Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz cAby #4768 üzenetére

    Sziasztok!

    Na, most már személyes tapasztalatom van a Tárhelyparkkal!
    A célunk az volt, hogy a teljesen komolytalan - igaz, ingyenes - Newhostingtól elköltöztessünk egy nagyon egyszerű felépítésű, Drupal-alapokon működő, kis tárhelyigénnyel rendelkező céges honlapot olyan tárhelyre, ahol nem fordul elő olyan eset, hogy a szerver átmeneti terheltsége miatt az oldal nagyjából 1-2 percig töltöget, máskor meg nagyon gyorsan betöltődik (mivel az oldal szinte csak "statikus", gyorsítótárazható tartalmakból áll (a statikus abban az értelemben, hogy nem egy gyakran változó tartalmakkal teli oldal, ettől függetlenül a Drupal PHP-vel és MySQL-hez való csatlakozással pakolja össze az oldalakat), ebből az is következik, hogy nem az oldallal kapcsolatos programozói hibákról van szó, hanem a szerver ingadozó teljesítményéről); vagy nem fordul elő az, hogy pl. egy modul telepítésekor (ilyenkor táblákat tölt fel az adatbázisba, stb.) egyszer csak 500 Internal Server Errort kapok, amitől a modul használhatatlan (félkész telepítés miatt).
    Na meg az is szempont volt, hogy ne szarjanak látványosan az ember fejére az ügyfélszolgálatnál, ha az elvárja, hogy ügyfélként tekintsenek rá, és ne az legyen az üzenet lényege virágnyelven megfogalmazva, hogy "ha nem tetszik, el lehet innen menni". Utóbbiak jellemezték a Newhosting tevékenységét.
    Na ebből hosszú türelmi idő után elegünk lett, persze mit várunk, ha egy szolgáltató ingyenes lehetőségeket kínál (persze a domain fizetése nem ingyenes, de ez természetes), tulajdonképpen nincs jogunk pattogni - bár hozzáteszem, akkor ilyen alapon megkérdőjelezhető a cégük létének értelme (ha az ügyfél magát nem tekintheti ügyfélnek, akkor minek akarnak ügyfeleket szerezni).

    Kíváncsiságból írtam egy levelet a Tárhelypark ügyfélszolgálatának, ahol arról érdeklődtem, hogy van-e náluk Drupal-alapokon működő oldal, és mennyire alkalmas az ő szerverük egy viszonylag erőforrás-igényes CMS-t kiszolgálni (erőforrás-igényes, mert dinamikusan állítja össze a tartalmat, adatbázishoz kapcsolódik, lekér, feltölt, stb.), és mennyi idő alatt intéznék a domain-átregisztrálást és egyéb adminisztratív dolgokat; azt is kikötöttem, hogy a jelenlegi tartalommal egyelőre elég lenne nekünk a 100 MB-os csomag is.
    Igen nagy meglepetésemre egész pontosan 16 perc múlva (!) reagáltak is, egy elég alapos válasz keretében, amiből látszott, hogy az akkori tárhelyen lévő oldalt is megnézték, tudja, mi az a Drupal, sőt, belinkelte egy Drupal.hu-s fórumot, ahol egy ezzel kapcsolatos topichoz is igen korrekten hozzászólt, szolgáltatói oldalról, a megoldás megtalálása érdekében: [link] (lásd "kepes" nevű felhasználó hsz.-eit), ezenkívül minden szükséges infót elmondott, és ugyanez igaz volt a későbbi levélküldéseimnél is.
    Ez már eleve szimpatikus volt, kb. a harmadik levél után úgy döntöttem, hogy na jó, azonnal intézem a domain-átregisztrálást (ez amúgy 600 Ft), meg a tárhely fizetését, mert ez így jónak tűnik. PayPalon keresztül is lehetett fizetni, így egyből rendezve is volt a számla (amúgy lehet sima banki átutalással is, de az azért plusz idő).
    Másnap egyből megindult a folyamat, és az első levélváltáshoz képest 2 nap múlva már náluk volt a domain, és már tölthettem fel FTP-n a tartalmat. A max_allowed_packet MySQL-ben 1 MB-ra van állítva, nekem ez kevés volt, mivel az én adatbázisom tartalma ennél még tömörítve is nagyobb volt, ezért kértem a segítségüket a feltöltéshez (amit ők ajánlottak fel, hogy akkor megcsinálják), mert nem volt időm darabolgatni az adatbázis dumpot.
    A dolog megsürgetése érdekében még csetelni is tudtam (!) az egyik munkatárssal, erre van lehetőség az ügyfélfelületen. A csetelés során még rengeteg egyéb dologról is érdeklődtem a szolgáltatásokkal kapcsolatban, és minden kérdésre megkaptam a választ. Másnapra megcsinálták az adatbázis feltöltését is (aznapra már nem tudták beiktatni), azóta úgy tűnik, teljesen elfogadható sebességgel működik ott az oldalunk.
    A cPaneles felület is korrekt.

    Nem akarok semmit elkiabálni, de eddig csak ajánlani tudom a Tárhelyparkot.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák