a laptop 15-20 másodpercig. Felpörögnek a ventilátorok és újra leáll. Ez miért történik? Este elalvás után nagyon zavaró tud lenni.
Köszi a választ.
-
FRENK1988
veterán
Gyors kérdés: Kint van már telepítőben (full oprendszer) a Vista SP2?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC játékok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest