Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Liszensz-el kapcsolatos kérdést vajon hol tehetek fel?

    Probléma a következő:
    Sajnos az ügyfélszolgálatos csajtól 10 perc beszélgetés után sem lettem okosabb, egyszer ezt mondta, 2 perccel utána pedig az ellentétjét, úgyhogy feladtam..
    A cégünk eddig mindig XP Prof OEM oprendszereket vásárolt a gépeihez, de nem mennyiségi liszeszet, hanem külön-külön serialt kaptunk mindhez. Tudtommal ezesetben a telepítést bármelyik CD-ről lehet végezni, csak annyi a kitétel, hogy azt a serialt írjuk be telepítéskor, amelyik a géphez tartozik. Ez eddig rendben is van.
    De mostanában az új laposokhoz már win7-et adnak, mi viszont maradnánk az xp-nél, mi a helyzet a downgrade-el? Automata menürendszerében nincs olyan lehetőség, hogy downgrade, ezért próbáltam meg beszélni az ügyfélszolgálatos csajjal, de sajnos nem lettem okosabb.
    Eddig kb 3-4 gépet telepítettem, amihez már win7-et (prof OEM) adtak, és főnököm javaslatára eddig úgy csináltuk, hogy feltettük az xp-t egy másik gép serial-al, majd az aktiváláskor azt választottam, hogy az ügyintézővel szeretném aktiváltatni, neki jeleztem, hogy downgrade-ről van szó, bediktáltam az azonosítót, visszakaptam amit kellet, beírtam és aktiválódott, majd mondta, hogy ragasszam fel a win7-es matricát a gép aljára, és rendben vagyunk. (többedszeri aktiválás után már úgy tűnt, hogy ez is csak hagyományos aktiválás, nem igazán foglalkoztak azzal, hogy én win7-es downgraddel szeretném használni, hiszen akkor legalább a win7 serialt elkérték volna szvsz..)
    Ehhez képest most a legutóbbi híváskor azt a választ kaptam, hogy ezt így nem lehet csinálni.. ráadásul amit bediktáltam azt sem fogadta el náluk a gép, mondták biztos rosszul telepítettem vagy valami... Úgy csináltam mint eddig, másik gép seriallal és win7es matricát ragasztanék rá majd. Automatával még nem próbáltam ezt most aktiváltatni, hiszen akkor náluk semmi nyoma nem lesz a downgrade-nek..

    Kérdésem, hogy akkor most ez hogy működik? Tényleg így kell csinálni, ahogy akartam, vagy ennek más módja van-e vajon?

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Aktív témák