Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Taci

    addikt

    Sziasztok!

    Tárhelyszolgáltatót keresek, és segítségre, iránymutatásra lenne szükségem.

    A fontosabb dolgok:
    - Saját fejlesztésű honlap (html, css, js, php), nem kell WordPress
    - PHP szkriptekkel dolgozom
    - MySQL adatbázist használok
    - CronJob-ok futtatására van szükségem
    - A legfontosabb, hogy az SQL-es lekérdezések gyorsak legyenek és maradjanak sok usernél is, szóval ne az adatbázis alá pakolt vas legyen a szűk keresztmetszet. Nem tudom, melyik szolgáltató milyen hardverrel dolgozik, mennyi memóriát/cpu-t kapok az adatbázisom alá.

    Korábban egy másik honlappal (WordPress) a Versanus.eu-nál voltam. Abszolút pozitív a tapasztalatom velük, főleg a support miatt.

    Viszont ajánlották a MediaCenter.hu-t is.

    És a két szolgáltató ajánlatait összehasonlítva ezek a kérdések merültek fel bennem:
    - CPanel: Versanus-nál van, MC kézzel-lábbal ellene van ( [link] ). Számomra kézre álló eszköz, szerettem használni, plusz Cron Job-ot még csak azon keresztül láttam használni. (Bár a MC-nél is írják, hogy van: "Időzítő (CRON) használat")
    - Adatbázis mérete: Jelenleg még nem túl nagy az adatbázis, de rohamosan növekedni fog, folyamatosan. Versanusnál nincs korlátozás a méretre, a vásárolt tárhelycsomag méretéig lehet nyújtózkodni. MC ezzel szemben 1GB-ra van valamiért korlátozva. (Bár a help text-ben ezt írják: későbbiekben tetszőleges mértékben bővíthető. Ez mit jelent?)
    - PHP 8: Bár 7.x-en készítettem az oldalt, láttam, hogy a MC már rég lehetővé tette a 8-as verzió használatát. Ezzel szemben a Versanusnál 7.x a "max". Ez nem tudom, jelent-e valamit.
    - SSD + árak: Versanusnál az SSD-s tárhely csak opció, és az 5 GB-os tárhely ára nettó 12e Ft (SSD-vel nettó 18e Ft). Ezzel szemben MC 10 GB-os SSD-s tárhelyet ad nettó 10e Ft-ért. Szóval dupla annyit, fele annyiért. Itt durván jobb a MC ajánlata.

    Ezt a két szolgáltatót néztem eddig csak. Ti mit gondoltok? Van velük tapasztalatotok? Esetleg nézzek még utána egy harmadik/negyediknek is?

    Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés