Új hozzászólás Aktív témák

  • old_artist

    addikt

    válasz -xXx- #9021 üzenetére

    Az az igazság, hogy csak annak éri meg megvenni a kalibrátort, aki munkája révén fonkcionálisan is ki tudja használni, mivel én is grafikai tervezéssel, typográfiával és színbontással foglakozom, nekem elengedhetetlen.
    Viszont nem értem azokat a cégeket, akik gusztustalanul elkérnek (20-55e Ft+áfát + esetleg 5e Ft kiszállást) egy kalibrációért, ami, ha nagyon sok mindent kell állítgatni, akkor is max. 30-40 perc alatt elkészülhetnek a művelettel. Mivel én (van amikor havonta) negyedévente ellenőrzöm a színhűséget az EIZO monitorjaimon, nem érte meg, hogy állandóan e gusztustalan összegért kihívjam őket, ezért érte meg a befektetés egy kalibrátorba!
    S ha vállalok is vele kalibrációt, akkor ennek a harmadáért teszem! :K

    Igen, nagyon jó lenne, ha a kereskedők is rendelkeznének koloriméterrel, s ott helyben az üzletben elvégeznék "x?" (mindenki számára elérhető árban) összegért a monitorok átlagos hardveres kalibrálását, de a legjobb, ha a mindenki saját VGA kártyájára történne meg ez a művelet, mert hisz érzékeli a videojelkibocsátást is a műszer!

    Igen, sajnos jelen esetben, a linkek alapján, meg esetleg még ez! alapján kénytelen vagy beállítani a monitorodat!

    Egy monitor egyszer kell meggondolni, hogy mire és funkcionálisan melyiket válassza a felhasználó, de szerintem a Samsung SM2232BW: 2ms g2g, 22"WS Samsung TN Film panelos jó választásodnak tűnik, amire használni fogod!

Új hozzászólás Aktív témák