Aktív témák
-
@.albert
csendes tag
válasz moonman #4898 üzenetére
nem megy fel. a progi jó. 98 alá simán települ. xp esetén valami frissítésért kajabál. ebből feltételezem hogy a hiszti tárgya az hogy az alkalmazás régebbi mint az op rendszer. (tipikus mikrofos logika! veg meg az új alkalmazást is ha dolgozni akarsz paraszt!)
@lbert vagyok csak újretelepítés miatt nem tudok a régi névvel beláépni mert nem tom a jelszóm és nem vagyok othon hogy megnézzem. de él a név!
-
@.albert
csendes tag
a gond az hogy nem is engedi települni. elkezdi a rendszer ellenőrzést és a telepítés előkászítését. majd ad egy üzenetet hogy jelöljem ki a helyet ahonnan vmi frissítést tölthet le. 98 alatt soha nem volt semmi gond. települt és futott. és teszi is ha 98 alá teszem. ja millenium sem hisztizik neki.
@lbert vagyok csak újretelepítés miatt nem tudok a régi névvel beláépni mert nem tom a jelszóm és nem vagyok othon hogy megnézzem. de él a név!
-
ESP
őstag
HKEY_LOCAL_MACHINE
/
SOFTWARE
/
CLASSES
/
AppFilter.AppFilterSvr
/
CLSID
Itt volna...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
válasz moonman #4908 üzenetére
Folyamatosan telepítek/törlök progikat, ezért gondoltam uninstallra!
Persze most az új vinyókábellel -egyenlőre- nem csinálja, de ha újra elkezdi, akkor reinstall...
Amúgy ez nem lehet vinyó-gond???
Ezt abból gondolom, hogy két napja meg kell mozgatnom a sata/táp kábelt, hogy egyáltalán bootoljon szerencsétlen...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
al_age
senior tag
Fauszt és moonman köszönöm a segítséget, úgy néz ki megoldódott a probléma.
Fauszt: körülbelül egyszer sikerült a leállítás, egyszer nem.
moonman:
Az eseménynaplóban kettő olyan dolgot találtam csak, ami furcsa lehet:
''Esemény típusa: Figyelmeztetés
Esemény forrása: Userenv
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 1517
Dátum: 2005.08.17.
Idő: 17:14:43
Felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM
Számítógép: PC
Leírás:
A Windows mentette PC\al_age felhasználó rendszerleíró adatbázisát, mert azt a kijelentkezés közben egy másik alkalmazás vagy szolgáltatás is használta. A felhasználó rendszerleíró adatbázisa által használt memória nem lett felszabadítva. A rendszerleíró adatbázis akkor lesz eltávolítva, amikor már nincs használatban.
Ezt a problémát általában felhasználói fiókként futó szolgáltatások okozzák. Próbálja a szolgáltatásokat úgy konfigurálni, hogy a helyi vagy a hálózati szolgáltatásfiókban fussanak.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.''
Valamint
''Esemény típusa: Figyelmeztetés
Esemény forrása: Userenv
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 1524
Dátum: 2005.08.17.
Idő: 17:14:43
Felhasználó: PC\al_age
Számítógép: PC
Leírás:
A Windows nem tudja eltávolítani a memóriából az osztályregisztrációs fájlt, mivel azt más alkalmazások vagy szolgáltatások használják. A fájl csak akkor távolítható el, ha már nincs használatban.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.''A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
X-COM
nagyúr
-
-
al_age
senior tag
Így már más.
Leszedtem és fel is tettem, a readme fájljában pont az én esetem volt említve (szóról szóra ugyanaz, persze leszámítva a felhasználónevet), hogy ennek orvoslására ajánlott ez a progi és az eseménynaplóban már találtam is egy bejegyzést, hogy akcióba lépett, az alapján pedig megtaláltam a hiba okozóját.
Köszi mégegyszer!A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
bobace
addikt
na szoval...
a winxp +sp2 álandoan kiakad valami memoriacimzési vagy hasonlo kék halálszerüséggel, na ez mitöl lehet? nálam és haveromnál megy ugyanarrol telepitve, aut.frissités bekapcsolva, de itt meg kiakad. valami program lenne a ludas azok közül amit felrakott vagy a memoria mehetett gallyra már a rendszer sem jön be... ujrateleités után is ez lett egy fél nap mulva. plz help valakiNem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
@.albert
csendes tag
idő közben eszembe jutot egy másik gondom is. ha interneten keresztül hallgatok rádiót akkor akadozik. mobit használok modemnek és infrás kapcsolattal. mi okozza az akadást?
-
[FH]bekem
csendes tag
mit csinal a spoolsv.exe?
nem adom meg ha nem kötelező -.-
-
brd
nagyúr
válasz @.albert #4921 üzenetére
Mondjuk az, hogy kicsi a sávszélessége a modemnek (vagy az infrának) az online rádióhoz (a rádió bitrate-jétől függ, hogy egyáltalán az elméleti maximuma elég-e). Az is lehet, hogy akadozik az átvitel, nem folyamatosan jön az adat, hanem nagyobb darabokban és addig elfogy a bepufferelt adat, amíg a következő csomag(ok) meg nem jön(nek). Persze az infra miatt is lehet: talán valami zavarja az infrás átvitelt, vagy túl messze van a készülék és a vevő egymástól.
Nézd meg valami sebességtesztelő oldalon, hogy milyen sebességű átvitelt tudsz elérni. Ezenkívül pingelj mondjuk 1 percig egy nagyobb servert, pl. www.matav.hu. Írd be futtatásba, hogy cmd és a megjelenő ablakba pedig ezt: ping www.matav.hu -n 100. Aztán írd be ide, hogy milyen eredményt adott. A legfontosabb a maximum idő és az elveszett csomagok.The only real valuable thing is intuition.
-
Jazz
veterán
Nekem több kérdésem is lenne eme sz*r oprendszerrel kapcsolatban (mert már a hajamat tépem ki, annyira idegesít...):
1.: -hogyan tudom beállítani, hogy a winfos felejtse el ezt a sz*rt, hogy: az asztalból nyílik a dokumentumok, abból meg a winchester, c meghajtó....
2.: -hogy felejtse el ezt a dokumentumok mizériát, ne azt nyissa meg alapértelmezettként mindig, utálom, nekem külön könyvtáram van, ami a C meghajtóból nyílik!!! Nem akarom használni a dokumentumok sz*rját. Sem a külön kép, meg zene, meg download....könyvtárát.
3.: -hogy a Microfos Internet Explorer abalakokat, ha nyitok, midnig maximális mérteű legyen, ne nekem kelljen külön mindig teljes méretre rakni
4.: -a böngésző címlistát szerkeszteni, mert pl. egyszer rosszul írtam be, hogy prhardware, mindig ezt jegyzi meg autmatikus beíráskor. Ugyan így pl. futtatás parancssor listáját is hogy lehet szerkeszteni
5.: -tudtok valami rendes MSN-szerű progit, mert ez a Microfos termék tré, max.400 karakter, exe-file-t el sem küldd (midnig át kell nevezni), és a küldendő file méret is maxiamlizálva van. Amúgy meg irtó rondák azok a Microfos Smyli fejek, és le sem lehet írtani azokat végévényesen, : ) karakter mindig alapértelmezett lesz a ''sárga fej''-re
6.: -Miért nem a Machintos terjedt el??? (tudom ám...) És miért ezt a sz*r PC-t használjuk a sz*r Winfossal
Viva la Machintos+Linux!!!!free your mind
-
@.albert
csendes tag
nos elvégezztem a műveletet de nem történt semmi érdemleges. amint az okéra rákattintottam egy pillanatra beurott agy doszos ablak minek címsorában megjelent - c:\windows\system32\ping.exe
majd pár másodperc után eltülnt úgy hogy nem írt ki semmit. töbszöri indítás -futtatás- után írt ki valami eredményt de az ablak nem maradt tovább aktív és bezárta önmagát. mit csinálok rosszúl?@lbert vagyok csak újretelepítés miatt nem tudok a régi névvel beláépni mert nem tom a jelszóm és nem vagyok othon hogy megnézzem. de él a név!
-
X-COM
nagyúr
nézzük szép sorjában bazdmeg
1. mialófaszvan?
2. állíts be a felhasználónak egy home foldert, a tulajdonságlapján
3. HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Document Windows\Maximized -> ''yes''
4. megnyomod a history gombot megkeresed az url-t, törlöd, bezárod ie-t, újra megnyitod
5. fél perces keresés után találni egy csomót, pölö Bővebben: link
6. azért mer az is egy fos
akurvákfaszátBlog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
@.albert
csendes tag
válasz moonman #4931 üzenetére
pingelj mondjuk 1 percig egy nagyobb servert, pl. www.matav.hu. Írd be futtatásba, hogy cmd és a megjelenő ablakba pedig ezt: ping www.matav.hu -n 100.
ennek alapján irtam a futtatásba.
akkor most akadéköoskodok.
milyen parancssorba?! -mert ha windows, akkor az is DOS! de még nem csináltam ilyet és minden kezdet nehéz.@lbert vagyok csak újretelepítés miatt nem tudok a régi névvel beláépni mert nem tom a jelszóm és nem vagyok othon hogy megnézzem. de él a név!
-
-
brd
nagyúr
-
moonman
titán
akkor pontosítsunk.
a cmd.exe a Windows parancsértelmezője, konzolja.
de van command.com is dos-emulálásra.
[Szerkesztve] -
@.albert
csendes tag
o.k. zsoké értettem most már. cmd. itt besztam el! ezt nem írtam be helyette a pinget írtam. ha a húlyeség fájna...(...)
-
Tenfoot
tag
Szevasztok. Kéne egy jó formázó, partícionálo progi, valami olyan mint az fdisk, csak modernebb. Válaszhassak formázásnál az NTFS vagy a Fat 32-es filerendszer közül. És ismerje a nagy vinyókat (120 Gb felettit), ezzel nem boldogult az fdisk valami miatt. Win nélkül is használható legyen.
KösziAsus A8V Deluxe, Athlon 64 3000+@2400 Mhz; 2x512 MB DDR TwinMos Twister, Cooler Master Stacker Ház, 650 W Q-tec Táp, Asus 9600 Xt VGA (612/312), 160 gb Samsung HDD, 15 gb Quantum HDD, 4 db optikai meghajtó, SB Audigy LS
-
@.albert
csendes tag
válasz @.albert #4938 üzenetére
na megvolt. ah! jol esett. de nem tudom mit kezdjek evvel de majd ti kiokítotok.
nos itt az eredmény:
veszteség=1%
oda-vissza út:
min=617ms
max=3388ms
átlag=1286ms@lbert vagyok csak újretelepítés miatt nem tudok a régi névvel beláépni mert nem tom a jelszóm és nem vagyok othon hogy megnézzem. de él a név!
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
Adott egy 80Gb-s vinyó,amit egyik ismerősöm telepített,de úgy hogy 1 darab partíciót hozott létre csupán rajta.Most az összes filmje,gammák,zenéi itt vannak a windows-al egyetemben,gondolom ez nem túl egészséges megoldás,mert én azért nem így csináltam volna.Tehát a kérdésem az lenne,hogy lehetséges-e,hogy szétkapjuk a vinyó tárhelyét több partícióra adatvesztés nélkül,és ha ez így megoldható,akkor mennyi szabad helynek kell lennie minimálisan ehhez a művelethez?Netalántán egy teletömött vinyót túl rizikós megbontani már?Ha tud valaki segíteni,ne habozzon a válasszal,thx!
"oh no the devil has a code for god mode!!!"
Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest