Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz ATM_automata #2730 üzenetére

    Idézet: "A frissítéseket a naviextras.com-on érhetem el, tehát nem az biztosítja, akitől vettem, nem az importőr vagy a gyártó."

    Nem jól gondolod. Akkor most más szemszögből megnézve a dolgokat.

    1. A gépet elkészíti valaki. Ez a rész a hardver.
    2. A programot elkészíti a NavNgo. Ez a szoftver.
    3. A NavNgo a gyártónak elad x db-ra programtelepítési jogot, ezért kap valamennyi ellenszolgáltatást.
    4. A gyártó nem tud frissítést adni a programhoz, mert nincs rá lehetősége..
    5. Hogy a NavNgo növelje a bevételét, felajánlja a gyártónak, ha úgy veszi meg a programot, hogy x ideig frissítést is kér hozzá, akkor nemsokkal drágábban kapja meg a license-t, és még a technikai részével sem kell foglalkoznia, mert a frissítést a NavNgo fogja biztosítani. Ettől még a gyártó adja a frissítést (persze ezt beépíti a gép árába), hiszen ezért ő fizetett, de a lebonyolítást a NavNgo végzi el a Naviextras-on keresztül.
    Na ezért olyan olcsók a navi nélküli gépek, mert ezeket a jogokat nem kell kifizetni!

    Ezekre a frissítési lehetőségre a NavNgo minden készülék gyártóval külön-külön egyezik meg. Ezért volt/van az, hogy a támogatott készülékek listája úgy bővül, ahogy (lassan).

    Idézet megint csak a hivatalos honlapról:
    "TÁMOGATOTT KÉSZÜLÉKEK
    A naviextras.com egyre növekvő számú gyártó navigációs készülékeinek (PND) és navigációs szoftverek hivatalos térképfrissítő portálja...."

    Tehát ha egy gyártó, aki előre telepített iGO-val árulja a gépét két lehetőség közül választhat:

    1. Csak telepítési license-t vesz, és ezt a gépet vásárlók nem kapnak semilyen frissítést.
    2. Telepítési és frissítési license-t vesz, és ezért szerződésben rögzített ideig frissíthetők ezekre a gépre a térképek. Persze nem mindegyik, csak amire a szerződés szól! Nyilván való, hogy egy kelet EU csomagra nem fognak ingyen nyugat EU térképfrissítést adni.

    Nincs harmadik lehetőség. A gyártó nem tudja megoldani, hogy csak telepítési jogot vásárol, de majd ő biztosítja a frissítést. Erre csak a NavNgo képes, és ő meg csak azzal köt szerződést, akivel akar. Nála van az összes programmal és térképpel kapcsolatos jog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák