Új hozzászólás Aktív témák
-
Edgeri
senior tag
Sziasztok!
Lehet lerágott csont, de nem találtam megoldást a feliratkezelésre.
Ma vettem egy ilyen NAS-t megtörtént a firmware frissítés, egy Samsung Smart TV-n szeretnék lejátszani feliratos filmeket, de nem kezeli le a feliratokat, ha külön fájlban vannak (a felirat fájl egyezik az mkv nevével), csak ha az mkv konténerbe muxolom.
A Twonky serverem Version: 7.2.9, és advanced media navigation van beállítva.Van valami tipp, hogy hogyan tudja kezelni a feliratokat is? Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Edgeri
-
Kroni1
veterán
válasz PistiSan #2350 üzenetére
nem tudod a routeren korlátozni az egyik portot 100Mbitre? Nem ismerem azt a tipust azért kérdem, bár gondolom már próbáltál mindent.. Még egy 100Mbites switchet kipróbálhatnál a NAS elé, ha az nem okoz gondot, de én inkább a 4-es FW-hez keresnék megoldást.
Edgeri: érdekes, pedig nemrég frissult a twonky, korábban az LG TV-kkel volt csak baja kizárólag, de elvileg már minden TV-n kell lennie feliratnak dlna-n.. Nem tom mi lehet nálad.
[ Szerkesztve ]
-
gonorrea
senior tag
Üdv!
Már párszor írtam frissítési hiba miatt (nem sikerül sem műszerfalon sem fájlból, v03.03.02-165)!
Pár napja azon gondolkodom, mikor először akart telepíteni vmit (talán minidlna-t), lehet hogy a végén nem másoltam vissza, a sources.list fájlt, ahogy a leírások végén írva vagyon
Azóta csináltam már gyári visszaállítást (műszerfal), talán 2x is! Lehet hogy ez okoz nekem problémát a frissítéssel kapcsolatban?
Ma próbaképpen transmissiont akartam telepíteni de az sem megy!A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Amazfit Stratos
-
gonorrea
senior tag
Megpróbáltam IE böngészővel, azt írja a frissítés sikeres volt, de a verziószám nem változott
A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Amazfit Stratos
-
PistiSan
addikt
Szia, openwrt alatt alapbol felismeri hogy 100mb a port ami a media lejatszi fele megy, ettol fuggetlenul a hiba meg marad.
Pc megosztassal teszteltem egy sort, ha kikapcsoltam a halo kartyan az overfowot, akkor szaggatott rendesen a gigabites megosztas, lekorlatoztam a pc kartyat 100mb re, ekkor jo volt.
A nasra is allitottam mar at 100mb re, de az fajdalmasan lassu az egyeb muveleteknel, lehet megprobalom majd a switchet, igazabol a transmission hianya zavar nagyon, a v3 al nincs mas bajom. Ha nem akadna keg a film, nem erdekelne hogy 60mb al masol 100 helyett, csak transmissionnel kene kezdeni valamit. -
Edgeri
senior tag
Szia!
Köszi a választ.
Ma reggel megvilágosodtam , gondoltam mi lenne, ha a film fájlnévből és a felirat fájl névből kiszedném a pontokat, hátha nem ismeri fel emiatt a kiterjesztést a DLNA szerver és BEJÖTT! Most már megtalálja a feliratot,tehát nem lehet több pont karakter a fájl névben, csak egy, ami a kiterjesztés miatt kell.
Legalábbis nálam ez oldotta meg a dolgot. Remélem másnak is hasznos lesz majd ez az infóÜdv, Edgeri
-
ricso002
csendes tag
Sziasztok! Van egy MyBook Live-om ami valamiért fagyasztja a routeremet (WDR4900) ha csinálnék a NAS-en egy Gyári visszaállítást akkor a NAS-en tárolt összes adat törlődni fog vagy csak a lemez azon partíciója amin a NAS saját szoftja van ??
-
PistiSan
addikt
Vissza tértem a V3 utolsó kiadására, "sq-030401-230-20140415.deb" sikerült felhúznom rá egy 2.52-es transmissiont, örültem volna a 2.82-nek, de egyelőre megelégeszem ezzel, elvége a nason és a routeren is jó pár updattel régebbi fw van jelenleg.
3 filmet néztem meg azóta akadás nálkül, valamelyik nap a háttérben már látott filmet is elindítok, mert volt 1-2 ami annyit akadt hogy már inkább kikapcsoltam, mert nézhetetlen volt. -
Padisha
tag
Sziasztok! Szombat óta én is a 2 TB-os verzió boldog, de buta tulaja vagyok.
Ezt a transmissiont szeretném életre kelteni, de azon túl, hogy kapcsoljam be az ssh-t, a többi elég ködös.
Hülyéknek való leírást tudtok valahol? Köszi -
-
Poki79
tag
válasz Padisha #2363 üzenetére
Nem bántásként írom, de ha ennyire nem megy a dolog, akkor lehet nem baj, ha hanyagolod a dolgot. Minimális angol tudást csak meg kellene próbálni használni, mert így hamarabb fogod tönkrevágni a kapkodásban az eszközöd, mint gondolnád (saját tapasztalat) és utána hamar megbánod, hogy bele is kezdtél. Bele kell mélyedni minimálisan, ha valami gebasz lesz (én brickeltem, szétszedtem és újraépítettem a rendszert).
De a kérdésedre is válaszolva (ne gondold, hogy nem segítek fentiek miatt) Putty-nak hívják a programot, amit használnod kell az SSH-val való belépéshez a Cloudba. Ha letöltötted, utána megadod neki a Cloud IP címét, majd kéri a password-t, ami welc0me (nullával írva). Ezután jöhet, amit be kell írni. -
Padisha
tag
Sikerült
A Transmission WEb Interface-n próbáltam átállítani a letöltés helyét (vagyis át is állítottam), de egy idő után leállt a letöltés - elfogyott a hely, mint ahogy arra Kroni1 figyelmeztetett leírásában.
Rosszul adtam volna meg az elérési utat? El lehet ezt rontani?
Ha a transmission-ben kitörlöm a torrentet, akkor az törli az adatokat is, mint a utorrentben?
Most nem tudom, hogy amit félig letöltöttem esetleg rossz helyre az továbbra is foglalja-e a helyet rossz helyen[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Padisha #2367 üzenetére
ha ugy törlöd ki, hogy jobb egérgomb trash data & remove from list akkor a fájlokat is eltávolitja. Ha csak arra mész hogy remove from list akkor a letöltési listábol kiveszi, de a fáljokat ott hagyja. Ott van egy kép a leirásomban hogy hogyan kell a kis villáskulcsra kattintva átállítani a letöltési helyet. Ha beraksz egy uj torrentet letölteni akkor le tudod ellenőrizni, annál már a felugró ablakban az uj helynek kell szerepelnie. Ha így van akkor jó, ha nem akkor nem jól van beállítva.
-
Padisha
tag
Ma reggel meg ez fogad: "Ez a weboldal nem érhető el. Hibakód: ERR_CONNECTION_REFUSED"
-
Padisha
tag
Szóval sikerült tegnap a rootra letöltenem tegnap
Hogy tudom onnan leszedni a nemkívánatos dolgot? -
-
PistiSan
addikt
válasz Padisha #2370 üzenetére
webuiból ha még nem törölted a letöltést, akkor nézd meg ott az elérési utat!
Ha törölted, akkor lépj be ssh-n, nézd meg a transmission config fájlban a download dir helyét, és töröld onnan a fájlokat.
V4 fw-t használsz gondolom, fejből nem tudom a config fájl elérési útját, de a /root/.config/transmission/settings.json rémlik, de nem biztos! Szóval listázgass, és keresed meg a fájlt.
listázás pl: ls /root -
Kroni1
veterán
Olvastam itt asszem hogy van aki NFS fájlmegosztást használ a Mycloud-al. Ezt hogy lehet beállítani?!
-
Poki79
tag
Rövid időn belül kb 2 hét, már másodjára van az a jelenségem, hogy a Clouddal megszakad a kapcsolat filmnézés közben. Minidlna fut rajta és a TM 2.84 v4 fw-el (nem a legújabb, egyel előtti).
Leállítom a tm-t és mindilna-t, újra elindítom őket, de ugyanaz. Egyedül az eszköz újraindítása segít. Minden kikapcsolva ami foghatná, legalábbis alvásmód, meg itunse, timemachine. Nem tudom mi foghatja le hirtelen a hardware részt, de megnézni se tudom a terheltséget. Van erre valami parancs, hogy mi mennyi erőforrást használ? -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Fordítottam a legújabb fw-hez (04.00.00-607) "htop"-ot, akinek kell az alábbi linken elérheti, és telepítheti!
https://copy.com/RMDlzfFQzG3JyaFAFordítom az MC-t is, ha kész lesz feltöltöm azt is, visszajelzést kérnék majd hogy működik vagy sem, én jelenleg v3 fw alatt vagyok, tehát nem tudom kipróbálni.
Ha valami függőségi hibát dob telepítésnél, akkor írjátok meg mit dobott ki konzolon, és azt is lefordítom hozzá.Lehet, hogy v4 minden fw-n működik a fenti csomag, de lehet az is hogy nem, tehát ha valaki nem a legújabb fw-fel próbálja felrakni, akkor jelezze majd milyen verziót használ.
-
FrezeR
senior tag
Mi lehet a gond abban az esetben ha a transmission gui connection refused hibával nem enged hozzáférni a torrentekhez? Mi baja lehet? Nem változott az elérési útja sem, a port is nyitva, tűzfal sem blokkolja. Tegnap még semmi gond nem volt, ma meg már nem tudok belépni. Van valakinek ötlete?
-
Padisha
tag
Erre nem szükséges vírusvédelem? Kell, nem kell? Ha kell, hogyan?
-
tibtub
újonc
Sziasztok!
Videóprodukciós cég vagyunk és gondolkozunk egy olyan rendszerben, ami elsősorban a film nyersanyagok tárolása és könnyű elérésén alapszik (pl. upc routerbe bekötve, így több gép is elérné (tudná?)), de jó lenne ha kívülről mondjuk ftp-n keresztül elérnénk könnyedén és gyorsan.
Ez a wd mycloud 4TB jónak tűnik, mert tudjuk cserélni a vinyót, de gondolkozzunk komolyabb nas rendszerben vagy tökéletes lenne nekünk erre a célra?
Későbbiekben pl közvetlenül a vágóprogramba a tárhelyről behúzni az anyagot.
Mit gondoltok? Köszi:
Tibi -
Poki79
tag
Céges felhasználásra szerintem Synologi NAS-ban (vagy ezzel egyenértékű) kell gondolkodni, ami legalább két winyót kezel, megfelelő hardveres képességgel ki tudja szolgálni a kéréseket, ami vedeószerkesztésnél gondolom nem kevés adat mozgatását jelenti. A min. két winyó a türközés miatt célszerű. Kicsit drágább, de az egy megbízható, míg a Cloud inkább otthoni célra való.
-
flegga92
senior tag
Milyen programmal érdemes leformázni a külső HDD-t hogy rendesen lássa a NAS? Tökéletesen működött, csak a drága Windows 8.1 önállósította magát és titkosította... Leszedtem róla de nem volt úgyse, intézőben formáztam de ugyan az. Magát az eszközt az UI-ban megjelenik az usb eszközöknél, csak 0 mb-al. Próbáltam NTFS-re és ExFAT-ra formázni.
-
hpé
tag
Tudja valaki hogy lehet megnézni a mycloud-on az FTP logot?
-
PistiSan
addikt
Vissza tértem a legújabb gyári fw-re!
Teszelt programok, ha valakinek kell itt elérheti őket: https://copy.com/RMDlzfFQzG3JyaFA
v04.01.02-417, - vnstat, htop, mc.
Ha van esetleg igény egyéb csomagra (programra), írjátok meg.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest