Aktív témák
-
KovacsUr
addikt
Jelszó: szerintem itt felesleges, elég, ha nincs link sehonnan a felmérés indulólapjára. Aki ezt a linket továbbadja, az ugyanúgy továbbadná a jelszavát is, úgyhogy mindegy...
Regisztráció után belépsz a MySQL szerkesztőbe (először aktiválni kell).
Új tábla
Új tábla név: nálam ''pszicho''
Klikk a pszicho táblára
Új mező: Mezőnév: ''id'', típus: integer, auto increment, primary key, OK
Ha tárolsz adatokat a kitöltőről is, akkor azok is kellenek, de gondolom, névtelen a kérdőív. (?)
Kell még annyi mező, ahány kérdés van; rangsorolósaknál valamilyen integer, szövegeseknél szöveg. Csináltam egy pici példát, mailben mehet a php része?So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
KovacsUr
addikt
#23-ban leírtak szerint. Lehetne külön táblába tenni, de mivel 1-1 kapcsolat, szerintem felesleges. Az egyes kérdéseknek egy-egy mező feleljen meg, nevük kerdes01, kerdes02... stb, típusuk pedig választós esetén valamilyen egész típus (1-5-nél pld. tinyint megfelel), kifejtős kérdésnél szöveg. A sorszámot így nem kell külön tárolni, a választ pedig a megfelelő mező értéke fogja tartalmazni egy-egy rekordban.
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
KovacsUr
addikt
Van például egy ilyen:
<p>1 <b>Mennyire?</b><br />
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''1'' /> Nem igazán<br />
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''2'' /> Nem nagyon<br />
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''3'' /> Nem<br />
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''4'' /> Igazán nem<br />
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''5'' /> Nagyon nem
</p>
Na, ezeket kellene a valódiakra lecserélni.
Én 1..5-re vettem az értékeket, ha neked 0..4 kell, akkor ezt is módosítsd. A value-ban szereplő értéket fogjuk tárolni az adatbázisban, amikor submitot nyom a user.So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
KovacsUr
addikt
Igen.
Jah... még egy sort cserélni kell
INSERT INTO pszicho (kerdes01, kerdes02, kerdes03) VALUES ('$kerdes01','$kerdes02','$kerdes03')
28 kérdésre
INSERT INTO pszicho (kerdes01,kerdes02,kerdes03,kerdes04,kerdes05,kerdes06,kerdes07,kerdes08,kerdes09,kerdes10,kerdes11,kerdes12,kerdes13,kerdes14,kerdes15,kerdes16,kerdes17,kerdes18,kerdes19,kerdes20,kerdes21,kerdes22,kerdes23,kerdes24,kerdes25,kerdes26,kerdes27,kerdes28) VALUES ('$kerdes01','$kerdes02','$kerdes03','$kerdes04','$kerdes05','$kerdes06','$kerdes07','$kerdes08','$kerdes09','$kerdes10','$kerdes11','$kerdes12','$kerdes13','$kerdes14','$kerdes15','$kerdes16','$kerdes17','$kerdes18','$kerdes19','$kerdes20','$kerdes21','$kerdes22','$kerdes23','$kerdes24','$kerdes25','$kerdes26','$kerdes27','$kerdes28')
:DDD
---------
Hm, Nem tudom, mit csinált a RI/OS, próbáltam javítaniSo it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
KovacsUr
addikt
Nem, a php csinálni fog a php forrásból egy html oldalt, a kitöltő csak azt látja majd (hacsak el nem rontod). Van egy példa itt: [L]http://kovacsur.tvn.hu/pszicho.php?[/L], próbáld ki, hogy látod-e a jelszót. Ha igen, akkor gáz van :DDD
-
KovacsUr
addikt
Nem informatikai jellegű hozzáfűznivalóm is volna...
Nem jó ötlet páratlan számú lehetőséget adni olyan kérdéseknél, ahol valamilyen rangsor, skála stb. van, mert nagyon sokan fogják a középutat választani (tehát egyik oldalra sem mennek el).
Soha - ritkán - se nem ritkán, se nem gyakran - gyakran - mindig
Itt kb. 50% a középsőt fogja választani.
Ha páros lehetőség van, pld.
Soha - ritkán - gyakran - mindig,
akkor nincs ilyen egyszerű egérút.So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
KovacsUr
addikt
Uhh... Az a helyzet, hogy az összes kérdés mehetne egybe, tehát fizikailag nem kellene szétbontani öt táblára azért, mert logikailag különböző egységek.
Viszont így már elég kényelmetlen lesz ezt kézzel megcsinálni (láttad a 28-as verziót az sql insertből...) HmmSo it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
KovacsUr
addikt
Nem fontos, csak én így tanultam annak idején :)
...Szóval nem tudom. Ez elég nagy munka lesz így, még ha valahogy automatizálod is... Összesen száznál is több kérdés van, ahogy nézem. Hátha benéz egy web-guru, és megmondja a frankót. :) Nekem viszont most mennem kell, majd holnap jövök.So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
KovacsUr
addikt
Vagy másképp kell megcsinálni (lenne egy felmérés-törzs, benne a kitöltő adatai és ID-k az egyes felmérés-táblákból). De mint mondtam, ez itt felesleges, mert 1-1 kapcsolat van, ergo 1 tábla elég (szerintem).
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest