Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Black Plague #33640 üzenetére

    Igazából pont az a baj vele, hogy teljes képernős. Túlságosan nagy 23" monitoron.
    A win7 start menü elfért egy 10x5 centi helyen, a sűrűbben használt alkalmazásokat oda gyűjtögette automatikusan a win7, ha valami mégis mélyebbről kellett, akkor meg lehetett találni.
    A start képernyővel az a baj, hogy ahogy a neve is mutatja, az a teljes képernő. Egyszerűen elvész rajta az ember, akkor, ha tényleg csak indítóképernőnek használja az ember, akkor feleslegesen nagy. Ha viszont nem csak indítóképernőként próbálod használni, hanem az élő csempéket is, akkor meg rájössz, hogy azok az ikonméretek csempének viszont túl kicsik. Talán a win8.1-ben már kezdik nagyobbra venni az élő csempék méretét, de ahhoz olyan alkalmazások is kellenek, ami viszont még nincsen.

    "nem volt jó ötlet kihagyni a választható start menüt"
    Ebbe viszont ne menjünk bele. Olyan rendszer a világon nincs, amiben választhatóan benne vannak az előző 5-6 rendszer minden vacka. Én pl. mit csináljak, ha a windows 3.1 program managert sírom vissza? :DDD
    Nézd meg az Ubuntut, ott micsoda pocskondiázás megy az Uniti miatt. Persze ott választhatsz másik Linux disztrót, ha akarsz.
    Mondom ezt azzal együtt, amit az előbb leírtam, hogy szerintem sincs a legszerencsésebben megoldva a mostani start menü pótlék. Mert én csak így tekintek a start képernőre, ui. nekem a metros appok és az élő csempék semmi hasznosat nem tudtak mutatni. Egyszerűen azért, mert a metro felület már túlságosan le van minimalizálva, annyira leszegényítették az elérhető funkcionalitást, hogy az már kényelmetlen.
    Pl. böngészőből nem érem el a könyvjelzőket, a címsort, a füleket, satöbbit, mert minden teljes képernős, és külön kell variálni, hogy ezek előjöjjenek. FullHD-ban elférne a dolog, persze csak akkor, ha a metro felület nem a 10"-s, 1300x600 felbontású táblákra lenne kitalálva. Mert oda tényleg kellenek az ilyen dolgok, de desktopon ez nem jó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák